Evlilik

XsevdeX

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
147
0
46
Kayseri
Slm arkadaşlar,evlilik sevdiğin insanla her şeyi paylaşmaktır sanırdım ama malesef öle değilmiş.Derdime sıkıntıma gelinceCADIARZUeşim ailesi ile bi konuşma yapmış,bizim tatilimiz izin zamanımız temmuz ayı aileside bize gelmeyi düşünüyolar yanlız şunun şurasında iznimize ne kaldı sayılı günler eşim demiş baba gelcekseniz gelin biz izne çıkmadan demiş babasıda aman oğlum izne giderseniz gidin biz siz gidincede kalırız evinizde siz gelene kadar demesinmi:çok üzgünüm:Ama eşim ilk önce olayın böyle olduğunu demedi bizimkiler gelecek gelin baba hatta bizim iznimizde evimizdede kalın tatil yapın dedim diye bana söyledi ben köpürdüm öyle olurmu biz yokken kalmaları doğrumu zaten 15 20 gün biz varken kalcaklar biz gidince kalmalarını neden teklif ettin dedim eşimde annem babam benim evimde kalcaksa kalır isterse kalır sen karışamazsın dedi senden izinmi alcam bide demesinmi dünya başıma yıkıldıAma daha sonra konuşunca siz gidin biz siz gidincede kalırız dediğini öğrendim arkadaşlar sizce bu normalmi ama ben şahsen evimde ben yokken kimsenin kalmasını istemem kim olursa olsun.ınsanlarda saygı yok bence artık oğulları bekar değil bekarken aylarca kalmaları olmuş ama şimdi öyle olamaz birde durumları iidir ama nedense hep paraları yok borç içindeler ama lüksleri var borcumuz var demeleride bana yalan geliyor vede eşimden çok şeyler beklerler.Benim annem babam daha benden bişey beklemedi versemde almazlar ama bunlara sıkıntınız varmı demeye gerek yok ben bu aileye girdim gireli hep parasızlar ama yaşantı hiçte para yok gibi değil.Arkadaşlar lütfen yardım edin ben eşime nasıl bir usluple biz yokken kalmalarının doğru olmadığını söyleyebilirim.Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.:enbuyukkk:

Son düzenleme:
güzelim durumuna çok üzüldüm
kendi fikrim ben yokken evimde kimsenin kalmasını istemem
genelde burada yapıcı olmaya çalışırım konularda ama bana ters
kendi ailemde eşimin aileside kalmasın biz yokken bizde onlar yokken kalmayalım hem akraba gelicekse en fazla 15 günki o bile çok kim ne derse desin olmuyo bence siz tatilinizi bitirince gelsinler güzellikle eşinizle konuşun bence
ben olsam kabul etmem eşimin ailesinide kendi ailemide sokakta kalmamışlar darda kalmamışlar gezmek için yalnız siz varken gelsinler bana kalırsa

onların aile yaşantısı kültürü buna müsait ise siz bunu engellemeye çalıştıkça evini kıskanan psikopat gelin olursunuz. eşinize madem sen izin verdin sakıncası yok bana verecek karar söyleyecek söz bırakmadın diyip konuyu uzatmayın. izniniz de de mümkünse bir yere gitmeyin.
gidecekseniz öyle bir toparlayın ki evi huzursuz olduğunuzu bilsin.

inan kendi kız kardeşim eşi çocuğuyla geldi kaldılar 15 gün evde ne dirlik ne düzen kaldıyemeyemi yetişiym bulaşığamı temizliyemi yeğenim gece ikiye kadar ayakta yatak toplamazlar damatın elinde kumanda kendi evimizde misafir olduk istemem kalsın kendi ailemide

evet olabilir illaki geliceklerse gitmeyin madem

Teşekkürler inanın ama şu saat olmuş kaç gündür uyuyamıyorum.Tamam ailedir ama biz yokken kalmak neyin nesi banada bi ara babası laf arasında iiii siz izne gidin bizde siz yokken kalırız iii olur dedi ben sallamadım hani şakadır dedim.Ama adam ciddi ama böyle yapıncada onlardan soğuyorum.Eşime kızıyorum diyemiyormu baba biz yokken öyle olurmu sizin kalmanız ben kendime yakıştıramam sizi bırakıp izne gitmeyi deyip bahane bulabilirdi.

yaptıkları çok ayıp canım. bunu yaparak oğullarını da zor duruma sokuyorlar.
ama laftan anlamayana zorla da olsa anlatamazsın anlatmaya çalışırsan kötü olursun.
izindeyken bir yere gidecek miydiniz?
eğer planınız varsa seninde ailen uzaktaysa sen de onları çağır.

canım sende oda kendi ailenize öyle diyemezsiniz ama bahaneler uydurabilirsiniz en iyisi bahane bulmaktır
bu arada kaç yıllık evlisiniz yaşınız kaç

eşimin ailesi bizimkiler herkez bahane bulur bir şeylere siz daha yeni evlisiniz sanırım eşinizin ailesi para yok diyormuş ya oda bir bahane bende 8 yıllık evliyim öğrendim bunları artık

Bende izni ertelemeyi ve bahane bulmayı düşünüyorum ama gitmezler çünkü eşim onların her şeyini alıp durdukça haaaa şunuda demeden geçmeyim zaten onlar gelince izne gidecek para bırakmazlar biriken parayıda yerler hatta biz giderken aman bizim evde kalıyolar diye paralarını bile verir.Bütün suç eşimde aslında bu kadar her şeylerini yapmasa eşimi bu kadar sevmezler.

