Evlilik

Bence başkasına verme bana yapılsa ayıp karşılardım , başkasında görse ya da sorsa sana ne diceksin şuna verdim ben onları mı diceksin ,ya saklayamıcağın kadar çoksa içinden bikaç tane ele bak bunlar işime yarar bunlar yaramaz sen değerlendir de ,saklayabilceğin bi durumdaysa koy bi kenarda dursun gözün görmedikçe batmaz
Evette ne zamana kadar saklıycam. Hayır tamam güzel yapmıs dusunmus ama keske 5beden buyuk olmasaydı..görme ıhtımalı olmayan bırıne vermeyı dusunuyorum ılerde

Bol bol biseyler koymak istemis iste. Siz de geri vermek istemissiniz ayip olmus. Alin 1-2sene saklayin sonra dagitirsiniz asiri dert ettiniz hayir hayirr evde duramaz diyorsunuz israrla. Dursun ne olacak o kadar degerleri yok mu sizde? Ilk aylarda onlar geldiginde koyun 1-2 dantel sonra atar gidersiniz bisey de demezler
Dantelı koycak yerım yokkı cıdden. Aldıgım yatak odası komidin falan hep üzeri mermer gıbı. Dantel kotu durur. Yok kadın atmaz son çare atmak onun ıcın. Genelde kenarda saklıyor yada bırıne verıyor.ben dıyorum kı benım evımde durcagına kardesının ceyızıne koysun. Ben dıycem kullanmadıklarımı dıger kardesının ceyızıne koysun ıste

Off gerçekten çok yorucusunuz. Kimsenin derece yeri yok ya da sermek istemiyor ama geir vermek büyük saygısızlık yıllar sonra bile lafı olur bunun, nasıl düşünemiyorsunuz anlamadım. Koyun çekmeceye küflenirse küflensin eşinizin ailesiyle kötü olmaya değer mi?
Haklısınız dogru da ne bılım bende hep anne baba evınde gereksız seylerı atardım. Ordada zaten hep dıyorum sade olcak evım gereksız esya ıstemıyorum. Nısanlımda hıc sevmez gereksız esya yı

Evette ne zamana kadar saklıycam. Hayır tamam güzel yapmıs dusunmus ama keske 5beden buyuk olmasaydı..görme ıhtımalı olmayan bırıne vermeyı dusunuyorum ılerde
o zaman bence şöyle söyleyin ki ilerde size hediye alırken de böyle büyük beden ya da tarzınız olmayan bişey alırsa bu sefer ev giyilmicek kullanılmıcak eşyalarla dolucak, şey deseniz anne gecelik için teşekkür ederim ama bu bana biraz büyük benim bedenim şu bak benim genelde kullandıklarım şu şekilde aklında olsun falan deseniz bu da bi yol gibi geldi bana ,o gecelik de dursun eğer evinize bi misafir gelirse ilerde yatılı olarak ona verirsiniz ne bileyim yanlış anlamayın beni kendimi sizin yerinize koyarak tepki almamanız için fikir üretmeye çalışıyorum karşı tarafta kırılmasın sizde zor durumda olmayın

o zaman bence şöyle söyleyin ki ilerde size hediye alırken de böyle büyük beden ya da tarzınız olmayan bişey alırsa bu sefer ev giyilmicek kullanılmıcak eşyalarla dolucak, şey deseniz anne gecelik için teşekkür ederim ama bu bana biraz büyük benim bedenim şu bak benim genelde kullandıklarım şu şekilde aklında olsun falan deseniz bu da bi yol gibi geldi bana ,o gecelik de dursun eğer evinize bi misafir gelirse ilerde yatılı olarak ona verirsiniz ne bileyim yanlış anlamayın beni kendimi sizin yerinize koyarak tepki almamanız için fikir üretmeye çalışıyorum karşı tarafta kırılmasın sizde zor durumda olmayın
Haklısınız evet. Yok ben hep söylüyorum gösterdıgınde ama dogumunda gıyersın deyıp kestırıp atıyor. Dantellı çarsaf yapmıs. Dogumunda gıyersın. Dantellerı dogumunda serersın. Nısanlım da nefret eder dantelden.tatlı dılle söylerim en ıyısı

Haklısınız evet. Yok ben hep söylüyorum gösterdıgınde ama dogumunda gıyersın deyıp kestırıp atıyor. Dantellı çarsaf yapmıs. Dogumunda gıyersın. Dantellerı dogumunda serersın. Nısanlım da nefret eder dantelden.tatlı dılle söylerim en ıyısı
doğmamış çocuğa don biçmek bu olsa gerek coronadan evlendikte çocuk doğurması kaldı ya ,benim kayınvalidede hayatta en nefret ettiğim renkten dantelli pike takımı yaptırmış öyle durcak işte hatıra

Ben o kadar olumlu bakamadım açıkçası kadın kendi evindeki eski püslü şeyleri paketleyip getirmiş😶

