Evlilik

Sabah kahvalti hazirliyorum pasami kaldiriyorum uyusun diye bekliyorum hazir masaya geliyor.bir de kalkip keyif sigarasi yakiyor.yarin sabahta ben uyuyacagim

Örnek vereyim hafta sonu ikimiz çalıştığımız için halı serilecek cam kapı aklınıza gelecek genel temizlik hepsi.
Ben cam silerken canım kapıları sen hallet diyorum oda artık alıştığından ben süpürmeye geçiyorum silmeye arkamdan yetiş diyor mesela . :) arada söyleniriz ama yaparız.Hayat müşterek ağırlık bende olsada gene de yardım ediyor.
Yani ben sofra hazırlayim yesin içsin ben gene toplayayim yok öyle bir dünya.
Karşılıklı sevgi saygı ve anlayıştan geçer .

Açıkçası iş konusuna takıldım geçici bir yere ikinizde girebilirsiniz.
veya ekstra kurslara.
Oyun oynama konusunda dikkatini farklı yerlere çekip sıkıldığınızı ve iletişim halinde olmak istediğinizi dile getirin.

15 senelik evliyim hala bulaşık mak. ben söylemeden boşaltmıyor en gıcık olduğum iş:))
Daha ilk kez misafirlerimiz geldi balik yapti bir de balkon yikadi onuda brn soyledim.eve girdigimizden beri yemek yap camasir yika.ellerim deterjandan kipkirmizi oldu insan acir ya.kendimi helak etmicem.soylicem ben de ..iyice simarttim ilk zmanlardan ben sanirim.sabah kalkip pizza yapiyorum daha evliligimn 5.gunu.insan kiymet bilir biraz ya.cam sildim gecen oyle beni izliyo

Sabah kahvalti hazirliyorum pasami kaldiriyorum uyusun diye bekliyorum hazir masaya geliyor.bir de kalkip keyif sigarasi yakiyor.yarin sabahta ben uyuyacagim

Yapma, gerekirse sen önden kahvaltı yap, o uyanınca birlikte hazırlarsınız tekrar. Ben de eşim biraz daha uyudum diye kalkar hazırlarım ama o da yeri geldiğinde aynısını yapar. Yoksa insanın bir süre sonra gücüne gidiyor. Hizmetçi gibi bir sağa bir sola.

Siz neden kaldırıyorsunuz?
Yemeği siz yaptınız, sofrayı siz kurdunuz, yemek bitince de siz cekilin köşeye, kaldırma işi sende deyin.

Bu bile çok adaletsiz.
Yemek yaparken eşinizi neden çağırmıyorsunuz ki?

O yuzden zaten evlenmeden once beraber yasamak sart diyoruz, sonra taşı yiyoruz
Bu is nasil çözülür bilemiyorum, benim esim de sagolsun o calismasina ve ben evde olmama ragmen her ise yardimci olmaya calisir. Laftan anlıyorsa bu tavrin beni değersiz hissettiriyor, kendimi hizmetcin gibi hissediyorum, ailem 1 kusak once olmasina ragmen bile babam boyle yapmazdi filan seklinde sitem degil de duygularinizdan bahsedin. Laftan anlamıyorsa da mizmizlanmasini kulak tikayarak verin isi eline, yapsin. 3 mizmizlanir 5 mizmizlanir 10. sunda alışır. Zaten siz ise baslayinca el mahkum yapacak. Yoksa tutarsiniz bir yardimci, öder parasını. Onunki cansa sizinki de can. Bu isleri ne kadar cok benimseyip ustlenirseniz o kadar ustunuze kalir. Sofradan kalkip koltuga mi oturuyor, siz de oturun. Kalsin sofra. Ya da anlasma yapin, siz kurun o kaldirsin gibi gibi.

Is konusu dedigim gibi malum donemden oturu uzuyor sorusturma bu sirada basvuru yapiyor.ben de anca duzenimi kuruyorum. 2.donem anca baslayabilirim.suan kontenjanlar dolu zaten

İşte altın kural bu bende 3 aylık evliyim mesela direkt salata yap desem hayatta yapmaz ama hayatım sen çok güzel salata yapıyorsun deyince kendi isteğiyle yapmaya başlıyor her işte böyle erkekler gazla çalışıyor

Hadi uysuun sabah diyorum kiyamiyorum ama kaldirmasam masa oyle duracak.soylemek lazim demek ki.sanki bekar evinde yapmiyordu ben de buna sinir oluyorum

Is konusu dedigim gibi malum donemden oturu uzuyor sorusturma bu sirada basvuru yapiyor.ben de anca duzenimi kuruyorum. 2.donem anca baslayabilirim.suan kontenjanlar dolu zaten
hım anladım.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Bunlar buyuk hatalar siz niye erken kalkiyorsunuz? Daha yeni evliymissiniz ve calismiyormussunuz. Yatsaniza kocanizin koynunda. Sonra cok ararsiniz bugunleri beraber kalkin. Mutfaga yaniniza cagirin. Mesela siz atıyorum omlet yapiyprsunuz, sen de domates salatalik dograr misin filan diyerek isin icine sokun. Siz onceden kalkıp hazirlarsaniz tabii olmaz o is. Size kalir hep bu isler.

