Evlilik

Tabi ki de yoluna bakmalısın, ilerisi için pürüzleri şimdiden belli etmiş
Ya evlenince söyleseydi zorlasaydı daha fena olurdu

kendımden örnek vereyim. evlenmden once acık ve özgür bir bayandım.Nişanlandıktan sonra kendi isteğimle eşiminde yönlendirmesiyle bir anlık hevesle kapandım ama hala içimde uktedir. ve herkeze söylerim eş için değil ALLAH için kapanın. Hele ki serbest yetiştikten sonra tutucu kocaya sabretmek inan ki cok buyık sabır. cok ıyı dusunun.

ee açılın istemiyorsanız?
dinimizde kapanma örtünme yoktur. ilgili ayetlerde geçmez böyle bir şey. ziynet yerlerinin örtülmesidir bahsedilen.
siz de istemiyorsanız açılın.

yazık yani yok yere eziyet..
yeterince açık ve özgür bir bayan olsanız elin herifinin lafıyla kapanmazdınız ya neyse..

Cemaat mensubu değil ama abisi değiştirdi onu abisi dine yaklaşınca onuda çekti okudugu şeyleri doğru olarak görüyor bende okuyorum ama yorumluyorum hani dinde tokalasmanin haram olması için cinsel haz duymak gerek duymadıkca haram değil bunu biliyorum ona göre davranıyorum zaten eşler birbirinden sorumludur ya oda öyle bişey düşünmüş herhalde cehennem konusunda
Senden bu kadar kolay vazgeçen birisinin zaten peşinden koşma derim.
Bir de düşünsene kadınlar tokalaştığı için cehenneme gidecek ve kocasını da götüreceklerse, cennet epey boş kalacak. Çok sığ düşünüyor bu adam; siz neyi sorguluyorsunuz hala peki? Kalbinizi mi çaldı gerçekten ?

Dinine düşkün biriyle evlilik yolunda ilerliyordum onun sayesinde namaza başladim sonra kapanmami istedi kabul ettim sonra daha çok şey istemeye başladı parduse giymemi istedi bende kabul etmedim parduse giymedende hakkıyla kapanabilecegimi söyledim sonra akrabalarım dahil hiç bi erkekle tokalasmamami istedi bende cinsel arzu olmadan tokalasmanin haram olmadığını söyledim zaten akrabalarım dışında bi erkekle tokalasmiyorum daha sonra çocuğumuz olursa 4 yaşında subyan okuluna göndermek istediğini söyledi bendr o yaşta o derece ağır bi dini eğitimi doğru bulmadım çünkü çocukta soyut kavramlar oluşmuyor psikolojisi bozulabilir yada hayalet korkusu başlayabilir diye düşündüm bu yüzden 7 yaşına kadar biz örnek oluruz okulla beraber yaz kursuna gider dedim ama parduse giymediğim akrabalarımla tokalaştığım ve subyan okulunu desteklemedigim için benle evlenmek istemedi iliskimizi bitirdik ben mi hata yapıyorum benim onu cehenneme götüreceğimi düşünüyor bu sebepten kendisi mi haklı yoksa haksız olan ben miyim yani bunlar evliligin olmamasi için sebep midir bunu öğrenmek istiyorum yani sevdiğini söylüyordu hep kendi yoluma mi bakayım yoksa peşinden mi gideyim sizce
asla bır baskası ıcın kapanma namaz vs kılma, bır erkegın gozune gırecegım dıye kendını kılıktan kılıga sokma, ayrıca subyan okulu ne yaaa????
hangı devırde yasıyoruz???
dını egıtım almak ısterse kuran kursuna gıder, buyudugunde aklı erdıgınde kendısı okuyarak arastırır...
okul olarakta kres-anaokulu ve sonrasında normal okula gıder...
ve bu sebeple sızınle evlenmek ıstemeyen adamı dusunmenız bıle hata..

Öyleyse neden sırf size uymuyor diye bu adama sapıklık hastalıkli beyin gibi etiketlemelerin yapılmasına izin veriyorsunuz ve kendiniz de böyle deme hakkını kendinizde görüyorsunuz.

Ben de tokalaşiyorum karşı cinsle ve biri yapma istemiyorum dese uyamam. Ama o kişiyi gözümde sapık falan yapmaz bu durum.

