Evlilikler Neden Bitiyor

Bayanlar Günaydın.
Öncelikle Allah kimin derdi varsa onu feraha kavuştursun :KK68:

Ben bekarım daha önce bir evlilik yaşamadım buna karşın çevremde bekar kimse yok ..
Herkes ya eşinden kayınvalidesinden ya kendinden kaynaklı sorunlardan ötürü mutlaka bir şeylerden çekiyor.

Tüm bunlar tamam ama yeni evleniceklere veya ilişki içinde olanlara önereceğiniz bir şey var mıdır ; tespit etmemiz gereken ,dikkat etmemiz gereken,şunu sakın yapma ben yaptım bu hataya düştüm diyen ,ya da şöyle olursa aman şöyle yapma /yap diyen ..

Ciddi anlamda burada yaşadıklarınızı okuyorum ve çevremde olanları duyuyorum siz değerli arkadaşlardan bu konu hakkında fikrinizi almak istiyorum :KK22:
Aldatma,
Şiddet,
Eş ailesi problemleri,
Oyun bağımlısı ya da herhangi bir sebeple evliliği ihmal eden eş,
Maddi sorunlar...
Sebepler çoğaltılır. Kusursuz insan bulunmaz ama kırmızı çizgiler vardır. Taraflardan biri o çizgileri aşınca boşanılıyor işte. Ben ve annem aldatma nedeni ile boşandık. İki arkadaşım aldatma durumu yüzünden, kuzenim sorumsuz bir eşi olduğu için boşandı. Bir arkadaşımın ise korkunç bir kayınvalidesi vardı. Şunu biliyorum; bir evlilikte mutsuz bir taraf varsa bir şeyler ters gidiyor demektir ve boşanmak en iyi çözümdür

Kesinlikle katılıyorum. 30 küsur yıl o beğenilmeyen insanlarla yaşamış adamın o insanlardan tamamen farklı olabileceğini düşünmek akıl tutulması gibi bir şey. Hepimiz yaş aldıkça annemize benzemiyor muyuz? 😉
Hakli olabilirsiniz benim dedigim zıtlasma durumu daha cok muhafazakar aileler de görülüyor. Taban tabana zıt olan cok tanidiklarim var. Bir arkadasimin babası alkolikti kendisi alkolden nefret ederdi. Bir de bir üye kocasinin sifon dahi cekmedigini söylemişti. Bunu düşünüp düşünüp mantik getirememistim. Öyle yetistirilmiş tamam okey ama artik farkli bir eve gelmiş toplu yasama kurallarini öğrenmesi gerekli değil mi ? Bunu öğrenmesi bile kendini gelistirmek olabilirdi. Veya ailesi sinirli diye illa kendisinin de mi sinirli olması gerekmiyor. Bence bu huy/alışkanlik olmaktan ziyade daha cok ben ailemden böyle gördüm diye bahane bulmak.

Genelde öyle de olsa istisnası var Allahtan.
Eşimin ailesi dindar, eşim ateist. Eşimin ailesi kadın kısmı konuşmaz, sesi çıkmaz, erkeğe bağırmaz kafasında. Eşim kadın erkek eşitliğini hayatına taşımış. Bunu da senelerdir lafta değil davranışına yansıtmış bir insan.
Ama eşim erken yaşta yatılı okula gitmiş, halk evlerine gitmiş, ailesinden erken yaşta ayrılmış. Üniversiteyi arkadaşlarıyla ayrı evde okumuş. Evden erken çıkmasına bağlıyorum bunu.
Babası sinirli gergindir bağırmaya yer arar. Dokuz senedir beraberiz beni kavgalardaki aşırı sakinliği çıldırtır tam tersine. Adam asla karşılık vermez susar oturur iyice zıvanadan çıkarım.Ailesi küfürbazdır, eşimin ağzından trafikte, kavgada küfürü bıraktım argo çıkmaz. Benden kaçsa bana da kızar. Ailesini devamlı uyarır. Tam zıtları hatta.
Bence kisiligin asıl şekillendigi yıllar üniversite ya. Benim kapalı muhafazakar bir arkadaşım vardı dedigine göre ailesi de öyle baskici insanlar değilmiş sonradan punkcı olmuştu biz cok sasirmistik. O ilahi söyleyen kiz metalica tshirtleri giyip sacini kazitmisti. Çok açık olan bir arkadaşım da birden tamamen kapanmaya karar vermişti. İkisi de aileden ziyade kendi hür iradeleriyle bunlari yaptılar.

