Evlilik yoluna girmek üzereyim ama kaygılarım başladı

Temelde eşle benzer düşünce ve hayat tarzında olmak gerekiyor ama aileler, kardeşler hepsini birbirinin aynı denk getiremezsiniz.
Sizin evlilik amacınız ailenizin beklentilerini karşılamak olmamalı. Niye böyle bir sorumluluk hissediyorsunuz?
Geniş aile kısmında zaten sorun yok, hayatınızda illa yer tutması gereken kişiler değiller. Şurada bile eşinin anne babasıyla dahi zor görüşen bir sürü insan var aralarındaki farklılıktan dolayı. Olabiliyor bunlar yani.

Asıl mesele eşiniz. Ama sizinde onu, ondan gelecek bazı şeyleri kabullenmeniz lazım belli düzeyde. Yoksa her şey gözünüze batar.

Ben konunun başka bir yönüne yorum yapmak istiyorum. Umarım güvendiğiniz dağlara kar yağmaz. Benim sevgilimde sizin sevgilinizden çok farklı değildi. Benimleyken sürekli çiçek alır hediye alır, ağzımdan cıkan her şeyi yerine getirmeye çalışırdı. Prenses gibi hissettiğim bir ilişkideydim. Ailem o kadar seviyordu ki, herkes sanki kırk yıldır tanısıyor gibiydi. En ufacık problem yoktu. Keza onun annesi ile de bir problemimiz olmadı. Fakat ben günün sonunda kimseye güvenmemek gerek onu anladım. Çok seviyorum diyen cok kolay terk edebiliyor. Mesele iyi günde değilde, kötü günde ne yaptıgı. Bende en ufacık aile arası pürüzde yan çizdi. İkimiz birlikteyken ise ben seni bırakmam, kimseye ezdirmem, şöyle ev alırız , böyle cocuk bakarız diye pembe hayaller kurduruyordu. İçinize sinmeyen bir şeyler varsa zaman verin. Ailesi ile ilgili konularda biraz ters düşün bakın bakalım ne yapıypr. Söylemler davranışlarla uyumlu mu. Uyumluysa mutluluklar dilerim fakat erkekler maaş, eğitim konularını sorun etmiyor gibi gözükselerde içten içe sorun ediyorlar, bilginize.

Forumda bir konu sahibi konuyu açıp ortadan kaybolunca ben samimiyeti konusunda şüpheleniyorum artık. Bazı detayları anlatması lazım yani müstakbel eşim dindar ama keşke bütün ailesi dindar olsaydı mı diyorsun? Bir akşam kardeşinin evine oturmaya giderim de kalkar yanımda içki içmeye başlar asla kabul edemem mi diyorsun? Eşiniz ailesinden gördüğü öğrendiği kültürden farklı bir yol çizmiş zaten. Eşinize saygı duyuyorlarsa size de aynı şekilde davranırlar. Klasik bir Türk ailesi namaz kılmak istiyorum diyen misafirine seccade verir tesbih verir. Daha fazlasını beklememek lazım. Kaldı ki dindar kesimde genç kızların en büyük şikayeti dinine bağlı eş bulamamak değil mi? Ya ibadetlerini aksatırlar umursamazlar ya paralarını alkol nargile sefasına harcarlar ya da geçmişte cinsel birliktelikleri olmuştur ama namuslu kız ararlar. Yanlış mıyım? Eşiniz de ailesi de saygılı, ahlaklı, güler yüzlü insanlarsa eşinizin sadakati ve sevgisinden eminseniz gerisini kurcalamayın bence.

İçimden geçenlerin özeti

Hem sadece ikinize gore bir hayat istiyorsunuz, hem de adamin ailesinde alkol alanlar var diye sevgilim dediginiz adamla evlenmekten cekince duyuyorsunuz. Bu ne celiski? Belki de sadece ikinize ait dunya istemiyorsunuz, siz yalnizca size karisilmasin ama siz baskalarinin hayatina karisabilin, yargilayin, her sey sizin ailenize gore olsun istiyorsunuz. Bu yobazligin pratige dokulmus hali. Hayir bir de adamin falsosu yok, ailesinin falsosu yok. Tek suclari sizin aileden baska bir tarsa sahip olmalari. Bence evlenmek icin acele etmeyin.

Gayet güzel bir ilişkiymiş.Rabbim mutluluğunuzu daim etsin.İş ciddileştiği için belki de kuruntu yapmaya başladın.Bence kafanı hiç bulandırma.

Yabancı ülkeden evlenip mutlu olan çok insan var. Kültür dil din farklı. Bu iş kafada bitiyor. Siz şimdiden kardeşi içki içiyor saygı duyuyorum modumdaysaniz zor o iş. Lise mezunu olması da problem bence . Ha üniversite bitirdi diye iyi olacak değil. Ama lise mezunu da olmaz yani zor. Kadın erkek çalışma ortamını algilayanaz belki ya da ilerde ezik psikolojisine girer kendisi veya ailesi. Burada öyle çok boşanma konusu var.

Ben kapalı biri değilim ama namaz kılan oruç tutan biriyim.Eşim namaz kılmaz oruç da tutmaz.Alkol aldığını da bir iki kez özel olarak gittiğimiz bir yemekte rastkadım sadece.Ki alkol aldığını biliyordum evlebmedeb önce.Evde içmedi hiç.3yıldır evliyiz birkaç yemekte almıştır sadece.Bu bizim aramızda sorun olmadı.Onun ailesinin kullandığı alkol neden sizi rahatsız etsin.

