Evliliklerinizi uçurumdan aşağı atmayın

Evlilik hayatında çoğu şey müşterek, ancak beklentiler farklı olabiliyor. Yıllar geçse de eşler birbirlerine önceliklerinin ne olduğunu net bir şekilde dile getiremeyebiliyor. Özellikle erkekler ne istediklerini anlatmakta, kendilerini ifade etmekte çok sıkıntı çekiyor.Evlilikte erkeğin kadından beklentileri genelde kadının beklentilerinden daha fazladır. İkisi de aynı işyerinde çalışıp yorulsa da erkek, eve girer girmez çok yoruldum diye uzanır. Kadının böyle bir lüksü olmadığı gibi üstelik erkek, ondan bir de güzel yemek bekleyebilir.Evin düzenli-tertipli, elbiselerinin temiz ve ütülü olmasını, hatta kimi erkek, içeceği bir bardak suyu bile eşinin getirmesini bekler. Cep telefonunun nerede olduğunu, gözlüklerini, çoraplarını nereye koyduğunu, arabanın anahtarının nereye bırakılmış olabileceğini hülasa buna benzer birçok şeyi kadından hep hizmet olarak bekler.En önemlisi ise, erkekler, annelerinden gördükleri karşılıksız şefkat, sevgi ve ilgiyi eşlerinden de beklemektedir.Fakat annesinin Aa! Burnun akmış gel sileyim dediği gibi; Mendilini aldın mı? Anahtarın, telefonun cebinde mi? vb. sorularla çocuk gibi idare edilmek yerine, ayrıca fizikî gücünü göstermek için eşinin kendisini bir kahraman gibi görmesini de bekler.Yaratılış itibarıyla şiddet, saldırganlık, sinirlilik, kabadayılık, özgürlük ve kural tanımazlık özelliklerine yatkın olduğu için erkekler, eşlerinin bu duygularını kontrol altına almasına yardımcı olacak sakin, itidalli, hoşgörülü, anlayışlı, idareci olmasını bekler.Aileyi idare ettikleri için ülke idare eden kral gibi saygı görmek ve asla tenkit edilmemek ister.Bu hay huy içinde kadınların en çok yakındıkları şey, Eşim ne yaş günümü ne de evlilik yıldönümümüzü hatırlıyor. Demek artık beni sevmiyor! vehmine kapılmalarıdır. Bu yüzden erkekler eşlerinin pek kolay anlaşılamayan sevgi dillerinin kolayca anlaşılmasını bekler.Eşinin Sen bana ne hayat yaşatıyorsun? diye nankörlük etmek yerine, kendisinin mükemmel bir baba ve eş olduğunu ifade eden takdir sözcükleri bekler.Maddi konuda kendisini sıkıntıya sokmayıp, gücünü aşan aşırı isteklerde bulunmayarak ayağını yorganına göre uzatarak, iktisatlı olmasını bekler.Eşlerinin soru kitabı değil cevap anahtarı olmasını, dırdırlarıyla kafasını şişirmemesini özellikle de gözyaşlarını silah olarak kullanmamasını bekler.Bir şeye canı sıkıldığında durgunlaşıp düşünmeyi tercih eder. Şayet eşi tepesine dikilip: Ne düşünüyorsun! Yoksa başka biri mi var? Yoksa, bir yerlere para mı kaptırdın? gibi aşağılayıcı ve güven zedeleyici davranışlardan kaçınmasını bekler.İhtiyacını en fazla tatmin eden, aşkını, sevgisini ve şevkini paylaşacağı neşede ortak, elem ve kederde yardımcı, sûri güzelliğinin yanında zahiri arkadaşlığını samimileştirecek iffet ve kötü ahlaktan arınmış, ünsiyet edeceği, iyi geçineceği, ruhi imtizacı sağlayacak mûnislik, itaat ve güzel ahlâk bekler.Kısacası erkek kadından, annesi kadar şefkatli eş, güveneceği sadık bir dost, her şeyi paylaşabilecek arkadaş, sohbet edebileceği kalbine karşılık mükemmel bir kalp bekler.

kaynak:Evlilik hayatında erkekler kadınlardan ne bekler? « Çocuk & Aile

Son düzenleyen: Moderatör:
hanımlar kırmızı iç çamaşırlarınızı alın hazırlayın uğur getirmesi bahaneniz olsun :34:
eşleri bir arada tutan şey bu olduğunu unutmayın:38:
hadi şimdiden yılımızı bol mutlu, bol huzurlu, bol keyifli, bol bol bol........... geçirmek dileğiyle :16:

images
evlilikte_ciddi_niyet.webp
images

:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Son düzenleyen: Moderatör:
Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Burada çok ciddi bir yanlışlık olduğunu görüyorum. Bunlar şimdi Kur'an dan ayetler mi?.......

Son düzenleme:
Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Burada çok ciddi bir yanlışlık olduğunu görüyorum. Bunlar şimdi Kur'an dan ayetler mi?.......
neyi yanlış buldun canım?

