Evlilik

Kendinden, karakterinden ödün vereceksen, vazgeçeceksen, ne yapacaksın ki öyle evliliği?
Öylelerinin istekleri bitecek mi sanıyorsun, yarında çarşaf giyin der.. Baksana çıtayı bayağı yükseltmiş.

iyi de bu sorular cok sacma ve anlamsiz. adamin istedigi insan tipi belli ve size bunu ifade etmis . sende oyle biri degilsen ayrilirsin olur biter. adam zaten seni istememis birakmis. ilk basta bilmiyodum diyosun. annesi gormussun az cok anlar insan. kaldi ki hala gelip burda hata mi yaptim diye soruyorsun. biraz kitap okuyup ufkunu genisletsen senin icin sanki daha iyi olur
Ailesi böyle değil yalnız ablası açık ve gayet rahat biri oda böyle değildi ve istememek değil beni yanlış anladınız hala sevdiğini söylüyor ki sevdiğine inanıyorum ama fikirler farklı benim tereddütte kalma sebebim böyle severken fikirleride ortak bi kefeye koyabilir miyiz oda ayrılmak istemiyor ama bizim için iyisi şuan bu gibi görünüyor

Her nekadar istekleri kotu seyler olmasada, seni birseylere zorlamasi dogru degil.
Sende insansin ve yapip yapmak istemeyecegin seyler var. Bir iki istegine itiraz ettiniz diye ayrilmasi zaten dogru kisi olmadiginin gostergesi.
Ileride sorun yasamadan belkide simdiden boyle olmasi daha hayirli belkide.

Bende yeni öğrendim devlet destekli dini okullarmis desteklemedigim bişey aşırı saçma bilinçli bi insan çocuğunu oraya bırakmaz

sen de biraz bilinçli olsan elin herifi dedi diye kapanmazdın :KK66:
sen her dediğine evet deyince azıtmış işte..

sanki daha önce dinsizmişsin gibi elin yobazının her dediğine he he dersen olacağı. nereden buluyorsunuz bu tipleri merak ediyorum neden bizim karşımıza çıkmıyor acaba?
dik duran, karakteri sağlan bayanlara yanaşamıyorlar. böyle senin gibi hafif saf kızları kandırabileceklerini düşünüyorlar.

dinimizde namaz vardır ama kapanma vs yoktur. bunlar hep mezhepsel şeyler. kuran mezhepleri reddeder. elin yobazının lafına uyup da hayatını mahvetmişsin. o kadar dinine düşkünse neden senle sevgili oldu peki?
sevgili olmak da günah değil mi ona göre?

böyle dini kendi tekelinde gören tiplere neden prim verirsiniz acaba?
ucuz kurtulmuşsun.
açıl, istediğin gibi giyin. istediğin gibi yaşa. din böyle bir şey değil.
Ben zaten açığım kapanmadim aynı okuldaydik o şekilde tanıştık ve dışarıdan böyle biri değildi saflık felan değil yani iş ciddiye gidince bunu istedi bende bunu yapamayacağımı söyledim ve ayrıldık

Büyük konuşmayayım ama istemediğim bir şeyi bana hiçbir evlilik vaadi, hiçbir aşk yaptıramaz.
Bugüne kadar da yapmadım zaten.
Bir şeyi ben istiyorsam yaparım. Başkası şart koşuyor diye değil.
Biraz sağlam olun ya, eğilmeyin kimsenin önünde. Değil kapanmak perçem kestir dese biri def ederim o kişiyi ben. :işsiz:

Ben zaten açığım kapanmadim aynı okuldaydik o şekilde tanıştık ve dışarıdan böyle biri değildi saflık felan değil yani iş ciddiye gidince bunu istedi bende bunu yapamayacağımı söyledim ve ayrıldık

emin ol ayrılmakla iyi yapmışsın, hayatını cehenneme çevirirdi bu şekilde.

böyle tipler bir anda değişmez mutlaka böyleydi senden istemese de yaşantısı vs ufaktan çıtlatmıştır da. sen farketmemişsin. kapanmamı istedi kabul ettim diyorsun. neden kabul ettin?

Ohoo kapanmayı kabul et onu et bunu et yarın 3 eşe 5eşe tamamlardı bu seni.

İyiki doğmayan çocuğa don biçmişsinizde bitmiş bu iş

Aklı fikri yerinde olan adam bul

Bunun çocuğu olursa işide falan bağışlar
yakinda iside katıldı diye haberi de gelebilir
inşallah hayatım boyunca böyle bir insanla karsilasmam
korkunç

işte ışid zihnyeti böyle yayılıyor. bu aşırılık kimseye anormal gelmiyor. aa ne güzel dininde imanında aman kötü bişey mi istiyor diye diye prim veriliyor sonra hoop bi bakmışsın islamcı teröristlere katılmış.
bir zamanın muhterem hocaefendisi nasıl bugün terörist olduysa aynı..

