- Emoji Skoru
- 1.541
- Puanlar
- 48
- Konu Sahibi lavitabella1
-
Hayırlısı olsun inş evlilik yolu zorlu geçiyor bu dönemi en rahat şekilde atlatmaya çalış çok gerilme bir şey olacaksa oluyor zatenOlması gereken o zaten .kabul etmeyeceğimi anladığı için bugün bulduğu evleri attı ev bakmaya gitti
Atandım gurbetteyım.Hep hayalımı kurardım.Hep derdımkı gıdecrm buralardan kımsenın olmadığı Bı şehre .Geldım tamda ıstedıgım gıbı Hıc kımse yok.Herkes kesdı derdınde Bı sehır.Sosyal çevre yapacağım Bı kurumda Deıl.Sadece dolap dedı ve ben .Her gün dıleklerımı gözden gevırıyorum.Kımse ıcın görme bır yere .Valla ben sabredıyorum.Saclarımda beyazlar çoğaldı .Yalnızlıktan en ufak sese bıle tahammülüm yok .Merhaba ,
İstanbul’da yaşayan ortalama gelirli nişanlı çiftiz .İstanbul pahalı evet biliyorum nişanlım son zamanlarda buralardan gitmek istediğini memlekete dönmek istediğini söylüyor .Ev alınabilir orda .Ama sorun şu onun memleketinde iş bulma gibi şansım yok.Ev hanımlığına geçiş yapmış olacam .ben de uzun süre evde kalabilen biri değilim.
Sizce ne yapmalıyım ? Bu tarz kararlar çok ciddi geliyor bana
Atandım gurbetteyım.Hep hayalımı kurardım.Hep derdımkı gıdecrm buralardan kımsenın olmadığı Bı şehre .Geldım tamda ıstedıgım gıbı Hıc kımse yok.Herkes kesdı derdınde Bı sehır.Sosyal çevre yapacağım Bı kurumda Deıl.Sadece dolap dedı ve ben .Her gün dıleklerımı gözden gevırıyorum.Kımse ıcın görme bır yere .Valla ben sabredıyorum.Saclarımda beyazlar çoğaldı .Yalnızlıktan en ufak sese bıle tahammülüm yok .
Valla aglamaktan Gozlerım şişiyor.Sevgılımde yok.Dıorum kı Buda böyle bır dönem.Bazen oluyor yemek yemek bıle ıstemıyorum.Allahım ne kadar zormuş .Boş yere yazılmamış gurbet ve aşk şarkıları .Allahım ne olur gör kulunu .Kalbım ağrıyor bazen.Bırıne anlatsam ama atandın dıolar.Evet atandım bınlerce milyarlarca kez şükürler olsun ama böyle işteAllah sabır versin size. Ben de aynı durumdayım. Psikolojim bozuldu geçen seneler içinde 30 kilo aldım. Saçlarım bembeyaz oldu. Konuşabileceğim tek bir kişi bile yok etrafımda. Bir gün geçeceğini bildiğimiz halde bunları yaşıyoruz. Kimse hayat boyu bunu yaşamaya mecbur kalmaz umarım
Sizin için, kalbinizin ferahlaması için dua edeceğimValla aglamaktan Gozlerım şişiyor.Sevgılımde yok.Dıorum kı Buda böyle bır dönem.Bazen oluyor yemek yemek bıle ıstemıyorum.Allahım ne kadar zormuş .Boş yere yazılmamış gurbet ve aşk şarkıları .Allahım ne olur gör kulunu .Kalbım ağrıyor bazen.Bırıne anlatsam ama atandın dıolar.Evet atandım bınlerce milyarlarca kez şükürler olsun ama böyle işte
Normalde ailesi böyle fikir söylediğinde zaten benim kabul etmeyeceğimi bildiği için anlatmamıştı bana .ben merak ettiğim için sordum neydi anlatacağın dite . Yoksa hadi gidiyoruz gibi durum yok . O gün canım sıkıldı konu açtım buraya . Artık gündemimizde yok bu konudüğüne 3 ay kala böyle bir kararı kendi başına vermeyi düşünen adam ne sizi ne kariyerinizi umursayıp saygı duyuyordur maalesef. erkek arkadaşımın tusta yazacağı şehri bile beraber seçtik ikimiz de bir hayat kurabilelim diye
Ya memur da olsanız işiniz garanti bile olsa doğuda küçük bi şehirde yaşamak istemeyebilirsiniz.O devlette çalışıyor o yüzden tayin şansı var ama ben özelde çalışıyorum benim için daha zor böyle karara uyum sağlamak
