• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik

kafam gerçekten çok karışıktı aslından düşündüğümün mantıklı oldugunu yorumlarnızla daha iyi anlıyorum.
peki babam o kadar umutlu ki her gün bana soruyor aradınmı attınmı msj adım at boyle olmuyor dıye en son bugun öğle arası soyledı fazla düşünme diye babama ne soyleyım cok korkuyorum onu üzmekten ben umut veren bir konusmada yapmadım.

Istersen bir sure konus gorus ama kimseye soylemeden yap bunu , babanlar felan duyarsa.olaya evleneceksiniz diye bakar , ve gercekten istemedigin halde kendini bir evlilik telasinda bulursun.
Icin isinmuyorsa kestir at..
Ama yok ilaki tanicam diyorsan , kimselerin haberi olmadan yap bunu ..
Ama dedigim gibi asla evlennek icin evlenme , evlenmek cok zor bir surec .sorumluluklari felan inan bana disardan bakildiginda cok guzel gorunur ama birde istemedigin biriyle evlenirsen bogulursun...

hayır bence vazgeçmeyin,
yeniden sınava hazırlanın, olmadı başka alanlarda iş arayın,
ve lütfen şu evlilik olayını akışına bırakın,
esas oğlan karşınıza çıkınca kalbiniz hadi diyecektir zaten

şu anda bu kişiyle iletişime geçmeniz E-vet in e si olacaktır
sonra da nasıl ayrılcam, kime ne dicem diye bunalırsınız, yapmayın!

benım işim var kendımı gecındırecek kadarda maaşım var işimden memnunum sadece kım ıstemez devlet memurlugunu.

aynen ben adım atarsam herkes umutlanacak kesın gozuyle bakılacak o zaman yıkım daha fazla olur iki aile acısındanda.

Mesaj at bence "Selam, nasılsın, nasıl gidiyor" gibi kısa bir mesaj. Adam istekliyse sana yazar, yazmazsa boş ver dersin. Görüş tabii ne var bunda, belki gerçekten hoşlanacağın iyi biri, tanımadan bilemezsin ki. Tanıyınca hoşuna gitmezse, en azından aklında bir şüphe kalmaz, yoluna devam edersin. Ama bana kalırsa ailelere söylemeyin, karar verene kadar. Kasılmamış olursunuz. Adama da böyle söyleyebilirsin "Herkes bilince rahat hissetmiyorum, geriliyorum, bu yüzden şimdi aradım"gibisinden :KK66:

bence bir şey hissetmiş olmalısınız ki tekrar görüşmek istiyorsunuz.ben olsam aklım kalsın istemezdim

Siz bakmayın onlara...

Hayatta evlilikten daha önemli onlarca şey var diye ne kadar altını çizersek çizelim...

Bu bakış açısını değiştiremeyiz, kabul etmek istemezler çünkü hayatla yalnız mücadele etmeyi.

20li yaşlar evlilik zamanı, 20li yaşların sonu tehlike çanlarıdır onlara göre...

Aralarında evliliğinde aradığını bulamayanlar da vardır ama hiç belli etmezler dertlerini.

Herkes görsün, çeksin der gibi...

O çemberi biri kırar, daha mutlu olma yolunu bulur diye evlendirme meraklısı kesilirler...

Zaten ailelerin tek gayesi genlerini sonraki nesle aktarmak...

Sorsan evladından ne beklersin diye "hayırlı evlat olsun yeter" derler...

Ama büyütürken sürekli erkekse damatlık, kızsa gelinlikle hayal ederler...

Eskilerin yaş hesabıyla bugün evlenen hayatı öyle ıskalıyor ki eğitim, iş vs açısından.

Çok nadirdir hepsini bir arada götüren...

O kalabalığa karışmayın, siz ne istediğinizi bilir ve sağlam durursanız...

