Evlilik

Mdnacrayz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.337
380
53
28
Evlilik sizce nasıl tüm yük kadınların üzerindemi benim dizde sakatlık var malesef ev işi falan yapamam bi sokakda bile yüremiyorum ev hapsindeyim yemek zamanla öğrenebilirim yani annem böyle olursa iki güne kocan seni boşar diyor evlilikte çocukda bi sorun bak büyüt doyur gezdir hayat bitiyor evlilik bu kadar kötü mü ya

Annende ne güzel yol gösteriyo maşallah karşılıklı dayanışma anlayış olduğu sürece hicbise zor değil
Rabbim karşına Çok hayırlı anlayışlı birisini çıkarır inşAllah şimdiden bunlari düşünüp kafa yorma

Yazdiklarini yasarsar evet kotu evlenme derim.
Banada annem seni beğenip alirlar 2 gune bosanirsin derdi rahatim is yapmak istemiyorsam yapmam yemek ayni. Ama yaparsamda tam yaparim 2 saatte dunyayi hazirlarim 10 kisiye. Esimle simdiye kadar bu iki konudan belki 2 3 kere sorun yasamisimdir. Cozumu bulduk. Haftalik temizlikci yemek yapamazsamd disarda yeriz.

Yani kisaca evkenecegin adama bagli

evine temzilikci tutabilrisin. esinle iş bölümü yapabilrisin.
yemegi evlenmeden bak yavas yavas zor degil sadece merakla bakman lazım .
biye sorun olsun es cocuk . sana uygun sevebilecegin birini bulunca yanına yoldas oluyor. cocuk Allahın lütfu

Evlilik öyle bir şey değil. Ben çok nadir yemek yaparım evde. Aynı şekilde temizliği de ben yapmıyorum.
Yeter ki düzgün ve sorunsuz insanlarla evlenin. Sorunlu insanlar her şeyi kafaya takar ve sizi mutlu etmez, ota b.ka laf eder.
Umarım mutlu olacağınız bir evlilik yaparsınız.

Evlilik zor iş evet ama temizlik yemek çocuk bakmak değil asıl konu .. asıl konu iyi anlaşmak, saygı duymak, sevebilmek bunlar oldu mu gerisi geliyor ... Çocuk buyutmek zor elbette ama imkansız değil insan seve seve yapıyor 39derece ateşli vücutla bile insan kalkıp bebeğinin isteklerini karşılıyor çünkü anne olmak bunu gerektiriyor . Ev işi için de yardımcı tutulur yemek zaten öğrenilen bişey en fazla bı kaç ay zorlanırsn ondan sonrası çorap söküğü.. korkutma gözünü hiç zor değil düşündüklerin yeterki vicdan sahibi biri ile evlen

Daha yaşın 20 imiş bu yaşta ne evliliği okul ne alemde bitti mi
Hayat şartları okul falan yok açıkçası okulunda olmasını istemiyorum çünkü beynim bomboş teneke gibi hayatımda yeterince ağır olay var okuldan da nefret ediyorum benim gittiğin okul denilemeyecek yerlere gitseniz bi nebze olsun anlardınız

ne diyosun sen ya? bu kadar küçümseme kendini.

Annene sor o kadar kötüyse ne diye evlenmiş?
Mecburiyet onunda benim aksime çok iyi okul dönemi varmış babası hakkımı helal etmem evleneceksin demiş bizim de hayatımızı kararttı baba denilen ..şey zebani den beter annemde bi yönden haklı bi dakka kavgasız zamanları yok gerçekten bu adam insanı hayattan soğutur

Ne yaptın kızım ya . Evliliği de hayatı da sen güzelleştirebilirsin yada sen çekilmez hale getirebilirsin.
Bakış açısını değiştirmek geliştirmek lazım. Evliliği geç hayat güzel hele bir de kafana göre bir eş buldun mu dadından yenmez :)

ne diyosun sen ya? bu kadar küçümseme kendini.
Yok ama ya mezun olalı baya oldu sokağından geçmem okul denilen yerin o kadar soğudumki biliyorum hiç iyi değil ama nerden başlıcağını bilmemek var dersleri anlamamak var biçok ders var kafam gerçekten boş teneke bölme işlemi bile yapamam belki çünkü okul denilen yerler öyle böyle değildi

aslında içinde nefret birikmiş.. biraz kendini bize açsan içindeki iyilikler,güzellikleri tekrar hatırlatmaya başlarız belki buradaki arkadaşların.

engel derken ne gibi bir engelin var...
nasıl bir okul tecrübesi geçirdin ki..

diyecek bişey bulamadım.

bölme bile yapamıyo olsam evliliğe takacağıma gider matematik çalışırdım.

