Evlilik yüzüğü seçerken tartışmak

elusns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
58
33
3
25
Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim kayseride bir kuyumcudan bir hafta önce.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15-20 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim dedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. kırılmakta sizce haksız mıyım

Son düzenleme:
Biz de zamanında 22 ayar alalım dedik, kuyumcu uyardı bizi de: 22 ayar yumuşak olur günlük kullanımda yüzük çabuk eğrilir bozulur sağlam olsun diyorsanız 14 ayar alın demişti. O yüzden biz de 14 ayar aldık. Diğer tüm altınları 22 ayar almıştık. Bu şekilde bakabilirsiniz.

Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. Kırıldım ve almadan döndük eve.kırılmakta sizce haksız mıyım, ne yapmalıyım bilmiyorum günler kalmışken bu olay bana çok şey düşündürüyor.
Haklısın.15 bin lira birşey değilmiş.senelerce parmağında taşıyacaksın onu hergün.cimriyse uğraşmak çok zor.daha çok kalbin kırılır.daha çok bu tarz davranışlar varsa vazgeçmeyi düşünebilirsin.

Alyanstan bahsetmiyor musunuz? Alyans 22 ayar tercih edilmez ki günlük kullanıma çok uygun değildir o ayar yumuşaktır. 14 olur alyanslar
Allahallah.altin kaliteli oldukça sertleşmez mi ya?.kaç kişi yazmış doğru demek ki ama şaşırdım doğrusu.eee o kadar külçeler falan var.

Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. Kırıldım ve almadan döndük eve.kırılmakta sizce haksız mıyım, ne yapmalıyım bilmiyorum günler kalmışken bu olay bana çok şey düşündürüyor.
15 bin tlden birikim yapmayi dusunecek kadar tutumlu mu cimri mi orasini en iyi siz bilirsiniz. Ama ben kuyumcu meslegimden bildigim icin yorum yapayim 22 ayar altin yumusak olur alyanslarda kullanisli olmaz bilginiz olsun kirilma egilme bukulme cabuk cizilme durumlari olur. Ama geri kalan tugra kolye bileklik vs bunlarda 22 tercih edin tabiki. İtalyan ezme kolye tarzi duz zincirlerde de 14 tercih edebilirsiniz . Simdi hic tartismayin o yuzden benim soyeldiklerim aklinizda bulunsun. Onada diyinki haklisin hayatim. Senin dedigin olsun 😂😀

Allahallah.altin kaliteli oldukça sertleşmez mi ya?.kaç kişi yazmış doğru demek ki ama şaşırdım doğrusu.eee o kadar külçeler falan var.
Külçe altını günlük kullanımda parmağına mı takıyorsun? Sağlamlığına bakarak yatırımlık altın alınmaz, değerine bakarak alınır.
Hayır saflaştıkça yumuşar. Çizilik yamulur.22 ayar bileziği kuyumcuya götürdüğünde eliyle dokunduğu gibi ezer , alyans böyle olursa kullanamazsın o yüzüğü. Alyansın daha sert ve dayanıklı olması lazım.

22 ayar alyansın yaygın olduğunu ilk defa duyuyorum bunun geneli 14 ayardır, benim çevrem çok fakir galiba.
hahshshsh yok bizim doguda 22 ayar alinir genelde hersey. Benim komsum benim 14 ayar taki altinlarimi her gordugunde bunlar altinmi sahte mi derdi hshshshdhdh😀

Bence haklısın alt tarafı yüzük buna cimrilik yapan sevmiyordur bile ama 22 ayar yumuşak bi altın maalesef kullanışlı olmuyor benim bir bilekliğim var 22 ayar sürekli kopuyor onun yerine 14 ayar ama 22 ayar renginde takılar var onlara bakabilirsin

Alyanslar genelde 14 ayar olur ve rengi de bence daha güzel gözüküyor ama mesele ayar değil ki adam daha ilk dakika da hesap kitap yapmaya başlamış durumu olmasa da insan alyansin fiyatını mesele yapmaz ya çok çirkin. Çok taki istersin o kadarını alamam diye ikna etmeye çalışır anlarım.Boyle uzun, zor bir yola böyle cimri adamlarla girilmez...

Yatırımlık bilezik 22 ayar olur, diğer takılar küpe yüzük ws 14 ayar olur diye biliyorum ben.

sonuçta onun alyansını da sen alacaksın . şimdiden fazla hesap kitap yapılmış.

Adamın cimriliğini yukarıdaki 2 satırdan nereden çıkardınız anlamadım. Konu sahibi 22 ayar alyans çok yaygın onu istiyorum demiş ama bu bilgi doğru değil mesela. 22 ayar alyansın yaygın olduğu nerde görülmüş?
Kuyumcu zaten uyarır bu konuda.
Adam da sana çok para veremem git en ucuzunu al dememiş ki, başka yerde lazım olur demiş. Kullanışsız ve tavsiye edilmeyen şeye 15k fazladan para veren 15k’yı çok kolay kazanıyor derim.
Adama cimri demek için genele bakmak lazım.

Back
X