• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yoluna girmek üzereyim ama kaygılarım başladı

777dunno

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
Arkadaşlar merhaba.

Direkt konuya giriş yapıyorum. Beni çok seven benim de onu sevdiğim bir sevgilim var. Sevgilim dürüst, çalışkan, çok merhametli, sınırları olan biridir. Benim için hemen hemen her şeyi yapar, yaptı da. Hayatımı güzelleştiriyor ve kolaylaştırıyor. Bana saygı duyuyor. O lise mezunu ben üniversite ama eğitimimde de bana çok destek oluyor. Ömrüm boyunca böyle birine denk gelebileceğimi gerçekten düşünmezdim. Allah’ıma şükrediyorum. İlişkimizi aileler de öğrendi. Benimkiler tanıma aşamasında onunkiler de en başından beri beni çok seviyor ve istiyorlardı. Annesiyle birkaç kez konuşmuşluğumuz var. Sevgilim de ben de evlenince sadece ikimize ait bir dünyaya sahip olmak istiyoruz. Sadece bizim kurallarımızın ve adetlerimizin olacağı. Ben namaz kılarım oruç tutarım. O da namaz kılar arada ve oruç tutar. Gerçekten elhamdülillah imanlı biridir. Benim için bu önemli çünkü ben de öyleyim. Ama ailesi yani annesi, kardeşi, kuzenleri falan pek bizim gibi değiller mesela kardeşi alkol tüketiyor (gayet tabii saygılıyım). Ve sevgilim ne kadar benim gibi olsa da ( kendisi araştırarak öğrenmiş bazı şeyleri) kendi ailemin beklentisini bu yönde karşılayamamış olmamın belki de burukluğunu yaşıyorum ve kafamda soeu işaretleri oluşuyor. Sevgilimle bu konuyu defalarca konuştuk. İstemediğim hiçbir ortamda olmayacağım diye bana söz verdi. Zaten kendisi de annesi kardeşi dışında ailesiyle görüşen biri değil. Ama nedense içten içe ailemin kendileri gibi bir aileye girmemi isteyeceklerini bildiğim için suçluluk yaşıyorum. Ve bir yandan da bunun sevgilime haksızlık olduğunu da biliyorum bana olan tutumu, benim için başkalarına sınır çizişini göz önüne alınca. Ben olmadan önce de annesine kendi hayatıyla ilgili net sınırları olan biriydi ve şimdi de kendi hayatımızı kurduğumuzda huzurumuz için aynı şeylere devam ediyor ki annesi çok karışan biri bile değil. Sevgilimle olursa nasıl yetiştireceğimize kadar konuştuk. Ama ailem konusunda neden bçyle hissediylrum bilmiyorum. Zaten ilk çocuğum. Belki de bundandır bu kadar sorumluluk hissetmem. Ama onları üzmekten korkuyorum gerçekten ileride ilişkimizde sıkıntı olur da onları üzerim diye. Ki Ben biliyorum ki bu adam hastalandığımda yanımda durur, ağladığımda bana omuz olur, benimle beraber güler, bir gün kafama eser paris’e gidelim 2 günlük derim imkanı varsa benle gelir, bele saatlerce konuşur. yanlış anlamayın ben de aileme net sınırları olan biriyim ve evlendiğimde tabii ki önceliğim kurduğum aile olacak ama iş ciddileştikçe böyle şeyler düşünmeye başladım sizce neden ve ne yapabilirim?

Eninde sonunda sorun olur.
Ailelerin denkliği önemli.
Ne olursa olsun o ailede doğdu o kültürde büyüdü. İleride ufak konularda çocuk olursa onun yetiştirilmesinde zıtlıklar olabilir.
Bizde durum tam tersi bu arada. Ben seküler ailenin seküler kızı, eşim muhafazakar ailenin seküler çocuğuydu. Benim eşim ailesine hep mesafeliydi hala mesafeli. Ama yine de çocuk olunca gidip gelmek oluyor, torun neticede görüşülüyor. Öyle çeker alırım ortama gitmem durumu olmayacak.
Biz mesela eşimle alkol alırız bu ortamda büyütüyoruz, kuran kursuna göndermeme, dini konulardan bahsetmeme kararımız var. Eşimin ailesinde mesela bu durumlar tasvip edilmiyor ve arada ufak ufak söylüyorlar eşim ayar çekiyor. Eşim benimle yüzde yüz aynı görüşte olmasa çok sorun olurdu. Adam sizin için mi böyle diyor emin olmanız lazım. İleride değişebilir mi?

