Evlilik

Tek yapmanız gereken bir çekmenizi bu kullanmadığınız şeylere ayırmak o kadar. Hepimize beğenmediği şeyler hediye gelmiştir şu hayatta hediyeyi getirenin suratına karşı beğenmedim geri al demiyoruz ama değil mi?

Yorumlarınızı okurken yoruldum ama çok katısınız. Evlilik politika işidir, böyle yaparsanız hep sıkıntı yaşarsınız

Anne-baba deme meselesine gelince ben kendi adıma kelimelere anlam yüklemeyi doğru bulmuyorum. Anne baba demekle kimse kimsenin annesi babası olmuyor alt tarafı bir sözcük.

Atcam da sorcak ıste. Aman bundan sonra he dıycem geccem😊

Benim ki sormuyor da sorsa da geçiştirirdim heralde. Tripleriyle ugraşmaktansa hiç ses etmiyorum. Bir defa da 60 yaşinda babannenin giyecegi penye bluz almişti, kiyafetten anlamayan biri değil buyuk gorumcelerim var.
Aldim tesekkur ettim attim sonra gitti 😬

Bugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorum 😭nısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık😭
bızde erkek tarafı onu bıle vermez.. burun kıvırma :KK70: guzel seyler ıstenır elbet de durum ne elverıyosa o. .. uzulecek dert edecek seyı ararsan bulursun.. dursun kenarda .kutular bı dolaba kaldırırsın. esının de annesınden hatırası olur. bunlar hallolcak meseleler. ben kaynanamdan mınnak tencere begenıyorum kullandıgını mısal al senın olsun dıyo:)) 2. el oegh mı dıyım :KK70: ılaahı ya. gerı verılmez hedıye. esınle calısıp alın koyun ıstedıgınız marka ve dızaynda :)) oyle pat dıye ana baba demek herkese zor. nışanlılıkla beraber 7 yıllık olmusum .. zamanla oturuyor her sey :)) ınsan vakıt gecırdıkce sohbet ettıkce zor durumları beraber atlatııkca ısınıyor .))

Tabak çanak hazırlamadı annem kendim alırım diye ama dantel hazırladı. Yatak örtüsüne kadar kocaman.. yapma istemem dediğim halde. Evim 3+1 ilk evim 2+1idi. baya minimalist bir ev. O dantelleri bir kere bile kullanmadım. Küflenmedi de. Saklayacak ve rahatsız etmeyecek(!) Yer de buldum. Ama aklımdan asla birine vereyim.diye geçmedi. Verirsem pişman olurum biliyorum. Şimdi olmasam yıllar sonra olabilirim. Annemin el.emeği göz nuru diye. Yollugun üzerine serilecek örtü için yorumum yok:) Onu ben de kullanmazdım ve verirdim.

Cok dogru haklısınız. Illa ıhtıyacı olan bırıı olcak. Ben kendı kullanır dıye gerı verım dedım de. Aslında kotu nıyetım de yok da ıste. Bende dagıtcam herkese
Hediye olunca geri vereyim dendiginde ayıp karsilanir
Fincanlar nasil bilmiyorum eger oyle manevi anlamda hatirasi vardir şık bir sey derseniz saklayın ama tencere tabak vs onlari ihtiyaç sahibi birine verirsiniz. Sorarsa da cok ihtiyacı olan biri vardi ben de kenarda duruyordi o yuzden verdim hem sizin adiniza da hayir olsun diye düşündüm dersiniz.
Arkadaslar daha güzel taktikler vermisler :) bence tatli dille gönül alarak da yapacağınızdan geri kalmadan halledebilirsiniz. Stres yapmayın alt tarafı iki üç mutfak esyasi/çul çaput. Bunlar hallolur. Önemli olan aile bağlarını duzgun kurabilmek.
Kayinvalide ve kayinbaba ile konuştunuz mu bu anne baba diyememe durumunu? Belki sizden duyarlarsa daha anlayisli davranırlar

Tek yapmanız gereken bir çekmenizi bu kullanmadığınız şeylere ayırmak o kadar. Hepimize beğenmediği şeyler hediye gelmiştir şu hayatta hediyeyi getirenin suratına karşı beğenmedim geri al demiyoruz ama değil mi?

