- 29 Haziran 2014
- 2.568
- 1.628
- 133
- 35
Evli değilim. 29 yaşıma gireceğim birkaç ay sonra. Evlilik konusunda çekincelerim, korkularım var bu sebeple kendimi bekar bir hayat sürme fikrine alıştırıyorum. Evliliklerde maddi manevi ailelere bağlılık durumunda neler yaşanıyor merak ediyorum. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlarımdan birinden (erkek) örnek verip bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum. 35 yaşına yakın, çok terbiyeli, düzgün bir insan. 10 yıldan fazla olmuş atanalı ancak tek bir kuruş dahi birikimi yok. Aksine ailesi için defalarca yüklü miktarda kredi çekip durmuş, hala borçlarını ödemeye çalışıyor. Bir araya geldiğimizde evlilik konusunu her açtığımızda hayırlısı diyor sadece. Biz hep çok fedakar olduğunu, artık kendi hayatına bakması gerektiğini, bu şekilde devam etmesinin kendisine ilerde zorluk çıkarabileceğini söylüyoruz ancak o ailesine kıyamıyor bir şey diyemiyor. Böyle biri evlendiğinde de sürekli ailesinin tabiri caizse kölesi olacak belki de. Ailesine rest çekebilecek bir yapısı olduğunu düşünmüyorum. Bu şekilde ailesine düşkün, kendi hayatından, ihtiyaçlarından ailesi için feragat eden, kendisini, eşini ve çocuklarını ikinci plana atan biriyle evli olan var mı? Böyle biriyle evlilik yürür mü? Bu tarz insanların nasıl bir yol izlemesi lazım?
Ben açıkçası karşıma böyle biri çıkarsa ne yapardım diye düşünüyorum. Karakter olarak son derece düzgün, ahlaklı biri, ancak ailesi için kendi hayatından maddi manevi fazlasıyla fedakarlık yapan biri. Evlendikten sonra da kendi sırtına bu yükü alacak, ailesine hayır diyemeyecek biri. Sırf iyi, ahlaklı ve sadık olduğu için o evliliği sürdürmek mümkün mü? Ailesine bu şekilde bağlı olan biriyle evli olanlar var mı?
Ben açıkçası karşıma böyle biri çıkarsa ne yapardım diye düşünüyorum. Karakter olarak son derece düzgün, ahlaklı biri, ancak ailesi için kendi hayatından maddi manevi fazlasıyla fedakarlık yapan biri. Evlendikten sonra da kendi sırtına bu yükü alacak, ailesine hayır diyemeyecek biri. Sırf iyi, ahlaklı ve sadık olduğu için o evliliği sürdürmek mümkün mü? Ailesine bu şekilde bağlı olan biriyle evli olanlar var mı?