Değer vermeli saygı duymalı.
Değer verir saygı duyarsa tartışma sırasında hakaret etmez.
Değer verir saygı duyarsa ailesi ile senin aranda kalmaz
Değer verir saygı duyarsa oyun bağımlısı olmaz
Değer verir saygı duyarsa aldatmaz.
...
Böyle böyle bağlantılı.

Ne kadar öyle oldun şöyle olsun eşin destekte evlenip aynı evde yasamadikca ve bir süre zaman geçmedikçe gerçek kişiliğini goremiyorsun,size önerim kim olursa olsun seviyeli olun,birde kendinizden ödün vermeyin, en önemli sizsiniz bununuda hep aklınızda tutun Allah iyilerle karsilastirsin

Aslında burada sayfalarca yazılsa nafile, sevgililik- nişanlılık döneminde erkek canı sıkılsa, işine gelmeyen bir durumla karşılaşsa daha kolay kestirip atabiliyor. Ama şöyle konulara hızlıca bir baksaniz kadınlarımız maalesef ki bir koca adayı bulunca hakarette işitse, dayakta yese geçmeyecek bir körlük - basiret bağlanması yaşıyorlar. Düzelir diye türlü fedakarlıklar yapma dönemine giriliyor sonrasında. Hatta 3. Çocuğa kadar gidiyor bu düzelir diye beklemeler sonra birden bir ışık yanması bir aydınlanma ama işe bak ki kocişkosuna çok güvendiği için iş güç sahibi olunmamış , gel de kurtul 😊 Ben de erken yaşta evlenmenin hayattan az çok tat almadan büyük sorumluluklar altına girmenin etkili olduğunu düşünüyorum, gözü henüz açılmadan evlenenlerin sonradan gözü bir açılıyor pir açılıyor 😊 Karakter , kültür, aile hepsi çok etkili ama bunları dikkate alan , buna göre karar veren o kadar az ki. Yani evlilik konusunda insan bin dinlesede bir uymuyor dinlediklerine . Şunu bilmekte fayda var ailesinin , toplumun, eğitimin değiştirip düzeltemediği birini elin oglu - kızı hiç düzeltemiyor. Maceraya atılmaya gerek yok sadece kalple değil az biraz da akıl ve mantıkla ilerlenmeli evlilik yolunda

Yok o iş öyle değil.
Eşim aileci bir insan sayılmaz. Çok düşkün değildir sever tabiiki.
Yapı olarak benle aynı dünya görüşündedir. Aynı siyasi persfektifteyiz. En az benim kadar feministtir kadına değer verir.
İnsan kırmaktan hoşlanmaz, yumuşak bir insan. Tam dengeyi sağlayamadığı oluyor.
Ama ailesi muhafazakar, kendini geliştirmemiş insanlar. Yılda 3 kere gidip yıl içinde totalde 15 gün görüyoruz. Ama yine de çocuğa söyledikleri, yaptıkları, beklentileri, söyledikleri insanı yıpratıyor. Farklı kültürler insanı çok yoruyor. İçine girmeden asla anlamazdım bunu.
Kayınvalidem özünde iyi bir insan. Ama arkadaşlarımızın evimize gelmesi bile ona ters. Bir şey söyleyemiyor artık ama yine de hissediyorsun rahatsızlığını.
arkadaşım kendine yakın aileyle evlendi. Dünürler fln özel günlerde rakı sofrası şarap sofrası kurup geniş aile eğlenirken, benimkiler bizim ailemizle yazlıkta içmemizden rahatsızlar mesela. Rahatsızlıkları da beni rahatsız ediyor.
İlk zamanlar şanslarını deneyip bizden ters tepki alınca söz söylemiyorlar belki ama yine de bu tavrı hissediyorsun.
Kısacası eşimi hala çok sevsem de bugün olsaydı kendi aileme yakın bir ailenin oğlu olmasını dilerdim.
Bir şeyi anlamadım; arkadaşlarınızın evinize gelmesi niye ters? Buna nasıl bir kılıf buluyorlar? Şaşırdım🙄