Arkadaşlar merhaba.

Direkt konuya giriş yapıyorum. Beni çok seven benim de onu sevdiğim bir sevgilim var. Sevgilim dürüst, çalışkan, çok merhametli, sınırları olan biridir. Benim için hemen hemen her şeyi yapar, yaptı da. Hayatımı güzelleştiriyor ve kolaylaştırıyor. Bana saygı duyuyor. O lise mezunu ben üniversite ama eğitimimde de bana çok destek oluyor. Ömrüm boyunca böyle birine denk gelebileceğimi gerçekten düşünmezdim. Allah’ıma şükrediyorum. İlişkimizi aileler de öğrendi. Benimkiler tanıma aşamasında onunkiler de en başından beri beni çok seviyor ve istiyorlardı. Annesiyle birkaç kez konuşmuşluğumuz var. Sevgilim de ben de evlenince sadece ikimize ait bir dünyaya sahip olmak istiyoruz. Sadece bizim kurallarımızın ve adetlerimizin olacağı. Ben namaz kılarım oruç tutarım. O da namaz kılar arada ve oruç tutar. Gerçekten elhamdülillah imanlı biridir. Benim için bu önemli çünkü ben de öyleyim. Ama ailesi yani annesi, kardeşi, kuzenleri falan pek bizim gibi değiller mesela kardeşi alkol tüketiyor (gayet tabii saygılıyım). Ve sevgilim ne kadar benim gibi olsa da ( kendisi araştırarak öğrenmiş bazı şeyleri) kendi ailemin beklentisini bu yönde karşılayamamış olmamın belki de burukluğunu yaşıyorum ve kafamda soeu işaretleri oluşuyor. Sevgilimle bu konuyu defalarca konuştuk. İstemediğim hiçbir ortamda olmayacağım diye bana söz verdi. Zaten kendisi de annesi kardeşi dışında ailesiyle görüşen biri değil. Ama nedense içten içe ailemin kendileri gibi bir aileye girmemi isteyeceklerini bildiğim için suçluluk yaşıyorum. Ve bir yandan da bunun sevgilime haksızlık olduğunu da biliyorum bana olan tutumu, benim için başkalarına sınır çizişini göz önüne alınca. Ben olmadan önce de annesine kendi hayatıyla ilgili net sınırları olan biriydi ve şimdi de kendi hayatımızı kurduğumuzda huzurumuz için aynı şeylere devam ediyor ki annesi çok karışan biri bile değil. Sevgilimle olursa nasıl yetiştireceğimize kadar konuştuk. Ama ailem konusunda neden bçyle hissediylrum bilmiyorum. Zaten ilk çocuğum. Belki de bundandır bu kadar sorumluluk hissetmem. Ama onları üzmekten korkuyorum gerçekten ileride ilişkimizde sıkıntı olur da onları üzerim diye. Ki Ben biliyorum ki bu adam hastalandığımda yanımda durur, ağladığımda bana omuz olur, benimle beraber güler, bir gün kafama eser paris’e gidelim 2 günlük derim imkanı varsa benle gelir, bele saatlerce konuşur. yanlış anlamayın ben de aileme net sınırları olan biriyim ve evlendiğimde tabii ki önceliğim kurduğum aile olacak ama iş ciddileştikçe böyle şeyler düşünmeye başladım sizce neden ve ne yapabilirim?

Görücü aracılığı ile ailenin istediğiyle biriyle evlenebilirsin, sevgilini ve sevgilinin ailesini değiştiremezsin. Onlar da belki böyle baskıcı bir ailede büyüyen insanla görüşmek istemeyecek? Ama önemli saygı duymanız, birbirinizi olduğunuz gibi kabul etmeniz.

Şimdiden ailesiyle ilgili sana uymayan, gözüne batan şeyler varsa değiştiremeyeceğine göre ne yapabilirsin ayrılabilirsin. Onları değiştiremezsin.

Senin için önemli olan şey, senin henüz karakterin kişiliğin kendine ait değil, ailenin kafa yapısıyla düşünüyorsun ve sadece duygusal ilişkilerde değil, hayatının her noktasında zorlanırsın.

Sevgilinin kardeşi içki içebilir bence bu konuda sana veya ailene söz hakkı düşmüyor. İçki içmeyip, kendilerini dindar imanlı gösterenler neler neler yapıyorlar görüyoruz maalesef. Önemli olan insanların düzgün terbiyeli insanlar olmaları seni kolundan tutup zorla rakı balığa götürecek değiller.

Görücü aracılığı ile ailenin istediğiyle biriyle evlenebilirsin, sevgilini ve sevgilinin ailesini değiştiremezsin. Onlar da belki böyle baskıcı bir ailede büyüyen insanla görüşmek istemeyecek? Ama önemli saygı duymanız, birbirinizi olduğunuz gibi kabul etmeniz.

Şimdiden ailesiyle ilgili sana uymayan, gözüne batan şeyler varsa değiştiremeyeceğine göre ne yapabilirsin ayrılabilirsin. Onları değiştiremezsin.

Senin için önemli olan şey, senin henüz karakterin kişiliğin kendine ait değil, ailenin kafa yapısıyla düşünüyorsun ve sadece duygusal ilişkilerde değil, hayatının her noktasında zorlanırsın.

Sevgilinin kardeşi içki içebilir bence bu konuda sana veya ailene söz hakkı düşmüyor. İçki içmeyip, kendilerini dindar imanlı gösterenler neler neler yapıyorlar görüyoruz maalesef. Önemli olan insanların düzgün terbiyeli insanlar olmaları seni kolundan tutup zorla rakı balığa götürecek değiller.
Bizim bir teyzemizin eşi vardı, rahmetli oldu. Nurlarda uyusun. Hep namaz kılan hiç aksatmayan dindar biriydi. Teyzem açık, namaz kılmayan ama ramazanda oruç tutan bir kadındı. Aile buluşmalarında biz içki içerken o çayını içer tatlı tatlı da sohbetini ederdik
Karşılıklı hiç kalp kırmadan 20 sene görüştük böyle. Hepimizin hala iyi andığı biridir. Ne o bizi dışladı ne biz onu. O gitti bizim evde namaz kıldı biz içkimizi içtik. Kimse de birbirine karışmadı. Nadiren böyle çiftlerde olabiliyor ama karşılıklı anlayış lazım.

Bizim bir teyzemizin eşi vardı, rahmetli oldu. Nurlarda uyusun. Hep namaz kılan hiç aksatmayan dindar biriydi. Teyzem açık, namaz kılmayan ama ramazanda oruç tutan bir kadındı. Aile buluşmalarında biz içki içerken o çayını içer tatlı tatlı da sohbetini ederdik
Karşılıklı hiç kalp kırmadan 20 sene görüştük böyle. Hepimizin hala iyi andığı biridir. Ne o bizi dışladı ne biz onu. O gitti bizim evde namaz kıldı biz içkimizi içtik. Kimse de birbirine karışmadı. Nadiren böyle çiftlerde olabiliyor ama karşılıklı anlayış lazım.

Bu ayrıştırmama, kendinden farklı görmeme konusunun iyi niyetli olmakla ilgili olduğunu düşünüyorum. Önemli olan insanların insanlığı.

Ama konuyu açan kişi direkt kafasında onun ailesinin üyeleri benim ailem gibi değiller diyerek çoktan ayrıştırmış. Çoktan gözüne batmış içkileri veya başka şeyleri. Birde kendi fikri yok, ailesinin fikri yok. Böyle evlilik hatta arkadaşlık bile zor kurulur.

Boyle bir aileye giriyorsaniz her ne kadar icli disli olmasaniz da mesela evlerine gittiginizde alkol ortami olabilir. Icmeyin diyemeceginize gore kendiniz icmeseniz bile orada olmak rahatsiz edecek mi? Sevgilinize (o zaman esinize) bunu soylediginizde "onlar icsin bize ne" mi diyecek, "haklisin bir daha gitmeyiz" mi diyecek mesela?

Ya da dugunde karsi tarafin size gore daha acik giyinmesi, ya da anne babasi karşılayacaksa atiyorum alkollu dugun yapması sorun olacak mi?

