evlilik ....

Aslında bütün sorun buradan kaynaklanıyor. Adamın özsaygısı ve benlik algısı düşük olduğu için vur kafasına al ekmeğini birisi olup çıkmış. Dolayısıyla adam kendini geliştirme gereği de duymuyor bir hobi edinme ya da hayatı güzel şekilde yaşama isteği de duymuyor çünkü kendine değer vermiyor ki yapsın.Dümdüz yaşayıp gidiyor....haliyle @limoncu da bu adam bana yetmiyor diyor sebep belli halbuki....onun istediği tipteki adamlar kendilerine böyle davranılmasına da izin vermezler zaten. öyle davranamaz...kendinizden pay biçin.
Buradan çıkardığımız ders şu; bir erkeğin erkeklik duygusunu ve rolünü elinden almayacaksın aşağılamayacaksın yoksa geriye bir şey kalmıyor...
eee heralde kendini bilen bi adam olsa bizde böyle olmıcaz herladeee nabza göre serbet canım ayrıcaaaaa esim olmasaydı hayatımda cok daha fazla statü sahibi biriyle evlenirdim cünkü her zaman lüks yasamı sevdim kendime hizmet edilmeyi sevdim bi memurcuk bende bulurdum yani nolcak

eee heralde kendini bilen bi adam olsa bizde böyle olmıcaz herladeee nabza göre serbet canım ayrıcaaaaa esim olmasaydı hayatımda cok daha fazla statü sahibi biriyle evlenirdim cünkü her zaman lüks yasamı sevdim kendime hizmet edilmeyi sevdim bi memurcuk bende bulurdum yani nolcak

O zaten sana haddini bildirir tepesine çıkartmazdı. O zaman ona SAYGI duyardın. Saygı evliliklerde sevgiden daha önemli diye boşuna demiyorlar. Hayata karşı bi duruşu ve ciddiyeti olan adam kendine davar da dedirtmez. Maaşını senin eline veriyor olması hiç de hayra alamet değil yani sevinip övünme. Mülayimlik değil bu. O maaşı erkek olarak yönetmek onun işi bunları sen değil o düşünecek.
Bu kadar eziklemesen belki de bu hale gelmeyecekti adam.

Arkadasim senin lugatinda "almak vermek" disinda kelime yok mu allasen?
Koskoca adamlar evlenmeyi biliyorlar da para kazanmayi bilmiyorlar mi? hala ana babalarindan para mi istiyorlar? Istemeyen vermeyen de pintiymis... "El seyiyle gerdege girmek" sizinki, yoksa comertlik, gorev filan degil. Ben ne yapayim kazanip evini barkini kuramayan koca bebegi yahu? Al sen evlenmissin de ne olmus? Daha buyuyup adam olamamis biriyle evlisin Allah askina, su konularini okuyoruz burada, daha da hala yasadiklarindan bir ders cikaramiyorsun. Yazik valla.
Ben kendi faturasini, evini odeyemeyen, kazik kadar olmus haliyle anasinin babasinin eline bakan adamla evlenir miyim? Sen evlendin de ne oldu? Butun yasamin nedenleriyle sonuclariyla onumuzdeyken sen ancak kendini kandirirsin. Gordugun gibi buradakiler yemiyorlar o senin hayatini.
vallla ister yesin ister yemesin daha gecenlerde halamın dügünü oldu siz sunu anlamıyosunuz bide daire alın denmez cünkü hepsinin 5 katlı apartmanları vardır yani ev al demek gülüc olur cünkü herkez kendi ayarında birilerini siter kimse kızını kiraya vermek istemez fatura ödeme mevzusuda ilk yıl evliilkten yorulmasınlar bocalamasınlar diye yani zaten gelinler hep üstte oturur coguda calısıyo calısmayanda var kaynana sabah faturayı gördümü alır kendileri öder yani bu gönülden gelir zorla degil siz görmemissiniz size garip geliyo mesela babamın babası asla yag seker un pirin diger köy ürümleri iste tarana salca vs vs asla dısardan aldırmamıstır yag tenekeyle un pirinc cuvalla gelir babam fakirmiydi hayır cok iyi bi yerde calısıyodu ama gelenek iste bizde asla üstte yazdıklarımızı almayız görümcelerim var 45 yasında mesela onlarda almaz kaynanam onlarada yollar yani is sadece ev almal araba degil bunlarda icten gelerek yapılan seyler

