Evlilik

Kendiliğinden düşünüp iş yapan yardım eden erkek sayısı çok azdır zaten, bu da sanırım annenin erkek çocuk yetiştirmesiyle alakalı...

Eşimin ben söylemeden yaptığı şeylerin sayısı çok azdır mesela, yemek yeriz sofra toplamaya yardım eder, arada kendi girer yemek yapar, çok çok yorgunsam bulaşıkları halleder. Bu kadar :)

Bunun dışında evin hiçbir şeyine kendiliğinden karışmaz. He yapmayı bilmiyor mu, çok iyi biliyor çünkü yıllarca tek yaşamış.

Ben bunu bıkmışlığa veriyorum, tek yaşayıp kendi yapmak zorunda kaldığı için bıkmış adam :)

Size tavsiyem kendiliğinden yapmasını beklemeyin, şunu yapar mısın yardım eder misin gibi kibar cümlelerle istekte bulunun.

Eninde sonunda hayatın ortak olduğunu ve işim ucundan tutması gerektiğini anlayacaktır :)

Canim konusacaksin baska cozum yok bizimkide aynisiydi rahatsi oluyorum ayrica masayi tek toplamak zorunda degilik diye konustuk ufak tefek yardim ediyor artik hos cok edince ben zaten elimin altinda dolasiuor gibi hissediyorum su an sen bir anda degisti gibi algiliyorsun ama herkes oyle asagi yukari ne yapacak baska hepimiz telefon bagimlisiyiz :)) cafelerde bile manzaralar boyle... tutsagiz. Kadinlarin gorevi demekten hoslabmiyorum ama mitfak duzeni bizr ait oldugundan zaten mudahaleleri cok tutmayin dagitacaktir :))))

Bi sabah uyanma bence uyu.. uyansın bekle.. uyanınca da de ki hani kahvaltı?? Şimdiden böyle yapıyorsa işiniz var.. baştan önlem almalısın.. madem ikinizde çalışacaksınız ilerde sen işten gelince yemek, ev işi, çocuk uğraşırken o elinde tv oyun oynar.. nasıl başlarsa öle gider...

Canim konusacaksin baska cozum yok bizimkide aynisiydi rahatsi oluyorum ayrica masayi tek toplamak zorunda degilik diye konustuk ufak tefek yardim ediyor artik hos cok edince ben zaten elimin altinda dolasiuor gibi hissediyorum su an sen bir anda degisti gibi algiliyorsun ama herkes oyle asagi yukari ne yapacak baska hepimiz telefon bagimlisiyiz :)) cafelerde bile manzaralar boyle... tutsagiz. Kadinlarin gorevi demekten hoslabmiyorum ama mitfak duzeni bizr ait oldugundan zaten mudahaleleri cok tutmayin dagitacaktir :))))

Zaten erkekler bekarken her şeyi yapar evlenince nasılsa bir yapan var rahatlığına kapılıp ellerini sürmezler. Yoksa beceremediklerinden değil. Siz de yapmayın her şeyi ona bırakın bazı şeyleri. Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider. Yalnız ikiniz de çalışmıyorken evlenmek iyi cesaret doğrusu.

Ortak bişeyler yapmayı deniyor musunuz? Mesela ortak izlediğniz bir yabancı dizi o olsa. İkiniz de bütün gün evdesiniz sonuçta, sıkıcı olur boş boş bir yerden sonra. Ortak bir diziniz olsun, her gün yürüyüşe çıkın, film izleyin, puzzle severseniz alın yapın, ortak kitap okuma saatleriniz olsun. Ancak belirli aktiviteler olursa eşiniz de telefonu elinden bırakır. Dİğer türlüsü boşluğa mı baksın adam?
Daha aylarca da evde duracaksınız gibi. Zor bişey bence. İlgilenecem bişeyler bulmalısınız.

ben is verirsem yapiyor.

babam annem yorulur diye evi supuren insandi.

ben evimde nete bagimli bir es istemiyorum dedim.

Kilit cumleler.

Ben is verirsem yapiyor ne demek?
Calisaniniz mi esiniz mi bu?
Birakin o gorsun.
(Ben 6 yillik evliyim. 8 yildir ailemden ayriyim. Hic balkon yikamadim. Adam da buna ihtiyac duymuyor olabilir. Ama siz istiyorsaniz siz yapin, ondan da yardimci olmasini isteyin. Insan esinin yukunu elbet hafifletmeli. Ama kendisini hic rahatsiz etmeyen bir seyi emir olarak duyarsa ters teper)

Babanizin anneniz yorulur diye evi supurmesi hem cok iyi. Hem cok yanlis bir ornek.
Babaniz evin sorumluluguna katilmiyor ki burada. Evin yukunu paylasmiyor. Ayni esiniz gibi. Babaniz is yapiyor ama esini yormamak icin yapiyor. Elbet bir erkegin esinin yukunu hafifletmesi cok sahane bir durum.