Dövün kelimesini. Sonra şimdi araştırdım da farklı farklı yorumlayan var. Hafifçe vurun diyen de var, dövün diyen de, evden uzaklaştırın diyen de..
Şaşırdım açıkçası..
evet tatlım farklı kişiler yorumlarında da farklılıklar olabiliyor
ben okuduğumda kaba etine vurunuz yüzüne vurmayınız........vs diye devam ediyor açıkçası tam manasıyla cümlenin tamamını hatırlamıyorum
aslında dayağı en son yapılacak şey olarak söylüyor (burdaki dayak günümüzdeki dayak gibi değil eşşek sudan gelinceye kadar değil yada komalara sokacak işkenceler gibi asla değil) bir tokat olarak anlayın
dinimizce ayrılmak en son istenecek şeydir bunun şartları vardır çok ince ayrıntılı konular
iyice araştırmadan yorum yapamayız
sonra allah korusun yanlış anlamalar olur

Ne güzel birşeydir evdeki HUZUR..
Sıcacık, SENDEN olan; SENİN olan evin..
Ocakta yeni DEMLENMİŞ çay,
Fırında, mis gibi bir KEK kokusu..
Hele bir de dışarıda;
Bir SONBAHAR YAĞMUR' u çiseliyorsa,
Ve dinlediğiniz ŞARKI' lara;
Bahçenizdeki KUŞLAR eşlik ediyorsa..
ODA' sında MIŞIL MIŞIL uyuyan,
Bir EVLADIN varlığı ile doluysa yüreğiniz..
Çalan bir kaç TELEFON' da,
Merhaba DOST.. nasılsın dilekleri almışsanız eğer ve,
Yaptığı KIZARTMA bile, sizsiz boğazından geçmeyen
Bir de DOST KOMŞU' ya sahipseniz.................
Başka şeye GEREK YOK..
KRAL' da sizsiniz, KRALİÇE' de..

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="align: center"]İLİŞKİNİZLE İLGİLİ GERÇEKLERİ KEŞFETMEK İÇİN
BU TESTİ UYGULAYIN
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1.Eğer eşim önceliklerinin listesini yaparsa, ben;
A.Listenin en üstünde olurum
B.Listenin üstüne yakın olurum
C.Ortalarında olurum
D.Listenin en altında olurum
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.Eşime neyin beni mutlu edeceğini söylesem, eşim
A.Benim isteklerimi yapmak için yapabileceği her şeyi yapar
B.Benim isteklerimi yapmak için makul bir çaba gösterir
C.Benim isteklerimi isteksizce yapar
D.İsteklerimi reddeder
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.En son ne zaman birbirinizi ateşli bir şekilde öptünüz?
A.Geçen akşam
B.Geçen hafta
C.Geçen ay
D.Hatırlamıyorum
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.En son ne zaman sex yaptınız?
A.Geçen birkaç gün içinde
B.Geçen birkaç hafta içinde
C.Geçen birkaç ay içinde
D.En son çocuğumuzu yapmaya karar verdiğimizde
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.İkiniz beraber en son ne zaman romantik bir gün geçirdiniz?
A.Geçen hafta
B.Geçen ay
C.Geçen yıl
D.Evlenmeden önce
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.En son ne zaman beraber bir tatil yaptınız?
A.6 ay önce
B.Bir yıl önce
C.5 yıl önce
D.Balayında
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.En son ne zaman yatak odanız dışında bir yerde seks yaptınız?
A.Geçen hafta içinde
B.Geçen ay içinde
C.Geçen yıl içinde
D.Yatak odası dışında bir yerde seks yapmayı düşünmem
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.Seks
A.Hoşuma giden bir zevk
B.Benim partnerimin cinsel ihtiyaçlarını tatmin etmenin bir yolu
C.Benim isteklerimi gidermenin bir yolu
D.Bir görev
[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
DEĞERLENDİRME ve SONUÇ
Her A cevabı 4 puan
Her B cevabı 3 puan
Her C cevabı 2 puan
Her D cevabı 1 puan

32 puan: Mükemmel bir sonuç: Harika bir ilişkiye sahipsiniz. Yaşamınızdaki öncelikleriniz karşılıklı ve beklentilere yönelik. Birbirinize duygusal ve fiziksel olarak çok yakınsınız. Yalnız en iyi arkadaş değil, en iyi aşıksınız. Arkadaşlarınız sizi kıskanıyor.

24-31: İyi fakat gelişmesi gereken bir ilişkiye sahipsiniz. Her ikinizin de ilişkinizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenmeye ihtiyacınız var. 32 gibi mükemmel bir sonuca kısa sürede ulaşabilmek için bazı tekniklere ihtiyacınız var;duygularınızı daha açık ve rahatlıkla söylemek gibi.

16-23: İlişkinizde derhal dikkate alınması ve önemsenmesi gereken noktalar var. Yaşamınızdaki diğer şeylerden daha yüksek bir öncelik vererek ilişkinizi korumak için, mesafe almanız gerekiyor. Her ikinizin de aşkınızı canlandırmak için eşinizi tanımaya ve ihtiyaçlarına odaklanmanız gerekiyor. Derhal eşlerin birbirlerini mutlu etmek için tüm gücüyle bir şeyler yapma zamanıdır.

8-15: Sizin ilişkiniz ciddi olarak bir krizde. İlişkiniz hiçbir şey yapmaksızın, hayal kırıklıkları, yalnızlık duyguları ve duygusal kırgınlıklarla devam etmektedir. Sevginizde azalma söz konusu ve boşanmaya ya da ayrılmaya çok yakınsınız. Ama yine de ilişkinizi düzeltmeniz için yapılabilecek çok şeyler vardır.

Eğer bu konuda birlikte bir şeyler yapamadığınızı düşünüyorsanız “Evlilik Terapistine” başvurmanız olası pişmanlıkları önlemek için çok iyi bir yoldur.

Back
X