vallla ister yesin ister yemesin daha gecenlerde halamın dügünü oldu siz sunu anlamıyosunuz bide daire alın denmez cünkü hepsinin 5 katlı apartmanları vardır yani ev al demek gülüc olur cünkü herkez kendi ayarında birilerini siter kimse kızını kiraya vermek istemez fatura ödeme mevzusuda ilk yıl evliilkten yorulmasınlar bocalamasınlar diye yani zaten gelinler hep üstte oturur coguda calısıyo calısmayanda var kaynana sabah faturayı gördümü alır kendileri öder yani bu gönülden gelir zorla degil siz görmemissiniz size garip geliyo mesela babamın babası asla yag seker un pirin diger köy ürümleri iste tarana salca vs vs asla dısardan aldırmamıstır yag tenekeyle un pirinc cuvalla gelir babam fakirmiydi hayır cok iyi bi yerde calısıyodu ama gelenek iste bizde asla üstte yazdıklarımızı almayız görümcelerim var 45 yasında mesela onlarda almaz kaynanam onlarada yollar yani is sadece ev almal araba degil bunlarda icten gelerek yapılan seyler
Benim icten yapilan hic bir seye sozum yok, saygim var sadece. Benim bunlari dayatmaya, gorev gibi gostermeye tepkim var. Sen her konuda "isteyin de isteyin, yaptirin, ettirin, zorundalar, " vs deyip durmuyor musun? Benim tepkim bu zihniyete. Icten geldikten sonra, istersen sana iclerinden gelerek ucak alsinlar, banane? Ama ne zaman bunlar "adet" adi altinda insanlara dayatilir, o zaman isin rengi camurlasir. Bilmem farki anlatabildim mi...

Ah limoncu belli ki cahilsin. Okumamis kendini gelistirmemissin. Külturlü insanlarla oturup kalkmamıs, sohbet etmemişsin. Yazdığın kelimelerden o kadar belli ki. Hayat görüşün çok dar. Dünyayı o küçücük çevrenden ibaret sanıyorsun. Bir de cocukluğun ve genc kızlığını başklarına ve hatta dizilerdeki zengin rolündeki kızlara öxenerek geçirmişsin. Ancak hayattaki tek gayen olan zengin kocayı bile bulamamışsın. Asgari ücretin az üzerunde kazanan eşini zengin sanıp, maasını bana veriyor, ona ben harçlık veriyorum diye böbürlenecek kadar acizsin.kendi evinin işini yapmayı kölelik olarak görüyorsun ancak kocana bir şey olsa o hobin olan cafelerde milletin bulaşığını yıkamak zorunda kalacaksın. Neyse ben daha fazla yazmayacağım. Sen zenginlere özenen varoş dilberlerin çok güzel bir özetisin.

Benim icten yapilan hic bir seye sozum yok, saygim var sadece. Benim bunlari dayatmaya, gorev gibi gostermeye tepkim var. Sen her konuda "isteyin de isteyin, yaptirin, ettirin, zorundalar, " vs deyip durmuyor musun? Benim tepkim bu zihniyete. Icten geldikten sonra, istersen sana iclerinden gelerek ucak alsinlar, banane? Ama ne zaman bunlar "adet" adi altinda insanlara dayatilir, o zaman isin rengi camurlasir. Bilmem farki anlatabildim mi...
ben kadınlarımızın rahat etmelerini isteklerinin hic kimse icin nisanlıları dahil susmasınlar isterim cünkü sonrada okuyoruz kac kisi ay keske yaptırsaydım der benim bile evi 0 anahtar verdiler icimde bazı seyler kaldı ki evin tüm icini dısına ben sectim yani altın istesinler neden diyorum yarın borcu olur bozar borctan kurtulur yada 5 yapıcagına 10 yapsınlar bide söyle bisey var bizim taraf hep yapmak ister yani yoktur öyle aman gelin aldım deyıp 30 bine dügün yapabilicek o yüzde kızlarımızın istekleri benim icin cok öenmli iclerinde bisey kalmasınlar bu günler bi daha gelmez

mesela benim zamanımda o kadar dıs cekim yoktu simdi herkez yapıyo oglum olsun hemen dügün yapıcam dıs cekim yaptırcam kendime bide beyaz bi tuvalet:)))

ayrıca gelin arabam siyah jeeppti hic istemedim hep o pembe kuruklu arabadan istedim ama ben kacarak evlebdigim icin o tarıhlerde tutulmustu baskada cevrede bulamadık mesela balayına hemen gidemedim ben 2 gün sonra degil o gece gelinlıkle ucaga binmek isterdim yanii benimkide bunlar