Uyum saglayamiyoruz farklı bakiyoruz der geçerim.

Sizin gibi yaşamayan ya da düşünmeyen insanları sapık hasta olarak göremezsiniz.
Tokalasmami istemeyen biri cinsel haz felan duyacağımı düşünmus ki istemiyor demektir buda bana göre sapıklık tir bir el sıkısmaktan haz alacak değilim yaşamak istediği hayata etiket yapistirmadim isid görüşlü yada çok esli olmayı isteyen biri felan değil sadece bazı konularda aşırı dik fikirli bir yere kivrilmiyor yani sorunda bu

Senden bu kadar kolay vazgeçen birisinin zaten peşinden koşma derim.
Bir de düşünsene kadınlar tokalaştığı için cehenneme gidecek ve kocasını da götüreceklerse, cennet epey boş kalacak. Çok sığ düşünüyor bu adam; siz neyi sorguluyorsunuz hala peki? Kalbinizi mi çaldı gerçekten ?
Evet aşık oldum yani fikirlerini söyledikten sonra bile aşkımdan bişey eksilmedi onu böylede severim diye düşündüm ama fikirlerim uyuşması çok önemli bişey bu yüzden severek ayrıliyorum oda aynı şekilde zorunlu olarak ayrılıyor

Tokalasmami istemeyen biri cinsel haz felan duyacağımı düşünmus ki istemiyor demektir buda bana göre sapıklık tir bir el sıkısmaktan haz alacak değilim yaşamak istediği hayata etiket yapistirmadim isid görüşlü yada çok esli olmayı isteyen biri felan değil sadece bazı konularda aşırı dik fikirli bir yere kivrilmiyor yani sorunda bu

Tokalasmadan siz cinsel haz almayabilirsiniz herkes almayabilir. Ama alan sapıklar da olabilir değil mi?

Iste bu ayrıntıyı düşünen biri eşini bu durumdan korumak istiyor olabilir.

Bu sapıklık değil yani. Bu bir tercihtir. Insanların tercihlerine saygı duyulmasi gerekir.
Size ben eşimden bunu isterim diyor. Ben buna dikkat edemem deyip yol alacaksınız o zaman. Sapık demeden dedirtmeden. . Bu da onun tercihi diye saygi duyarak..

yahu bu adamlar bu kadar dinine düşkünse neden kendileri gibi kadınları bulmuyorlar da bulduklarını değiştirmeye çalışıyorlar??? hala düşünüyor musunuz haksız mıyım diye? tabiki iyi ki ayrılmışsınız... kendinizden de yeterince taviz vermişsiniz zaten...

Evet aşık oldum yani fikirlerini söyledikten sonra bile aşkımdan bişey eksilmedi onu böylede severim diye düşündüm ama fikirlerim uyuşması çok önemli bişey bu yüzden severek ayrıliyorum oda aynı şekilde zorunlu olarak ayrılıyor
Benim anlamayacağım kadar çok dram bunlar.
Siz onun için yepyeni bir insan olmuşsunuz, sevse o da azıcık sınırlarını genişletirdi. Belki de hiç olmayacak bir çocuk için sübyan okulunu dert ediyor, sizden vazgeçiyor bu adam.

asla bır baskası ıcın kapanma namaz vs kılma, bır erkegın gozune gırecegım dıye kendını kılıktan kılıga sokma, ayrıca subyan okulu ne yaaa????
hangı devırde yasıyoruz???
dını egıtım almak ısterse kuran kursuna gıder, buyudugunde aklı erdıgınde kendısı okuyarak arastırır...
okul olarakta kres-anaokulu ve sonrasında normal okula gıder...
ve bu sebeple sızınle evlenmek ıstemeyen adamı dusunmenız bıle hata..
Okul konusunda bende bu fikirdeyim ama namazı kapanmayi zaten düşünüyordum oda destekledi namaza başladim ama Kapanmadim yani tam hazır hissetmedim kendimi beni ayrılığa iten tokalasma subyan mektebi gibi konulardi onları bana açtıktan sonra endişe ettim ve ayrıldık

yahu bu adamlar bu kadar dinine düşkünse neden kendileri gibi kadınları bulmuyorlar da bulduklarını değiştirmeye çalışıyorlar??? hala düşünüyor musunuz haksız mıyım diye? tabiki iyi ki ayrılmışsınız... kendinizden de yeterince taviz vermişsiniz zaten...