Yorumlarınızı okurken yoruldum ama çok katısınız. Evlilik politika işidir, böyle yaparsanız hep sıkıntı yaşarsınız

Anne-baba deme meselesine gelince ben kendi adıma kelimelere anlam yüklemeyi doğru bulmuyorum. Anne baba demekle kimse kimsenin annesi babası olmuyor alt tarafı bir sözcük.
Dogru. Mesela anne baba dıyorum bazen nısanlım dııyo kı samımıyetsız dıyosun

Hediye olunca geri vereyim dendiginde ayıp karsilanir
Fincanlar nasil bilmiyorum eger oyle manevi anlamda hatirasi vardir şık bir sey derseniz saklayın ama tencere tabak vs onlari ihtiyaç sahibi birine verirsiniz. Sorarsa da cok ihtiyacı olan biri vardi ben de kenarda duruyordi o yuzden verdim hem sizin adiniza da hayir olsun diye düşündüm dersiniz.
Arkadaslar daha güzel taktikler vermisler :) bence tatli dille gönül alarak da yapacağınızdan geri kalmadan halledebilirsiniz. Stres yapmayın alt tarafı iki üç mutfak esyasi/çul çaput. Bunlar hallolur. Önemli olan aile bağlarını duzgun kurabilmek.
Kayinvalide ve kayinbaba ile konuştunuz mu bu anne baba diyememe durumunu? Belki sizden duyarlarsa daha anlayisli davranırlar
Yok hıc konusmadım. Onlar bırsey demedı. Ama mesela dıyorum bazen nısanlım samımıyetsız dıyor. Bazen baska yapıyor kardesım falan hadı de dıye

Yok hıc konusmadım. Onlar bırsey demedı. Ama mesela dıyorum bazen nısanlım samımıyetsız dıyor. Bazen baska yapıyor kardesım falan hadı de dıye
Bu isler baskıyla olmaz samimiyetsiz diye de kulp bulmasın artik yani o kadar detaya takilmasin
O peki sizin annenize anne dediğinde çok mu samimi?

Ben kullanmayacagim şeyleri geri vermiştim. Boşuna alıp kendime yuk etmemin bir manasi yoktu. Oda sorun etmedi. Ama zorla yun yatak verdi bir suru istemedigimi soyledigim halde diretti. 5 kez ev tasidik her seferinde yuk oldu bize. En sonunda aldim onlarida geri verdim. Senin icin ozel ozenip aldigi seyleri alabilirsin gecelik gibi mesela ama eskiden kalma seyleri usulunce istemedigini belirtebilirsin.

Ben kullanmayacagim şeyleri geri vermiştim. Boşuna alıp kendime yuk etmemin bir manasi yoktu. Oda sorun etmedi. Ama zorla yun yatak verdi bir suru istemedigimi soyledigim halde diretti. 5 kez ev tasidik her seferinde yuk oldu bize. En sonunda aldim onlarida geri verdim. Senin icin ozel ozenip aldigi seyleri alabilirsin gecelik gibi mesela ama eskiden kalma seyleri usulunce istemedigini belirtebilirsin.
Evet. Bence fıncan falan kendı annesinden falan kalan seyler. Bana 5beden buyuk yaşlılar ıcın olan gecelıkler falan tatlı dılle söylerım. Kendı de gıymıyor öyle gecelık ama bana verıyor.ıhtıyacı olana verırım olmadı

Size yeni bir şey alsa siz beğenmediğinizi söyleseniz kırılır tamam da. Eski kullanılmış şeyi söyleyince de kırılırsa kırılsın yani.
Az kullandım dıycek buyuk ıhtımal. Ben diycem konuşurken bazıları hosuma gıtmedı onları vereyım dıger oglunun ceyızıne koysun

Bugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorum 😭nısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık😭
Bence güzel bir dille geri ver ben nişan bohçasını verecektim hala fırsat olmadı eşim götürmedi yine iyi şeyler varmış benimkiler hep çöp kendide istedi

Evet. Bence fıncan falan kendı annesinden falan kalan seyler. Bana 5beden buyuk yaşlılar ıcın olan gecelıkler falan tatlı dılle söylerım. Kendı de gıymıyor öyle gecelık ama bana verıyor.ıhtıyacı olana verırım olmadı
Aynen nerden bilecekki giyinip giyinmedigini. Benim kv şu kıraathanelerde kullanılan bardak altları, coca colanin reklam bardaklarini 🤣 ve kenarlari paslanmis ayna falan vermeye kalkmıştı bende kullanmayacağımi söyleyerek almadım. Sanırım mutlu oldu bu duruma bir bardak bir bardaktir sonuçta 🤣🤣

Eski kullanılmış şeyler mi...Buna tahammülüm yok işte...Bu bile bile saygısızlık yapmaktır kim ne derse desin.Senin değerin bu demektir.

Çokta naif olma... Herkes ederi kadar... Kendimizi kandırıyoruz herkesin niyeti açık biz gözümüzü kapatıyoruz... Böyle şeylere üzülme derim ben üzüldüm elime birşey geçmedi hiç dert etme bile geri ver gitsin...

hediyeyi hediye etmek sünnet mi gerçekten? ilk defa duydum
bugüne kadar sakladığım bütün o çirkin hediyeleri, sırf ayıp olmasın ya da sorarlar diye oradan oraya taşıdığım şeyleri düşününce.. ah ah, şu bilgiye neden daha önce sahip olmadım sanki
koli yapayım hemen

Back
X