Tembel ya.mizmizlana mizmizlana yapar.sinirlerimi iyice ziplatiyo o zaman.2 balkon yikadi suyu ben tasidim mizmizmiz

Ben simarttim sanirim.cok uyumayi da sevmiyorum kalkmisken yapayim dedim ama baya baya hizmetcisi zannetti bizimki

Ben simarttim sanirim.cok uyumayi da sevmiyorum kalkmisken yapayim dedim ama baya baya hizmetcisi zannetti bizimki

Ya ne yazik ki boyle. Biz kiymet bilmelerini beklerken, onlar daha da sanki bu hayattaki yegane gorevin ev isleriymis gibi davraniyorlar. Bunu her is icin yapmalısınız. Aksam yemegi icin mesela ne yapalim gibi cumleler kurun. Ne yapayim degil de. Her iste, yardim etmiyorsa bile gelsin mutfakta sizinle otursun. Ne isi var salonda siz orda calisirken? Otururken eline 2 is verirsiniz yapar orda. Temizlik icin de hemen is bolumu yapin, evi sen supuruver ben de camasir sereyim gibi. Bikbik konusursa da benim belim agriyor, kolum agriyor nasil kiyabiliyorsun bana diye vicdanindan girin. Alisacak zamanla.

vallah baştan iş vermezsen ileride önune geçemezsin ,

ben ilk evlendiğimde ç.makınası için adamlar eve geldiğinde kendisi evdeydi daha nişanlıyız , o ögrenmiş nasıl çalışacagını ,
aylarca ona yaptırdım ben bilmiyorum diye , sonra sonra ben ögrendim ,
bulaşık mak hiç boşaltmadım diyebilirim ,bir kaç sene ,
evi hep o süpürdü mesela ben sildim ,

sonraiş değişikliği olunca bunların hepsi benım üstüme kaldı o ayrı bir konu ama en azından birkaç sene faydasını gördüm diyebilirim.
NOT : herşeyi biliyor gibi atlama

12 senelik evliyim hala bişeyleri söylemezsem aklına gelmez.
ama düzenli iş bölümlerimiz vardır, yemeği yapan oturur diğeri masayı toplar,
süpürgeyi o açar, viledayı ben yaparım, mutfağı ben temizlerim, banyo tuvalet ona bakar gibi.
ama mesela haftasonu bazı şeyleri tek tek söylemem gerekiyor, çamaşırlatı topla, yenilerini as, bulaşık makinesini boşalt gibi, siz de bıkmadan söyleyin, söylenerek de ağlayarak da olsa yapsın, bir süre sonra kaderine razı olup ağlamayı keser

21 yıllık evlilik deneyimimden çıkardıklarım şunlar:
Karşınızdaki insanı olduğu gibi kabullenin, inan çok kolay oluyor.
Kişiliği üzerinde yorum yapmayın.
Onun görüşlerini anlayışla karşılayın ama kendi görüşünüzden de taviz vermeyin.
İki farklı insan olduğunuzu kabullenin.
Evli olmanız aynı düşünceye sahip olacağınız anlamına gelmiyor.
Gereksiz konuşmayın, konuştukça kişilik savunmasına geçip katılaşıyorlar.
İstediğinizi yumuşak hareketlerle belli edin, gerekirse konuşun ama kırıcı olmadan.
Erkeklerin büyümüş çocuklar olduğunu unutmadan evliliğinizi yürütün. Büyümezler, ruhları çocuk.
Bildiğiniz gibi davranın ama asla bunu ona karşı silah olarak kullanmayın.
Söylediklerine karşı yorum yapsanız da fikrinizi ortaya koyarken çok keskin çizgiler çekmeyin ortak bir nokta mutlaka bulunuyor.
Evliliğe çok fazla anlam yüklemeyin çünkü evlilik bir şekilde kalıplara sıkışmaktır. Öncelikle bunu kabullenin.
Söylediklerim erkeklerin çocuk kişiliği dışında her iki cins içinde geçerlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…