Evlilikte birikim yapamamak ???

canım bak bu tablo bende olsa şöyle yapardım ;)) ((( araba almazdım ev sahibi olduktan sonra duşunurdum))) 1110 ile 572 kiramı 63 d.turku 17 ev telini 52 neti ve 250 bireysel emeklilik ile 100 gun parasını artı 4 gr altını (( ortalama 360 tl )) toplar hoooopp = 2.524 TL ile eve girerdim....

7 aylık evliyim eşimle 17 bin okul kredilerimiz ve düğün borçlarımız var onları hafifleteyim kredi çekip ilk etapta 2+1 de olsa eve gireceğim

haziran ayında rabanın kredisi bitcek araba almak zorundaydık neden? biz nişanlıyken benim saf nişanlım babasına hediye diye gitmiş 12.000 değerinde bi araba almış ben allem ettim kullem ettim o arabayı onların elinden aldım eşimin üstüne yaptırdım ama arabada hala gözleri vardı verin biz kullanalım bize hediye edilmiş falan diyolardı
bende arabayı sattırdım üstünede 13.000 değerinde kredi çektirip daha güzel bi araba aldırdım bu sefer gıklarını çıkaramadım çünkü araba artık hediyelikten çıktı böle yapmasaydım oda gitcekti bu haziiranda arabanın kredisi bitcek Allah kısmet ederse temmuzda eve girmeyi düşünüoruz
eşiminde benimde sigaramız yok adamcağız bi dijitürk istedi kıyamadım aldık:) ama şubatta sözleşmesi bitcek daha uygun kapsamlısını aldırcam:)
netiinde nisanda sözleşmesi bitcek ev teli ve neti iptal ettirip daha uygun kapsamlı bi net programı alcam....
bireysel emekliliğid çocugumuz için girdik Allah korusun bize bişe olursa yasal varisimiz o olcak paramız onun olsun hayatta bi teminatı olsun istedik:) aslında olmayadabilirdi haklısın:)

ev araba yada küçük bir arsa alın borca girin mecburen ayağınızı yorganınıza göre uzatıp ödersiniz böylelikle bir mülk sahibi olmuş olursunuz yada şimdi buna yapamam diyorsanız her ay maaşınızdan bir çeyrek yada yarım alın kaldırın hiç yokmuş gibi davranın bir kenarda birikitirin:31:

Maaşlarınız elinize geçer geçmez hiçbirşeye ödeme yapmadan 1er çeyrek alın ve o çeyrekleri yok sayın. Bi süre sonra biriktiğini görünce sizinde hoşunuza gidecek daha tasarruflu olup daha çok biriktirmeye çalışacaksınız zaten:D

bak canım ben sana yardımcı olcam ;) ben halkla il. mezunuyum ama keşme ekonomi filan okusaymışım diyorum... parayı çok guzel yönetiyorum.... uni.deyken ev ark.larımın bi nevi harcama danışmanıydım...

1. bereket kelimesine inanmakla başla !!! asla yok, olmuyo, borç çok vs olumsuzluklarını çağırma!! var de şükür de birim bin oluyo de elim bereketli de !!!

2. ajanda al, gelir giderlerini düzenli olarak yaz, ben bi sakız bile alsam onu ajandama yazarım, akbank cep butcem pr. var onu cebine ya da pc.ne kurabilirsin
gelir giderini gün gün tutmassan bu para nereye gitti olursun, her ay aynı giderler olsada bıkma yaz bu sayede İDARELİ OLMAYI ÖĞRENECEKSİN EŞİNLE !!!

3. GİDERLERİ TUTMAN BERABERİNDE SANA TASARRUFU VE ARTTIRABİLECEKLERİNİ GÖSTERECEK

4. 1 YILLIK, 5 YILLIK VS HEDEFLER KOY, KALKINMA PLANINI YAP,

5. BANKAYA TALİMAT VER HER AY Bİ KAÇ GR ALTIN HESABINA KESİLSİN

DAHA NELER YAZCAMDA F KLAVYE MAĞDURUYUM, NORMAL KLAVYEYE GEÇEYİM YARDMCI OLCAM BEN SANA.. TIN TIN YAIYORUM BUNDA

Seni alan yasadi :1:
Saka bir yana, cok guzel taktikler vermissin, tesekkurler :)