Bir şeyi anlamadım; arkadaşlarınızın evinize gelmesi niye ters? Buna nasıl bir kılıf buluyorlar? Şaşırdım🙄
Akıllarına direkt kaçmalı göçmeli sapıkça şeyler geliyor. Çift görüşmelere hele özellikle karşılar. Çocuklarımızın yakın olduğu üç arkadaşız biz, çok rahatsız oluyorlar bundan. Söylemiyorlar artık ama suratları değişiyor. Bekar olanların gelmesine hele hepten karşılar. Kayınvalidem bir keresinde güya iyiliğime demişti, kocanın aklını çeler çağırma diye. Zihniyetlerine şaşmış kalmıştım.

Bayanlar Günaydın.
Öncelikle Allah kimin derdi varsa onu feraha kavuştursun :KK68:

Ben bekarım daha önce bir evlilik yaşamadım buna karşın çevremde bekar kimse yok ..
Herkes ya eşinden kayınvalidesinden ya kendinden kaynaklı sorunlardan ötürü mutlaka bir şeylerden çekiyor.

Tüm bunlar tamam ama yeni evleniceklere veya ilişki içinde olanlara önereceğiniz bir şey var mıdır ; tespit etmemiz gereken ,dikkat etmemiz gereken,şunu sakın yapma ben yaptım bu hataya düştüm diyen ,ya da şöyle olursa aman şöyle yapma /yap diyen ..

Ciddi anlamda burada yaşadıklarınızı okuyorum ve çevremde olanları duyuyorum siz değerli arkadaşlardan bu konu hakkında fikrinizi almak istiyorum :KK22:
Ailelerle cok icli disli olmaamk gerekiyor. Mesafeyi korumak gerekiyor. Ve hep bir taraf ne olursa olsun alttan almayi bilmeli hep ben hakliyim olmali ben 1 senedir evliyim ilk evlendimiz ay her gun annesi bize gelmeyi istiyor yada bizim oraya gitmemizi istiyodu. Ilk baslarda ses çıkarmadım sonra herseye karismaya basladi bizim kavgalarimiz basladi ayrilma noktasina geldik ailesini tanidigi icin 4 ay gorusmedik 4 aydan sonra 15 gunde bir gidip istedigimiz zaman kalktik ve bizim evliligimizde duzene girdi ben kendi annemle ayni mahallede oturuyorum ama onla da 20 gunde bir görüşüyorum. Aileleri cok alıştırınca herseye karisir oluyor bir ara akrabalarimiza giderken bile karisiyolardi bizi neden almiyosunuz diye. Simdi biz istersek aliyoruz.

Hakli olabilirsiniz benim dedigim zıtlasma durumu daha cok muhafazakar aileler de görülüyor. Taban tabana zıt olan cok tanidiklarim var. Bir arkadasimin babası alkolikti kendisi alkolden nefret ederdi. Bir de bir üye kocasinin sifon dahi cekmedigini söylemişti. Bunu düşünüp düşünüp mantik getirememistim. Öyle yetistirilmiş tamam okey ama artik farkli bir eve gelmiş toplu yasama kurallarini öğrenmesi gerekli değil mi ? Bunu öğrenmesi bile kendini gelistirmek olabilirdi. Veya ailesi sinirli diye illa kendisinin de mi sinirli olması gerekmiyor. Bence bu huy/alışkanlik olmaktan ziyade daha cok ben ailemden böyle gördüm diye bahane bulmak.

