- Konu Sahibi siyahpembe
-
Olayı tam da güzel özetlemişsin.O değil de ben şimdi konu açsam, kocam car car konuştu, sinirlerimi zıplattı, ben de patlattım bir tane, daha konuşuyordu, ben de tutamadım kendimi gelişine daldım. Ama bir anlık sinirdi, hem de ilk defa yaptım, yüz vermiyor bana şimdi, daha beter sinir oluyorum, ne yapayım desem?
Hepiniz beni linç edersiniz burada
Kimse o da çok konuşmuş, tahrik etmiş falan demez yani
Nedir bu çifte standart, siz kadınsınız ya hu bu kadar mı cinsiniz ucuz geliyor size?
Kimse de biliyordu karısının sinirli olduğunu çenesini tutaydı da dayak yemeyeydi demezdi yani.Olayı tam da güzel özetlemişsin.
demeyecekleri belli. sen tokat nasıl atarsın tüü sana derlerdi. haklısın:)Kimse de biliyordu karısının sinirli olduğunu çenesini tutaydı da dayak yemeyeydi demezdi yani.
Hırsızın hiç mi suçu bayanlar huuuu!
O değil de ben şimdi konu açsam, kocam car car konuştu, sinirlerimi zıplattı, ben de patlattım bir tane, daha konuşuyordu, ben de tutamadım kendimi gelişine daldım. Ama bir anlık sinirdi, hem de ilk defa yaptım, yüz vermiyor bana şimdi, daha beter sinir oluyorum, ne yapayım desem?
Hepiniz beni linç edersiniz burada
Kimse o da çok konuşmuş, tahrik etmiş falan demez yani
Nedir bu çifte standart, siz kadınsınız ya hu bu kadar mı cinsiniz ucuz geliyor size?
Evlillikte bağırılır,ses yükseltilir,kavga edilir.Eğer böyle durumlarda sessiz kalıp kendini kontrol et dediysen o ayrı.Birincisi bana şiddet uyguladı demedim şiddete meyilli yani sinirli öfkeli hallerini gördüm ve üzerine gidip kavga çıkartmaktansa bu tavırları değişmezse boşanacağımı söyledim. Bence sesini yükseltmek de bir nevi şiddettir.
İkinicisi de bu ve diğer kadına şiddet konularındaki mesajlarıma ve düşüncelerime bakarak zaten nasıl bir düşünce yapısında olduğumu anlarsınız.
Ha eğer evlilik iyi gün kötü gündeyse ben bu kadar katı olamam siz sanırım beni "vıyy vıyyy kocam dövse de sevse de kocam" cılarla karıştırdınız ama adam kötü bir dönemden geçiyorsa tolere etmek ve orta yolu bulmaya çalışmak da benim görevimdir hem eş hem hayat arkadaşı olarak.
Merak etmeyin ben eşim olarak seçtiğim adama kendisini frenlemeyecek, stres yönetimi yapamayacak kadar güvenmeseydim zaten bu evlilik olmaz, olsa da sürmezdi.
Ağızlarını açsak cinsiyet ayrımına hayır, eşitiz biz diye haykırırlar ama ayrımın kralını kendileri yapıyor, haberleri yok.demeyecekleri belli. sen tokat nasıl atarsın tüü sana derlerdi. haklısın:)
Kk'de her konuda çifte standart var. Erkek aldatirsa ilk sorulan soru "seksi giyiniyormusun" olur. Hatta diger kadin suçlaniyor, o kadin yuvayi bozmus oluyor. Erkek siddet uygularsa "çeneni kapatsaydin, erkek isinden dolayi stresli olabilir." Kaynanadan sözlü siddete maruz kalindiginda "ah zavallim, karisi ve annesi arasinda kaliyor" deniliyor.
Yani bu erkekler hiç bir zaman sorumluluk alamaz gibi oluyor. Hiç bir zaman suçlanmiyorlar, hep daima kadin suçlaniyor ve bunun adinada "Burasi Turkiye" deniliyor
Evlillikte bağırılır,ses yükseltilir,kavga edilir.Eğer böyle durumlarda sessiz kalıp kendini kontrol et dediysen o ayrı.
