Evlilik

Bizdede böyle birsey sözkonusu degil yalniz ben bircok insan gibi öyle katida bakmiyorum herkez baskasina zarar vermedigi sürece istedigi hayati yasayabilir sonucta. Akrabalik derecesi ve iliskileri önemli bu noktada.

bizde akraba evliliği olur.
bunu akraba diye sınıflandırmayın..
akraban da olsa olmasa da bu iş karakter işidir..

Adam gibi adamsa mutlu olursun
Değilse dünyanın öbür ucundan, başka milletten bile olsa mutsuz olursun.

Akraba ile evlilik helal olmakla birlikte cokta tasvip ettigim bir sey degil toplumda cok fazla sıkıntı oluyor. Bebeklerin saglik problemleri de o sekilde..
arada ask varsa neden olmasin ama yoksa cok düşünün karar vermeden önce

eb yakın arkadaşım dayısının oğlu ile evli çok mutlular hatta arkadaşımın annesi hasta bakıma muhtaç eşiyle beraber bebek gibi bakıyolar ee nede olsa kocasının da halası imrenmişimdir bazen.ilacını aldınmı diye ardında dolanır damadı.

Annem halasinin ogluyla (yani kuzeniyle) evli ve bu yil 25 senelerini doldurdular. 3 tanede mis gibi en hayirlisindan evlat vermis Rabbim. Allaha sükür gayet mutluyuz :)))

Kendi fikrimi soracak olursan ama tabi ki de karsiyim böyle evliliklere :KK66:

bizde olmaz. Ne bileyim halanın oğludur. Hayatın boyunca görmemişsindir. Bir gelir aşık olursun falan, öyle evlenilebilir belki.. İnsan nasıl kardeşi gibi büyüdüğüne o gözle bakar halen daha aklım almaz.
Not: Tam bir tanımlama yapacaktım ama yazarsam kesin ban yerim. Mesajda düzenleme yaptım

bizde akraba ile evlilik olmaz. ama akrabanın akrabalık derecesine göre bana göre durum değişir. kuzen ile olmamalı bence kardeş yerindedir ama ebenin ecdadının bilmem nesidir o düşünülebilir.
bununla beraber öncelikle insan olması önemlidir.

bizde akraba evliliği olur.
bunu akraba diye sınıflandırmayın..
akraban da olsa olmasa da bu iş karakter işidir..

Mesela insan amcasının oğlu olan kuzenini ne diye sınıflandırmalı?

Bize daha ilkokuldan itibaren aile ağacı çıkarılırken,kuzen=akraba olarak öğretildiği için soruyorum.

annem babam hala dayı çocukları ama aile ilişkileri berbat. kuzenim de dayısının oğluyla evli. onların da aile ilişkileri berbat. akraba olunca atamıyorsun. el olunca daha iyi.

Aile içi sorunların yanı sıra doğacak çocukların genetik hastalıklara sahip olma riski de artıyor akraba evliliği ile. Mutlu olanlar da vardır elbette ama zor bir şey.

bizde olmaz. Ne bileyim halanın oğludur. Hayatın boyunca görmemişsindir. Bir gelir aşık olursun falan, öyle evlenilebilir bence. İnsan nasıl kardeşi gibi büyüdüğüne o gözle bakar halen daha aklım almaz.

Ben annemin tarafindan kuzenlerimle hic de kardes gibi büyümedim hatta ilk tanistigimizda 14-15 yaslarindaydim ve hicbir zaman öyle kardes gibi iliskimizde olmadi 2-3 yilda bir görürdüm suan halada öyle pekte yakin bir iliskilerimiz yok.

bizde olmaz. Ne bileyim halanın oğludur. Hayatın boyunca görmemişsindir. Bir gelir aşık olursun falan, öyle evlenilebilir belki.. İnsan nasıl kardeşi gibi büyüdüğüne o gözle bakar halen daha aklım almaz.
Not: Tam bir tanımlama yapacaktım ama yazarsam kesin ban yerim. Mesajda düzenleme yaptım

Evet o tanımlamayı bende yazıcaktım :)

Mesela insan amcasının oğlu olan kuzenini ne diye sınıflandırmalı?

Bize daha ilkokuldan itibaren aile ağacı çıkarılırken,kuzen=akraba olarak öğretildiği için soruyorum.
benim annem babam özamca çocukları.
tabi bundan 30 yıl öncesinden bahsediyorum.
şimdi böyle bir söz konusu olamaz. aileler istese bile biz istemeyiz. hep beraber büyüdük, kardeş gibi..
akraba demek sadece kuzen değil ki. dıdısının dıdısıda akrabamdır

Back
X