bende yaklaşık 7 aylık evliyim.
her ay yaklaşık 1000 tl hiç kullanmadığımız bir hesaba atıp o parayı unutuyoruz.
ev aldık her ay 1500 ona ödüyoruz
500 borca gidiyor.
ben çalışmıyorum,öğrenciyim.
bir de kumbaramız var oraya her gün bozukluk atıyoruz.
ben her ay harçlıklarımdan çeyrek yapıyorum.
bursum var fakat bursumu anneciğime veriyorum.
hayırlısıyla bir çalışmaya başlayayım uçacağım :27:
şaka bir yana çalışmaya başlar başlamaz tokinin evlerine gireyim diyorum.
zannedersem peşinat cüzi bir miktarmış ve aylık 800 civarı ödeniyormuş.
ilerde arsa almak gibi bir planımızda yok değil.
bakalım nasıl olacak.
7 aylık evli biri olarak tavsiyem,mümkün mertebe ev,araba,arsaya yönelik borca girin.
böylelikle her ay o borca göre hareket edip,harcamalarınızı ayarlayabiliyorsunuz.
öbür türlü nasılsa para var deyip harcamaktan hiç birikim yapılmıyor.

haziran ayında rabanın kredisi bitcek araba almak zorundaydık neden? biz nişanlıyken benim saf nişanlım babasına hediye diye gitmiş 12.000 değerinde bi araba almış ben allem ettim kullem ettim o arabayı onların elinden aldım eşimin üstüne yaptırdım ama arabada hala gözleri vardı verin biz kullanalım bize hediye edilmiş falan diyolardı
bende arabayı sattırdım üstünede 13.000 değerinde kredi çektirip daha güzel bi araba aldırdım bu sefer gıklarını çıkaramadım çünkü araba artık hediyelikten çıktı böle yapmasaydım oda gitcekti bu haziiranda arabanın kredisi bitcek Allah kısmet ederse temmuzda eve girmeyi düşünüoruz
eşiminde benimde sigaramız yok adamcağız bi dijitürk istedi kıyamadım aldık:) ama şubatta sözleşmesi bitcek daha uygun kapsamlısını aldırcam:)
netiinde nisanda sözleşmesi bitcek ev teli ve neti iptal ettirip daha uygun kapsamlı bi net programı alcam....
bireysel emekliliğid çocugumuz için girdik Allah korusun bize bişe olursa yasal varisimiz o olcak paramız onun olsun hayatta bi teminatı olsun istedik:) aslında olmayadabilirdi haklısın:)

çok guzel yapmışsın o zaman canım.. en doğru olanı yapmışsın... eşinin kıymetini bil ki seni dinlemiş,,,, evlendikten sohra insanın önceliği yuva olmalı, çoğu erkekler bunu kavrayamıyor... eşin söüne giderse evde alırsınız rahatta yayarsınız... benim eşimde çok iyi niyetli bu konularda çok saf ben sıkıntı yaşamamak için kontrolü elden bırakmamaya çalışıyorum

benim fikrim ise söyle...yaklaşık 2 yıllık evliyim..evlendiğim zaman eşimle konuştuk..kazanılan para eve gelmeli,evden yönetmelıyız dedim..çünkü para bankamatıkte olunca nereye ne verıyoruz bılmıyoruz..önce mırın kırın etti ama en sonunda ikna oldu...bu arada sadece eşim çalışıyor...çok pahalı bir turızm ilçesınde oturuyoruz...biz her maaş alındıgında 1.500 tl sını kenara koyduk ve hıc dokunmadık ona geri kalanı ile idare ettık..ama yedıklerımızden hıc kısmadık...tatıle de gıttık..o ay 1500 degılde 1000 koyduk ama herzaman yaptık bunu...en son 3 ay önce ev aldık:nazar: kenara koydugumuz 1500 tl yı şuan bankaya öduyoruz yanı alıştıgımız için biizm için değişen hıcbırsey olmadı....

Son düzenleme:
aah ah kim yapabiliyorki. bizde ev ve araba aldık. ikiside kredi. ama ödemeler bitmiyor maalesef. neyseki düğün takılarını tam bitirmeden evlendikten 6 ay sonra aldık evimizi. şu anda 2.5 yıllık evliyiz.
kk borçları krediler, arabanın lastiği, bakımı, telefon faturaları, doğalgaz,elektrik, su, kıyafet, yiyecek içecek.. bu ay diş ve psikologta var anamm öde dur yani. bu devirde borçsuz hiçbişey alınmıyor yada biz alamayanlardanız. Allah kolaylık versin hepimize.