Her zaman geçerli değil işte bunlar. Genelde bebeklikten itibaren ailede gördüklerimiz kişiliğimizi şekillendiriyor. Tamamen farklı bir yöne evrilmiş gibi görünenler de aslında yine ailenin etkisiyle, baskıyla ya da fazla serbest bırakılmayla zıtlaşanlar oluyor.

Öğretmen adayısın muhakkak okul derslerinde çocuğun kişilik gelişimiyle ilgili bişeyler görmüşsündür. Çocuklar 6 yaşına kadar alıcıdır, öğrenmeleri, kişilik geliştirmeleri bu yaşa kadar çok yoğundur. Tabi ki 6 yaşından sonra da gelişiyor ve değişiyoruz ama kişiliğimizin temeli erken çocuklukta atılıyor. O dönemde yaşadığımız her şey bizi bugünkü biz yapıyor. Çocuk gelişiminde çevre etkisi en önemli bileşendir. Çevre dediğimiz şey de ergenliğe kadar genel anlamda aile. O yüzden bir insanın ailesinden taban tabana zıt olmasını bekleyemeyiz. Öyle görünse bile zamanla, eninde sonunda hepimiz ucundan azıcık da olsa ailemize benzeriz.

Bir kuzenim var benden yaşça büyük. Aşırı muhafazakar bir ailede büyümüş. Kadınların çarşaf benzeri şeyler giydiği, erkeklerle el sıkışmadığı bir aile. Bu adam üniversite zamanı ateist olmuş. Kendi gibi bir kadınla evlenmiş. Benim kadar çocukları falan var. Adama 50 yaşından sonra bir şey oldu aşırı dindarlaştı. Eşi kapandı, sohbetlere falan gitmeye başladılar. Özüne döndü anlayacağın. Eşi uyum sağlamasa bu aşırı değişime, muhtemelen boşanırlardı.

Akıllarına direkt kaçmalı göçmeli sapıkça şeyler geliyor. Çift görüşmelere hele özellikle karşılar. Çocuklarımızın yakın olduğu üç arkadaşız biz, çok rahatsız oluyorlar bundan. Söylemiyorlar artık ama suratları değişiyor. Bekar olanların gelmesine hele hepten karşılar. Kayınvalidem bir keresinde güya iyiliğime demişti, kocanın aklını çeler çağırma diye. Zihniyetlerine şaşmış kalmıştım.
Ay yok sizinkiler gerçekten acayipmiş. Zihniyetleri çok pis. İki çiftin görüştüğünü duysam en son aklıma bu gelir herhalde. Ay çok şaşırdım. 🙄Nereden duyup, öğreniyorlar böyle şeyleri.🤷🏼‍♀️

Ay yok sizinkiler gerçekten acayipmiş. Zihniyetleri çok pis. İki çiftin görüştüğünü duysam en son aklıma bu gelir herhalde. Ay çok şaşırdım. 🙄Nereden duyup, öğreniyorlar böyle şeyleri.🤷🏼‍♀️
Tamamen kapalı bir zihniyetleri var.
Akrabadan hariç kimseyle görüşmeyecekler.
Arkadaş fln ölümüne karşılar. Eşimle sevgiliyken baya gezerdik,o arkadaşlarıyla sabahlardı, o zaman sorun etmezlerdi. Ne zaman evlendik, evli kadının erkek arkadaşı olmaz, evliler öyle arkadaşlarıyla görüşmez bilmem ne saçma sapan mevzular.
Kendilerine yaptılar gerçi artık eşim de ben de az gidip az görüyoruz. İçimizden gelmiyor yani

