Evlilik avucunun içindeki kelebek gibidir. Açsan uçar sıksan ölür. Evlilikte denge önemlidir. Bu dengeyi kuran ise kadındır. Mesela erkek kendiliğinden akıl edip çöpü atmaz. Caniimmm çöpü atar misin diyeceksin. Erkekler evdeki yaşamdan bihaberdir. O yüzden kendin gibi Düşünmeyeceksin. 8 yıllık evlilik 3 çocuk var. Ve ben bunu daha yeni idrak ettim. Yaşlı bir kadın sayesinde oldu bu. Kocaya dışından canım derken içinden allah cezani versin diyeceksin demişti. 60 yaşındaki kocasi biz sohbet ederken caylarimizi tazeledi filan. Ben vay be adama bak dediğim sırada kadın ben bundan çok çektim diye anlatmaya başladı. Adam çok sinirliymiş vs. Kadın sürekli adama emir veriyor ama söyleyiş tarzı ile belli etmiyor. Canım çayları tazeler misin, canım onu getir bunu götür .... Velhasıl bu işi o gün çözdüm. Hafta sonu büyük kızı baskete goturcem, canım sofrayi toplar misin deyip çıktım. Eve geldim. Adam kahvaltı masasini toplamış. Küçük oglanın saçını kesmiş, duş aldirmiş vs. Adam tuvalet kağıdı bitmiş diyor ama iki dakika bakkala gidip almıyor. Yani bunu akıl edemiyor. Canım ben kahvaltıyi hazırlayana kadar sen gidip tuvalet kağıdı alsan dedim. Hooopp gitti. İşin sırrı canım da adamlara gerizekalı muamelesi yapacaksın. Çünkü bu türler hem telefonla konuşup hem de yuruyemeyen tipler. Oysa kadın. Çocuk bakarken ev temizler yemek yapar ... on parmağında on marifet. Işte evliliğin sırrı burada. Caniimmm (allah cezani versin bunu sessiz diycen)
İşte ömür boyu iyi ki diyebilmek çok önemli. İnşaallah hep iyi ki dersinizIyi ki evlendim dedim.
Bence dogru insanla, dogru zamanda evlilik cok guzel..
İşte ömür boyu iyi ki diyebilmek çok önemli. İnşaallah hep iyi ki dersiniz
ben evliliğin zor olduğunu , öyle bir güzelliginin olmadığını görenlerdenim24 yaşındayım, evlilik düşüncesinden hep uzak durdum. Hep büyük bir sorumluluk olduğunu düşündüm sanırım bu sorumluluktan da korkuyorum. Sorum evlilere; evlendikten sonra iyi ki evlenmişim mi oldu en çok söylediğiniz söz, yoksa keşkeler mi oldu aklınızda dilinizde? Ve gerçekten evliliğin sizce zor ve güzel yanları nelerdir?
Teşekkür ediyorum. Siz de Mutlu olursunuz inşallah.ben evliliğin zor olduğunu , öyle bir güzelliginin olmadığını görenlerdenim
mümkünse geç evlen evleneceksen
çok beklentilere girmee
veee en önemlisi her zaman bir B planın olsun ne yaşayacaksan
mutluluklarrr
Evlilik avucunun içindeki kelebek gibidir. Açsan uçar sıksan ölür. Evlilikte denge önemlidir. Bu dengeyi kuran ise kadındır. Mesela erkek kendiliğinden akıl edip çöpü atmaz. Caniimmm çöpü atar misin diyeceksin. Erkekler evdeki yaşamdan bihaberdir. O yüzden kendin gibi Düşünmeyeceksin. 8 yıllık evlilik 3 çocuk var. Ve ben bunu daha yeni idrak ettim. Yaşlı bir kadın sayesinde oldu bu. Kocaya dışından canım derken içinden allah cezani versin diyeceksin demişti. 60 yaşındaki kocasi biz sohbet ederken caylarimizi tazeledi filan. Ben vay be adama bak dediğim sırada kadın ben bundan çok çektim diye anlatmaya başladı. Adam çok sinirliymiş vs. Kadın sürekli adama emir veriyor ama söyleyiş tarzı ile belli etmiyor. Canım çayları tazeler misin, canım onu getir bunu götür .... Velhasıl bu işi o gün çözdüm. Hafta sonu büyük kızı baskete goturcem, canım sofrayi toplar misin deyip çıktım. Eve geldim. Adam kahvaltı masasini toplamış. Küçük oglanın saçını kesmiş, duş aldirmiş vs. Adam tuvalet kağıdı bitmiş diyor ama iki dakika bakkala gidip almıyor. Yani bunu akıl edemiyor. Canım ben kahvaltıyi hazırlayana kadar sen gidip tuvalet kağıdı alsan dedim. Hooopp gitti. İşin sırrı canım da adamlara gerizekalı muamelesi yapacaksın. Çünkü bu türler hem telefonla konuşup hem de yuruyemeyen tipler. Oysa kadın. Çocuk bakarken ev temizler yemek yapar ... on parmağında on marifet. Işte evliliğin sırrı burada. Caniimmm (allah cezani versin bunu sessiz diycen)
Bu korkudan evlilikten uzaklaşıyorumEwlenince görürsün
Çok haklısınızsana uygunsa hiç durma evlen, ama evliya bile olsa beklentiyi yüksek tutma
Bazen romeo bile bir anda öküze dönüşebiliyor....
Çok haklısınızşu an için evlilik fikrine uzağım. Korkutuyor sorumluluk ve hayal kırıklığı ihtimali.
Amin, Allah herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın. Sorumluluk derken, evliliğin sorunlarından, kötü örneklerdeki gibi sıkıntılar yaşayıp ayakta durabileceğimi sanmıyorum. Gerçekten evlilik büyük sorumluluk, üzüntüsü de sevinci de çok ama daha çok sıkıntılara göğüs gerebilme başarısı olanlar sürdürebiliyor evliliğini. İyi insan olmayı, iyi insanlarla karşılaşmayı nasip etsin Allah.Bende geç evlendim, ayrıca etrafımda hiç güzel bir evlilik örneği yoktu vs vs evlendim hiç pişman olmadım Rabbim iyilerle karşılaştırsin kesinlikle tavsiye ederim, ama kişilik olarak sorumluluk alamayan evlenmesin kadın erkek farketmez....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?