Ah limoncu belli ki cahilsin. Okumamis kendini gelistirmemissin. Külturlü insanlarla oturup kalkmamıs, sohbet etmemişsin. Yazdığın kelimelerden o kadar belli ki. Hayat görüşün çok dar. Dünyayı o küçücük çevrenden ibaret sanıyorsun. Bir de cocukluğun ve genc kızlığını başklarına ve hatta dizilerdeki zengin rolündeki kızlara öxenerek geçirmişsin. Ancak hayattaki tek gayen olan zengin kocayı bile bulamamışsın. Asgari ücretin az üzerunde kazanan eşini zengin sanıp, maasını bana veriyor, ona ben harçlık veriyorum diye böbürlenecek kadar acizsin.kendi evinin işini yapmayı kölelik olarak görüyorsun ancak kocana bir şey olsa o hobin olan cafelerde milletin bulaşığını yıkamak zorunda kalacaksın. Neyse ben daha fazla yazmayacağım. Sen zenginlere özenen varoş dilberlerin çok güzel bir özetisin.
yooo ben hep dedim adam mecbur kaldımı valla merdiven bile siler o ayrı MECBUR KALDIMI DİYORUM anladıysan sükür kendime yetiyorum

ayrıcada gurru duyuyorum vallla keske her yöre yapsa aile ne ise yarıyo yapıcak tabi evde alıcak arabasınıda alıcak takılarınıda yapıcak ki bizde bunlar söylenmez yani yapılıcagını bilinir o yüzden pek dısarı kızda verilmez meslıklede alakas yok daha öncede yazdım bi akrabamız avukatta gene yapıldı bitanesi dis teknisyeniydi yine yapıldı size tuhaf gelebilir bizede dımdızlak evlenenler tuhaf geliyo

Aile ne ise yarıyor yapacak, koca ne ise yarıyor verecek. Peki sen ne ise yariyorsun limoncu? Hiç düşündün mü bunu?

ben kadınlarımızın rahat etmelerini isteklerinin hic kimse icin nisanlıları dahil susmasınlar isterim cünkü sonrada okuyoruz kac kisi ay keske yaptırsaydım der benim bile evi 0 anahtar verdiler icimde bazı seyler kaldı ki evin tüm icini dısına ben sectim yani altın istesinler neden diyorum yarın borcu olur bozar borctan kurtulur yada 5 yapıcagına 10 yapsınlar bide söyle bisey var bizim taraf hep yapmak ister yani yoktur öyle aman gelin aldım deyıp 30 bine dügün yapabilicek o yüzde kızlarımızın istekleri benim icin cok öenmli iclerinde bisey kalmasınlar bu günler bi daha gelmez

mesela benim zamanımda o kadar dıs cekim yoktu simdi herkez yapıyo oglum olsun hemen dügün yapıcam dıs cekim yaptırcam kendime bide beyaz bi tuvalet:)))

ayrıca gelin arabam siyah jeeppti hic istemedim hep o pembe kuruklu arabadan istedim ama ben kacarak evlebdigim icin o tarıhlerde tutulmustu baskada cevrede bulamadık mesela balayına hemen gidemedim ben 2 gün sonra degil o gece gelinlıkle ucaga binmek isterdim yanii benimkide bunlar

Tatlı tatlı yemenin acı acı geğirmesi olurmuş derler...
Bunlar herkes için bir mutluluk kaynağı değildir.
Ben nikahtan evlendim, nikahım orta halli bir otelde yemekli oldu. Düğün yapmadım.Hiç de içimde kalmadı. Gelin arabam da mersedesin bi modeliydi ama hatırlamıyorum yolda görsem tanıyamam. :KK53:
Balayına da aylar sonra gittim. Çünkü evlendiğimin ertesi günü yüksek lisans final sınavlarım vardı.Gelinliğimi çıkartıp sınavlara gittim :KK70:

Son düzenleme:
Aile ne ise yarıyor yapacak, koca ne ise yarıyor verecek. Peki sen ne ise yariyorsun limoncu? Hiç düşündün mü bunu?
ben hayatı yasamaya geldim esimede hic demedim ben calısıcam sana bakıcam yada evi 24 saat hizmetcin olucam hic saklamadım kim oldugumu benimhayta gayem zevk almak....