Onemli olan;
o kahvalti sadece kendiniz icin degil.
Ev sadece kendiniz icin temizlenmiyor.
Sadece kendi kiyafetleriniz yikanmiyor.
O zaman esiniz de bir birey olarak fayda sagladigi seylere bir bedel odemeyi bilmeli.

Son olarak; siz farketmesiniz de "bu ev benim evim" edasindasiniz. Isleri dusunmek zorunda olan da siz oluyorsunuz boyle olunca. "Ben evimde .... es istemem" cok yanlis bir kalip. Esinizin bazi seylerinden rahatsiz olup bazi beklentilerde elbet bulunursunuz. Ancak bu sekilde bir kalip sunup "al bu kaliba uy cunku benim evimde anca buna musade var. Yoksa istemem" demek cok onur kirici.

Yataga uzandiginizda yaniniza gelmemesi falan normal. Cunku yillarca yalniz yasamis adam. Bu zamanla degisir.
Benim esim de evlendigimizde 8 yildir yalniz yasiyordu. Isten benden once gelirdi. Yemegi yapar bir tepsiye kendisi icin hazirlar yerdi. Beni asla beklemezdi.
Tabii ki zamanla duzeldi bu tarz seyler.

Bu arada yasal surec engel degilse (bir yerde sigortanizin gozukmesi sureclerinize engel degilse) gerekirse bimde kasiyerlik yapin ama calisin. Cunku diger turlu birbirinizi yersiniz. Bir seyle oyalanmaniz lazim. Ya gezin tozun eglenin. Ya kursa falan takilin. Ya da ne is olursa olsun calisin. Iki apayri insanin bir anda ayni eve tikilip 7 24 beraber olmasi cok zor. Tartisma kacinilmaz...
Ne bileyim evliligim bir aylik degilken bu kadar ev isine bogulmak nedir?

Biz ilk evlendiğimizde eşim öyleydi. Ama ben de öyleydim. O sofradan üstünü silkip kalkarsa ben de kalkarım. Hatta eşim hadi goha iş başına deyip beni kaldırırdı.

Zamanla oturuyor zaten.

Bir de kv bize gelince düzen değişirdi, zira oğluşuna iş yaptırmazdı. Kv gidince yine bir hafta falan evin batmasına izin vermek icap ederdi. Bir başkasının değil kendi sorumluluğu olduğunu yeniden anlaması gerekiyor arada.

Telefon konusunda ise istemiyorum yapma demek yerine siz birlikte aktivite üretseniz bir dönem. Özellikle yeni evlisiniz, çıkın gezin bol bol, hiç kendinizi eve hapsetmeyin, onun da zamanı gelecek :))

Cok tesekkurler guzel tavsiyeleriniz icin

Ayni seyi dusunuyorum.ne yesem derdinden biktim derdi kiyamiyorum mesela ama o da isin civigini cikartiyor..ayni sekilde yalniz yasadi uzun yillar bikmislik tamamen

Calismiyorken evlenmedik aciklamistim bunu : ))) esim ozelden devletr gecti ama sorusturma aylardir devam ediyor.ne kadr surecegini bilmiyorduk ama kesin oldugunu biliyorduk.buyuk sehirlerde sorusturma sureci uzuyor bana gelince ben de 2.donemi bekliyorum.universite mezunu 2 insan hayatini garanti altina almadan evlenmemeyi akil edecektir elbette.

Hicbir cumlenize ne yazik ki katilamiyorum.sert uslupla soylemeden once defalarda tatli tatlida yaptim onune gectim cilvelerde yaptim ama ayni.ev benim Edasinda asla gezmedim.yapimda tarzimda degil.mutfaga girdigimizde sen sunu yap ben bunu yapayimda diyorum ama hep soylemek beni yordu.babam annem ameliyatli oldugu icin yormaz evet ama benim daha 1 ay olmadan ellerim alerji oldu kipkirmizi esim dusunmuyo ve rahatsizlik duyuyorum haliyle babamla da karsilastiriyorum.keske onun gibi olabilse :))) ama bir arkadssinda ilk sayfada dedigi gibi herkesin yapisi farkli baska cozum yollarina gidilmeli.suclayici bakis aciniz cok degisik.diger konularda da bakiyorum yorumlariniz cidden acaip.

Açıklamışsınız da ilk mesajınızda değil :))) Hayır kastım şuydu şu anda ikinizin de bir geliri yok yanılıyor muyum? Soruşturma bitmeden maaş vermiyorlar sonuçta. Neyse bence cesaret yine de :) soruşturma sonucu 1,5 sene bekleyenler var benim çalıştığım kurumda. İnşallah sizinki o kadar sürmez.
Bu arada eşinizden kendi yapmasını beklemeyin de mesela deyin ki yarın kahvaltıya bana ne hazırlıyorsun ya da eee akşam ne yiyoruz? Deyin bakalım. Hadi yemek yap denmez zaten. İtici olur. Her sabah da siz önce kalkmayın.