aman canım ya allah sana kolaylık versin senin için birşeylere el atmanın vakti gelmiş böyle gitmez bu

sizi anlıyorum eşinizi evlatları olduğu için değil yoldukları kaz olduğu için seviyorlarsa bu çok kötü.lmaz: herkez annesine babasına yardım etmelidir edecektir ama bu kendi ailesinin sağlığını bozuyorsa dikkat edilmeli.:umursamaz:
izninizi eşinize söylemeden erteleyin. mümkünse sonradan haberiniz olmuş gibi davranın.
kaç yıllık evlisiniz? ve sizin aileniz de aynı memlekette mi dışarıda mı?

eşimin ailesi bizimkiler herkez bahane bulur bir şeylere siz daha yeni evlisiniz sanırım eşinizin ailesi para yok diyormuş ya oda bir bahane bende 8 yıllık evliyim öğrendim bunları artık

1 Yıl olcak zaten tanıyalı 3 sene olacak onları,hep öyleler evlenirken durumları olmasına rağmen bir şey almadılar evime halada beklerim aceba kızım düğünde yapamadık şimdi istediğin bir şey varsa yapalım demelerini içimde uhde ama eşim anlamıyor yaşımda 26

canım ben evlendiğimdede o yaştaydım bekleme boşuna bir şey onlardan birde onlar seni kızı olarak görmezki

Benim ailemde gelcek ama sonra onlar gelmeyecekti sözde bizimkilerin gelceğini duyunca galiba geliyolar bende bizimkilere daha sonra gelin dedim zaten gelselerde 1 hafta kalcaklar.Yolunacak kaz olayına gelince biz izne gideriz onlara ama nedense onların yiyecek her şeyini bizimki alır babam şunu çok sever bunu çok sever cepte ne varsa biter izne gidiyoruz ama masraflar evlerinin masrafları bizden çıkar çıktıda çünkü onların borcu var borçta kaç sene olcak bi mobilya almışlar onu öderler yada öteki çocuklarının borcunu öderler ama benimki okunmuş üflenmiş gibi göremiyo bazı şeyleri.

canım ben evlendiğimdede o yaştaydım bekleme boşuna bir şey onlardan birde onlar seni kızı olarak görmezki

Evet orası öyle zaten ilk tanıştık yüzükler takılacak sana gelinim diyecem dedi daha annesinin bana kızım dediğini duymadım ama komşu kızlarına tanıdıklarına bile kızım der anlamadım bana neden hemen ilk etapta gelinim diyecem dedi kızım demem dedi anlamış değilim ilk eksi orada vermiştim onlara.kafamçokkarıştı

aman canım diliyle diyecekte ne olacak mühim olan kalben ne dediği ve ne uyguladığı bana adımı da dese olur. aslında gelin olmak gelin gibi davranıldığında daha iyidir. gelin demek oğlunun biriciği eşi demek oğlunu mutlu etmek için sana iyi davranıp hayatına saygılı olmalı. kızına yaptırdığı gibi yada kızından gördüğü gibi senden ev işi beklememli ona yardımcı olmanı beklememeli gelin ayrı birşey bunu bilmeli. aranızda bir resmiyet olduğunu sınırları geçmemesi gerektiğini de bilmeli.
ama nerde.... herkes işine nasıl geliyorsa öyle davranıyor.

eşine ailesinin gelip gelmemesi konusunda birşey dersen sen zararlı çıkacaksın gibi. sanırım eşin oldukça ailesine düşkün.

sen ne yapmak istiyorsun?

Aşırı düşkün ailesine biz tanışalı eşimle 3 yıl olcak bana hala onlara olan düşkünlüğü kadar düşmedi tamam herkesin ailesi var ama eşim herkesten şu dünyadaki herkesten önce gelir benim nazarımda opuyorumnanaktan ve izin için o kdar güzel plan yapmıştıkki balayı yapamadık bu yazımızı güzel geçirelim dedim ama işe bak :1no2:Ama izni erteleyecem bu defada 1 ay kalırlarsa diyorum çünkü tuhaflar bu defa işten gel bide hizmet beklerler benden olurmu olur evlilik böyle bişeymiydi ya daha önce deselerdi bana evlenmezdim.kaydirigubbakcemile

ne kadar haklısınız ya.okurken sinirim bozuldu.ne gurursuz,utanmaz insnlar.siz izindeyken sizin evde işleri ne.ne kadar saçma ya.siz yokken ne yapacaklarmış.resmen amaç sizin evde yiyip içmek.eşinede ne kadar kızdım.sizin hakkınızı onlara dağıtamaz.sizin her ihtiyacınızı karşılıyor olsa bile,hakkı yok bu kadar abartmaya.sonuçta siz ayrı bir ailesiniz.insanlar çocuğunun huzurunu bozmaya ne kadar meraklı ya.düşünceli bir anne baba bunu yaparmı.görgüsüzler ne olcak.eşine söylediğinde de huzursuzluk olacak.of zor bir durum

ben evimde yokken istemem başkasının evimde kalmasını.özellikle kayınvalideler nedense çok meraklı olur evinizin bakmadık yerini bırakmaz bence.tatile gitsenizde aklınız evinizde kalır acaba neyapıyolar diye.bence eşiniz bişekilde söylesin ailesine ne cahil insanlar varya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…