Ama şiddete meyilli olmak demek (üstüne yürüme,kolundan tutup sıkma,hırpalama,elindekini fırlatma,eşyayı yumruklama v.s.dir.)Bu hareketlerin oturup konuşulacak tarafı yok,onu anlatmaya çalışıyorum.
Evliliğin iyi günü kötü günü olayı bu değildir.İnsan emek sarfettiği iş yerini kaybeder,iflas eder,hastalık,dert,ölüm,keder olur.Moralmen mahvolur.Suratı asılır,gerilir sinirlenir.Evde huzrsuz da olabilir.Ama işyerinde sıkıntılar yaşıyor diye bunu eve yansıtmak şiddet eğilimli kavgalar etmek haklı çıkarmaz onu.İyi gününde nasıl yanındaysan,kötü gününded eoturur destek olursun.Henüz 3 aylık evlilik.Bir abla tavsiyesi sana canım,hiçbir bahane evde kavga etmeyi gerektirmez.Bugün sen aman işyerinde stresli deyip hoşgörürseniyarın alışkanlığa döner.Ben seni vıyy vıyy kocamcılarla filan karıştırmadım.Şiddeti kabul ediyorsun da demiyorum.Yanlış anlama.
dayak yuzunden bi evlilik bitmli midir ? esim sinirli biri cok fazla tartismaalarimiz oluyo dun gecede onlardan biriydi yuruyuse cikmistik ailelerden acildi konu tartismaya basladik sokagin ortasinda bi samar yedim sacimi tuttu sustum eve gelenekadar agladim hic konusmadim eve gelince yine tartistk ve yine ayni seyleri tekrarladi 1 2 saat gecti gonlumu almya calisti bgn de kahvlti falan hazirladi ama benpas vermiyorum sabrimi zorluyosun diyo sicze ne yapmaliyim konusmalimiyim ondan nefret edyrum iyice sogudum ama konusmazsam da rekear ayni seyleri yasatmasindan korkuyorum kendimi cok caresizhissediyorum bosluktayim pismanliklarla doluyum ve icimi kimseye dokemiyorum
bahane degil onu gercekten istemiyorum ama cesaretim yok bu adamla evlenerek ailemekotu seyler yasattim zor seyler yasadim artik kimseye bsey yasatmak istemiyorum zarar vermek istemyorum ama dayagida kabullenemiyorum bosandiktan sonraiicin korkyorum sevgisiz de eeye kadar devam eder bilmyorumesim maddi acidan zor gunler gecryo uzerie gidince siddete kalkisyo ama neeye kadar da alltn abilirim pskolojm bozulcak dye korkuyorumGüzelim bunlar senin bahanen.Ne yani,başına bela olmasın babanın evinde diye,belayla mı yaşayacaksın.Onun ne dediği değil,senin en yapacağın önemli.
bi kadin asla dqyaga razi olmamali ben bununu kaabullenip 2 gun sonra canim cicim olmuycam oyle bi yapiya sahip degilim artik yasadklarim cok canimi acityo kndime guvenim kalmadi cesaretimm kalmadi bu dayagi kabullnmycem ama bosanmakta cok zor artik aadece kendim dusunmuyorum ailemi dsunuyorum kacarken onlari dusunmedim hata yaptim simdi dusunmek zorundayim biraz daha ugrascam ustune gitmiycem sikintilari gecene kadar alttan alcam ama bi daha yasarsam geri donusu olmuycakpsikolojin o dayakdan sonra bozulmadıysa. bundan sonrada hiç bozulmazki bacım.
evliliğe aynen devam. kocanda döverde severde nabıcan işte.
maddi durumu kötüymüş adamın. o an araya sen kaynamışın. elide sana kaynamış.
her evlilikte böyle oluyor.
kadın dedigin. yatakda geyşa.mutfakda hanım.oturma odasında anne.sokakda kötek yiyen olmalı yani
Kk'de her konuda çifte standart var. Erkek aldatirsa ilk sorulan soru "seksi giyiniyormusun" olur. Hatta diger kadin suçlaniyor, o kadin yuvayi bozmus oluyor. Erkek siddet uygularsa "çeneni kapatsaydin, erkek isinden dolayi stresli olabilir." Kaynanadan sözlü siddete maruz kalindiginda "ah zavallim, karisi ve annesi arasinda kaliyor" deniliyor.