Sizin aileniz dunurlerle oturdugunda dini veya siyasi yaklasim yuzunden rahatsiz olacak mi?

Mesela benim babam veya dayim cok muhafazakar bir aileye gelin gitsem ortami gerecek espriler yaparlardi, adim gibi eminim. Hele dayim. Boyle bir durumda mesela iki aile nasil davranacak? Gerilecek mi yoksa karsilikli musamahali mi olurlar?

Evlenirken az çok eşlerimizin aileleriyle de evleniyoruz. Hiç olmasa özel günlerde, düğünlerde, cenazelerde görüşüyoruz. Kendimiz için görüşmesek torunlarını göstermek için görüşüyoruz. Bi doğum günü kutlamasında veya bi düğünde alkol alabilirler, o ortamda bulunmak sizin için sorun olmamalı, bilerek evleniyorsunuz çünkü. Bunu kaldıramam derseniz bi kez daha düşünün.

ay sana ne kardesi alkol aliyorsa
sanki pavyonda erkeklerle icip hesabi kabartan meslegi yapiyor.
adamla ilgili endisen yok, hadsizce ailesini elestiriyorsun. bu yaptigin cok yanlis. nasil onlar sana saygi duymak zorundaysa sen de onlara saygi duymak zorundasin. kendini bu gereksiz konuda doldurma bence

bu ülkenin %80-90'ında filan ya aileler alkol tüketmezken çocuklar tüketir
ya da babalar içer anneler içmez vs.

"kardeşi, kzueni, sülalesi alkol tüketmesin" diye kriter koyarsanız, o kriteri nasıl karşılayacaksınız bilemiyorum....
bu alkol meselesi neden bu kadar büyük bir kriter onu da bilmiyorum...
benim sülalemde alkol aldığımı gören 3 kişi ya var ya yok. ki kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm.

bu alkol meselesi neden bu kadar gösterge konu oluyor bilmiyorum hakkaten.
asıl mesele aileler için de kültür, ideoloji, tavırlar, tutumlar filan yani. bunları ölçmek biçmek lazım. tabii ki sadece eş adayına bakı ailesini boşverin demiyorum da neyi ölçüt aldığınız önemli.

bizde kıstaslar hep 1 başörtüsü 2 alkol. çok enteresan.

Eşimin kardeşleri, dayıları, çoğu kuzeni alkol alıyor benim geniş geniş ailemde bile alkol alan yok. 10 yıllık evliyim bugüne kadar aile buluşmalarında alkol kullanan olmadı. Kendi özel hayatlarında içiyorlar. Böyle bir ortam olsa o ortamda bulunmayacağımı ailesindeki herkes bilir. 7 sülalesi senin ailenin kriterlerine uymak zorunda değil.

Arkadaşlar merhaba.

Ben biraz fazla abartı buldum , yani bulmuşsun pürüz arıyosun gibi bişey gibi geldin bana. Mesela sevgilinin kardeşi içki içiyormuş.. bundan sanane veya ailene ne ? Herkes özgürdür. İçiyorsa kendisine zarar, kendine içiyor keyfine bakıyor adam 😃

sizleri bağlayan bişey değil en fazla anası babası var onları bağlar. en kötü sevgilin kardeşiyle ilgilenir. Saygı duyuyorum diyosun ama dile getiriyorsun. Dile getirip "saygı duyuyorum " dediğin şeyden epey rahatsızlık duymuşsun ve aileninde rahatsızlık duyacağını resmen dile getiriyorsun. Ay beni yanlış anlama ama kızılık şerbeti vibesi veriyosun..

İnsanların hayat tarzlarını yargılamak sonra da bu düşüncelerde olmak bana saçma geliyor. Namaz kılıpta ne naneler yiyenler var mesela.. ne içki içip övünmek. Ne de din konusunu dile getirip övünmek marifet değildir. Marifet kalptedir gönüldedir eğer orası temiz ise insanın yolu hep aydınlık olur. Açıkcası senin daha çok sevgilinle mutlu olmaya odaklanman lazım. İstenmeyen gelin değilsin öyle görünüyor sevgilin çizgi çeken biriymiş. Oda güzel ama evlilikte işin rengi konuya göre değişir ben diyim. Böyle aile içi değişik şeylere takılırsan seni tanımaz ezer geçer. Herkesin birtane anası babası var.

