Evlilik

Isin garibi bizimki yilllardir yalniz yasiyo

1 yildir surec bitmedi.en son sorusturma kaldi ben de dedigim gibi sanirim baslayacagim 2.donemi bekliyordum ama olmayacak boyle

Size yapacak birşey kalmamış sanki :))

Canım öyle işte :) evliliğe hoşgeldin..
erkekler böyle. Alışacaksın :) ilk zamanlar ben çalışıyordum eşim çok yardımcı oluyordu ama çoğu işler tabi ki bana kalırdı. Hala da aynı pazar günleri temizlik yapıyor çok da beğeniyorum yaptığı temizliği ama genelde yemeğini yer salona geçer toplamak filan bana kalır. Yardım istemezsen yapmazlar :) biraz rahatına düşkünler.. evinde huzurlu demek ki rahat olmaya çalışıyor sen bol bol şimdiden görevler ver ufak ufak ki alışsın. Söylenir ama zamanla da alışır :)

Tesekkurleeeer.cok mantikli birisin :) yorumlarini cok seviyorum jameya.kalkana kadar uyudum simdi uyandi mutfakta bisiler yapiyo :)

Tüm evi ben silip yerlestirdim demissiniz bir mesajda, bana kalirsa siz en basindan bu durumu hazirlamissiniz. Sen yillardir yalniz yasiyorsun, bu isleri kendin yapıyorsun ama ben annemin evinden geldim annem benim elimi sicak sudan soguk suya sokmazdi diyerek suanki durumun tam zitti bir zemin hazirlayabilirdiniz.
Mesela daha 1 ay olmamisken neden cam silmek kadar teferruatli temizlik islerine giriyosunuz ki, evliliğinizin tadini cikarmak varken.
Bu durumdan rahatsiz oldugunuzu belirtip is bölümü yapabilirsiniz aranizda.
Son olarak GeyikliGece in yorumlarini begenmemissiniz ama bence buradaki en faydali yorumu kendisi yazmis. Eger gercekten anlamaya calisarak okursaniz o yorumdan cikaracaginiz cok ders var. Mevcut sorunlarinizi yüzeysel degil de temelinden cozecek,bakis acinizi degistirmeyi sağlayacak seyler söylemiş. Inanin kendisini hic tanimiyorum hatta kullanici adina bile sizin ona verdiginiz cevabi görünce baktim. Anlamak icin caba gostererek bir kez daha okumanizi tavsiye ederim.

Aaa sizi simdi hatirladim. Su belediye iscilerinin sizi ellemesini bile savunan bizi sevgisizlikle suclayan uyesiniz.

Katilmamakta tabi ki ozgursunuz. Kipkirmizi olmus ellerinizle mutluysaniz elbetteki farkli yorumlara kapali olmak sizin hakkiniz.
Sonucta bir aylik bile olmamis evlilikte ev isine bunca dalip kendini paralamak benim anlayamayacagim bir sey. Bu denli farkliysak elbet bana katilmazsiniz.

Ama sizinki katilip katilmamak degil anlamamak icin inat etmek. Babaniz da evin sorumlulugunu paylasmamis ki anneniz rahat etsin diye yapmis. Mutfaga girince sen sunu sunu yap ben bunu bunu yapayim demek guzel bir is bolumu elbet. Ama bunu neden siz yapiyorsunuz? Birakin o umursamiyorsa siz de umursamayin. Kendinizi niye yipratiyorsunuz bu kadar? Kalsin bulasiklar ortada bir gun iki gun hatta dolapta su icmeye bardak kalmayana kadar. O yapmiyorsa siz de yapmayin. Ben fazla esitlikciyim bu size acayip gelmis olabilir. Genelde herkes esinin bir salata yapmasini yere goge sigdiramiyor. Bizde yok oyle yagma. Esim yemek de yapar cocuk da bakar. Bulasiklari da dizer. Ama temizlik ve utu ikimiz de bilmeyiz ve yapmayiz. Bu tarz erke

Bence acayip olan bir sey varsa gulup eglenilecek cicim aylarinin eller kipkirmizi olana dek ev isiyle temizlikle harcanmasi...

Beni sev veya sevme. Istersen goz ardi et bir daha mesajlarimi gorme. Ama bu gunlerin geri gelmez. Bence kiymetini bil.

bu kadar ayrıntılı yazmamıştım ama altına ben de atayım imzamı

emeğine saygı duyar katıldığımı belirtirim

bir de sonuçta ev işini dert eden kadın olunca ev işi de kadına zimemtli oluyor

ya da işte eşim şunu yapar ben bunu yaparım vs vs

o anda benim canım istemiyorsa ne olacak

hayatımızı ev işine yemeğe vs endekslemememiz lazım

şimdi benim evde akşam yemeğinin tabakları masada duruyor sonra içilen çay kahve süt bardakları da salonda

eşim akşam erken çıktı şehir dışında benim de canım istemedi

oğlum da dedi ki ayrın çok işim var diye söylenme sonra şimdi yapmazsan da yarın yapılacak onlar dedi

olsun dedim oturdum

akşam da yemeği yapar yeriz kimin gözü yerse toplar hatta oğlana da makinayı boşaltmak düşebilir

hayatı kalıplarla yaşamamak lazım

Nefret ederim kadın her işi düşünürken poposunu yayan erkekten..