Dinine düşkün biriyle evlilik yolunda ilerliyordum onun sayesinde namaza başladim sonra kapanmami istedi kabul ettim sonra daha çok şey istemeye başladı parduse giymemi istedi bende kabul etmedim parduse giymedende hakkıyla kapanabilecegimi söyledim sonra akrabalarım dahil hiç bi erkekle tokalasmamami istedi bende cinsel arzu olmadan tokalasmanin haram olmadığını söyledim zaten akrabalarım dışında bi erkekle tokalasmiyorum daha sonra çocuğumuz olursa 4 yaşında subyan okuluna göndermek istediğini söyledi bendr o yaşta o derece ağır bi dini eğitimi doğru bulmadım çünkü çocukta soyut kavramlar oluşmuyor psikolojisi bozulabilir yada hayalet korkusu başlayabilir diye düşündüm bu yüzden 7 yaşına kadar biz örnek oluruz okulla beraber yaz kursuna gider dedim ama parduse giymediğim akrabalarımla tokalaştığım ve subyan okulunu desteklemedigim için benle evlenmek istemedi iliskimizi bitirdik ben mi hata yapıyorum benim onu cehenneme götüreceğimi düşünüyor bu sebepten kendisi mi haklı yoksa haksız olan ben miyim yani bunlar evliligin olmamasi için sebep midir bunu öğrenmek istiyorum yani sevdiğini söylüyordu hep kendi yoluma mi bakayım yoksa peşinden mi gideyim sizce

Su yazdigin paragrafi terkrar tekrar oku bakalim sana mantikli gelecek mi ?
Dinine duskun biri olabilir sende oyle isteyebilirsin fakat bu adam seni bastan sona kendi kafasina gore degistirmis buna bir insan olarak nasil izin verdin nasil kabul ediyorsun anlamadim. Subyan okulu nedir yaa ? Oyle biryer mi varmis ???

Namazini kil basini kapatta erkeklerle tokalasmamak nedir yaa, senin onu cehenneme goturecegin falan ciddi iddalar, sonucta her insan kendinden sorumludur dimi. bu adam madem boyle koyu kurallari olan birisi varsin coktan oyle hayati olan birini bulsun yani seni yada bir baskasini degistirmekle zorlamakla ugrasmasin hem boylece kendide cehenneme gitmemis olur aynen boyle soylersin birdaha konusursaniz. ama yapmaz neden yapmaz biliyormusun cunku bunlar hep kendi cemaatlerine disaridan insan cekmek calismalari gormuyormusun ??

En tehlikeli sey insanlara dini somuru yaparak baski yaparak birseyleri dayatmaktir, ulkemizde bu tip somurulerin sonucunu hep birlikte yasiyoruz. Siyasi icerik yazmak yasak uzatmayacagim. Kimse kimsenin dini yasantisina karismasin, herkesde kendi yasantisina uygun kisilerle evlensin, sizi bu sekilde oyun hamuru gibi kaliba sokmasina nasil izin verirsiniz inanmiyorum.

ailen seni karakterli bir kız olarak yetiştirememiş ne yazık ki. yoksa bu yobaza daha ilk lafında ağzının payını verir gönderirdin.
Burda karaktere edilecek bi laf yok zaten başlarda kabul etmedim karşı çıktım ayrıldım sonra kendisi döndü bana bensiz yapamadığını sevdiğini söyledi ben her fikre saygı duyan Atatürkçü biriyim evet Müslümanı evet kapanmayi düşünebilirim bu gericilik yada karaktersizlik değildir başta böyle değildi ve ben çok yoğun duygular hissettim şuan duygularla hareket etmekten korktuğum için birilerinden destek almaya çalışıyorum bilinçsiz ve karaktersiz biri değilim

ben de ,Müslümanlıkta sübyan okulunu ilk defa duydum.gayrimüslimler de olmuyor muydu o okul.mesela.istanbul Heybeliada da var bir tane ama Müslümanlar için değil.
pardesü giyip giymemenize kimse karışamaz da,hayalet ,doğaüstü varlıklar diyince,ben orada bir kaldım.böyle şeylere inananlar var mı hala,merak ettim.

Bu arada subyan mektebi ne ya? Öyle bir okul mu var?

Var var maalesef var.El kadar çocukları dini eğitim adı altında alıyorlar genellikle yatılı olarak beyinlerini yıkıyorlar.
Hepsi mi kötüdür ? Bilemem tabii ben iyisini hiç duymadım,olan biten her şeyin sümen altı edildiği yerler.

Burda karaktere edilecek bi laf yok zaten başlarda kabul etmedim karşı çıktım ayrıldım sonra kendisi döndü bana bensiz yapamadığını sevdiğini söyledi ben her fikre saygı duyan Atatürkçü biriyim evet Müslümanı evet kapanmayi düşünebilirim bu gericilik yada karaktersizlik değildir başta böyle değildi ve ben çok yoğun duygular hissettim şuan duygularla hareket etmekten korktuğum için birilerinden destek almaya çalışıyorum bilinçsiz ve karaktersiz biri değilim

başta böyle biri değildi diye kendini kandırıyorsun en baştan böyleydi bu tip. iyi bilirim bunları.. iyi araştırmamışsın iyi tanımamışsın karşındakini. insan bakar eder biraz. bir anda tak diye değişmez. sosyal medyadaki profilindeki beğenileri bile kendini belli eder. Atatürkçü birisin ama tam zıttı bi adamla birlikte olmak için uğraşıyorsun. gerçekten Atatürkçü bir kız olsan o yobaz sana yaklaşamazdı bile. yazık..

Konu ne olursa olsun kimsenin seni degistirmesine sana dayatmalar yapmasina gelecegini cocuklarini gelecek yasantini sana sorma geregi bile duymadan hareketine kiyafetine varana kadar ipotek altina almasina izin veremezsin. Akli basinda kimse izin vermez.

Back
X