Evlilik

Ben sarı kulpsuz fincanı merak ettim. Onun dışında ayıp olur al bunu geri demek bence. Zamanla anne baba dersin. Demezsen de sorun değil teyze dersin. Hic bisey söylemiyorsan hisst baak hele falan diye seslenirsin.

hediyeyi hediye etmek sünnet mi gerçekten? ilk defa duydum
bugüne kadar sakladığım bütün o çirkin hediyeleri, sırf ayıp olmasın ya da sorarlar diye oradan oraya taşıdığım şeyleri düşününce.. ah ah, şu bilgiye neden daha önce sahip olmadım sanki
koli yapayım hemen
Oyle bisey yok canim😁

Oyle bisey yok canim😁
çok kişi hediyeyi hediye etmek sünnettir demiş, baya bir heyecanlanmıştım mutlu olmuştum
bize tam tersi öğretildi, kanımızın son damlasına kadar tüm hediyeleri saklarız ve o kişi evimize geldiğinde nazik bir şekilde gösteririrz veya bahsi geçerse kullandığımızı söyler tekrar teşekkür ederiz.
bu sünnet mi değil mi emin olmam lazım, çocğu hediyeyi severek saklıyorum da iki kişi ısrarla bana yıllardır çirkin şeyler hediye ediyor, bunlardan kurtulacağım diye gece gece baya sevinmiştim, verecek çok yer var, yeter ki bu hadis sahih olsun

Tabak falan cok var kullanmayacagım. Tahmınen annesının yada babaannesının ceyızınden.Bende ıste evde gereksız sey hıc sevmıyorum atıyorum
Bir süre elinizde tutun, sonra hiç kimseyi bulamazsanız bir kuruma vb bir yere verirsiniz, dantel vb tekstil ürünlerini de yolluk, perde, giyim vb şeylerin konulduğu kıyafet kumbaraları var derneklere ait, o kumbaralara atarsınız.
Geri vermeyin çok kırılırlar, ben de dantel vb sevmem annem senelerce çeyizime dantel ördü, havlular, hamam takımları, masa örtüleri, mutfak takımları:silah:
İlk evlendiğimde gönlü olsun diye serip sonra kaldırdım.

Ya al onları kullanmazsin ne olacak hepi topu bir koli tutar tutmaz. Böyle.seyler için eşinle gerildigine değmez daha onemli şeyler için tartisirsiniz ilerde zaten kredini şimdiden bitirme. Anne babak demek konusunda ise haklı olabilirsin ama ülkemizde bu bekleniyor malesef sen simdiden anne babal demezsen ilerde ağzın hiç alismaz nasıl başlarsa öyle gider zor olur. Ben nişanın ertesi günü kayınvalidm e anne demeye başladım öncesinde x teyze diyordum önce zorlama gibi oldu ama hemen alıştım he içimden gelerek mi diyorim asla değil yaptıkları ile kendini sonsuza kadar soğuttu

Hediye olarak vermiş sonuçta. Geri vermek olmaz. Kaldırın bir kenara dursun. İnsanları kırmayın iki çaput parçası için. O kullanırsın dedi diye kullanmak zorunda değilsiniz.

Bugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorum 😭nısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık😭
Bende de benzer seyler var ve tarzimiz asla asla uymaz 6 sene olcak evleneli. dusunulmussun bunun için memnun olmalisin teşekkür et bence ayıp etme sakla onlari bi yere bence. Yarin bi gün nerde olmasin. Zaman gectikce bakarsin caresine belki hosuna bile gidebilir bazi seyler moda degistikce. Benim de çeyizimde 44 beden flan mavi gecelik takimi var örneğin, 34 36 beden giyiyorum normalde ve erkek cocugum da olmadi ama saklıyorum iste :D Allah nasip eder üçüncü çocuğum erkek olursa buyuk muyuk demeden mavisini kullanmak icin giyerim 🤪
Tv uniteme para verip sus esyalari almis agir ağır, ucuz degil. Ama oyle bi eski, öyle bi demode.. Allahim nerden bulmus arasam bulamam yani. Ama koydum bi süre gönülleri olsun diye. Gelenlere de kvaldem hediye etti diye parantez actim:D cok bisey kaybetmedim bence. Sen de yolluğu koymayabilirsino evinin ici. Ama koyarsan da onlar gidincekaldirirsin ugrasirsan :halay:

