Evlilik yüzüğü seçerken tartışmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi elusns
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim dedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. Kırıldım ve almadan döndük eve.kırılmakta sizce haksız mıyım, ne yapmalıyım bilmiyorum günler kalmışken bu olay bana çok şey düşündürüyor.
Öncelikle karşınızdaki kişi cimri değilse bu söylediği sorun değil önemli olan karakteristik yapısı. Sizin 22 ayar diye tutturmanız ayrı bir saçma. Alyans 14 ayar olur. Pırlanta isteseniz karatı yüksek olsun deseniz anlarım ama alyans yani bu. Başkasında var bende yaparım diye mi evlilik kararı alıyorsunuz? Bilmiyorum bana bu altın takı işleri saçma geliyor. Bu yüzden kavga edebiliyorsanız bence hiç evlenmeyin. Evlilik böyle bir şey değil çünkü

Konu sahibi, bir çok konu açmış her konuda üyelerin sorduğu sorularla ısrarla cevap vermiyor yada işine gelenlere cevap veriyor. Üyeler kendi kendilerine tartışıyor kendisi sadece bakıyor.

Ben erkek tarafı yapabiliyorsa yapsın altın bilezik ne varsa alsın derim normalde

Ama bu konu beni bile çok rahatsız etti daha kullanışsız bir şeye 2 kat para vermek

Zengin yere gelin gidiyorum zannedip görgüsüzlük yapmış konu sahibi ama gerçekler şimdiden yüzüne pat pat çarpmaya başlamış

tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim.
Özellikle alıntıladığım kısım yüzünden sizi daha da haksız buldum, sevgiliniz daha makul geldi bana.
Ben de bir alyansa 15 bin lira fazladan para vermek istemezdim verdirmezdim de, cimrilik olarak görmüyorum bunu,
çünkü sonu yok bu konunun. Bugün 15 bin liradan ne olacak yarın 30 bin liradan ne olacak sonraki gün 50 bin liradan ne olacak olur olay.
O para adamın bir günlük çerez parası değilse vermek istememesini anlıyorum açıkçası, düğün yapmak sıfırdan ev kurmak kolay değil.

Daha güzel göründüğü ve tanıdığım herkeste 22 ayr olduğunu bildiğim için ben de 22 almak istedim.14 ayar alalım, artanla başka şey alıp birikim yaparız dedi.aradaki fark 15 bin tl civarı.
Ömürde bir defa alındığı için güzelini almayı istedim dedim, önemli olan manevi değeri değil mi dedi. Alabilecek durumum var, ama bana yüzük için fazladan para vermek mantıksız geliyor vsvs dedi. Kırıldım ve almadan döndük eve.kırılmakta sizce haksız mıyım, ne yapmalıyım bilmiyorum günler kalmışken bu olay bana çok şey düşündürüyor.
bence Allah sana işaret vermiş , inşallah anlarsın.

Özellikle alıntıladığım kısım yüzünden sizi daha da haksız buldum, sevgiliniz daha makul geldi bana.
Ben de bir alyansa 15 bin lira fazladan para vermek istemezdim verdirmezdim de, cimrilik olarak görmüyorum bunu,
çünkü sonu yok bu konunun. Bugün 15 bin liradan ne olacak yarın 30 bin liradan ne olacak sonraki gün 50 bin liradan ne olacak olur olay.
O para adamın bir günlük çerez parası değilse vermek istememesini anlıyorum açıkçası, düğün yapmak sıfırdan ev kurmak kolay değil.
mesele kadının içine sinmesi değil mi ? ayrıca 22 ayar da değer kazanıyor aradaki fark yüzükte de artış yaşayacak ki bazıları alyansını ömürlük kullanıyor.

Konu sahibi çalışmıyor, dolayısıyla kendine ait bir geliri de bulunmuyor. Ödemelerin büyük çoğunluğu erkekten beklenince, yüzüğün ayarında anlaşsalar da fiyatı konusunda anlaşamama ihtimalleri var.

Böyle durumlarda kendi maddi imkanlari olmamasi kötü tabi. Parayi veren düdügü caliyor böyle durumlarda genelde 😅

Çok önemli bir konu değil gereksiz abartılmış ama erkeğin daha fedakâr olması gerekiyor bence. Şimdiden bu kadar hesap yaparsa gerisi ne olur bilemiyorum.

