evlilik

nesibe13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
23
12
3
Benim derdim şu ki duygularımla hareket ettim nişanlandım bakış açım değişti evlenmek üzereyken mantıksal bakmaya başladım vazgeçmek üzereyim kafam karışık benim durumumda olupta nişan atan veya evlendikten sonra pişman olan varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var

evlilik tarihi ne zaman. erteleyebiliyorsan ertele ve daha sağlıklı karar ver.

Evlendikten sonra pişman olan birinden 'ben çektim sen de evlen çek' mi yoksa 'ben ettim sen etme' tavsiyesini mi almak istersiniz. Soruya mantığınızla cevap verirseniz eğer cevap soruda gizli.

Çok yüzeysel yazmışsın ama emin değilsen evlenme tabi
Evlilik zor iş

herkes geçiyo bu dönemden sıkma canını bende aynı dönemi geçirdim ama şu an boşuna korkmuşum diyorum. ama benim ki genel bi korkuydu senin korkunun özel bi sebebi mi var

ben aynı durumdayım ama nişanlımı görüp elini tutunca amaaan boşver evlen en fazla boşanırsın diyorum.ama senin sebebin ne?
benim sebebim kaynana ve görümce ki benimle aynı şehirde bile değiller ve nişanlım çokta takmıyor onları.ben kafamda senaryo filan yazıyorum.kızımın görümceme benzemesini düşünüp vazgeçiyorum filan

Mantığına uymayacak biriyse, bircokk kisiyi karşına alıp bi karar verdiysen, olumsuz yanları görmezden gelip simdi görmeye başladıysan, kafanda çözülmeyen bir suru soru işareti varsa ve bunların içine güven duygusu da dahilse devam etme. Ama sadece evliliğe dair bir çekinceyse, karşındaki kişinin genel karakter yapısından yana sıkıntın yoksa, ailen onayliyorsa, içine siniyorsa geçebilecek bir tedirginlik de olabilir. İyi düşünüp karar verin. Hatta olumlu ve olumsuz yönleri diye yazın. 4 de 3 u yakaliyorsan evlenebilirsin yari yarıyaysa birilerine daha danış. Daha da düşükse hakkına girme adamında.

En fazla bosanirsin mi
Ben insanlari boşanmak için evlenmez diye biliyodum

"en fazla boşanırsın"

Ben eşime çok aşıktım (hala aşığım) evlenirken, onunla evlenmeyi çok istiyordum sonra nişanlandık ben de bir korku başladı. acaba evlenmekle doğrumu yapıyorum, evliliğe hazır mıyım kafam bi milyon oldu. Hatta eşime acaba düğünü ertlesek mi, çok mu acele ettik (1.5 yıl arkadaşlıktan sonra evlendik) şeklinde yansıttım bu korkularımı. Halbuki eşimle evlenmeyi o kadar çok istiyordum ki eşim bile şaşırdı ben kortuğumu falan anlatınca. eşim Allah tan destek oldu bana evlendik. Ama benim korkularım eşimle ilgili değildi yani eşimin davranışlarından hareketlerinden kaynaklanmıyordu. işler ciddiye binince ben korkmaya başladım. şimdi mi iyi ki evlenmişim diyorum. yine dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim.
demem o ki evlilik öncesi bazen böyle olabiliyormuş.
Ama mantığının almadığı şeyler nişanlından kaynaklanıyorsa bence evlenme derim.

Evlilik bence verilebilecek en zor kararlardan biri. Korku ve panik duygusuna da kapılmış olabilirsiniz. Sakin olun, sebeplerinizi düşünün. Eğer gerçekten haklı sebepleriniz var ise vazgeçin. Soğuk su değil bu girince alışalım. :) Zarar ise neresinden dönseniz kardır.

ya şimdi eğer korkularının sebebi nişanlısıysa tabiki evlenmesin biraz daha düşünsüm.ama nişanlısının ailesiyse hayatını geçirmeyeceği insanlar yüzünden vazgeçmesin.o yüzden en fazla boşanırsın dedim

Bende diyorum olmadı iki uç sene çocuk yapmam boşanırim diye öyle söylemesi kadar kolay değildir tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…