aah ah kim yapabiliyorki. bizde ev ve araba aldık. ikiside kredi. ama ödemeler bitmiyor maalesef. neyseki düğün takılarını tam bitirmeden evlendikten 6 ay sonra aldık evimizi. şu anda 2.5 yıllık evliyiz.
kk borçları krediler, arabanın lastiği, bakımı, telefon faturaları, doğalgaz,elektrik, su, kıyafet, yiyecek içecek.. bu ay diş ve psikologta var anamm öde dur yani. bu devirde borçsuz hiçbişey alınmıyor yada biz alamayanlardanız. Allah kolaylık versin hepimize.

wallahi öyle ama ev almakla iyi etmişsiniz darısı başımıza inş.lah kiracılık çok zor

bende yaklaşık 7 aylık evliyim.
her ay yaklaşık 1000 tl hiç kullanmadığımız bir hesaba atıp o parayı unutuyoruz.
ev aldık her ay 1500 ona ödüyoruz
500 borca gidiyor.
ben çalışmıyorum,öğrenciyim.
bir de kumbaramız var oraya her gün bozukluk atıyoruz.
ben her ay harçlıklarımdan çeyrek yapıyorum.
bursum var fakat bursumu anneciğime veriyorum.
hayırlısıyla bir çalışmaya başlayayım uçacağım :27:
şaka bir yana çalışmaya başlar başlamaz tokinin evlerine gireyim diyorum.
zannedersem peşinat cüzi bir miktarmış ve aylık 800 civarı ödeniyormuş.
ilerde arsa almak gibi bir planımızda yok değil.
bakalım nasıl olacak.
7 aylık evli biri olarak tavsiyem,mümkün mertebe ev,araba,arsaya yönelik borca girin.
böylelikle her ay o borca göre hareket edip,harcamalarınızı ayarlayabiliyorsunuz.
öbür türlü nasılsa para var deyip harcamaktan hiç birikim yapılmıyor.

Maşallah bu kadar kısa zamanda neler yapmışsınız Rabbim bizede nasip etsin.
Aldığınız ev nerden, takılarınızımı peşinat yaptınız ?
Bende 1 yıllık evliyim kiracıyım peşinatım yeterli olsa ev istiyorum.

wallahi öyle ama ev almakla iyi etmişsiniz darısı başımıza inş.lah kiracılık çok zor

tatlım sorma evet kiracılık gerçekten zor. biz residance ta oturuyorduk 1+1 800 falandı birde aidatlara zam yapılacaktı. ama baktık oraya bu kadar ödüyoruz ev bulduk hesapladık 1200 e denk geliyor e 800 veren 1200 de verir dedik giriştik o işe. arabayı sattık, altınları bozdurduk aldık evimizi çok şükür. ne muhit iyi nede ev ama işte başımızı sokacak evimiz olsun dedik. geçen yılda gözümüzü karartıp kredi çekip birde araba aldık. şimdi ikisini birden ödüyoruz işte. çok şükür benimde eşimide maaşı iyi. inşallah ikimizden birini işten çıkartmazlar tabi o ayrı. gerçi 1 imizin maaşıyla kredileri öderiz ama diğer ödemeleri yapamayız. o zamanıda düşündük tabi biz. ters bişey olursa arabayı ihtiyaç kredisi olarak çektik ipotekli dğeil. arabayı satıp öderiz dedik. inşallah gerek kalmaz. hayırlısı artık..

ben de hiç elimde para tutamam.para geldiği gibi harcarim.ama son günlerde eltilerimle karar aldık her hafta bir yerde toplaniyoruz.kimde toplanmissak o kişiye 100 lira veriyoruz.50 Lirasini kendiniz 50 lirasını eşlerimiz koyuyor. böylelikle eşlerde idare etmeyi öğreniyor. altın günü gibi ama altın yerine para. bu çok iyi oldu hepimiz para tutmus olduk bu sayede. hem gunlere devam etmesek bile eşimle kendi aramda devam etmeyi düşünüyorum. bir kumbaraya her hafta para atacağız. sizde eşinizle kendi aranızda her hafta düzenli bir para kumbaraya atabilirsiniz az gibi gorunsede damlaya damlaya göl olur.

tatlım sorma evet kiracılık gerçekten zor. biz residance ta oturuyorduk 1+1 800 falandı birde aidatlara zam yapılacaktı. ama baktık oraya bu kadar ödüyoruz ev bulduk hesapladık 1200 e denk geliyor e 800 veren 1200 de verir dedik giriştik o işe. arabayı sattık, altınları bozdurduk aldık evimizi çok şükür. ne muhit iyi nede ev ama işte başımızı sokacak evimiz olsun dedik. geçen yılda gözümüzü karartıp kredi çekip birde araba aldık. şimdi ikisini birden ödüyoruz işte. çok şükür benimde eşimide maaşı iyi. inşallah ikimizden birini işten çıkartmazlar tabi o ayrı. gerçi 1 imizin maaşıyla kredileri öderiz ama diğer ödemeleri yapamayız. o zamanıda düşündük tabi biz. ters bişey olursa arabayı ihtiyaç kredisi olarak çektik ipotekli dğeil. arabayı satıp öderiz dedik. inşallah gerek kalmaz. hayırlısı artık..

