- Konu Sahibi ladybirddd
Selam kızlar. Ben de eşim de çalışıyoruz. 1 buçuk yıllık da evliyiz. (ama eşim bi 8 ay kadar yurt dışındaydı.) Düğün için çektiğimiz kredinin taksidi ev kiramız ve bi miktar kredi kartı borcumuz var. Genel olarak bakıldığında ikimizin maaşları bunları ödemeye yetiyo hatta bir miktar da artıyo bile. Benim sıkıntım şu. Bizde herkesin hesap kartı kendisinde. önce o maaş alıyo. bi hafta falan sonra da ben alıyorum. ödemelerimizi yapıyoruz. yiyoruz içiyoruz. alışveriş market falan filan derken ayın sonu gelmeden kuruşsuz kalıyoruz :) ne evimiz var ne arabamız ne de kenarda kıyıda paramız. Dün eşimle konuştum. dedim ki; bu böyle olmuyo. herkes maaşını getirsin bi hesap kitap yapalım. hafife alınacak para kazanmıyoruz. bu ülkede insanlar asgari ücretle geçiniyo. bizim halimize bak. iki maaşla bırak birikimi geçinemiyoruz bile. ya ne gerek var ki maaşım belli ödediklerim belli. ben sanki ekstra bi harcama mı yapıyorum. Bu kadar borç varken nereye birikim yapıyosun. Diye konuyu geçiştirdi. işin aslı ben de nasıl yapıcağımı bilmiyorum tam olarak. bu para işleri nasıl olur. eşime bıraksam ohooo biz bi ömür bişi sahibi olamayız. Çok eli açık parasının kıymetini hiç bilmez. cebinde kaç parası vardır onu dahi bilmez. Deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum.