- 19 Ocak 2014
- 2.821
- 4.195
- 448
- Konu Sahibi siyahpembe
-
Ne yani,haklılığa haksızlığa göre mi dayak olayı olmalı veya olmamalı.İster babası haklı olsun,ister kocası.Kusura bakmasın.O kızın babasına istediğini saydıracak,kız karşılığında onun annesine laf söyleyince tokadı basacak.Yok öyle bir dünya.Kimse kimseyi dövemez.Sebep ne olursa olsun dövemez.
Güzelim bunlar senin bahanen.Ne yani,başına bela olmasın babanın evinde diye,belayla mı yaşayacaksın.Onun ne dediği değil,senin en yapacağın önemli.bosanma konussu cok fazla gundemimze gelyo tamam gidicez yarin adliyeye diyo sonra vazgeciyo ben seni birakmam diyo ailemiin vebenim basima bela olur diyede gidip dava acamiyorum
Pes doğrusuHey Allahım saldırıcak yer mi arıyorsunuz kardeşim siz?
Ben haketmişsin mi dedim ?
Haklı mı dedim?
Sordum sadece madem adam şiddete eğilimli dayak yemek istemiyorsa car car konuşmayacak ya da boşanıp gidecek başka çıkarı var mı?
ee mantık bu bazılarında.
erkek kadının annesine babasına dümdüz gidebilir ama bunu yapan erkeğe kadın annesine laf ederse hakeder yer dayağı oturur. yine ve yine erkeği yüceltme zihniyeti.
Pes doğrusu
bence boşanacak. insanız,susmak ömür boyu. çok çok zor. bir an istemsiz kendini savunmaya girebilr her insanoğlu pardon kızı. işte o zaman yine şiddet.Sanki taş bana geldi gibi hissettim.
Ben adamı onaylayacak bir laf etmedim.
Madem adam şiddet yanlısı ya boşanacak ya da susacak başka bir çare var mı ?
bence boşanacak. insanız,susmak ömür boyu. çok çok zor. bir an istemsiz kendini savunmaya girebilr her insanoğlu pardon kızı. işte o zaman yine şiddet.
bunun sonu yok.
bak bu ayrıntı gözümden kactı. dogru ya...Şimdi yazarım bişiler de banlanırım.
Eğitimli insanı nasıl güdecekler ? Tabii eğitmicek
Herkesi kendiniz,kendi evliliğiniz,kendi çevrenizdekiler gibi sanmaktn vazgeçin.Bunun biri de aynı bini de aynı.Ne demek eşimin bana vurması.Bir erkek,eline diline beline sahip olacak.Ne demek bir anlık sinir.İyi o zaman bir anlık sinirle karısını öldürenlerde anayasa da ceza almasın.Herkesd birbirine sinirlendiğinde,doktor hastasına,öğretmen öğrencisine,koca karısına,patron işçisine vursun sonra adı BİR ANLIK SİNİR OLSUN.İnsan hayat arkadaşına,bırak hayat arkadaşını İNSANA bu hareketi yapamaz.Herkes kendini kontrol etmesini bilecek.Evlilikte tı-okat yemedim diyen yalan söylüyor diye bir de kendinden emin karşındakini yalancı çıkartıyorsun.İşte sizler böyle yediğiniz tokatların acısını unutmak için,her kadın yer,her erkek yapar,her erkek aldatır diye diye kendinizi sindirmiş,bu koca yalana kendinizi inandırmış kadınalrsınız.Çok gereksiz yorumlar yapılıyor bi tokatla yuma mi yıkılır tamam tabi ki hoş birşey değil ama bu boşanmak icin bi neden de değil sürekli şiddete maruz kaliyorsa bitirmeli bi anlik sinir olabiliyor yazık günah yıkıcı değil yapıcı olmak lazım yaşamadan atıp tutmak kolay yuva yapmak çok zor ama yıkılması tek bir kelimeye bakar biraz düşünerek yorum yazın evlilikte kim bi tokat bile yemedim diyorsa yalan söylüyor herkes yaşamıştır sanmayinki savunuyorum ama dediginiz kadar basit değil yoksa şiddet kime uygulanırsa ugulansin cok kötü birsey
Allah sana akıl fikir versin.Herkesin hayatı sizinki gibi güllük Gülistanlik değil belki bu yüzden savunuyorum şiddeti savunmadigimin altını çizdim ama insanlar yaptığı hatalardan pişman olurlar belki bi daha yapmayacak belki karısını cok seviyor vs bi anlık sinir neden hep kadınlar savunuluyor erkeğin sabrini da tasiran bizleriz kimse keyfinden dayak atmaz yapanlarida şiddetle kinarim kadin kafami kesip önüme indirdi demedi bi tokat dedi sabret sin ilerlerse tabi ki o evde durmanin anlami yok ama insanlar evliliklerini kolay düzene koymuyirlar 10 ay cok az bir zaman