Adama bu şekilde davranması için resmen alan açmışsınız... Sabah kalkın yürüyüşe çıkın kulağınızda müzik... Kahvaltı hazırlamak nedir yahu? Kahvaltı dediğin birlikte hazırlanır. Ha doğum gunu olur bi sürpriz değişiklik olsundur o zaman yapılır.. Önce bu kahvaltıyı halletmelisiniz bence.

Birde kesinlikle akşam birlikte vakit geçirelim diye talep sunmayın o sizinle ilgilenmiyorsa sizde onla ilgilenmeyin. Sofradan kalkıp salona geçerse sizde yatak odasına geçip cilt bakımı yapın... Mutfağıda sabah beraber kahvaltı hazırlarken halledersiniz böylece.

Kolay gelsin.

İlk zamanlarda mizmizlanir daha sonra alışır ben ilk evlendigimizde ben mutfak da İsem sen de mutfak da olacaksın senden bir iş beklemiyorum sadece seninle muhabbet etmek istiyorum derdim şimdi alıştı ilk başlarda çalışıyorum yoruluyorum derdi işleri bu kdr yogun değildi hayır derdim şimdi yorgun olduğunda sesimi cikartmiyorsundur ama sabah kalkar kahvaltı hazırlar mesela beni uyandırır yada ben kalkarsam beni kaldırır eve bir misafir gelecekse ben mutfak da İsem bütün odaları gezer dağınıklığı toplar halinin simetrisine kdr düzeltir arkamı dönüp de bakmam ev nasıl diye bn çamaşır adacaksam mutfağa gir derim mesela önceleri mizmizlanir ama sen mizmizlandigini gormeyeceksin ona bu görevi verip cekileceksin geçen bir seminerde anlatmıştı bir şeyi on kere söyleyince insan yapmaz senin görevin bu deyip cekilmen gerekiyor adam dedi on kere çocuğa ders çalış derseniz nasıl olsa biri bana söylüyor ne zaman ne yapmam gerektiğini benim yapmam için gayret göstermeme gerek yok diye algiliyorlar dedi en küçük örnek vereyim sana sabah aynı anda kalktık yatağın bir ucunu ona tutturuyorum tut düzeltelim diye benim elime yapışmaz ama bu evde birlikte yaşıyoruz ve bunu idrak etmeleri gerekiyor

Telefon konusuna gelince eşim çok fazla arsa araba bakar ben de elime kalır telefonu burada takılırız yada oyun oynarım en sonunda der işten geldim yüzüme bakmıyorsun sen ne yapıyorsun pardon diyince akli başına gelir ilk başlarda bu kdr değildi ben ilk sinir olduğumda girer girmez telefonuna el koydun yatakodasina götürdüm daha sonra tabi müşterileri arayınca devamlı kalkmak zoruma gitti yanımıza aldık ama eline vermiyorum yada telefonu aticam az kaldı diyince anlıyor

Biz dosya bekliyoruz suanda.esimde isinden 1 hafta once ayrildi.issizken atilmadik yani.kendimizi suanda gecindirecek kadar da gelirimiz var ama evet surec can sıkıcı bu bizim elimizde olsa keske. 1 yil zaten bekledik sinavdi aciklanmasiydi donemi biliyorsunuz..dediginiz sekilde yapacagim.tesekkurler

Cok haklisin.bu sabah masayi topladim odaya gectim.yarim saat sonra karim nerde diye geldi sarildi ben de yeni mi geldi karin aklina bi saniye isim var dedim.ben yaparim gitme dedi.birakir misin dedim hala uyuyor :)

Annesinin evinde tabakları masada bırakır, ben hep dile getiririm. Tabağını al,akıt makineye koy. bazen ben yokken koyuyor bazen koymuyor. Geçen kahvaltıdan ellerine sağlık diye kalkıyordu heey nereye dedim. kaldır kahvaltılıkları dolaba koy, ben de bulaşıkları akıtayım. yaptı. ama illa diyeceğim. kabahati yok ki, tek cocuk annesi hizmetcisi olmuş. oğlum olursa her şeyi öğreteceğim. bilsin ama yapmasın gerekirse!!

Suan onu yaptim yanima geldi isim var dur dedim kalktim.aklina yarim saat sonra grldim karim nerde diyor.sinirden oldum artik hayir zaten kendisi yasarken bunlari yapiyordu evlenince noluyor ne kadr guveniyorlar kadinlara
Evlennce erkeklerin içinden kocaman bir öküz çıkıyor kimse demedimi sana
emin ol cogu evli kişi böyle benim kocam da dahil.. güvendirtmeyeceksin işte blecek görevlerini ve yapacak dediğim gibi
şunu unutma nasıl alıştırırsan öyle gider..
diğer mevzuda da ise tekrar dediğim gibi kendini geri çek. ama sizin bence bir diğer sıkıntısınızda bu iş mevzusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…