evlilik,yeni bir hayata başlama korkusu..

zilanay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
154
0
46
Bartın
merhaba arkadaşlar..
çok yakında düğünüm var..aylardır çok değişik bir psikolojiye girdim..burada okuduğum konularında etkisi var..çok istediğim beklediğim düğünüm bir anda bende korkuya dönüştü..evlendikten bir süre sonra eşimin beni aldatacağı beni mutsuz edeceği,burda okuduğum konular gibi beni üzeceği vs.düşüncelere kapılıyorum..belki bunları şimdiden yaşamadan düşünmek anlamsız belki ama kendimi bu düşüncelerden alamıyorum

Sakın böyle bi korkuya kapılma. Tamam burda yazılanlar gerçek ama seninde yaşıcağın anlamına gelmiyo. Etkilenmen doğal ama çoğu kişide eşini,evliliğini çok sevdiğini yazıyo bunlarıda oku lütfen. Bi konuya yoğunlaşma sadece. Sen önce kendine sonra sevdiğine güven hiç bişey olmaz allahın izniyle

cnm psikolojinin bzlması doğal evlilik sonuçta bu evcilik değil ... içinde bulunduğun durumdan stresten vs... gergnlikte var tabi... ama böle korkulara kapılma herkes evlendiğinde mutsuz olcak diye bişi yok mesala ben keşke daha önce evlenseydim diorum o kadar mutluyumki sanki hayat yeni başladı ... hayatındaki insana güveniyosan korkma he daha sonra böle bişi yaşarsın yaşamazsın orası kısmet ama sen şuanki durumumun keyfini çıkar moralini byle şeylerle bozma hayatım... allah ömür boyu çok mutlu yaşamanızı nasip etsin cnm...

evet çok doğru söylüyorsun..belki normal bir süreç benimkisi ama kendimi mutsuz ediyorum böyle en heyecanlı zamanalrımın tadını çıkaramıyorum

amin canım teşekkür ederim..inşallah bende senin gibi düşünürüm..galiba stres yapıyorum

amin canım teşekkür ederim..inşallah bende senin gibi düşünürüm..galiba stres yapıyorum

kesinlikle stresten tatlım sıkma sn tatlı canını gelinliğini düşün düğününü düşün evini düşün dekorasyonu düşün :)) düşüncek o kadar çok sey varken araya bunu sokuşturma:)) buarada kaç yaşındasn ne zamn düğün ?

burada herşey tek taraflı anlatılıyor sakın unutma canım....bir de herkes genelde derdini paylaşmayı sevdiği içim herkes mutsuz zannediyor insan...bence "bir derdim var" bölümünü okumayı bırakıp evlilik hazırlıkları konularına yönel...ve lütfen burada yazılan herşeyi kafandan atıp önyargısız evlen...hayatını burası ile sınırlama....

24 yaşındayım canım..mayısta olacak inşallah allah nasip ederse..gelinliğim hazır allah giymeyi nasip etsin..içimdeki duygular beni çok rahatsız ediyor..nişanlıma korkularımı anlatmak istiyorum ama saçmalıyosun diyip dinlemeyeceğini düşünüyorum

Korkma canım herkes aynı olacak diye birşey yok inşallah şanslı kısımdasındır . Hakkında hayırlısı olsun

burdaki konulara cevap yazmasam bile okuyorum ve inanılmaz etkileniyorum..okuduklarımı sanki nişanlım bana yapıyormuş gibi düşünüyorum..her konuda erkek bu yapar yapmayan yok gibi yazılar var..bunlar kafamda yer etmiş..bazen annemede anlatıyorum ne yaşanması gerekiyorsa o yaşanır diyor..haklı..

bunları nişanlımla paylaşmalımıyım sizce:44:

Aynı korkular bende de oluşmuştu düğün öncesi. Paylaşmayı tercih ettim. Aldığım cevaplar saçmalama ne olacak filan oldu.
Nişanlınızı en iyi siz tanırsınız. Onun dilinden siz anlarsınız. Bazı korkularınız varsa paylaşın derim. Bana bunlardan hiç bahsetmemiştin deme lüksü olmasın.
Özellikle ailevi korkularınız varsa sizi bilsin ona göre davransın

annen gerçekten çoook haklı canım...sen olacaklara asla müdahale edemezsin, değiştiremezsin....elinde olan onları nasıl karşıladığındır...kötü biişey olduğunda sadece ah vah edip aman neden oldu demek de senin elinde ama olgunca karşılayıp "ne yapabilirim nasıl daha kkolay atlatabilirim" demekte. mutlu olmak aslında neye sahip olduğumuzla ya da yaşadıklarımızla değil onları nasıl görüp karşıladığımızla ilgilidir...herkesin hayatının zor dönemleri olur ama herkes çoook mutsuz olmaz....

ve sana tavsiyem etkileniyorsan hiiiiç okuma o bölümleri...

mutluluk ve huzur her daim yoldaşın olsun...mutlulukla tadını çıkara çıkara evlen....

bunları nişanlımla paylaşmalımıyım sizce:44:

bence onu hiiiiç ama hiç huzursuz etme onun kafasına da gereksiz kuruntu sokma...hayat "ya şöyle şöyle olursa" diye yaşanmaz...yaşarsın tecrübe edersin ve üstesinden gelirsin...

Son düzenleme:
aldatma şu bu extrem şeyler
öyle her kadının deneyimlediği şeyler değil
o kadar endişelenmenize gerek yok da,
bence evliliğin bizatihi kendisinden korkun
ev sorumluluğu, eş sorumluluğu, eşin ailesi ve sülalesi ile ilişki geliştirme sorumluluğu
sıkıcı olan bunlar
onları da yaşamadan bilemezsiniz işte
24 erkenmiş
30u görmeden evlenmenin pek bi esprisi yok

çok teşekkür ederim canım ya..beni mutlu ediyorsunuz,kendimi iyi hissettiriyorsunuz iyikide buraya yazmışım..en iyisi bir süre derdim var konularına bakmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…