Isin garibi bizimki yilllardir yalniz yasiyoAnnesinin evinde tabakları masada bırakır, ben hep dile getiririm. Tabağını al,akıt makineye koy. bazen ben yokken koyuyor bazen koymuyor. Geçen kahvaltıdan ellerine sağlık diye kalkıyordu heey nereye dedim. kaldır kahvaltılıkları dolaba koy, ben de bulaşıkları akıtayım. yaptı. ama illa diyeceğim. kabahati yok ki, tek cocuk annesi hizmetcisi olmuş. oğlum olursa her şeyi öğreteceğim. bilsin ama yapmasın gerekirse!!
1 yildir surec bitmedi.en son sorusturma kaldi ben de dedigim gibi sanirim baslayacagim 2.donemi bekliyordum ama olmayacak boyleEvlennce erkeklerin içinden kocaman bir öküz çıkıyor kimse demedimi sana
emin ol cogu evli kişi böyle benim kocam da dahil.. güvendirtmeyeceksin işte blecek görevlerini ve yapacak dediğim gibi
şunu unutma nasıl alıştırırsan öyle gider..
diğer mevzuda da ise tekrar dediğim gibi kendini geri çek. ama sizin bence bir diğer sıkıntısınızda bu iş mevzusu
Şükür eşim yemek de yapar, temizlik de, çamaşır da yıkar, asar, masayı toplar da, kaldırır da, ...
O yardımcı olmasa imkanı var mı evde dinlenmenin, yorulmamanın?
O evde iki kişi yaşıyorsa sorumluluk iki kişiye aittir.
Tesekkurleeeer.cok mantikli birisin :) yorumlarini cok seviyorum jameya.kalkana kadar uyudum simdi uyandi mutfakta bisiler yapiyo :)Canım öyle işte :) evliliğe hoşgeldin..
erkekler böyle. Alışacaksın :) ilk zamanlar ben çalışıyordum eşim çok yardımcı oluyordu ama çoğu işler tabi ki bana kalırdı. Hala da aynı pazar günleri temizlik yapıyor çok da beğeniyorum yaptığı temizliği ama genelde yemeğini yer salona geçer toplamak filan bana kalır. Yardım istemezsen yapmazlar :) biraz rahatına düşkünler.. evinde huzurlu demek ki rahat olmaya çalışıyor sen bol bol şimdiden görevler ver ufak ufak ki alışsın. Söylenir ama zamanla da alışır :)
Hicbir cumlenize ne yazik ki katilamiyorum.sert uslupla soylemeden once defalarda tatli tatlida yaptim onune gectim cilvelerde yaptim ama ayni.ev benim Edasinda asla gezmedim.yapimda tarzimda degil.mutfaga girdigimizde sen sunu yap ben bunu yapayimda diyorum ama hep soylemek beni yordu.babam annem ameliyatli oldugu icin yormaz evet ama benim daha 1 ay olmadan ellerim alerji oldu kipkirmizi esim dusunmuyo ve rahatsizlik duyuyorum haliyle babamla da karsilastiriyorum.keske onun gibi olabilse :))) ama bir arkadssinda ilk sayfada dedigi gibi herkesin yapisi farkli baska cozum yollarina gidilmeli.suclayici bakis aciniz cok degisik.diger konularda da bakiyorum yorumlariniz cidden acaip.
Kilit cumleler.
Ben is verirsem yapiyor ne demek?
Calisaniniz mi esiniz mi bu?
Birakin o gorsun.
(Ben 6 yillik evliyim. 8 yildir ailemden ayriyim. Hic balkon yikamadim. Adam da buna ihtiyac duymuyor olabilir. Ama siz istiyorsaniz siz yapin, ondan da yardimci olmasini isteyin. Insan esinin yukunu elbet hafifletmeli. Ama kendisini hic rahatsiz etmeyen bir seyi emir olarak duyarsa ters teper)
Babanizin anneniz yorulur diye evi supurmesi hem cok iyi. Hem cok yanlis bir ornek.
Babaniz evin sorumluluguna katilmiyor ki burada. Evin yukunu paylasmiyor. Ayni esiniz gibi. Babaniz is yapiyor ama esini yormamak icin yapiyor. Elbet bir erkegin esinin yukunu hafifletmesi cok sahane bir durum.
Onemli olan;
o kahvalti sadece kendiniz icin degil.
Ev sadece kendiniz icin temizlenmiyor.
Sadece kendi kiyafetleriniz yikanmiyor.
O zaman esiniz de bir birey olarak fayda sagladigi seylere bir bedel odemeyi bilmeli.
Son olarak; siz farketmesiniz de "bu ev benim evim" edasindasiniz. Isleri dusunmek zorunda olan da siz oluyorsunuz boyle olunca. "Ben evimde .... es istemem" cok yanlis bir kalip. Esinizin bazi seylerinden rahatsiz olup bazi beklentilerde elbet bulunursunuz. Ancak bu sekilde bir kalip sunup "al bu kaliba uy cunku benim evimde anca buna musade var. Yoksa istemem" demek cok onur kirici.