Ben olsam alır, ihtiyaç sahiplerine verirdim
Aslında eskı püskü mü bilmiyorum. Evınde vitrinde falan hep tabak dolu. Onları falan koydu sanırım.eskıler öyledir ya evıne gereksız koyar. Bende bı suru fıncan var alma dedı. 2 takım vermıs. Bırı düz beyaz hadı kullanırım. Dıgerı aşırı kötü ve yıpranmış.Bırıne versem almaz atarım olmadı.Şimdi herkes bır cekmece ayır dıyor da cekmeceden daha fazla sey var.verdıgı gecelık kendı bedenıne göre😊ben gercekren zayıfım. Ve kılo pek almıyorum böyle sabıt kaldım. E 2 3 sene en az cocuk ısıne gırmek ıstemıyorum. Aslında devlete kapak atayım atanayım işim saglam olsun ıstıyorum. O zaman cocugumu rahatca krese verırım. Yoksa kaynanaya baktırcan. Ee cocuga herseye karıscak. Bende yapı olarak nasıhat karısılmasını sevmiyorum. Aramızda sorun olcak

doğmamış çocuğa don biçmek bu olsa gerek coronadan evlendikte çocuk doğurması kaldı ya ,benim kayınvalidede hayatta en nefret ettiğim renkten dantelli pike takımı yaptırmış öyle durcak işte hatıra
Benimde kocaman. Ama ben napcam hadı salonda mu yapcaz sercem. Cok cıddıyım kullancam. Dantelı gerı vereyım dıyorum. Onun vitrini uygun dantele.Fıncanı olmayan tabaklara da kuşlarımın yemını koymayı dusunuyorum saldıgımda. Eskı tabakları da vercem bırıne. Ben derım içime sınmedı. Ben 2 takım tabak aldım. Bır tane renklı o verdı. Hadi renklı guzel dıgerı cok kotu. Bana gunluk olarak onu kullan dıyor. Ama kendı aldıgımı kullancam

Bir süre elinizde tutun, sonra hiç kimseyi bulamazsanız bir kuruma vb bir yere verirsiniz, dantel vb tekstil ürünlerini de yolluk, perde, giyim vb şeylerin konulduğu kıyafet kumbaraları var derneklere ait, o kumbaralara atarsınız.
Geri vermeyin çok kırılırlar, ben de dantel vb sevmem annem senelerce çeyizime dantel ördü, havlular, hamam takımları, masa örtüleri, mutfak takımları:silah:
İlk evlendiğimde gönlü olsun diye serip sonra kaldırdım.
Ben dıger kardesıne koysun dıye gerı vercem dantelı. Ama dıger kardesı yanı nısanlımın kardesıde dantel falan hıc sevmez.Almazsa da anneme vercem🤣

Benimde kocaman. Ama ben napcam hadı salonda mu yapcaz sercem. Cok cıddıyım kullancam. Dantelı gerı vereyım dıyorum. Onun vitrini uygun dantele.Fıncanı olmayan tabaklara da kuşlarımın yemını koymayı dusunuyorum saldıgımda. Eskı tabakları da vercem bırıne. Ben derım içime sınmedı. Ben 2 takım tabak aldım. Bır tane renklı o verdı. Hadi renklı guzel dıgerı cok kotu. Bana gunluk olarak onu kullan dıyor. Ama kendı aldıgımı kullancam
aman boşver istediğini kullan, kullanamıcağın eski tabakları da ilerde maske yapmak için kullanırsın saç maskesi yüz maskesi hani yemek yediğin tabağa yapmazsın da öyle şeylere kullanırsın mesela kuşların için kullanmak mantıklı en azından değerlenir, ben salona sadece konsol aldım vitrin almadım mesela sevmiyorum ve istediğim tarz tamamen cam olmasıydı tuttuğumuz evde koycak yer yok öyle istediğimi duyunca kullanışlı olmaz dediler he he dedim geçtim kendi evime geçince alıcam ama bardak çanaktan ziyada aksesuar için kullanıcam benim evim benim zevkim değil mi sırf parasını onlar vericek bu şeyi bunun için mi aldırdın demesin diye aldırmadım

Bende de benzer seyler var ve tarzimiz asla asla uymaz 6 sene olcak evleneli. dusunulmussun bunun için memnun olmalisin teşekkür et bence ayıp etme sakla onlari bi yere bence. Yarin bi gün nerde olmasin. Zaman gectikce bakarsin caresine belki hosuna bile gidebilir bazi seyler moda degistikce. Benim de çeyizimde 44 beden flan mavi gecelik takimi var örneğin, 34 36 beden giyiyorum normalde ve erkek cocugum da olmadi ama saklıyorum iste :D Allah nasip eder üçüncü çocuğum erkek olursa buyuk muyuk demeden mavisini kullanmak icin giyerim 🤪
Tv uniteme para verip sus esyalari almis agir ağır, ucuz degil. Ama oyle bi eski, öyle bi demode.. Allahim nerden bulmus arasam bulamam yani. Ama koydum bi süre gönülleri olsun diye. Gelenlere de kvaldem hediye etti diye parantez actim:D cok bisey kaybetmedim bence. Sen de yolluğu koymayabilirsino evinin ici. Ama koyarsan da onlar gidincekaldirirsin ugrasirsan :halay:
Saklarım da temızlık yaparken aman bu da ne zamandır duruyo dıye çöpe atabilirim bı gün🤣Annesı ısrarı asırı sevıyor. Bana tısort falan verdı. Evde gıyersın dıye. Bu bana olmaz desemde yok şurda gıyersın burda gıyersın kalsın. Atmıstım işime yaramayan bır ıkısını