Evlilik kötü bir şey değil tabi ki yemek falan öğrenilir ben evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum eşim de bunu biliyordu evlenince öğrendim yemek yapmayı yemekte bir şey yok.
Ha temizlik dersen aynı anda tüm evim pırıl pırıl olmadı hiçbir zaman o da elim pratik değil her şeyi aynı anda yapamıyorum ben de yavaş yavaş yapıyorum.
Dün eşim geldi ne yaptın dedi hiçbir şey dedim neden dedi canım istemedi dedim iyi yapmışsın dedi.Önemli olan eşinin anlayışlı olması.
Ama sen yine de önce oku.

Okul degil de sanki timarhaneden bahsediyorsun.Noldu anlat okulda dayak mi yedin ,tacize mi ugradin ,senle dalga mi gectiler.Dizlerim sakat derken tekerlekli sandalyede misin ?

Ona göre biriyle evlenirseniz hiç de kötü olmaz evlilik. Benim evime kadın geliyor temizliğe. Yemeği canım isteyince yapıyorum. Bulaşığı yemek yapacaksam onu hazırlamadan hemen önce yerleştiririm makinaya hep. Öyle yapmadan yatamam falan gibi dertlerim yok. Dün gece dağınıktı mesela eşim sabah topluyordu onun sesine uyandım, çocuk uyanalı bir-iki saat olmuştu ben kalkana kadar. Hep benden erken kalkar. Gün içinde düzenli yaptığım iş pek yok. Yatağı topluyorum. Kedim kumunu dağıttıysa bir süpürüyorum, sadece onun dağıttığı yerleri şarjlı süpürgeyle. Canım isterse yemek yapıyorum, akşam yemeği. Eşim benden önce kalkıp işe gider zaten, kendim bazen işe gitmeden öyle kahvaltılık gevrekle falan kahvaltı yaparım. 2-3 haftada bir falan çamaşır, çünkü iki kişi pek birikmiyor. Onu da eşimle birlikte asarız toplarız bazen. Ben uzun süre toplamamışsam o mesela kendininkileri toplamış olur çoğu zaman.
Ama sizi eve hizmetçi diye alacak, üç öğün yemek bekleyecek, eve kadın aldırmam kendin temizlik yapacaksın diyecek, bu hafta camlar silinmedi nasıl olur diye sinir krizi geçirecek bir adamla evlenmezseniz sorun olmaz.
Bizim akşam bir tek kahvemiz oluyor. Onu bile birbirimize sen yap sen yap deriz. Eşim suyunu koyar sonra ben kalkıp yaparım vs. Öyle yemekten sonra çaylar tatlılar tuzlular da yok yani.
Her şey size ve nasıl biriyle evleneceğinize bağlı.
Evlenmeden bunları konuşun.

Ben babamın işinden dolayı doğunun en ücra köşelerinde 50-60 kişilik sınıflarda d okudum, oraya alışır alışmaz yeniden yer değiştirip bu sefer iç anadolunun en küçük ilçesinde eğitimin doğudan daha da kötü olduğu yerlerde de okudum. Üniversiteye gelene kadar 11 okul değiştirmiştim ki zaten 12 seneydi okul. Bunlar bahane değil. Madem topluma yararınız olmayacak, ne okuyacaksınız ne çalışacaksınız, o zaman ev işi yapıp çocuk büyütün bari ne diyelim. Önceki yazdığımı geri alıyorum.

Sizin daha farklı problemleriniz var gibi geldi bana evlilik sadece bunlardan küçücük bir tanesi sorun yüklü bir hayat yaşadınız herhalde ki bu psikolojiye geldiniz sakat oldugunuz için ev hapsindeyim demen bana hiç iyi şeyler cagristirmadi en baştan düzgünce anlatirsaniz daha iyi tavsiyelerde bulunabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…