Allahallah.altin kaliteli oldukça sertleşmez mi ya?.kaç kişi yazmış doğru demek ki ama şaşırdım doğrusu.eee o kadar külçeler falan var.
Altın yumuşak bir elementtir, ayar yüksekdikçe altın takının saflığı dolayısıyla yumuşaklığı artar. Takılara sert olsun, kırılmasın diye bakır nikel gibi elementler eklenir.

mesele kadının içine sinmesi değil mi ? ayrıca 22 ayar da değer kazanıyor aradaki fark yüzükte de artış yaşayacak ki bazıları alyansını ömürlük kullanıyor.
Bana içine sineceğinden ya da gerçekten istediğinden değil de başkalarında görüp özendiği için istiyor gibi geldi biraz, kaldı ki cidden insan seviyorsa pek önemi kalmıyor sanki böyle şeylerin,
ee tabi biraz da bakış açısı ve beklentilerle alakalı bir durum, adam bir günde 15 bin lirayı orda burda eziyorsa her ne sebeple olursa olsun benim için vermiyorsa kırılabilirim ama anladığım kadarıyla öyle değil,
hiç bozdurmayacağımız bir şeye değil de zor zamanda nakite çevirebileceğimiz bir şey alalım demiş, bu düşünce bana daha makul geliyor.

Sadece yüzük konusunda mı bu şekilde davrandı,beyaz eşya,mobilya ya da kıyafet alırken de mi bu tarzda davranıyor.Eğer sadece alyans konusunda dediğiniz gibi davrandıysa tolöre edilebilir ama her konuda böyleyse geçmez bir ömür

Siz vitrinde herhangi bir yüzüğü ayarından bağımsız beğenmiş olsaydınız , nişanlınız da almamış olsaydı cidden kırıcı bir durum olurdu. Siz 22 ayar istiyorum diyebiliyorsanız karşı taraf da almama hakkına sahip bence. Belki o da sizin yüzüğün ayarına bu denli takılmış olmanıza kırılmıştır. Önceki konularınızı bilemiyorum ama bu konuda nişanlınızı pek hatalı bulamadım. Siz açıkça isteklerinizi dile getiriyorsanız karşı taraf da getirebilir.

Ben erkeğin kadını memnun etmek için her anlamda cömert olanını severim. Şu yumuşak olması konusunu bilmiyordum açıkçası ama öyle olsa bile bu adam tamam öyle bakalım deseydi ve bu bilgiyi kuyumcudan öğrenseydiler yine kadın son kararını verseydi. Ben buna para vermek istemiyorum lafı hoş değil gerçekten bir kez alınan ve her gün takılan bir şey.

Alyans satmak için değil takmak içindir bu yüzden 14 alınır genelde. 22ler al sat yapmak için alınır. Siz abartmışsınız

Dört dörtlük insan olmaz bunu da biliyorum, ama malesef arkadaşlarımın evlendiği insanlarla, ailelerle kıyaslıyorum bazen.Onlar şu şu imkanları, anlayışı, saygıyı hak etmişken ben neden daha azına layık görülüyorum gibi düşünceler bile geliyor çok yanlış olduğunu bilsem de.
Adam size değil 22 ayar 122 ayar da alsa neden 222 ayar değil diyeceksiniz belli ki, size çevrenizdeki bütüüüüün insanlara sağlanan imkanlardan daha fazlasını sağlayacak bir armatör falan bulun bence, bu kıyasın sonu yok çünkü.

Adam size değil 22 ayar 122 ayar da alsa neden 222 ayar değil diyeceksiniz belli ki, size çevrenizdeki bütüüüüün insanlara sağlanan imkanlardan daha fazlasını sağlayacak bir armatör falan bulun bence, bu kıyasın sonu yok çünkü.
.ben her konuda böyleyim mi dedim.ömürde bir kere alınan, evlilikten hatıra kalan tek eşyanın iyisi olsun istedim diyorum.ne bu önyargı

.ben her konuda böyleyim mi dedim.ömürde bir kere alınanın iyisi olsun istedim diyorum.ne bu önyargı
Yazdıklarınıza dayanarak yazdım buna önyargı diyemeyiz, ayrıca diğer konularınızda yazdıklarınızı da bildiğim için bu şekilde yorumladım.

Back
X