Ayy oda kötü dalga geçer gibi🙈

Huyudur nerde eski bişey var getirir bana verir. Kardeşim dışında kimsenin kıyafetini giymem kimseye kıyafetimi giydirmem. Verdiği herşey giysi toplama kutusunda, eşimde kızdı geçenlerde duyunca ne demek giyilmiş şeyi getirip vermek diye..

kullanmak istemiyorsan evinde bir yere saklarsın. çok da önemli değil. İlla kullanacaksın diye kural yok. kalp kırıp huzursuzluk çıkarmaktan iyidir......
kv gelince cayı kahveyi onda verirsin. Herkesin zevki bir değil. mutlu olur..
kv bana yelek örmüş. ben o tarz asla giyinmem ama yanına gidince giyiyorum emek ve düşünce var.

BUNLAR ÇOK UFAK DETAYLAR. HUZURSUZLUĞA HİÇ DEYMEZ

Ben sarı kulpsuz fincanı merak ettim. Onun dışında ayıp olur al bunu geri demek bence. Zamanla anne baba dersin. Demezsen de sorun değil teyze dersin. Hic bisey söylemiyorsan hisst baak hele falan diye seslenirsin.

Bence onlar fincan değil kahvenin ya da tatlının yanına minik bardaklar oluyor ondan gibi geldi bana.

Bugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorum 😭nısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık😭
Ah bacım gel sana bi sarılayım bende evlenicem yaklaşık 1 ay sonra , şimdilik koy ilerde yine vermek istersen anne bunlar bi kenarda durmasın değerlensin diyerek vermeye çalış çok bi parça değilse beğenmediğin şeyler dursun bi kenarda,ama anne baba demeye başlaman lazım ilerde daha da zorlanma, nişanlın söylüyor mu anne baba diye senin ailene , o da kızmasın herkesin alışma süresi var bende çok zorlandım başlarda

Evet ben acıkcası böyle kendı aılemdende sıcaklık gormedım. Ondan anne baba diyemiyorum.Sımdı danteller guzel ama hem benım sercek yerım yokkı. 😭Dantelı versem mı gunah kalcak öyle bır yerde. Haklısınız ben tesekkur edıcem. Kullanmadıgım eskı seylerı baskasına hedıye ederım
Off gerçekten çok yorucusunuz. Kimsenin derece yeri yok ya da sermek istemiyor ama geir vermek büyük saygısızlık yıllar sonra bile lafı olur bunun, nasıl düşünemiyorsunuz anlamadım. Koyun çekmeceye küflenirse küflensin eşinizin ailesiyle kötü olmaya değer mi?

Ama ıste ben böyle evde gereksız kullanmayacağım seyler ıstemıyorum kı. Yıllarca bır yerde kalmasın. Baskasına verım en ıyısı
Bence başkasına verme bana yapılsa ayıp karşılardım , başkasında görse ya da sorsa sana ne diceksin şuna verdim ben onları mı diceksin ,ya saklayamıcağın kadar çoksa içinden bikaç tane ele bak bunlar işime yarar bunlar yaramaz sen değerlendir de ,saklayabilceğin bi durumdaysa koy bi kenarda dursun gözün görmedikçe batmaz

Ah bacım gel sana bi sarılayım bende evlenicem yaklaşık 1 ay sonra , şimdilik koy ilerde yine vermek istersen anne bunlar bi kenarda durmasın değerlensin diyerek vermeye çalış çok bi parça değilse beğenmediğin şeyler dursun bi kenarda,ama anne baba demeye başlaman lazım ilerde daha da zorlanma, nişanlın söylüyor mu anne baba diye senin ailene , o da kızmasın herkesin alışma süresi var bende çok zorlandım başlarda
O dıyor ve o zorlanmıyor. Ama ben cok zorlanıyorum. Ben evımde gereksız esya ıstemıyorum. Her yer gereksız benden 5beden buyukler ay sakla bı gun lazım olur falan sevmıyorum yapı olarak.Sımdılık kaldırcam bir kutuya yavas yavas kurtulcam.tatlı dılle söylıycem ama kabul etmezse dagıtcam yapcak bırsey yok

Bol bol biseyler koymak istemis iste. Siz de geri vermek istemissiniz ayip olmus. Alin 1-2sene saklayin sonra dagitirsiniz asiri dert ettiniz hayir hayirr evde duramaz diyorsunuz israrla. Dursun ne olacak o kadar degerleri yok mu sizde? Ilk aylarda onlar geldiginde koyun 1-2 dantel sonra atar gidersiniz bisey de demezler

Back
X