Eğitim denkliği şayet erkek kadından kat be kat fazla kazanıyorsa ve erkek aşırı bir cühela yapıda değilse dengelenir diye düşünüyorum(aradaki fark üni-lise ok ama üni ortaokul nok) zira artık herşey paraya bakıyor gibi. Ama siyasi görüş/dine bakış açısı/aileye evliliğe bakış açısı konusunda farklılıklar bir yerden sonra malesef patlıyor. Namaz kılması sizin için bu denli önemli ise bunu göz ardı etmeyin(sizin açınızdan kriter olduğu için söylüyorum) ama şunuda unutmayın din büyükleri dahi kılınan namaza göre değil, kişilik özelliklerine göre insanları ayırmış . Hz. Ömer: Bir kimsenin sadece kıldığı namaza, tuttuğu oruca bakmayınız; konuştuğunda doğru söylüyor mu, kendisine bir şey emanet edildiğinde riâyet ediyor mu, dünya ile meşgul olurken haram-helâl gözetiyor mu, ona bakınız, demiş.

Ailelerin denkliği çok önemli. Ben aileme de nişanlıma da bu konuda çok şükür ailelerimiz az çok birbirleri gibi diyorum.
Ama sizin ailem mutlu olsun, onlara layık olsun düşünce tarzınız uygun değil. Ailelerin ikisi de muhafazakar olsa boyutları farklı olabilir. Kimse yüzde yüz denk gelemez ama paralellik aranır en azından.
Evlemeden önce geleceği konuşmanız da güzel ama yine her şey konuşurken daha basit. Yaşamaya başlayınca farklı olabilir.
Aileler eğlencelerde, doğum günlerinde alkol almıyorlarsa, düğün konusunda farklılıklarınız yoksa sıkıntı olmayabilir.
Buradaki odak noktanız ailelerin paralelliğinin evliliğinize yansıması olmalı, aileme uygun birini bulmalıyım değil.

Üniversite okuyan insanların bu kadar dar görüşlü olmasına katlanamıyorum ben ya. Üniversite okumak demek her görüşten insanla, her türlü yaşam tarzıyla muhattap olmak demek, saygıyı öğrenmek demek. Nasıl bu kadar sığ kalabiliyorsunuz? Aileme sınır koyarım diye tekrara düşmüşsünüz ama hayır sizde o feraseti göremedim ben. Sen alkol içme nasıl yaşıyorsan yaşa sanane başka insanların hayatından? Eşin yarın bir gün içmek isteyebilir. Yine sanane. Ağzıyla içiyorsa Allah’la onun arasında otorite sen ve ailen misiniz? Aşırı itici geldiniz bana. Klasik baskıcı muhafazar tayfa. Tatlı dille konuşmaya çalışmışsınız ama yemezler.

Senin ağzına sağlık. Ben de konuyu bir iki kez okudum. Sorun nedir diye? Adamı da öve öve bitiremiyor, arıza nerde diye anlamaya çalışıyorum 1 saattir.

Yorumlardan anladım ben de.

Sevgilimin kardeşi içiyor nedir ya? Eşimin kardeşi içiyor mu içmiyor mu haberim bile yok .

Insanlar bu bilgiye nasıl vakıf oluyor yani eşimin kardeşi içiyor mu içmiyor mu çok merak ettim şimdi acil ògrenmem lazım

Adam o kadar mükemmel olduğuna göre ilişkinin sıkıntılısı konu sahibi. Herkesi kendine uydurmaya çalışıyor

Her namaz kılan oruç tutan muhafazakar mı oluyor? Yani ben açığım süslü püslü bi kızım ama namaz ve oruç var bende. Ailemizde namaz kılan kesimde var alkol alan kesimde var. Tutup biri namaz kılarken hadi bakalım diyip rakıyı seccade üstüne koymadıkca yani böylesine uç bir durum olmadıkca kriz mriz olamaz. Mesela x ailesi namaz niyazdadır faiz yemez onların misafirliğine bi şişe şarap götürmezsin meyve pasta alır yersin, y ailesi alkol alan bi ailedir düğünleri vardır alkollüdür sen katılırsın meyve suyu içersin. Kendi hane içinde eşinle denk olmak önemli, tüm sülale nasıl uyabilir? Millet farklı dinden insanlarla evleniyor hadi gelin damat müslüman oldu diyelim ee ailesi ne olacak.
Ayrıca tebliğ bitti, dini anlatma yayma vasifeside bize verilmedi bu yüzden sen yanlışsın sen doğrusun konularıda gereksiz. Saygılı ve eğitimli aileler ortak görüşülecek 3-4 saatte sorun yaşamıyor. Ancak sana engel varsa zorla iç denir yada içme denir orda ipler gerilir.
Geçen yabancı uyruklu, ailemize gelin olan bir akrabamız iftar verdi kendisi müslüman değil ama heves etti hazırlıklar yapmış iftarına muhafazakarı geçtim ultra yaşayan bi ailede katıldı. Ne bir söz ne bir incitme ne bir bakış gördüm. Kız seccade bile almış evine siz kılıyorsunuz diye aldım dedi, misafirler ise hazırlığını övdü güleryüz ile çaylar içildi. Hatta onun ailesinde önemli günler konuşuldu (dini olarak)
Ayrıca açık ama namazında, kapalı ama bak neler neler yapıyo durumlarınıda geçsek artık, müslümanı buldularda takvasını arıyorlar.

Başka insanlara ve onların hayatlarına saygı göstermeyi öğrenin.

Ailelerin ilişkiye ne kadar dahil olabileceği kişilerin tutumuna bağlıdır.anne babanız da olsa kimseye kiminle evlendiğinizin hesabını vermek zorunda değilsiniz.bireysel özgürlüğünüze saygı duyun.

Aaa lanetli domuz'umuzu nasıl unutursun?

`