Herkese merhaba...Benim kafam çokk karışık arkadaşlar belki bir çogunuzun derdinin yanında dert degil ama(((Yaklaşık3 yıldır görüştügüm bir erkek arkadaşım var ve evlilik yolunda ilk adımı attık.Ailesi ailemle tanışmaya geldi.Gayet güzel bi akşamdı pastalar börekler yenildi,çaylar içildi.Gittiklerinde aile fertleri beni karşısına aldı ve iyi düşünmem gerektiğini evliliğin hiç bişeye benzemediği konusunda uyarılar yaptılar.Doğru karar vermem gerektiğini söylediler...Aile yapılarımızın uymadıgını söylediler.Onlar bize göre fazla mütasıp.Biz uçlarda yaşayan açık seçik değiliz fakat kapalı bi aile değiliz.Ben çok pipirikli bi insanım zaten.Acayip kafam karıştı ve korkmaya başladım.Anlaşamazsam,uyum sağlayamazsam,mutsuz olursam diye.Bu şüphelerim okadar çogaldıki saçmalamaya başladım.Erkek arkadaşım rahatsız olmaya başladı.Ailem bana deseki hayır olmaz.Eyvallah diycem belki ama hiç bişey demiyolar.İyi düşün kendin karar ver sen yaşayacaksın diyolar.Bu evlilik nasıl bişey?İnsan nasıl doğru karar verdiğinden emin olabilir?Sevgilimin annesi aradı artık bi karar verin çok uzadı dedi erkek arkadaşımla benden için.İnşallah mutlu olacaksınız bizden sana zarar gelmez falan dedi.Düşünün yaniiii.
hayatim istedigin kadar tart bic ayni cati altina girinceye kadar hic belli etmeyen sinsi yapida insanlar var benim esim gibi basta acik olalim konusalim hep tmm guzel gitti evin icinde adam kendisini tanimiyomus bana anlattiklariyla yaptiklari anyaile konya ... iyi dusun tasin derlerya cabasi sen elinden geleni yap ama cok kurcalama hersey olucana varir bence..
Durumlarımızın benzerlikleri var.Erkek arkadaşımda benim aileme giderken biraz dikkat et sadece der.Şimdiye kadar beni uyardıgını görmedim.Neden baksan 2 yıl bitti 3 yıl olacak.Geçtiğimiz pazar tanışmada giymek için bi kıyafet aldıgımı söyledim.Sormadı bile nasıl diye ama sonra biraz dikkat et bizim aile yapımızı biliyosun dedi ve ben kısa devre yaptım.Bu yüzden kavga ettik.Benim bastırılmış korkularım hepsi oldugu yerden fırladı ve çktı((Ben tepki koyup bıraz uzaklaşınca o da annesiyle dertleşmiş ve annesi demişki.Oğlum sen bu kızın açık oldugunu biliyodun ve ona göre istedin.Kıyafetide gayet normaldi.Kapalı olmayan biri için açık bi tarafı yoktı demiş.Kadının bu lafı biraz içime su serpti.Ben tanışmada nasıl istediysem öyle giyndim Çünkü.Sevgilimle aramız düzelince dediki ben senin kıyafatini nasıl oldugunu bilmediğim için uyardım başka bi sebebi yoktu yoksa dedi..Erkek arkadaşım isterki karşı karşıya geldiğimizde onun dediğinin yapılmasını kendi baskın ama ailesi etkilermi bilemiyorum tabi..
Herkese merhaba...Benim kafam çokk karışık arkadaşlar belki bir çogunuzun derdinin yanında dert degil ama(((Yaklaşık3 yıldır görüştügüm bir erkek arkadaşım var ve evlilik yolunda ilk adımı attık.Ailesi ailemle tanışmaya geldi.Gayet güzel bi akşamdı pastalar börekler yenildi,çaylar içildi.Gittiklerinde aile fertleri beni karşısına aldı ve iyi düşünmem gerektiğini evliliğin hiç bişeye benzemediği konusunda uyarılar yaptılar.Doğru karar vermem gerektiğini söylediler...Aile yapılarımızın uymadıgını söylediler.Onlar bize göre fazla mütasıp.Biz uçlarda yaşayan açık seçik değiliz fakat kapalı bi aile değiliz.Ben çok pipirikli bi insanım zaten.Acayip kafam karıştı ve korkmaya başladım.Anlaşamazsam,uyum sağlayamazsam,mutsuz olursam diye.Bu şüphelerim okadar çogaldıki saçmalamaya başladım.Erkek arkadaşım rahatsız olmaya başladı.Ailem bana deseki hayır olmaz.Eyvallah diycem belki ama hiç bişey demiyolar.İyi düşün kendin karar ver sen yaşayacaksın diyolar.Bu evlilik nasıl bişey?İnsan nasıl doğru karar verdiğinden emin olabilir?Sevgilimin annesi aradı artık bi karar verin çok uzadı dedi erkek arkadaşımla benden için.İnşallah mutlu olacaksınız bizden sana zarar gelmez falan dedi.Düşünün yaniiii.