Yataga uzandiginizda yaniniza gelmemesi falan normal. Cunku yillarca yalniz yasamis adam. Bu zamanla degisir.
Benim esim de evlendigimizde 8 yildir yalniz yasiyordu. Isten benden once gelirdi. Yemegi yapar bir tepsiye kendisi icin hazirlar yerdi. Beni asla beklemezdi.
Tabii ki zamanla duzeldi bu tarz seyler.
Bu arada yasal surec engel degilse (bir yerde sigortanizin gozukmesi sureclerinize engel degilse) gerekirse bimde kasiyerlik yapin ama calisin. Cunku diger turlu birbirinizi yersiniz. Bir seyle oyalanmaniz lazim. Ya gezin tozun eglenin. Ya kursa falan takilin. Ya da ne is olursa olsun calisin. Iki apayri insanin bir anda ayni eve tikilip 7 24 beraber olmasi cok zor. Tartisma kacinilmaz...
Ne bileyim evliligim bir aylik degilken bu kadar ev isine bogulmak nedir?
Tesekkurleeeer.cok mantikli birisin :) yorumlarini cok seviyorum jameya.kalkana kadar uyudum simdi uyandi mutfakta bisiler yapiyo :)
teşekkür ederim canım :) ben normalde eline telefonu aldığını gördüğümde hadi film izleyelim veya meyve yiyelim çay içelim gibi şeyler söylüyorum. Mecbur bırakıyor :))Tesekkurleeeer.cok mantikli birisin :) yorumlarini cok seviyorum jameya.kalkana kadar uyudum simdi uyandi mutfakta bisiler yapiyo :)
Hicbir cumlenize ne yazik ki katilamiyorum.sert uslupla soylemeden once defalarda tatli tatlida yaptim onune gectim cilvelerde yaptim ama ayni.ev benim Edasinda asla gezmedim.yapimda tarzimda degil.mutfaga girdigimizde sen sunu yap ben bunu yapayimda diyorum ama hep soylemek beni yordu.babam annem ameliyatli oldugu icin yormaz evet ama benim daha 1 ay olmadan ellerim alerji oldu kipkirmizi esim dusunmuyo ve rahatsizlik duyuyorum haliyle babamla da karsilastiriyorum.keske onun gibi olabilse :))) ama bir arkadssinda ilk sayfada dedigi gibi herkesin yapisi farkli baska cozum yollarina gidilmeli.suclayici bakis aciniz cok degisik.diger konularda da bakiyorum yorumlariniz cidden acaip.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Daha çok taze evliliğiniz, zamanla yoluna girer, canınızı sıkmayın.Cok tesekkurler guzel tavsiyeleriniz icin
al benden de o kadar bende 13 yıllık evliyim burada anlatılanlara şaşıyorum doğrusu gerçekten mi eşleriniz bu kadar iş yapıyor mu evde işlerin neredeyse hepsini ben yapıyorum ne dersen de ne yaparsan yap umrun da değil adamın canı isterse yardım eder istemezse etmez sanki sadece benim görevim iş bölümü yaptığını söylemiş bazı arkadaşlar şurayı temizleyelim beraber desem ya gerek yok der yada kadın tutder 10 kere söyleyeceğim bir kere yapacak ancak söylemekten yoruluyorumBenim eşim de ancak söylersem iş yapıyor. Ama ben istiyorum ki kendi düşünsün bazı sorumluluklar ona ait olsun. Siz yeni evlisiniz bizim 15. senemiz sanırım ben geç kaldım. Sürekli söyleyin söylenin başının etini yiyin. Nasıl alışırsa öyle gidiyor.
Açıklamışsınız da ilk mesajınızda değil :))) Hayır kastım şuydu şu anda ikinizin de bir geliri yok yanılıyor muyum? Soruşturma bitmeden maaş vermiyorlar sonuçta. Neyse bence cesaret yine de :) soruşturma sonucu 1,5 sene bekleyenler var benim çalıştığım kurumda. İnşallah sizinki o kadar sürmez.
Bu arada eşinizden kendi yapmasını beklemeyin de mesela deyin ki yarın kahvaltıya bana ne hazırlıyorsun ya da eee akşam ne yiyoruz? Deyin bakalım. Hadi yemek yap denmez zaten. İtici olur. Her sabah da siz önce kalkmayın.