Allah düzeninizi bozmasın ödeme kolaylığı versin canım, riske girmeyince hiç bişey olmuyor.
Arabayı erteleseydiniz keşke biraz. İpotekli değilse sıkıştığınızda elden çıkarırsınız.

Maşallah bu kadar kısa zamanda neler yapmışsınız Rabbim bizede nasip etsin.
Aldığınız ev nerden, takılarınızımı peşinat yaptınız ?
Bende 1 yıllık evliyim kiracıyım peşinatım yeterli olsa ev istiyorum.

Amin :nazar:
biz eşimin işi nedeniyle Erzurumda oturuyoruz.
burada kalıcı değiliz,evi yatırım amaçlı aldık.
ev hem üniversiteye çok yakın hemde merkezde.
Ankaranın kızılayı gibi.
biraz eski fakat yeri güzel.
karşı komşu inşaat firması,onun altı muhasebeci,onun altı avukat :27:
biz ilerde başka şehre gittiğimizde burayı kiraya vermeyi düşünüyoruz iş yerine falan.
burda kiralar çok fazla,heleki merkezde olunca.
en eski ev bile merkezde ise en kötü 500 600 e gidiyor,o da aileye.
bunu düşünerek aldık.evin hiç bir yerine dokunmuyoruz bile(kapı pencere vs).
kiracı gibi duruyoruz içinde: )
düğünde bayağı bir takımız oldu.
takıların hepsini vermedim.45 bin tl değerinde bilezik bozdurduk.
evi 105 bine aldık.geri kalanını ev sahibimizle anlaşarak,ona her ay kira verir gibi 1500 vererek,yazında bunu 2000 e çıkararak 30 ayda bitirmek üzere anlaştık.
ev sahibi tanıdıktı bize kolaylık sağladı ödem konusunda sağolsun.zaten onunda borcu çoktu ve sadece bizim peşinat için verdiğimiz para kadarına ihtiyacı vardı.
bu şekilde ev sahibi olduk :nazar:
Allah nasip ederse yaza doğruda kaynım borcunu verdiğinde bizde üstüne ekleyi araba almak istiyoruz :55:

kızlarr bende 6 aylık evli biri olarak yazmak istedim..
biz her ay hesabımızı yaparız ama ben biraz teknolojikj olduugm için excel tablom vardır orda hesap yaparım :)

pastaa yı okurken birden kendim yazdım sandım valla :)
ben 21 eşim 26 yaşında, kiraya girmeyelim direk eve girelim diyip akıllılık yapan biricik kocamm :)
ilk önce evimizi bir ay sonrada arabamızı aldık taksite girdik,
ikimizde çalışıyoruz ,oyle yazdığınız gibi 4000 lerde değil maaşımız, (3000 civarında), her ay hesap yaparım,
banada bir akıl verir misiniz,

1065 ev
740 araba
ve 50 tl ona 50 tl bana harclıkla yetiniyoruz inanın vs vs giderler var, sıkyoruz kendimizi mutfağa 200 ayırıyoruz yetiyor çok şükür, ama bir araba parası kadarda her ay kart ödüyoruz bitmiyor lanet şey, bunları faizsiz toptan kapatıp kredilendiremiyor muyuz Allah aşkına, ben hırslıyım bu kart parası olmasa o 800-900 milyonu kenara atacam 10 sene sonra bu ev borcu bitince ikinci eve girecem bu sefer hayalimdeki eve kavusmak istiyorum
yaşlanana kadar calısırım Allah sağlık versin herkese,daha cok genciz ve evimizi arabmıza aldık cok sükür,
hepinize nasip etsin inşallah,
biri beni su kredi kartı borclarından kurtarsın nolurrrr, faizsiz kapatıp aya bölemezmiyiz toplam borcu, bir kaç kartı kapattık yemedik içmedik sonra kırdık, ama simdi 3 tane daha var düğün evlilik masrafları derken harcamıs bulunduk, birazda kıyafet düşkünlüğümüz vardır yemek almayız ayakkabı alırız vss :(((

ekonomist ve halkla ilişkilker konusunda bütçeli arkadaslardan destek bekliyorum.. :)

Son düzenleme:
Back
X