He bu arada iyi günde kötü günde diye söz verip evet diyeceksen , evlenirken malesef ailelerle de birazcık evlenmiş oluyosun. Hiç görüşmesen bile doğum günü davet düğün hatta en kötü günde bir cenazede bile bir araya gelmek zorunda kalıyorsun. Ailesini sadece silsin benim olsun düşüncesindeysen zor. İyi gün demişken orada da içki içen içer rahatsız olacaksan hiç evlenme. Bazen üniversite okumakta işe yaramıyor demek siz baya baya düşünce tarzında farklısınız. Allah kolaylık versin.

Arkadaşlar merhaba.

Kardeşiyle mi evleniyorsun kızın alkol alması seni neden ilgilendiriyor ,gelip senin evinde mi içiyor????
Hani anne babası desen anlarım o ortama girince rahatsız oldun diyelim de kızın arkadaş ortamında alkol alması seni neden rahatsız ediyor? bunu yazan görümce olsaydı şimdiden görümcelik yapıyor olurdu ama görümcesini kıskanan gelin sayısı da az değil. Ya da kayınvalide için bizim gibi değiller demişsin ama onlar yine de en baştan beri seni sevmişler. İnsanlar sana ve giyimine hoşgörülü davranıyor demek ki seni dışlamamışlar ve sevdiler beni diyebiliyorken kendi yaklaşımınıza bakın bir de.
Sizin beklentileriniz çok farklı. Bana hiç uyumlu bir çift gibi gelmediniz. sadece arada namaz kılan oruç tutan bir adam dindar değildir dini yönden yetersiz olduğu için ilerde çok sorun yaşarsınız ayrılıpa gider bu ilişki.

bu ülkenin %80-90'ında filan ya aileler alkol tüketmezken çocuklar tüketir
ya da babalar içer anneler içmez vs.

"kardeşi, kzueni, sülalesi alkol tüketmesin" diye kriter koyarsanız, o kriteri nasıl karşılayacaksınız bilemiyorum....
bu alkol meselesi neden bu kadar büyük bir kriter onu da bilmiyorum...
benim sülalemde alkol aldığımı gören 3 kişi ya var ya yok. ki kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm.

bu alkol meselesi neden bu kadar gösterge konu oluyor bilmiyorum hakkaten.
asıl mesele aileler için de kültür, ideoloji, tavırlar, tutumlar filan yani. bunları ölçmek biçmek lazım. tabii ki sadece eş adayına bakı ailesini boşverin demiyorum da neyi ölçüt aldığınız önemli.

bizde kıstaslar hep 1 başörtüsü 2 alkol. çok enteresan.
Dinen uygun olmayan başka konular da var ama en popüleri alkol. Mesela erkek arkadaş sevgili de olmamalı ama var. Bu çağda olmaması gereken düşünceler davranışlar tabi ama alkol asla zinhar imanımıza uymaz diyip sevgili yapıp gezmek tozmak uyuyor.

Erkek arkadaşım şöyle böyle de denmiyor, erkek arkadaşının kardeşinin alışkanlığı davranışı masaya yatırılıyor. Ben de meselea böyle biriyle yapamazdım. Ailem içine alıp saygı sevgi beslediği halde ama ailen senin gibi değil, kardeşin alkol alıyor deme haddini bulamazdı sevgilim. Kendilerine göre dizayn edilsin istiyorlar. Saygım var ama kardeşi içiyor, saygım var ama ailesi bizim gibi değil. Saygısı olan bunları dile bile getirmez. Sevgilim dinen çoğu şeyi kendisi araştırarak öğrenmiş diye özellikle belirtiyor. Yani ailesi öğretmemiş, aile imansız ama kendi ailesi perfekt.