Rahat vermeyeceksin konu sahibi. Ben öyle yapıyorum. Talepkar olacaksın. Evlilik bu normal diyenlere bakma. Öğrenilmiş çaresizlik onların ki.
Adam şimdiden yolunu bulmuş. Sen de çalışacaksın o da.. Evde beraber yeniyor, beraber yaşanıyorsa kimse ötekinden imtiyazlı değildir. Elinden geldiği kadar yapar zaten. Prenslere detaylı iş yaptırmaz anneleri sonradan görürler. Ama ya-pa-cak..

Tesekkurleeeer.cok mantikli birisin :) yorumlarini cok seviyorum jameya.kalkana kadar uyudum simdi uyandi mutfakta bisiler yapiyo :)
teşekkür ederim canım :) ben normalde eline telefonu aldığını gördüğümde hadi film izleyelim veya meyve yiyelim çay içelim gibi şeyler söylüyorum. Mecbur bırakıyor :))

ama 1 ay olmadan eliniz neden kızardı

yani yeni ev çoluk yok çocuk yok

iş güç de yok hava da güzel

her gün yer mi ovuyorsunuz

ev işini neden böyle bir görev gibi yapıyorsunuz

yemek dışında hayati ihtiyaç yok ki o da artık her yerde yiyecek bulmak mümkün

bulaşıkları çamaşırları makina yıkıyor

eliniz nasıl kızarıyor

eşinizin kilotlarını mı çitiliyorsunuz sakız gibi beyaz olsun diye

Benim eşim de ancak söylersem iş yapıyor. Ama ben istiyorum ki kendi düşünsün bazı sorumluluklar ona ait olsun. Siz yeni evlisiniz bizim 15. senemiz sanırım ben geç kaldım . Sürekli söyleyin söylenin başının etini yiyin. Nasıl alışırsa öyle gidiyor.

al benden de o kadar bende 13 yıllık evliyim burada anlatılanlara şaşıyorum doğrusu gerçekten mi eşleriniz bu kadar iş yapıyor mu evde işlerin neredeyse hepsini ben yapıyorum ne dersen de ne yaparsan yap umrun da değil adamın canı isterse yardım eder istemezse etmez sanki sadece benim görevim iş bölümü yaptığını söylemiş bazı arkadaşlar şurayı temizleyelim beraber desem ya gerek yok der yada kadın tutder 10 kere söyleyeceğim bir kere yapacak ancak söylemekten yoruluyorum
biz baştan hata yapmışız alıştırmakla yeni evlendiğimde arkadaşlarımdan birisi arayıp uyarmıştı sakın fazla iş yapma diye ama dinlemedim salak kafamanemden ne gördüysem onu yaptım yemekler hazır olacak ev düzenli olmalı adam alıştı nasılsa son yılar da artık yetiştiremiyorum yardım et desemde 1 yaparsa 2 yapmıyor

arkadasa katılıyorum. ayrıca guvenlık sorusturmasında olan 9 aydan berı bekleyen arkadaslarım var. evde ise mutlaka sıze az da olsa yardım etmelı. ınsanız sonucta robot degılız

Aynen katılıyorum

Herkeste buna takilmis.bulasik yikarken deterjandan alerji oldu sanirim.kendimi helak etmiyorum ama evimiz buyuk camekanli arkadaslar gelecekti ornegin camlari girerken silmstik yagmur camur olmus sildim.oturup tum gun ev isi yapmiyorum

Bu arada Neyse ki anlamis aksam sana balik yapayim mi dedi oglen yemegi hazirlamadim cunku :)))) disari cikalim mi dedi.bu da gelisme :)

Herkeste buna takilmis.bulasik yikarken deterjandan alerji oldu sanirim.kendimi helak etmiyorum ama evimiz buyuk camekanli arkadaslar gelecekti ornegin camlari girerken silmstik yagmur camur olmus sildim.oturup tum gun ev isi yapmiyorum

Bulaşık da yıkamayın makina yıkıyor

Elde yıkanan kadehlerin var derseniz işte onları da kullanmayın

Yaşınız genç bir 10 yıl sonra bu zamanları heba ettiğinizi hissetmeden buradaki temizlik vs konularına göz atın

Eşinizin bu duruma bakıp size yardım etmesini beklemeyin zira ben kadın olarak da çözüm olarak yıkama demeyi buluyorum eşin yardım etsin demek yerine

Karşılıklı konuşarak alışacaksınız evliliğe

Mutluluklar dilerim

7 yil bitti evleneli bizimkide internet bagimlisi oyun oynar forumlara girer kac kez kavga ettim bir saat biraksa ikinci saat tuvalete girer elinde telefonla yarim saat cikmaz artik bas edemiyorum hatta bazen gel otur yanima bakalim nasil savasiyorsun bende izleyeyim diyorumben onu yola koyacagima adam beni yola getirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…