evlilik...

mesela bende sımdı aynen soyle yapıyorum kızgınım ya susuyorum odayı terk edıyorum sonrada surat asmıyorum sordugu herseye cevap verıyorum ama onunla konusmuyorum yanı guluyorum falan cocuklarla oynluyorum ama onunla ılgılenmıyorum aslında kafam ona takılık ama uımursamıyomus gıbı yapıyorum valla ıse yarıyor hatasını anlamada

güzel yazmışsınız =) yazınızın bazı yerlerine katılmamakla birlikte çoğunluğuna katılıyorum. özellikle sabır ve suskunluk konusunda size hak veriyorum.

ben de birkaç ay önce nişanlandım ve evlilik yolundaki mücadelelere, savaşlara dört nala girdim sıkıntı olan sorunları yavaş yavaş çözümleyerek aşmaya çalışıyorum. öğrenmek, uygulamak zaman alıyor. kendindeki yanlış alışkanlıkları değiştirmek ise daha zorlu bir süreç...yine de buna değer. salt evlilik için değil, kendi hayatımızın daha iyi olması için değer. bu uğraşları biraz bencilce olsa da biz ilk önce kendimiz için yapıyoruz. nişanlımla aramdaki sorunda ilk adımı benim atmam, alttan almam değildir mesela. kendi huzurum için adım atmamdır. belki nişanlım benim kadar duygusal yaklaşıp bu kadar sorun etmiyor ama ben kendime sorun ediyorsam ne diye gurur yapayım ki? önemli olan konuyu konuştuktan sonra herkesin kendine düşen payı alıp anlayış göstermesi ve dikkat etmesidir. burda tek taraflı olmayacak durum, anlayış ve hoşgörüdür... eğer karşı taraftan hoşgörü ve empati göremiyorsam ben de soğumaya başlarım tabi...

yalnız hiçbir erkeğin huzursuz olmak ya da eşini mutsuz etmek için evleneceğini düşünmüyorum. sadece biriken sorunlar ve hoşnutsuzluklar belki onların anlayışla yaklaşmalarını engeller. zamanla iyi niyetinizi gösterip gerçekten değiştiğinizi gösterdiğinizde ise bakış açısı buna göre değişecektir bence...

dediğiniz gibi eğer değişim istiyorsak ilişkimizde önce kendimizden başlamalıyız. kendimizdeki yanlış yorumlara sebep olan sözleri, davranışları değiştirdiğimiz zaman istediğimiz huzur dolu ilişkiye daha kolay ulaşabiliriz...

Bende 2,5 senelik evliyim.Dilimi ısırayım öyle fazla kavga eden tiplerden değilizAllah bozmasın inşallah ara ara ederiz tabi ama bunun nedeni de eşimdir.

Eşim her zaman alttan alır bende bir uzayacağını fark ettiğim zaman "tamam konuyu kapatıyoruz "derim ve biter gider..

Eşimin en sinir olduğum özelliği ciddi bir konu tartışsak bile alaya alıp dalga geçer bazen bende buna dellenirimEsprili ve hayatı pek ciddiye almayan bir tiptir ama çok şükür herşeyin ortasını bulur ağır olacağı yerde ağırdır.Kızıyorum ama bazen hoşuma da gider bu özellik o yüzden kavgalarımız pek büyümez..2-3 kere büyük bir tartışma yaşadık o zaman bile 1 saat sonra gidip sarılıp öptüm.

Ben küs kalmaya dayanamıyorum nedense acaba hata mı yapıyorum bazen burnu sürtmeli mi?Eşimi çok seviyorum allah eşlerimizi başımızdan eksik etmesin..

Geçim,saygı ve sevgi olduğu sürece evlilik kadar güzel bir kurum yok bana göre.....

oyle tabı zaten yanlıslar nısanlılıkda baslıyo ıkı tarafada karsısındakının hatalarını ortuyo sonra evlenınce aynı sorunlar cok buyuk ka vga sebebı oluyo nısanlılık tanıma evresıyken onu kullanmayıp evlenınce degısır dıyoruz aslında kımseyı degıstıremeyız sadece kendımızı kandırırız. benım esım sınırlıydı ama benı uzdugu zaman elınden gelenı yapardı gonlumu almak ıcın nısanlıyken tabı ama evlenınce aman benım dıyolar gonul almak surada dursun umursamıyolar. ya aslında cogu kadında su var ılgı eksıklıgı ılgı aslında herseyı duzeltıyo aslında unutturuyo kadınlar affetme duygusu yuksek olan varlıklar ama erkek bunu yapmakdan hoslanmıyo cunku dıyokı ben evı gecındıreyım dıye ugrasıyorum kadıın derdıne bak aslında herkes kendıne dusenı yapsa okadar guzel olurkı evlılık ve en onemlısı 3. sahıslar evlılıge mudahale etmese ...

anlatma böyle bak dün ben söyledim
bu sabah tartıştık

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/484158-esimle-tartistik-2.html#post21749042

doğru herşey KARŞILIKLI olmalı...
ne kadın ömrünün sonuna kadar sabreder nede erkek..bünye kaldırmaz..
erkek hep bağırır kadın hep susarsa bu böyle nereye kadar gider..
ezik bir duruma düşmez miyiz?
herşey dozunda ve karşılıklı olmalı.
evlilik kolay değil bunun hepimiz farkındayız.
ancak tüm yükü kadına mal etmekte olmaz.
kadın sussun sabretsin alttan alsın..bi yere kadar.
valla insan öyle bi alçalıyor ki sustukça....
2 yılım bitti evliliğmde..20yaşında evlendim.
cahildim hep sustum alttan aldım odayı terk ettm.
ben böyle yaptıkça o hep üstüme geldi.beni daha çok ezdi.
artık tahammülüm yok sabrım yok.
o beni bu hale getirdi.
artık benimde sesim çıkıyor.artık bende bağırıyorum.kızıyorum.umursamıyorum..
eskiden 4-5gün küserdik artık öyle değil.
sesim çıktığı için korkuyor tartışmaktan küsmüyoruz.
eskisi gibi uzatmıyorz.
önceden o bağırır çaığırır kırar dökerdi ben tek kelime etmeden
odaya gider küserdim günlerce gelip yüzüme bakmazdı inadından.
şimdi düzeldi şükür....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…