Konu sahibi, sevgiliniz sizi hiç ezdirmemiş kırmamış, ailesinin önüne atmamış. Net sınırlar çizdi diyorsunuz, bir ilişki evlilik için olmazsa olmaz bir konu bu. Aynısını yapmayacaksanız, biz şöyleyiz böyleyiz baskısı yapılacaksa ayrılın. Sizin beklentileriniz evet ama ailenizin beklentileri hayır. Çocuklarının evine evliliğine saygı duymayan hangi taraf olursa olsun kabul edilemez. Siz çok sorun çıkaracak gibi duruyorsunuz, daha doğrusu ailenizin çıkaracağı sorunları direk evinize ilişkinize taşıyacaksınız. Ben değil ailem istiyor ben değil ailem söylüyor... Bunu erkekler yapsa yerden yere vuruyoruz onları. Bırakın adam kendini savunan arkasında duracak biriyle evlensin. Ailem şöyle ailem böyle, hayırdır otorite mi sizin aileniz? Onlara beğendiremiyorsanız evlenmeyeceksiniz o kişiyle. Mücadele etmeyeceğiniz arkasında durmayacağınız ilişkiyi devam ettirmeyin.

Senin hayat gerçeklerine ters olduğu için vicdan azabı çekiyorsun. Aslında sevgililik kurumuna uyum sağladığına göre içkiyi de aşarsin sen. Kadi ki saygı da duyabiliyorsun ne kaldı geriye?

Senin hayat gerçeklerine ters olduğu için vicdan azabı çekiyorsun. Aslında sevgililik kurumuna uyum sağladığına göre içkiyi de aşarsin sen. Kadi ki saygı da duyabiliyorsun ne kaldı geriye?
Saygı duyacak tabi neden duymasın? Onu neden ilgilendirir? Karşı taraf da onun yaptığı ibadete saygı duyuyor. Her şey karşılıklı. Bir de birlikte olduğu kişi içmiyormuş kardeşi içiyor. Kardeşinin içkisinden kime ne? Ailesi bile bir şey demiyor istediği gibi içer. Herkesin tercihleri farklı.

Konu o kadar gereksiz cümlelerle süslenmiş ve uzatılmış ki esas meseleyi yorumlardan anladım 😑 uzun lafın kısası konu sahibi "saygım var" cümlesi altında herkesi istediği gibi eleştirme hakkını kendinde gören, had eksikliği yaşayan birisi...

Konu o kadar gereksiz cümlelerle süslenmiş ve uzatılmış ki esas meseleyi yorumlardan anladım 😑 uzun lafın kısası konu sahibi "saygım var" cümlesi altında herkesi istediği gibi eleştirme hakkını kendinde gören, had eksikliği yaşayan birisi...
Çünkü hadsizliğinin gerekçesinin çok sağlam olduğunu düşünüyor. Kendileri birinci sınıf karşı aile ikinci sınıf. Bu şartlanmayla yola çıkmış, kendi ailesinin mesela baskıcı olduğunu yazmıyor, düşünmüyor bile. Adamın ailesi mık demeden saygıyla karşılamış kabul etmiş, bu yetmiyor. Hem beni kabul etsinler hem de bana ve aileme yakışır olsunlar istiyor. Aileme net sınırlar çizerim diyip ama ailem şöyle böyle düşünür hisseder ben de üzülürüm diye çelişkiye düşüyor. Net sınır dediği ne merak ettim, anlayan olursa yazsın.

Çünkü hadsizliğinin gerekçesinin çok sağlam olduğunu düşünüyor. Kendileri birinci sınıf karşı aile ikinci sınıf. Bu şartlanmayla yola çıkmış, kendi ailesinin mesela baskıcı olduğunu yazmıyor, düşünmüyor bile. Adamın ailesi mık demeden saygıyla karşılamış kabul etmiş, bu yetmiyor. Hem beni kabul etsinler hem de bana ve aileme yakışır olsunlar istiyor. Aileme net sınırlar çizerim diyip ama ailem şöyle böyle düşünür hisseder ben de üzülürüm diye çelişkiye düşüyor. Net sınır dediği ne merak ettim, anlayan olursa yazsın.
Net sınır falan yok. Acaba benim ailemle sıkı fıkı olup onun ailesini yok sayabilir miyiz, böyle bir şey mümkün mü diye soruyor alt metinde.

Sevgilin çok iyi de ailesinde mi kusur buldun.... Herkes kendi işine bakarsa hiç problem yok, sen gibi böyle mıy mıy yapacak biri çıkarsa problem çok. Karşı taraf şikayet etmemiş, uymaz dememiş seni sevmiş, problemi kim başlatıyor??

Ailesi yapıyorsa senin yapman gerekmiyor, sen yapmiyorsun diye de kimse yapmasın olmaz malesef.

Back
X