çünkü asıl dertleri din iman değil
açık bir kadın görünce salyaları akar ama evdekine çarşaf giydirip eve kapatır

Benim anlamayacağım kadar çok dram bunlar.
Siz onun için yepyeni bir insan olmuşsunuz, sevse o da azıcık sınırlarını genişletirdi. Belki de hiç olmayacak bir çocuk için sübyan okulunu dert ediyor, sizden vazgeçiyor bu adam.
Beni üzen şeyde bu zaten oda seviyor ama azıcık daha kesin kararlı olmasa bişeyler yuruyebilirdi çünkü kötü biri olmadığını biliyorum

Tokalasmadan siz cinsel haz almayabilirsiniz herkes almayabilir. Ama alan sapıklar da olabilir değil mi?

Iste bu ayrıntıyı düşünen biri eşini bu durumdan korumak istiyor olabilir.

Bu sapıklık değil yani. Bu bir tercihtir. Insanların tercihlerine saygı duyulmasi gerekir.
Size ben eşimden bunu isterim diyor. Ben buna dikkat edemem deyip yol alacaksınız o zaman. Sapık demeden dedirtmeden. . Bu da onun tercihi diye saygi duyarak..

tokalaşmadan haz alan sapıklardan korunmanın yolu tokalaşmamak değil aynı şekilde yolda kadın görünce haz alan sapıklar da var o zaman hiçbir kadın sokağa çıkmasın. bu zihniyetle kadınlar eve tıkılacak öyle mi?

dışarıda lezbiyen kadınlar da var. belki kadınla tokalaşınca o da zevk alıyor?
ihtimallere kaldıysak milyon tane var.

işte bu ayrıntıyı düşünen biri eşini korumak istiyorsa tokalaşma demeyecek kendi zihniyetini düzeltecek önce.

tercih meselesiyse kendine uygun biriyle değil de tam tersi biriyle olup da sonra onu değiştirmeye çalışmayacak.

bu kızın tokalaşan biri olduğunu biliyordu.
bile bile girdi bu yola.

sonra neden değiştiriliyor.

ben hiç türbanlı bir kızla birlikte olup aç başını diyen birini duymadım neden tersi olunca birden ''normal'' kabul ediliyor?

bile bile elin yobazlarına arka çıkıyorsunuz resmen ayıp.

çünkü asıl dertleri din iman değil
açık bir kadın görünce salyaları akar ama evdekine çarşaf giydirip eve kapatır
Öyle bir insan değil yani anlatamadım sanırım ama inanın cidden başkasına bakan biri değil bu tarz şeyleri yaşadığı ilk kadın benim ve zinadan her zaman uzak duran biri ama dayanamadığı aşık olduğunu söyledi

sanki daha önce dinsizmişsin gibi elin yobazının her dediğine he he dersen olacağı. nereden buluyorsunuz bu tipleri merak ediyorum neden bizim karşımıza çıkmıyor acaba?
dik duran, karakteri sağlan bayanlara yanaşamıyorlar. böyle senin gibi hafif saf kızları kandırabileceklerini düşünüyorlar.

dinimizde namaz vardır ama kapanma vs yoktur. bunlar hep mezhepsel şeyler. kuran mezhepleri reddeder. elin yobazının lafına uyup da hayatını mahvetmişsin. o kadar dinine düşkünse neden senle sevgili oldu peki?
sevgili olmak da günah değil mi ona göre?

böyle dini kendi tekelinde gören tiplere neden prim verirsiniz acaba?
ucuz kurtulmuşsun.
açıl, istediğin gibi giyin. istediğin gibi yaşa. din böyle bir şey değil.
dini yorum yapmak yasak ki siz iyice saçmalamışsınız , konu sahibi kusura bakma konun kapanacak ama mezhep yoktur, kuranda reddeder, kapanmak yok falan denilen bir konu da kapansın lütfen

Mune Mune @Margarikotin

dini yorum yapmak yasak ki siz iyice saçmalamışsınız , konu sahibi kusura bakma konun kapanacak ama mezhep yoktur, kuranda reddeder, kapanmak yok falan denilen bir konu da kapansın lütfen

Mune Mune @Margarikotin

evet peygamberin mezhebi mi vardı hanımefendi?
nesi rahatsız etti?

Back
X