Eğer nişanlınız olacak kişinin ailesi yaşadıkları çevreye oranla kendilerini geliştirmişler ve araştırarak inanıyorlarsa bu kadar canını sıkma bence. Evlilikte kesin eşitlik diye bir şey yoktur çünkü. İlla ki farklılıklar olacaktır. Eğer dediğim gibi iyi, anlayışlı insanlarsa dindar olmaları çok daha iyi. Hakkına girme korkuları olur. Hakkını verirler hiç değilse. :)
bana göre evlilik bir nevi kumardır.
neyin nasıl olacağını bilemezsin.belki tahminler olur ama genede tam bilemezsin
yaşayıp görmen lazım derim
sevgilinle aranızda uyum nasıl önemli olan bu.seni kısıtlıyormu kendi ailesi gibi olmanı istiyormu.
bence bunu düşün. ailen doğru söylüyor en doğru kararı sen vereceksin çoçuğu sen tanıyorsun sonuçta.
hakkında hayırlısı..
Benim nacizane Bi tavsiyem olacak. Evli degilim ama yaşadığın kafa karışıklığını bende yasadım. Benim ailem de kapalı degil ama normal bir turk ailesi. Benimle evlenmek isteyen cocuğun ailesi ise asırı muhafazakardi. annem kendisini sevdi ama cocuk gittikten sonrasından bana bak kızım senin icin sorun olmasın ileride sen bilirsin ben karışmam ama sen acik birisin (basım acik benim) ailesi kapanmanı isterse huzursuzluk olmaz mı falan dedi. Ablamlar da aynı sekilde konuştu. Bende cocuğa sevdiğim halde biraz düşüneyim dedim. Sonra burayı okumaya başladım. (Daha üye değildim özellikler es ve eşinizin ailesi kısmını okudum) okudukça o kadar korktum o kadar Tirstim ki cocuğa istem dışı bilinç altından saçma sapan davranmaya başladım. Konumu zaten dün actım sonunda cocuk çıldırdı.
Sana tavsiyem su ki ailen tabi ki de sana karşındaki kim olursa olsun nasihatte bulunacak. Onların nasihatlerini dinle ama bunu iliskine yansıtma. Ha oturup konuşursun sevgilinle acik acik korkularını ama bunu sakın histerik sekilde kafanda olumsuzluklarla yansıtma. Bu sefer cocuk ona olan sevginden şüphe edebiliyor. Bu şimdiden böyleyse ileride ailemi sorun yapar diye düşünebiliyor. Yansıtma. İcinde çöz. Gel burada sor konus ailesini tanı annesiyle konus ve Allah'tan hep hayırlısını dile. Allahım mutlu olacaksak tereyağından kıl çeker gibi olsun evliliğimiz de. Sakın ama sakın bunu erkeğe yansıtma. Bnim ufak tavsiyem bu yonde.
Benim eşimin ailesi de oldukça muhafazakar ve doğululular, kalabalıklar ve çok hizmet beklerler.
Ben tam tersi, ev kadınlığı nedir bilmem, ömrüm fotoğraf stüdyolarında geçmiş, hakkaten yumurta bile kıramam.
Benim annem babam hacı ama benim saçım açık, ve şimdilik böyle devam etsin istiyorum.
Ailem, kayınvaliden tepki gösterir, kapanman için baskı yapar, huzursuz olursun dedi.
Hakkattende dedikleri gibi oldu, kv durduk yere başörtüler, şallar aldı.. verirken de neden aldığımı anlamışisındır demeye başladı.
Yaklaşık 6 ay sürekli laf soktu kapanmadığım için (ablalarım kapalı) hep ablamlardan örnek verdi falan.
Eşimin nabzını ölçtüm, o sen bilirsin ama kapanırsan hayır demem havalarında.
Sonra bi koyarsın mesafeyi..
Açık açık söyledim, istersem kapanırım, siz kendinize bunu dert etmeyin diye.
Şimdi gıkını çıkaramaz bu konuda.
Yani diyeceğim o herşey sen de ve eşinde bitiyor, eşinden eminsen, bitti.!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?