Haklısınız dogru. Ama dantelleri kime verecegım ki ben😭 ama sonra sorarsa nerde dıye. Yarın tesekkur edıcem baya sey hazırlamıs dıye. Ben kullanmadıklarımı verırım dıye dusundum cunku

gereksiz buyutuyorsun.
Danteller coksa vakumla kaldir baza altina nolcak ki? illa geri mi vermek zorundasin?
Benim en son gerilecegim konu dantel ve fincanlarin akibeti olurdu 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Koy bir kenara sakla sonra hic kullanmazsin boyle basit seyleride sorun edersen evlilikte huzuru asla bulamazsin. Ayrica anne baba demek cokta zor degilki esinin anne babasi seninde sayilir nevar bunu abartmazsan daha kolay soylersin yani

Koy bir kenara sakla sonra hic kullanmazsin boyle basit seyleride sorun edersen evlilikte huzuru asla bulamazsin. Ayrica anne baba demek cokta zor degilki esinin anne babasi seninde sayilir nevar bunu abartmazsan daha kolay soylersin yani
Yok söylesemde nısanlım samımıyetsız söyledın dıyor. Bu sefer hıc dıyesım gelmıyor. Haklısın ne verırse annesı alcam ve sonra çaresine bakcam 😊

Bugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorum 😭nısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık😭
Yazılmıştır ama verilen kullanılacak diye birşey yok. Bir süre sakla ihtiyacı olana ver. Politik ol. Kimseyle muhatap olma.

Bugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorum 😭nısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık😭
Çok gereksiz gerginlikler . Beni alışverişe çıkarmak istediler kabul etmedim öyle adetlerden hoslanmadigimi bir şeye ihtiyacım yok olursa da kendim seçer alırım dedim. Israrcı olunca ben de dedim ki madem bunlar hediye olarak değerlendiriyor o zaman ben size bırakıyorum bana iç çamaşırı geçelik vs almayın onun dışında almak istediğiniz şeyler olursa alabilirsiniz dedim. Almışlar beğendiğim şeyler de var begenmediklerim de var. Ceyizlerim danteller , işlemeler ,patikler, lifler .... Hepsi kolilendi ve baba ocahima gönderdim. Kullanabileceklerimi aldım gerisini gönderdim. Bizde evlenecek çok insan var onlara verirsiniz dedim. Kullanmayacağım ama manevi değeri olan şeyler de var onları vermedim ben de saklıyorum. Bazamin altında duruyo bana yükü yok kimsenin gönlü de kirilmiyo. Böyle şeyler için birbirinizin kalbini kırmayın. Bi örnek veriyim ne kadar gereksiz olmasına rağmen manevi değeri var diye sağladığım şeylerden. Çay bardaklarinin altına koyulan özel dantaller var. Çay tabağına yerlestiriliyo ben hayatımda ilk defa gördüm. Eşimin babaannesi yapmış.
Bu arada ben de hiç sevmem danteli evim de tamamen ahşap modern yapıda

Haklısınız.Ben onları ıhtıyacı olan bırıne verıcem.Sımdı ben sey ıstemıyorum hanı böyle sandıkta küflenıyor hıc kullanılmıyor. Yarına cıkacagımızın garantısı yok. Ben herseyımı kullanmak istemiyorum.Bu yollugu da korıdorda halının uzerıne sermek ıstemıyorum. Gercekten kötü olur. Onu degıstırım sonradan
Annem bana kendi çeyizinden 40 yıllık parçalar koydu 40 yıldır onun sandıkta durmuş şimdi de 5 senedir bende duruyor ama kilimler falan çok moda oldu eski otantik şeyler kullanmaya başlıyorum yavaş yavaş eski şeyler artık moda. Çok eski bekarken giydiği bir gömleği verdi geçen o kadar güzel oldu ki bundan bir kaç sene önce asla giymezdim fakat otantik şeyler moda. Annemin o kadar güzel halıları var ama hep üzerine örtü serer serme derim yine serer ama o da misafir geleceği zaman kaldırır mis gibi çıkar halıları. Bende sermiyorum örtü ama her misafir gelenden önce harıl harıl halı siliyorum. Eskiler bizden farklı düşünüyor 🙄

Back
X