Aynen katılıyorumyardım etme konusnun tek çözümü var nazla niyazla yapsa bile takılmayacaksın yapması gereken şeyleri söyleyeceksin yaparmısın diyerek.. bende öle yapıyorum eşim herşeyimize yardım ediyor.. yapılacak birşey oldumu hayatım ben oglanı uyutana kadar sende camasırları serebilirmisin diyorum' bazen mızmızlana yapıyor bazen demeden.. böyle böyle alıştı..
eşinizin bütün yükü sizin üzerine atmasına izin vermeyin..
ben sofrayı toplayıp kaldırıyorsam eşimde hazırlar mesela.. ben bir iş yaparken eşimde başka birşey yapar.. görev veriyorum zamanla alıştı biliyor artık yapması gerekenleri..
ben oglanı uyuturken örnegin oda evi toplar oyuncaklarını toplar mutfagı felan toparlar vs vs tuvalet banyo yıkama ,işini o yapar genelde. o evde 2 kişi yaşıyorsa sorumluluk ev yükü sadece kadında olmamalıdır
telefon ve oyun cok sıkıntılı mevzular bununda çözümü umursamamak bir süre kendini geri cekmek neden tv ugraşıyorsun neden oyun oynuyorsun vs demek yerine suskun kal durgunlaş sende başka şeyler yap gitme yanına sende ac tv izle telefonu al eline arkadaşlarınla sohbet muhabbet et bakalım ne yapacak
ama 1 ay olmadan eliniz neden kızardı
yani yeni ev çoluk yok çocuk yok
iş güç de yok hava da güzel
her gün yer mi ovuyorsunuz
ev işini neden böyle bir görev gibi yapıyorsunuz
yemek dışında hayati ihtiyaç yok ki o da artık her yerde yiyecek bulmak mümkün
bulaşıkları çamaşırları makina yıkıyor
eliniz nasıl kızarıyor
eşinizin kilotlarını mı çitiliyorsunuz sakız gibi beyaz olsun diye
Herkeste buna takilmis.bulasik yikarken deterjandan alerji oldu sanirim.kendimi helak etmiyorum ama evimiz buyuk camekanli arkadaslar gelecekti ornegin camlari girerken silmstik yagmur camur olmus sildim.oturup tum gun ev isi yapmiyorumama 1 ay olmadan eliniz neden kızardı
yani yeni ev çoluk yok çocuk yok
iş güç de yok hava da güzel
her gün yer mi ovuyorsunuz
ev işini neden böyle bir görev gibi yapıyorsunuz
yemek dışında hayati ihtiyaç yok ki o da artık her yerde yiyecek bulmak mümkün
bulaşıkları çamaşırları makina yıkıyor
eliniz nasıl kızarıyor
eşinizin kilotlarını mı çitiliyorsunuz sakız gibi beyaz olsun diye
Herkeste buna takilmis.bulasik yikarken deterjandan alerji oldu sanirim.kendimi helak etmiyorum ama evimiz buyuk camekanli arkadaslar gelecekti ornegin camlari girerken silmstik yagmur camur olmus sildim.oturup tum gun ev isi yapmiyorum
7 yil bitti evleneli bizimkide internet bagimlisi oyun oynar forumlara girer kac kez kavga ettim bir saat biraksa ikinci saat tuvalete girer elinde telefonla yarim saat cikmaz artik bas edemiyorum hatta bazen gel otur yanima bakalim nasil savasiyorsun bende izleyeyim diyorumKizlar sanirim akıla ihtiyacim var.henuz 1 ay olmadi evleneli.esim atama bekliyo ben de mayis sonu ise baslicm suan ikimizde evdeyiz ama bazi seylerden rahatsizlik duyuyorum.esimde ben de universite okumus insanlariz.esim uzun yillar yalniz da yasadi.ayni evin icinde yasamak cok baska.cok mutluyuz ama rahatsiz eden seyler ;
sabah kahvaltiyi ben hazirliyorum(pizza bile yaptim bir sabah ) ,lezzetli yemekler yapiyorum bayiliyor tesekkurler ediyor ama pasam yiyor sigarasini iciyor salona gecip teli eline aliyor,eksi sozluk gundem falan okuyor ben masayi kaldir topla ugrasiyorum.evlendigimizden beri sanki kulkedisi gibi calisiyorum.ben is verirsem yapiyor.gecen balkonlari yika dedim de mizmizlana mizmizlana yapti.anlamadigim ben olmasam bu isleri zaten yapiyordu.simdiden destek olmayisina uzuluyorum.ben oyle gormedim cunku.babam annem yorulur diye evi supuren insandi.
Diger konu en ufak bosluk zamanda telefon eline alip 101 oynuyo fazla mudahale etmek istemiyorum ama bagimli gibi davraniyosun dedim.ben evimde nete bagimli bir es istemiyorum dedim. Bu iki durum icin nasil davranmaliyim evlilikte uzun yillar gecirmis arkadsslar bana destek olursa cok sevinirim.
Suan masayi topladim yatak odasina uzandim.yarim saat gecti hala nerdesin yok.eminim telefon elinde :) sinirden oluyorum:) bir de bana kizar kitap okumuyorum diye.normalde deli gibi kitap okurmus kutuphane bile yaptik ama anca gece yatarken okuyabiliyor artik :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?