Nişanlıyım. Kör kütük aşkla da hiç sevmeden de bu işler olmuyor. Ortası olmalıymış, biraz sevgi biraz denklik ve uyum olmalıymış ben bunu anladım. Daha önce birisine kör kütük aşıktım, ama aramızda denk olmayan çok şey vardı. bir süre sonra bunlar sorun olmaya başladı, birbirimizi kırmaya başladık, aşkım da zamanla bitti. Nişanlıma aşık değilim seviyorum. Nelere dikkat ettim onları söyleyeyim: beni seviyor mu, saygısı var mı, agresif mi sakin mi, paraya değer veriyor mu, ailesiyle ilişkileri nasıl, aramızda ten uyumu var mı, sadakat, alkol sigara vs .... bütün bunları kendimce test ettim. Kafamda olumlu yönlerine + olumsuzlara - koydum. +'lar oldukça ağır bastı. iyi bir eş iyi bir baba olabileceğine inandım ve evlilik teklifini kabul ettim. Ama yine de evlenmeden bilinmez aynı evde yaşayınca karı koca olunca benim de onun da tahammül edemeyeceğiniz durumlar olabilir. Hayırlısıyla evlenir mutlu oluruz inşallah.

Tamamen kapalı bir zihniyetleri var.
Akrabadan hariç kimseyle görüşmeyecekler.
Arkadaş fln ölümüne karşılar. Eşimle sevgiliyken baya gezerdik,o arkadaşlarıyla sabahlardı, o zaman sorun etmezlerdi. Ne zaman evlendik, evli kadının erkek arkadaşı olmaz, evliler öyle arkadaşlarıyla görüşmez bilmem ne saçma sapan mevzular.
Kendilerine yaptılar gerçi artık eşim de ben de az gidip az görüyoruz. İçimizden gelmiyor yani
Aynı pislikler akraba içlerinde de olmuyor mu sanki? Görüşme sayısını minimuma indirerek oldukça iyi etmişsiniz.

Takipteyim..:KK28:
Hemcinslerden tavsiye alalım..

Tavsiyem karsınızdaki nekadr maddi durumu iyi olursa olsun calısın.
Kadının calısması 1-0 onde olması demek.
Cok iyi adamlar vardır ama genelde erkekler narsist.
Herseyi onlar ve onların aileleri iyi bilir.
Elestirmek icin dünyaya gelmisler,bdv böyle konularla dolu.
Erkekler kadın calıssın,calıstıgını getirsin ona versin,az konussun istiyor.(öyle model varsa bizde alırız bi dal🤣)
Evlilikler genel olrak bu yüzden bitiyor.
Saygısızlıgı getiriyor bu sebepler bi süre sonra.

Ama bizde de sorunlar vardır illa ki değil mi ..
Yani karsı taraf tamam sorunlu bir karakter olabilir ama acaba bizde yanlış tavırlar sergiliyor muyuz acaba evlilik içerisinde
sonuçta aynı toplumda büyüdük 3 aşağı 4 yukarı :KK43:
Su son cumleniz dogru degil , bizim toplum dunyadaki tum ulkelerin tersi olacak sekilde cok katmanli
Mesela size şöyle ornek veriyim , misal ingilterede bir cocuk dogurdugunuzda ne yapmaniz gerektigi bellidir , cocugun nasil yetistirielecegi , nasil beslenecegi , nasil uyutulacagi , nasil konusulaxagi vs vs , toplumun %99 u ayni sekilde yetistirir o cocugu , bir duzen , bir kalip vardir
Bizim toplum cok katmanlidir , duzen yoktur , kalip yoktur , herkes birbirine mudahale eder , herkes birbirinin isine ozeline karisir bu yuzden de birbirinden cok farkli aile kulturune sahip insanlar vardir
Ama bir de her insan karsisindakini kendi gibi gordugunden karsisindakine saygi duymaz

Buna da bu forumdan ornek verelim , burda cogu kadin dunyayi kendi cevresinden ibaret sayar , birisi yok ben oyle yasamiyorum deyince aa sen yalancısın denir , kimse karsisindakini saygi duymaz , kimse insanlarin farkli hayatlar yasadigini dusunmez vs vs