Canım herkesin tepkileri farklıdır.Sen 3 aylık evliliğinde şiddet karşılığında gerilimi arttırmayıp sessiz kalabilirsin.(ben buna gerilimi artırmama değil,korkma derim) Herkes senin verdiğin tepkiyi vermez.Ben eşime en kritik olaylarda bile hoşgörülü davranmışımdır.O sinirliyken alttan almışımdır.Yapı olarak sakinim.Ama bana şiddet uyguladığı anda herşey biter.Ne tepkisiz kalırım ne o evde 1 saniye durupta stres yönet derim.Adam elini kolunu yönetemiyor.3 aylık evlilikte iş yerinde stres yaşıyor diye evde gelip huzuruzluk çıkaracak bir de eşine şiddet uygulayacak adamdan stres yönetmesini bekleme.İş hayatı bu.İnsanın normal hayatta da başına herşey gelebilir.Gerilebilir kızabilir.İnsanlar türlü türlü sıkıntılarla hastalıklarla uğraşıyor.Moralsiz oluyor gergin oluyor.Bunu evine taşıyıp eşini üzmeye hakkı yok.Eşim işi yüzünden çok stresli günler geçiriyor henüz üç aylık evliyiz cicim aylarının yanında evliliğe ve aynı evde olmaya alışma süreci de var bir yandan.....Bu arada ben de mutsuz olduğum bir işte çalışıyorum seneye tazminatımı alıp çıkmayı bekliyorum haliyle bazen ikimizin de sinirleri tavan olabiliyor. Ben eşimde şiddet meyili olan bir kaç davranış gördüm ve ne sesimi yükseltip hakaret ederek gerilimi arttırdım ne de "amaan bu yüzden yuvamı yıkmam" dedim. Kendimden emin ve kararlı bir şekilde kendisindeki bu stres yönetimi sorununa çözüm getirmezse boşanacağımı belirttim. Beni çok sevdiğinden eminim ona çok güveniyorum ama kendime olan saygım biterse bunu hiçbir şey kurtaramaz. Konuşmamdan sonra stresini yönetmeye çalışıyor ve başarılı da. Çünkü bunu o da istiyor.
Bu arada herkes ailesinden örnekler vermiş benim babam da ne anneme ne bana fiske vurmadı ama sözlü şiddetle büyüdüm. Burada kadına sözlü- fiziksel her türlü şiddete karışıyım ben. Dövmeyen ama ruhunu dayaktan beter eden adama da karşıyım. Kadının değerini bilmeyen adamla bir saniye durulmasın.
Canım herkesin tepkileri farklıdır.Sen 3 aylık evliliğinde şiddet karşılığında gerilimi arttırmayıp sessiz kalabilirsin.(ben buna gerilimi artırmama değil,korkma derim) Herkes senin verdiğin tepkiyi vermez.Ben eşime en kritik olaylarda bile hoşgörülü davranmışımdır.O sinirliyken alttan almışımdır.Yapı olarak sakinim.Ama bana şiddet uyguladığı anda herşey biter.Ne tepkisiz kalırım ne o evde 1 saniye durupta stres yönet derim.Adam elini kolunu yönetemiyor.3 aylık evlilikte iş yerinde stres yaşıyor diye evde gelip huzuruzluk çıkaracak bir de eşine şiddet uygulayacak adamdan stres yönetmesini bekleme.İş hayatı bu.İnsanın normal hayatta da başına herşey gelebilir.Gerilebilir kızabilir.İnsanlar türlü türlü sıkıntılarla hastalıklarla uğraşıyor.Moralsiz oluyor gergin oluyor.Bunu evine taşıyıp eşini üzmeye hakkı yok.
Yine de umarım,bir daha böyle birşey yaşamazsın.
Düşüncelerin o kadar vahim ki,cımbızla bile çekmeye gerek yok tatlım.Lafların bütünün bile ele alsak olur.Yahu kadın kocasıyla babası yüzünden kavga etmiş.Dayak yemiş.Baban haklı mı diye soruyorsun.Kadının babasına saydırmış.Kadında karşılığında haklı olarak annesine laf söyleyince dayak yemiş.Sen de karşılığında annesine laf söylersen tokadı basar diyorsun.Beklenen tepkiymiş.Sonrasında da koca sinirliyse kadın carlamayacak diyorsun.Sana pes doğrusu.
Konuşmaya devam edecekse yiyecek dayağı adam buna programlanmış anladın mı?
Adamın yapısı bu yani ben gidip şunu şunu yap demiyorum.
Gerçekten cımbızla laf cekiyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?