Yani bu erkekler hiç bir zaman sorumluluk alamaz gibi oluyor. Hiç bir zaman suçlanmiyorlar, hep daima kadin suçlaniyor ve bunun adinada "Burasi Turkiye" deniliyor
Bende bunu diyorum işte ; kadın şikayet ediyor kocamla anlaşamıyoruz, bana ilgisiz cevap hazır geceliklerini giy salın ortalıkta (özellikle bu kısım bana çok alçaltıcı geliyor)
Dayak yiyor ; erkektir siniri var üzerine gitmeyeceksin
Adam hödük ; ilgi göstereceksin
Eee sonra ....
Peki neden kactınız?bi kadin asla dqyaga razi olmamali ben bununu kaabullenip 2 gun sonra canim cicim olmuycam oyle bi yapiya sahip degilim artik yasadklarim cok canimi acityo kndime guvenim kalmadi cesaretimm kalmadi bu dayagi kabullnmycem ama bosanmakta cok zor artik aadece kendim dusunmuyorum ailemi dsunuyorum kacarken onlari dusunmedim hata yaptim simdi dusunmek zorundayim biraz daha ugrascam ustune gitmiycem sikintilari gecene kadar alttan alcam ama bi daha yasarsam geri donusu olmuycak
Bende bunu diyorum işte ; kadın şikayet ediyor kocamla anlaşamıyoruz, bana ilgisiz cevap hazır geceliklerini giy salın ortalıkta (özellikle bu kısım bana çok alçaltıcı geliyor)
Dayak yiyor ; erkektir siniri var üzerine gitmeyeceksin
Adam hödük ; ilgi göstereceksin
Eee sonra ....
kassss uvvvvvvvkonuyla alakası yok ama şu alıntıladığım yeri okuyunca aklıma geldi.. kocam dans eden kadınları seyretmiş dendiğinde de aynı geyik; oynamayı öğren kocanın karşısında kıvır.. hayatım boyunca senin mesajın ve şu yazdığım kadar utanç verici bir şey görmedim.. hayır yani kocalar uzun saç seven karısı için saç mı uzatıyor? mavi göz seven karısı için lens mi takıyor yoksa kas seven karısı için kas mı yapıyor? sorunları giyilen gecelik ve atılan göbek seviyesine indirenler düşünsün, ne diyeyim..
Ben de aynı senin gibi,eşi hakkında öküz odun diyenleri anlayamıyorum.Aynı evde yaşayıp,bunca lafı nasıl sayabiliyorlar.Haklsınız. Zaten ben de sert bir dille uyardım, haklı da bulmuyorum. Biraz fazla tepki vermiş olabilirim eşimi şikayet etmiş gibi olmak istemiyorum çünkü burada yok kocam odun yok dağdan kestim kereste diyenlerden olmak istemiyorum yani nasıl "kocamdır döver sever" diyenlerden olmak istemiyorsam. Çünkü seviyorum eşimi ve gerçekten eşim güvenilir, sadık, anlayışlı, modern ve sevgi dolu bir adam... Sezarın hakkı Sezar'a yani ( ama tabii hatalı yönlerini söylemicem değil bu ) :)
bi kadin asla dqyaga razi olmamali ben bununu kaabullenip 2 gun sonra canim cicim olmuycam oyle bi yapiya sahip degilim artik yasadklarim cok canimi acityo kndime guvenim kalmadi cesaretimm kalmadi bu dayagi kabullnmycem ama bosanmakta cok zor artik aadece kendim dusunmuyorum ailemi dsunuyorum kacarken onlari dusunmedim hata yaptim simdi dusunmek zorundayim biraz daha ugrascam ustune gitmiycem sikintilari gecene kadar alttan alcam ama bi daha yasarsam geri donusu olmuycak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?