- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Bence kesinlikle sorun olur. Olmaz diyen de ya hayal dünyasında yaşıyordur ya da yalan söylüyordur. Ben hatta bir tık ilerisi her üniversite mezununun Bile birbirini anlayacağını düşünmüyorum. Boğaziçi mezunu biriyle Bozok üniversitesi mezununun Bile evliliğinin cok da sağlıklı olmayacağını düşünüyorum.
Siz öğretmensiniz çalışma arkadaşlarınızın eşinizin işini, eğitimini sorduğunda utanmayacagınızı düşünüyorsanız, ileride yine bir öğretmen arkadaşımızın kendine denk eşinden bahsederken iç çekmeyeceğinizi düşünüyorsanız siz bilirsiniz.
Neden utansın ki
Burada hep yazdım öğretmen arkadaşım ve inşaatta tesisatçı eşini
Yine öğretmen ve fabrikada işçi çift de tanıyorum
Kimse de eşinden utanmıyor
Bu hayata bakış açısı ile ilgili ama sorun olur mu tereddütü olunca bir durup düşünmek lazım
İçlerini bilemezsiniz bence. Kaldı ki benim de çok iyi bir üniversiteden mezun öğretmen arkadasım var, istese diş hekimliği filan kazanabilirdi. Girdiği üniversite öyle bir puanla alıyor. Kendisi baraj puanıyla alan bir bölüm mezunuyla evlendi. Adam da kadın da bunu kompleks yaptı. Hem de ikisi de üniversite mezunu olmasına rağmen. Ben evlilikte denklikten yanayım. Mantık ve aşk bir arada olmalı. Üç beş yıl sürecek bir iş degil bu.
İçlerini bilenmeyiz de 15 yıldır gözümün önündeler
İki çocukları evleri arabaları ve en önemlisi huzurları var
Ada'mı daha severim hatta bence daha da mantalitesi vs düzgün
İkisi de üni mezunu ama uyumsuz çok çift var uyum okul ile olmuyor ki
Bir de üni Sınavı'nda aldığım puan 20 yıl sonra cidden hiç anlam ifade etmiyor ile alırken bile kimse bunu dikkate almıyor belli yıldan sonda evlilikte de sıkıntı değil
Karşıdaki adam olsun anasından damadından bağımsız olsun yeter
Merhabalar,
2 yıldır sürekli olarak peşimde koşan biri vardı aynı zamanda kardeşimin eşiyle kuzen olduğu için sık karşılaşıyorduk. Uzun zamandır mesaj atsa da görüşmeye çalışsa da istemiyorum deyip engelliyordum ama sonradan etkilenmeye başladığımı farkettim. Bir şans verdim tanımak için ama anneme ve cevreme diyemiyorum cünkü liseyi dışardan bitiriyor. Otomotiv firmasında calısıyor. Maddı olarak durumu ıyı evı ve arabası var maası da 2 cıvarı . Yine de ailemin yakıştırmayacagını dusunuyorumkendım öğretmenım. Ailemın beklentılerı unı mezunu kariyer sahıbı bırı. İlerde bu farklılık sorun olur mu pişman olur muyum dıye tedırgınım. Huy olarak anlaşacağımızı düşünüyorum ama fikir olarak ta olur mu sizce? Farklılık olsa da mutlu evlilik kuranlar var mı ?Ayrıca kardeşimin eşinin ailesi ile kendi ailem arasında sorun çıkmıştı düğünde bundan dolayı da annem bu kişinin annesine karşı çok öfkeli bu yüzden de istemez diye düşünüyorum . Ne yapmayalım kafam karışık
O arkadas benim sanırım. E madem okumak o kadar da önemli degil, önemli olan kendini geliştirmek o zaman kimse kasmasın boşuna örgün eğitimle hepimiz kendimizi geliştirelim. Konu sahibi eğer eğitime önem vermeseydi kendisi üniversite mezunu olup öğretmen olmazdı zaten.Bu devirde okuyup en azından daha fazla maaş alabileceği bir mesleğe sahip olanlarında bir ev bir arabadan başka bir şeyleri olmuyor. Hayat zor. Artık çoğu insan üniversite mezunu zaten. Bir o kadar da üniversite mezunu işsiz tanıyorum. Sizin karşınızdaki insan, en azından kendini salmayıp, liseye açıktan devam etme kararı almış, bir taraftan çalışıyor ve diğer taraftan ev araba alarak kendini bir nevi evliliğe hazırlamış. Kafa yapısı ve karakter malesef eğitimle olmuyor. Biraz yetiştirilme tarzı, biraz hayattan beklentileri insanın karakterini şekillendiriyor. Bir arkadaşta, birisi sorduğunuzda eşinizin mesleğini söylemeye utanmayacak mısınız demiş. Neden utanasınız? Adam hırsızlık mı yapıyor, çalıp çırpıyor mu? Bu ülkenin böyle elemanlara da ihtiyacı yok mu? Herkes doktor, öğretmen, mühendis vs vs. olmak zorunda mı? Bir adam vardır sanayide araba tamirciliği yapar, sen doktorsundur altına son model araba çekmişsindir ama olur da o araba arızalanırsa sanayideki adama muhtaç kalırsın. Her alana eleman lazım. Bu utanılacak bir şey değil, tam tersine alnının teriyle helal para kazanan, işinde gücünde bir eşiniz olduğunu gururla söyleyebilmenizi dilerim. Yarın başımıza bir şey gelse belki doktor olsak, doktorluk yapamayacak duruma gelebiliriz. Gönüller bir olsun, aileniz de bunu bir şekilde kabul eder diye umuyorum, eğer sevginizi hakettiğinden eminseniz, yanında durun, elini tutun.
O arkadas benim sanırım. E madem okumak o kadar da önemli degil, önemli olan kendini geliştirmek o zaman kimse kasmasın boşuna örgün eğitimle hepimiz kendimizi geliştirelim. Konu sahibi eğer eğitime önem vermeseydi kendisi üniversite mezunu olup öğretmen olmazdı zaten.
Emin olun burada "ne var canım benim eşim de ilkokul mezunu ben üniversite" yazanların çoğu içten içe bunun sıkıntısı yaşıyor. Hayat böyle bir şey degil. Hayal dünyasında yaşamıyoruz. Her alanda denklik olmadan evlilik cok zor.
Tabiki bu sizin fikriniz saygı duyuyorum. Ancak, bence denklik sadece eğitimle olan bir şey değil. Eğer aralarındaki tek fark maaş farkı olucaksa bence bu göz ardı edilebilir. Eğer kültürel açıdan adam kendini geliştirmişse, kafa yapıları uyuyorsa, hayata bakışları birbirleriyle uyumluysa olmayacak bir şey değil diye düşünüyorum. Eğer konu sahibini çok mutlu edebilen birinden bahsediyorsak, adamın idealleri de bu doğrultuda ilerliyorsa, maaşlardaki bin liralık fark göze çarpmaz bana göre. Konu sahibi eğitimin farkında olup öğretmen olmuş olabilir, ama bunun yanı sıra almış olduğu eğitim, insanları tek bir konuya göre yargılamamak düşüncesini de yerleştirmiş olmalı kafasına. Umarım çok mutlu olurlar. Eğer hayırsızsa, eğer bu ilerde sorun olucaksa zaten insallah yol yakınken dönerler. Ama eğer birbirlerini çok mutlu edebilicek iki insandan bahsediyorsak biz şuan, sırf eğitim farkı içinde bir yuva kurulmaktan vazgeçilmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?