Kimse size baskı yapamaz, olmadık bir şey değil ki, hayatınızda söz sahibi olmak istiyorsunuz neticede.
harika yazmıssınız teşekkürler.

aynen bakış açısı bu şekilde. kimse daha çok okusun daha eğitimli olsun kendını gelıştırsın diye bakmıyor coluk cocuga karışsın bak yaşı geçıyor çevreyle kıyaslanıyoruz kıskacın içine sıkıstırıyorlar sonrada istemeyen evlilkler yanlış kararlar birbirini sürüklüyor.

Mesaj at bence "Selam, nasılsın, nasıl gidiyor" gibi kısa bir mesaj. Adam istekliyse sana yazar, yazmazsa boş ver dersin. Görüş tabii ne var bunda, belki gerçekten hoşlanacağın iyi biri, tanımadan bilemezsin ki. Tanıyınca hoşuna gitmezse, en azından aklında bir şüphe kalmaz, yoluna devam edersin. Ama bana kalırsa ailelere söylemeyin, karar verene kadar. Kasılmamış olursunuz. Adama da böyle söyleyebilirsin "Herkes bilince rahat hissetmiyorum, geriliyorum, bu yüzden şimdi aradım"gibisinden :KK66:
bilmiyorum sonra keşke atmasaydım demek istemiyorum. şu anki düşüncelerım acaba ailemi kırmak istemedıgımdenmi yoksa gercekten istiyormuyum ınanın bilmiyorum.

İnsanlar sevip ölüp bittikleri kişilerle bile zor yürütüyor evliliği yeri gelince. İyi düşünmek lazım. İnsan ancak sevdiğinin yanında mutlu olur bence...

Ben öyle bir insanı tek seferde sevebileceğine inanmıyorum insanın.
Severse de kaşını gözünü sever.

En azından bir kaç aylık buluşma, konuşma şart sevginin oluşması için.
Şans vermekten zarar gelmez.

Nasılsın diye mesaj at dönerse öyle böyle bir kaç görüş, tanı bakalım.
Belki ısınacaksın başka birini beklemeyeceksin.
Belki zaten bir sebeple olmayacak.

Yaşanmamış bir şey içinde acaba olarak kalır.
Kendini acabada bırakma sebebin ne?

Babanızın baski yapması sıkıntı verici bir durum.ama sen de istiyorsun merhaba Nsl de msj da :) hadi hayırlısı :)

Bence hiç de geç kalmış sayılmazsınız. Ben 26 yaşındayım, hala üniversite öğrencisiyim ve 2 yılım var. Okulum devam ederken evlenmeyi de düşünmüyorum. Hatta 30'dan önce hiç düşünmüyorum. 40'ından sonra evlenenler napsın?

İstemiyorum onu demişsiniz, eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız hiç mesaj atmayın derim ben. Karşısına onu sevecek birini de engellemiş olursunuz. Ayrıca geç kaldım diye yapacağınız bir evlilik mutlu bir evlilik olmaz bence.

bilmiyorum sonra keşke atmasaydım demek istemiyorum. şu anki düşüncelerım acaba ailemi kırmak istemedıgımdenmi yoksa gercekten istiyormuyum ınanın bilmiyorum.
Aklında "acaba" kalmasın. Görüş. Zorla hemen evlendirmeyecekler ya. Ama söyle, "Ailelere söylemeyelim, biz kimsenin etkisi altında kalmadan, birbirimizi tanıyalım, karar verelim" de.

İstemedigin biriyle sirf sinav olmadi,yalnizim vs nedenlerle gorusme..olmuyor canim..bende yasadim boyle bisey ben denedim ama 2ay kadar gorustum hic istemiyerek hep isi iyi,parasi var,vs...leri coktu ama istemiyordumsevmiyordum..sonuc mu;ayrildim ama pismanlik cok fazla...neden istemedigim biriyle gorustum ddiye..o yuzden bence hic bulasma..elbet cikicaktir karsina gonlune gore biri..kiii cikmasada dunyanin sonu degil bisver herkes evlebmek zorunda degilll...benki cok isterdim artik bekar mutluyum mutsuz bi evliliktense boyle rahatim diyerek hayatima devam ediyorum...