Seninle tersiz demistim, simdi onu acayim. Aramizdaki cok buyuk dusunce farki su: ben baskasindan "istemekten" hoslanmam, bana ters. Ben liseden beri ailemden harclik bile istememis insanim. 30 yasimdan sonra hayatimda yeni tanistigim insanlardan ev, dugun, altin vs vs mi isteyecegim... Ben calisip kazanmaya, kimseden istemeden kendin satin almaya inanirim. Bugun dugun istesem, kendim cikarir cebimden cikarir veririm, evse, kendim veririm. Giderim kendi cebimdeki parayla gelinligimi kendim alirim, altina merakliysam onu da kendim alirim. Ben de rahat etmek istiyorum, bu yuzden de okudum, calisiyorum, biriktiriyorum. 30 yasimda hayatima girecek insanlardan beni rahat ettirmelerini beklemem. Anlatabildim mi? Sen de bunlari anlayamazsin, sana cok ters oldugunu biliyorum. Ama bende de durumlar boyle.

ben hayatı yasamaya geldim esimede hic demedim ben calısıcam sana bakıcam yada evi 24 saat hizmetcin olucam hic saklamadım kim oldugumu benimhayta gayem zevk almak....

Senin hayat gayen falan yok bebişim. Boş gezenin kalfası rolünü üstlenmişsin.

Seninle tersiz demistim, simdi onu acayim. Aramizdaki cok buyuk dusunce farki su: ben baskasindan "istemekten" hoslanmam, bana ters. Ben liseden beri ailemden harclik bile istememis insanim. 30 yasimdan sonra hayatimda yeni tanistigim insanlardan ev, dugun, altin vs vs mi isteyecegim... Ben calisip kazanmaya, kimseden istemeden kendin satin almaya inanirim. Bugun dugun istesem, kendim cikarir cebimden cikarir veririm, evse, kendim veririm. Giderim kendi cebimdeki parayla gelinligimi kendim alirim, altina merakliysam onu da kendim alirim. Anlatabildim mi? Sen de bunlari anlayamazsin, sana cok ters oldugunu biliyorum. Ama bende de durumlar boyle.
ama ben saygı duyuyorum burdakilere garip geliyo benim söylediklerim bende ona sasıyorum olabilir ama sonra böyleleri cok üzülüyo cğnkü kadını hem maddi soyuyolar hem manevi bende bunu anlamam

ama ben saygı duyuyorum burdakilere garip geliyo benim söylediklerim bende ona sasıyorum olabilir ama sonra böyleleri cok üzülüyo cğnkü kadını hem maddi soyuyolar hem manevi bende bunu anlamam
Kim kimi nasil soyuyor? Senin soymak sandigin sey kadinin kendisinin de calisip evine harcamasi, ve kendi pislettigi evini kendi temizlemesiyse cok yaniliyorsun.
Buradaki cogu kisiye garip geliyorsun, sana sayfalarca her konunda anlatmaya calisiyoruz, anlamiyorsun. Bence sonunda uzulen sen olacaksin. Bu kadar insanin hepsi yanlis da bir sen mi dogrusun? Sen pisman oldugunda umarim gec olmaz. Yasadigin, yaptiklarin marifet degil. Uzun vadede seni kurtaracak seyler de degil. Kalici cozum istiyorsan bagimsizligini kazanacaksin, bu da parayla oluyor. Ama kocanin veya babanin degil, senin kendi paranla. Sen evlilik (veya bosanmak) konusunda yol alamiyorsan sebebi senin kendinde bu maddi gucun olmamasi.

sana göre olabilir valla sen bi kitap okur o sayfaya hayran kalırsın ben bi yere gider o yerin dinginligine renk uyumana hayran kalırım

Hayran kalmak mesele değil. Şu hayatta bir işe yarayıp yaramamak mesele. Bir resim yaparsın senden dünyaya kalır, bir dil öğrenirsin farklı bir kültürle tanışmış olursun. Sen ne yapıyorsun peki? Hiç bir şey. Bomboş amaçsız kendini benim amacım hayattan keyif almak diye diye kandırıyorsun. Bu dünyadan göçüp gittiğinde senden geriye hiç bir şey kalmayacak farkında mısın? Şu dünyaya bir çivi çaktığın yok. Sadece yer kaplıyorsun ve tüketiyorsun.

Back
X