bizimde aile yapılarımız çok farklıydı.. bununda farkındaydık.. normal şartlarda hiç olmayacak bi evlilikti, ama öncelikle Allahın istemesiyle sonrada aramızdaki bağ sayesinde evlendik. mutluyuz.. ben zaten mutlu olacağımızın farkındaydım ama aileme anlatamamıştım. çok mücadele ettik neler yaşadık çok yıprandık bu süreçte.. ailelerimiz şu an görüşmüyo.. o kadar çok şey yaşandıki anlatamam.. ne bileyim gerçekten seviyosan bi şekilde olur zaten.. önce sevgini sorgula sonra ben bu adamla ömür boyu yapabilirmiyim diye düşün sonra karar ver canım.. hakkınızda hayırlısı olsun
ailen kararı sana bırakmış ama aklına da kurt düşürmüş
bence olumsuz bişey gördülerse açıkça söylesinler onların tecrübeleri öngörüleri yol göstericidir..
ama tek sorun onların size göre daha muhafazakar yaşamaları ise bence aman aman bir problem değil...
Amin inşallah.Eger sizin içinde bi sakıncası yoksa farklılık neydi biraz bahsedermisiniz.Ailelerin görüşmemesi sorun oluyo mu aranızda ve sizin eşinizin ailesiyle aranız nasıl?
Bende buna benzer bi sorun yasadim benim ailemde cok acik degl ben kapaliyim ve erkek arkadasimin ailesi de muhafazakar. ailemle uyuşmazlar onu gorebiliyorum ama benimle herhangi bi sorun olmicani dusunuyorum. canim bence sen o aileyle uyusabilecekmisin onu dûsun zaten 3yildir gorusuyormuşun tanimişindir ailesini
Canım ailen direkt olmaz hayır dememiş, ilerde suç onlarda kalmasın hani sizin yüzünüzden evlenemedim deme diye. Kararı sana bırakmışlar.
2.si benim kardeşim evlendi geçen sene evet o kültür farkını biz çok yaşadık. Bir ara hele o aileden biribi gırtlaklayacaktım :) Tanışma, söz , nişan düğün hazırlıkları, düğün falan, Bu gelişler gidişler ne biz onlara uyuyorduk ne onlar bize. Özellikle bana çok kaba geliyorlardı. Bu kültür farkı olayı düğün olana kadar çok baş ağrıtıyor söyleyeyim. Yani 1 senede 15 kilo falan verdirtiyor ama sen sevgiline bak.
Sevgilin nasıl, o aile gibi mi. Tamam her insan ailesi gibi olur ama her insan tamamen ailesine çekmez, kendini yetiştirir. Senin sevgilinde böyledir belki. Kültür farkı siz evlenene kadar kendini gösteriri, seni üzer ama sonra pek kalmamıştı bizde mesela. Gelinimiz biraz hatalarını anladı, kendi ailesinin yerini bizim yerimizi bildi, e araya mesafelerde koyduk şu ana bir mesele yok.
Ben uyumlu ve konuşkan kendini sevdiren biri olarak anılırım etrafımda.Erkek arkadaşımın arkadaşları ve hatta onların aileleri bile sever beni.Bunları söylememdeki sebeb genelde bahsettiğim insanlar ve sevgilimin ailesi aynı çevrede.Ben uyum sağlarım yani sağlamaya ama zamanla fark etmeden kendimden çok taviz vermek ve istemediğim bi hale dönüşmek korkum...Bana çok karışmaz ve müdahale etmezlerse çok sorun olamz diye düşünüyorm ama beni birazda böle kabullenmeleri mesele işte...Y
herkese merhaba...benim kafam çokk karışık arkadaşlar belki bir çogunuzun derdinin yanında dert degil ama(((yaklaşık3 yıldır görüştügüm bir erkek arkadaşım var ve evlilik yolunda ilk adımı attık.ailesi ailemle tanışmaya geldi.gayet güzel bi akşamdı pastalar börekler yenildi,çaylar içildi.gittiklerinde aile fertleri beni karşısına aldı ve iyi düşünmem gerektiğini evliliğin hiç bişeye benzemediği konusunda uyarılar yaptılar.doğru karar vermem gerektiğini söylediler...aile yapılarımızın uymadıgını söylediler.onlar bize göre fazla mütasıp.biz uçlarda yaşayan açık seçik değiliz fakat kapalı bi aile değiliz.ben çok pipirikli bi insanım zaten.acayip kafam karıştı ve korkmaya başladım.anlaşamazsam,uyum sağlayamazsam,mutsuz olursam diye.bu şüphelerim okadar çogaldıki saçmalamaya başladım.erkek arkadaşım rahatsız olmaya başladı.ailem bana deseki hayır olmaz.eyvallah diycem belki ama hiç bişey demiyolar.iyi düşün kendin karar ver sen yaşayacaksın diyolar.bu evlilik nasıl bişey?insan nasıl doğru karar verdiğinden emin olabilir?sevgilimin annesi aradı artık bi karar verin çok uzadı dedi erkek arkadaşımla benden için.inşallah mutlu olacaksınız bizden sana zarar gelmez falan dedi.düşünün yaniiii.
Sevgilimin annesi aradı artık bi karar verin çok uzadı dedi erkek arkadaşımla benden için.İnşallah mutlu olacaksınız bizden sana zarar gelmez falan dedi.Düşünün yaniiii.
:) bizim aile yapılarımızda çok fazla uystuğunu söyleyemem yani evet bizdede kapalı çok ki annemde kapalı onlarda da öyle ama onlarda daha farklı. Diğer gelinimz kapalı mesela yani eltim:) banada kapan demediler ama yinede uyarılar olmuştu:) bi ara korktum ailemde beni uyarmıştı... Aklım baya karısıktı :) ama nişanlımıda öyle çok seviyordum ki olsun dedim. Hatta belkide kapanırım zamanla onun sayesinde belkide vesilem o olur dedim. Ve hadii bi gayret yaptık nişanı:) mesela nişanlılığımı straples giymedimde üstüne tülsen ufak bi bolero yaptrdım:) nebiliyim onlara giderken diz üzeri değilde diz altı etekler giyiverdim:) çokta zor olmasa gerek :) sonuçta ortada bir sevgi var. Ama önemli olan dikkat etmn gereken ailesinin ve sevdiğin kişinin baskın bir karekter olup olmadığına bakman ... Seni sürekli uyarır ve değişm içine sokmaya çalşrlarsa nişanlında buna karsı çıkmazsa ozaman yanlış bir karar olabilir
Bakın iyi niyetle,ne güzel aramış,çok samimi konuşmuş valide adayı
Onlar demek ki sizi kendilerine layık görüp ön yargıda bulunmamışlar sizin de böyle düşünmeniz gerekirdi.
Canım burada örnekleri çok okumuşsundur.
İnan gelenek , görenek yaşam tarzı farklılıkları çok önemli.
Şimdi sözlerini tartar ama bir yandanda beraber oturalımdiye teklif eder.
Kendi evinde oturursun ama zamanla bu baskı artar.
Beraber yaşamazsın belki ama gelmeleri gitmeleri bitmez, yada hep sizi çağırırlar bu sefer evini bilemezsin.
Çalışmanı istemeyebilirler, kapanmanı isteyebilirler.
Nikahtan sonra pek çok şey değişebilir.
Gerçekten iyi düşün taşın karar ver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?