İstemedigin biriyle sirf sinav olmadi,yalnizim vs nedenlerle gorusme..olmuyor canim..bende yasadim boyle bisey ben denedim ama 2ay kadar gorustum hic istemiyerek hep isi iyi,parasi var,vs...leri coktu ama istemiyordumsevmiyordum..sonuc mu;ayrildim ama pismanlik cok fazla...neden istemedigim biriyle gorustum ddiye..o yuzden bence hic bulasma..elbet cikicaktir karsina gonlune gore biri..kiii cikmasada dunyanin sonu degil bisver herkes evlebmek zorunda degilll...benki cok isterdim artik bekar mutluyum mutsuz bi evliliktense boyle rahatim diyerek hayatima devam ediyorum...

tesekkur ederim cevaplarınız için dün akşam annemle konuştum babam boyle yaptıkca ben üzülüyorum sankı onu mutsuz edecekmişim gibi gelıyor dedim sen mutsuz olacagına bırak o mutsuz olsun kızım dedi. kapattım bu sayfayı artık onumdeki maçlara bakıyorum :) tesekurler hepınıze :KK15: :KK15:

merhaba kızlar. kafam o kadar karışık ki kimseye de danışamıyorum. aylar önce buraya konu açmıştım sınava hazırlandığım dönem görücü gelmişti bende sınavı kesın kazanırım gözü ile bakıp çokta olumlu bakmamıştım. ama yinede görüştüm olumsuz bır konusma yapmadım olumluda yapmadım normal iki arkadas gıbı konustuk.

şimdi tam bunalımdayım sınavdan aldıgım sonuc atanabılcek kadar degıl. yaşım 27 bişeylere geç kalmaktan korkuyorum kafam çok karışık acaba benmı arasam tekrar görüşelim diye istiyormuyum onu hayır istemiyorum sadece ailesi iyi cocuk iyi işi gücü var benımde yaşım gelıyor artık yaşadığım yer küçük kimi begensem kesın ya evli ya nişanlı çıkıyor.babam aslında çok anlayışlı biridir sürekli kaçırdın cocugu yasın geldı artık sende evlen diyor.kimi görsem coluk cocuk sahıbı olmuş bende özeniyorum.

acaba benmi arasam cocugu tekrar goruselım diye.kafam karışık bir taraftan istiyorum aılem istedıgı için bir taraftan istemiyorum belki daha içime ısınan biri cıkacak karşıma yanlış karar vermek istimıyorum. yorum istiyorum sizden siz olsanız ne yapardınız. adımı atıp ararmıydınız yoksa hiç ses çıkartmasammı.

bence eger istemiyorsaniz hic bilasmayin derim.. karsinizdakinide umitlendirmis olucaksiniz... belkide asik olabilecegiinz biri cikar karsiniza.. yasim geldi kimse yok o da yedekde vardi bari onu alim diye dusunmeyin cunku evlilik ciddi bi adim bi ömür demek sevmediginizlede ömür gecermi?? ben olsam bikez daha düsünürdüm hayatinizda biri olsun diye ila bi karar vermeyin karsiniza asik oldugunuz kiside sever oda iyi cikar.. bu iyi kacirmayim elimden diye dusunmeyin arada birazcikda olsa bi kipirti olmali bence eger evlilige gidecekse bu is.

Çok gereksiz bir davranış olur bence, sevip beğenebileceğin biri varken beğenmeden, sevmeden sırf kısmet çıktı diye ilk isteyenle evlenmek çok büyük hata zira ilişki ve evliliklerde tolerans sınırını iki tarafın birbirine duyduğu sevgi ile belirlenir. Sevmediğin insan gözüne batar, tahammül edemezsin. Ayrıca işin cinsel boyutu var, eğer cinsel manada beğenseydin zaten hoşlanırdın adamdan zira feromonlar yalan söylemez, elektrik alamamışsın ki istememişsin. Ona da kendine de yazık etme...

Back
X