Evlilikte bu mu normal olan ?

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar 5 yıllık evliyim. Eşim mizaç olarak çok konuşmayan biri.ama çocuk olduktan sonra benim eşim komple çekti bizden kendini sağolsun. Geçen sene mesela sorunumuz aksamlari her akşam özellikle telefondan film açıp saatlerce onu izlemesiydi.sohbet muhabbet yok.soru sorarsan bir kes seni mi dinliycem tavırları falan.bu sene de telefondan batak oynuyor sağolsun , sonra araba bakıyor falan. Çok kez karşıma ciddi bisekilde aldım konuştum.yok bu adam değişmiyor. İnsan evliyken yalnız hisseder mi ben yapayalnizim. Bir derdim olsun kocamla paylaşamam asla. Ne kadar konuşursam farketmiyor bir de ben de kendimi çektim .yatağa benden sonra gelmeler , ben talep etmedikçe cinsel hayatın çok zor olması falan ciddi manada canımı sıkmaya başladi. Bu mu evliligin rutine binmesi.napabilirim düzelmesi adına.

Hayır rutin bu değil. Bu sadece aynı evi paylaşmak oluyor.
Ev arkadaşlarının bile daha çok ortak paylaşımı vardır hatta.
Çocuğuyla dogru dürüst ilgileniyor mu peki?
Sizin bu evlilikte devam etme motivasyonunuz ne sadece çocuk mu ?
Eşiniz ergenlikten çıkamamış hayattan yetişkin olmaktan oyun oynayarak kaçan bir zavallı belli ki.
Yaşlanınca veya hayatın bikac tokatini yiyince düzelir belki ama o zaman da sizin yıllarınız heba olmuş olur malesef.

Eşiniz ergenlikten çıkamamış hayattan yetişkin olmaktan oyun oynayarak kaçan bir zavallı belli ki.
Yaşlanınca veya hayatın bikac tokatini yiyince düzelir belki ama o zaman da sizin yıllarınız heba olmuş olur malesef.
Çocukla keyfi gelirse oynar . Çocuk bakmanın sadece onun ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu dusunuyor.

tabi ki rutin bu değil. insanlar normal, mutlu giden hayatlarında sevdiği biriyle aynı eve çıkıp bir hayatı paylaşmak için evleniyor. ben de 3.5 yıllık evliyim. her gün saatlerce muhabbet etmeyebilirsin belki ama siz anladığım kadarıyla hiçbir şey paylaşamıyorsunuz. mutlu da değilsiniz. o zaman aynı evde işiniz ne, neden bir kişi daha size yük olsun ki? bence düzeleceğine inanıyorsanız çift terapisi önerin ama bu şekilde daha 5 sene olmuşken, devamını düşünemiyorum

Kızlar 5 yıllık evliyim. Eşim mizaç olarak çok konuşmayan biri.ama çocuk olduktan sonra benim eşim komple çekti bizden kendini sağolsun. Geçen sene mesela sorunumuz aksamlari her akşam özellikle telefondan film açıp saatlerce onu izlemesiydi.sohbet muhabbet yok.soru sorarsan bir kes seni mi dinliycem tavırları falan.bu sene de telefondan batak oynuyor sağolsun , sonra araba bakıyor falan. Çok kez karşıma ciddi bisekilde aldım konuştum.yok bu adam değişmiyor. İnsan evliyken yalnız hisseder mi ben yapayalnizim. Bir derdim olsun kocamla paylaşamam asla. Ne kadar konuşursam farketmiyor bir de ben de kendimi çektim .yatağa benden sonra gelmeler , ben talep etmedikçe cinsel hayatın çok zor olması falan ciddi manada canımı sıkmaya başladi. Bu mu evliligin rutine binmesi.napabilirim düzelmesi adına.
Anlattıklarıniza bakılırsa düzelmez ya bu deveyi gudeceksin ya da gideceksin karar sizin

Hayir degil. Siz bir okuzle evlisiniz sadece. Biz esimle bebekten sonra daha da baglandik. Bebekten dolayi yeterince birbirimizle ilgilenemiyoruz diye hissedip her firsatta daha cok sarilir berbaer bir seylrr yapmaya calisiriz vs. Yani olmasi gereken bu bence. Ki evliigin rutine binmesi boyle bisey mi demissinjz ama sizin oncesi de cok da iyi değilmiş. Cok da bir sey degismemis anlattiginiza gore

Çocukla keyfi gelirse oynar . Çocuk bakmanın sadece onun ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu dusunuyor.

Sizinki rutine baglamak degil, ev arkadasligina dönmüş. Rutine bağlayan iliskilerde de aktiviteler vardir, surekli ayni seyi yaptigin icin rutin olur mesela her pazar gunu kahvaltiya gitmek rutindir. Konusarak degismesi icin esinizin az da olsa ilgili olmasi gerekir bu yuzden degisecegini sanmıyorum. Cocuklu hanimlarin en buyuk hatasi eşlerine bebeklikten itibaren sorumluluk vermemek. Bu yuzden her is ustunuze gorev olarak kalıyor, baba cocuk bakiminda seviye atlamadigi icin ben beceremiyorum, ihtiyaclarini karsiliyorum, yeter moduna giriyor. Bosanmayacaksaniz 2.cocugu yapmayin, tamamen iplerin kopmasina sebep olur

Rutin, niyeyse hep olumsuz algılanıyor. Rutine binmesi her şeyin düzene oturması demek bence.

Düzenli seks hayatı, düzenli sosyal hayat, Düzenli bireysel zamanlar, sorumluluk paylaşımında sıkıntı olmaması, sorunlarin bir çıkmaza girmeden halledilebilmesi gibi durumların olmasıdır rutin.

Bu evlilik rutine binmemiş, durmuş. Evlilikten uzağa gidiyor ilişkiniz. Konuşup bir çözüm üretmesini istemişsiniz, düzelmemiş.

Sürüklemeyin peşinizde, gönül rahatlığıyla boşanın. Gençliğinize yazık.

İlk eşim böyleydi boşadım.
Hanım, Günün nasıl geçti die sormak bu kadar zor olmamalı. Karşısınndaki bi kadın. Kendisi gibi öküz değil.

Back
X