O yuzden toplumda boyle iki farkli kulturde yetismis insan evlendiğinde de tonla sorun cikiyor , evlilikler yurumuyor

Benden sana abla tavsiyesi , evlenecegin insanin kulturunun seninkine benzer olmasina dikkat et , aile yapisi onemli , toplumun bir kismi ogullarini agam pasamdiye yeyistirip kendine bagimli kiliyor , oylelerinden uzak dur

Nasil olsa degisir , seviyorum ben ama , o da bana asik kliselerinden uzak dur

Kendi dunya gorusune , kendi aile yapina benzer birini bul , sevgi ilk onemli sey ama sadece sevgiyle evlilik yurumuyor , sana saygı duymayan , kadini kole goren zihniyetten uzak dur

Benım bu konuda sizin gibi genç arkadaşlara tek tavsiyem ne olur koca bulayım evleneyımde çocuk doğurup oturayım rahat ederım mantıgında hıcbır zaman olmayın. Bana gore kadın hayatının her asamasında guclu olmak zorunda guclu olmalı , gecen bir yazı okumuştum hayatınızı / geleceğınızı bir kişiye bağlı kılmayın. Hayat bu surprızlerle dolu , boşanma olabılır aldatma olabılır ölüm olabilir ...bunlardan bırı gercekleştıgı takdırde kadın ayakta kalabilmeli...

Benım bu konuda sizin gibi genç arkadaşlara tek tavsiyem ne olur koca bulayım evleneyımde çocuk doğurup oturayım rahat ederım mantıgında hıcbır zaman olmayın. Bana gore kadın hayatının her asamasında guclu olmak zorunda guclu olmalı , gecen bir yazı okumuştum hayatınızı / geleceğınızı bir kişiye bağlı kılmayın. Hayat bu surprızlerle dolu , boşanma olabılır aldatma olabılır ölüm olabilir ...bunlardan bırı gercekleştıgı takdırde kadın ayakta kalabilmeli...

Haaaa birde ek olarak burda boşanan kişilerde dahil hiçkimse mutsuz olarak evlenmedik çok buuyuk aşkla büyük heveslerle ruh eşimiz olduğunuz snadığımız kişilerle evlendiK.Sonrasında değişti herşey zaten evlenmeden önce bilseydik böyle olacağını bızde o adamlarla evlenmezdık ...Hayat nerelere sürükleyebiliyor insanı....

Es adayini taniyabilmek anlayabilmek icin bile oncelikle kendimizi tanimamiz, henuz kesfetmedigimiz yonlerimizin isteklerimizin oldugu bilincinde olup, yeterli tecrubeyle destekleyerek belli bi olgunluga erismemiz gerek diye dusunuyorum. Yani hayatimizin ikinci askinda basimizda kavak yelleri eserken bu adam cok iyi bi insan birbirimize asigiz beni cok seviyor o zaman evlenebiliriz demek bombos tespittir mesela.

Bunun disinda aileyle iletisimi nasil, arkadas ortaminda nasil eli acik mi, senin fikirlerine onem veriyor mu yoksa kendi dedigi icin diretiyor mu. Degisime yenilige konusmaya cozume acik mi. Tartismalarda uslubu nasil. Cekirdek aile kavraminin farkinda mi kadinlara bakis acisi nasil. Seni prenses gibi el ustunde tutup kadinlar hakkinda ileri geri konusma hakkini kendinde goruyorsa yine cop. Kendi ozelimde bakarsam politik gorusu benim icin onemlidir. Hangi kulturde buyudugu gibi gibi.

Bunlarin hepsini bir arada bulmak belki zor dort dortluk kimse yoktur evet ama artilarin agir basmadigi biriyle evli olsan ne olur olmasan ne olur. Hatta olmasam daha iyi olur.

Back
X