evlilik ?

BaharUtku

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
505
260
103
herkese merhaba dört yıldır bi ilişkim var ve okulum seneye bitiyor erkek arkadaşımda biter bitmez askere gidecek ve dönüşte nişan yapmayı düşünüyoruz aslında o yapalım diyor ama ben son zamanlarda evliliğe karşı isteksiz durumdayım normalde rahat insanım her şey olur bi şekilde diyip duruyorum ama erkek arkadaşım yok kira da olursak şöyle olur ev alsak şöyle olur yok mobilyalar şu fiyat bu durum beni cidden sıkıyor evlilikten soğuyorum bunu ona da söylüyorum geriliyorum söyleme diye napim olacakları söylemeyeyim mi diyor bu evlilik işi gerçekten zor mu bu kadar yani şuan bile ara ara sorun yaşıyoruz ya aynı evin içinde hiç anlaşamazsak kafam gerçekten çok karışık siz aynı adımları atmak üzereyken nasıl hissediyordunuz ?
not:şuan 20 yaşındayım ama 22 gibi nişan 23 gibi evlilik düşünüyoruz

Son düzenleme:
Okulun daha yeni bitecegine göre 21 22 yaşın. Bu yaşta kafanda bu kadar soruyla sakın evlenme. Ömrünün en güzel kısmını mobilya düğün borcuyla heba edecegin kadar güzel bi sey değil bence evlilik. Mezun ol isini bul paranı kazan gönlünce harca. Evlilik illaki olur

Kaç yaşındasınız? Karşı taraf istiyor diye sakin evlenmeyin. Oturup açıkça söyleyin isteksiz olduğunuzu. Size uyum sağlasın ya da herkes yoluna baksın. Evlilik tabii ki kolay değil. Her şey masraf ve stres ile geçiyor. Evleniriz her şey düzelir diye düşünmemek lazım. Kaldı ki siz hazır da değilsiniz belli ki.

Kaç yaşındasınız? Karşı taraf istiyor diye sakin evlenmeyin. Oturup açıkça söyleyin isteksiz olduğunuzu. Size uyum sağlasın ya da herkes yoluna baksın. Evlilik tabii ki kolay değil. Her şey masraf ve stres ile geçiyor. Evleniriz her şey düzelir diye düşünmemek lazım. Kaldı ki siz hazır da değilsiniz belli ki.
20 yaşındayım şuan

20 yaşındayım şuan

Aa çok küçüksün daha. 20 yaşında ne evliliği ne borcu? Okul bitmiş çalış giyin, süslen, gez, eğlenmene bak. Burada herkes kaynana, görümce dırdırı çekiyor görmüyor musun? Hayatın tadını çıkarmaya bak. Birikim yap kendine biraz her şeyin en iyisini al evlenecek zaman. Seni zorlarsa da asla taviz verme. Dediğin gibi daha küçüksün evlilik için. İyi düşün ❤

20 yaş eğer kendinizi hazır hissederseniz evlilik için uygundur.

Hazır hissetmiyorsanız hiç acele etmeyin.

erkek arkadaşla yapılan maddi konular her zaman can sıkıcıdır
zaten 20 yaşındaymışsınız
ne evliliği yahu bu yaşta?
askere gitsin gelsin mesleklerinizi elinize alın
bu süreçte fikirleniz de değişebilir
ciddi şeyler düşünmek için çok çok erken bir yaş.

25ten önce evlilik düşünmeyin. özellikle erkekler kesinlikle düşünmesin. sonra vay ben gençliğimi yaşayamadım erkenden evlendikler başlıyor. şimdi heveslenir iki gün sonra sıkılır.
aynen
erken evlenen erkekler nedense hep aile zoruyla evlendirildiklerini iddia ederler
hiçbiri sevdim aldım demez :işsiz:

5 sene daha şıkır şıkır yaşamak varken ne bu aceleeeeeeeee.
ay deli olacam ben.
evlen kızım. hayatının en şıkıdım yaşlarını mobilyacılarda, kadın doğum doktorlarında, kaynana misafirleri karşılamakla, düğün borcu ödemekle geçirde şöyle bir güzel rahatla...
koşun koşun.

20 yaşında evlilikten önce başka endişeleri, heyecanları, hayalleri olmalı bir insanın ya... Gençliğinizi yaşayın. İlla ki evlenecekseniz, kimse kaçacak değil. Önce işiniz gücünüz olsun, kendinize ait bir hayat kurun, ayaklarınızın üstünde durun. 20 yaşında bir genç kız daha dün ergendi bana göre. Daha pişme, olgunlaşma yaşlarındasınız. Hayattan ne istediğinizi yaşayarak görün. Sonra zaten evlenecekseniz evlenirsiniz. Siz aynı adımları atarken ne hissediyorsunuz lafına cevap veremem bu yüzden, çünkü ben o adımları atarken 28 yaşındaydım.

20 yaş eğer kendinizi hazır hissederseniz evlilik için uygundur.

Hazır hissetmiyorsanız hiç acele etmeyin.
22 gibi nişan 23 24 gibi evlilik düşünüyor sevgilim ama konuşmaları beni çok geriyor mutlu olmak için yapılan bir şey neden bu kadar sorun ediliyor anlamıyorum

20 yasindaki bir insanin bambaska hayalleri olmali , evlilik bu hayallere dahil olmamali

Erkek arkadaşın da askerden gelince vazgececek yüksek ihtimalle evlilikten. Erkekler zaten geç olgunlaşır, şimdi atıp tuttuğuna bakma; eline mesleğini alınca falan, yaa benim derdim ne bekar olarak erkek erkeğe gezerim her gün kop kop demeye başlayacak , hiç güvenme şimdi evlilik dediğine.

Arkadaşlar evlilik gerçekten bu kadar kötü bi şey mi? Mutlu olduğu halde keşke biraz daha bekar takılsaydım diye pişman olan var mı?

22 gibi nişan 23 24 gibi evlilik düşünüyor sevgilim ama konuşmaları beni çok geriyor mutlu olmak için yapılan bir şey neden bu kadar sorun ediliyor anlamıyorum
3-4 yıl sonrası için masraf açısından plan yapılması üzerinde baskı hissettiriyor muhtemelen.

Konuyu açmasına izin vermeyin. Zamanı gelince hepsi konuşulur.

20-23 bunlar evlilik için çok erken yaşlar.
Mezun olur olmaz evlilik gibi bir sorumluluk neden?

Önce meslek sahibi olun ayaklarınız yere sağlam bassın. Para kazanmanın harcamanın gezmenin keyfine varın..
Aceleniz ne?

Öyle ha deyince iş bulunmuyor. İş bulsanız da meslek sahibi olunmuyor..

Back
X