Bence burada asıl mesele şehir değil, yaşayacağınız hayatın nasıl değişeceği. Ev alınabiliyor olması elbette büyük avantaj ama siz de işinizi bırakıp tamamen ev hanımı pozisyonuna geçecekseniz bunun size nasıl hissettireceğini iyi düşünmeniz lazım. Bazı insanlar için bu sorun olmazken bazı insanlar için bir süre sonra mutsuzluk sebebi olabiliyor. Ben olsam önce şu soruların cevabını netleştirirdim: Memlekete gidildiğinde gerçekten geçim daha rahat olacak mı? Sizin çalışabileceğiniz alternatif işler var mı? Uzaktan çalışma ihtimali var mı? Birkaç yıl sonra tekrar İstanbul'a dönmek isterseniz bu mümkün olur mu?Merhaba ,
İstanbul’da yaşayan ortalama gelirli nişanlı çiftiz .İstanbul pahalı evet biliyorum nişanlım son zamanlarda buralardan gitmek istediğini memlekete dönmek istediğini söylüyor .Ev alınabilir orda .Ama sorun şu onun memleketinde iş bulma gibi şansım yok.Ev hanımlığına geçiş yapmış olacam .ben de uzun süre evde kalabilen biri değilim.
Kesinlikle ben de tüm bu adımları düşündüm o gün hiç konuşmadım onunlaBence burada asıl mesele şehir değil, yaşayacağınız hayatın nasıl değişeceği. Ev alınabiliyor olması elbette büyük avantaj ama siz de işinizi bırakıp tamamen ev hanımı pozisyonuna geçecekseniz bunun size nasıl hissettireceğini iyi düşünmeniz lazım. Bazı insanlar için bu sorun olmazken bazı insanlar için bir süre sonra mutsuzluk sebebi olabiliyor. Ben olsam önce şu soruların cevabını netleştirirdim: Memlekete gidildiğinde gerçekten geçim daha rahat olacak mı? Sizin çalışabileceğiniz alternatif işler var mı? Uzaktan çalışma ihtimali var mı? Birkaç yıl sonra tekrar İstanbul'a dönmek isterseniz bu mümkün olur mu?
Çünkü ev sahibi olmak önemli ama insanın sosyal çevresini, iş hayatını ve alıştığı yaşam düzenini tamamen değiştirmesi de kolay bir şey değil.
Karar verirken sadece ev fiyatlarına değil, 5 yıl sonra nasıl bir hayat yaşamak istediğinize odaklanırdım. Ev alınır ama mutsuz olunan bir hayatın telafisi daha zor olabiliyor.
Bence işinizi bırakmayın ortak bir karar alınabilir . Genel de insanlar memleketlerinden iş için büyük şehirlere geliyorlar bir çok arkadaşım var böyle evini arabasınıda aldı . Hakkınızda hayırlısı olsun .Merhaba ,
Dün bir haber gördüm, Amerikalı 50 yaş üstü kadınlar için şu haberi yapmışlar "X kuşağı Kadinlar kaldırıldığını söylüyor"
Nedeni de şu. Gençliklerinde kocaları ben sana bakarım, ev hanımı ol çocuklara bak demiş. Kabul etmişler ve eşleri işte kademe kademe yükselirken evde çocuk bakmışlar. Çocukları büyüdüğü anda ise adamlar hemen boşanma davası açmaya başlamış. İşsiz 50 yaşında ortada kalmışlar. Çoğu kocasının mevkisi ve parası sayesinde genç kadın bulduğunu ve onunla birlikte olduğunu söylemiş. Erkekler çıkarcı ve sözüne güven olmaz insanlardır. Özellikle kadınlar manipule edip çıkarları için kullanırlar. Diğer kadınlar tecrübesine göre yazmış, göz ardı etmeyin.
İngilizce bilmiyorsanız çeviri ile okuyun.
Yok zaten kabul etmedim konu kapandı öyleBence işinizi bırakmayın ortak bir karar alınabilir . Genel de insanlar memleketlerinden iş için büyük şehirlere geliyorlar bir çok arkadaşım var böyle evini arabasınıda aldı . Hakkınızda hayırlısı olsun .