Evlilikte Eğitim Farkı Sorun Olur mu?

kekiksuyu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2013
72
11
298
İstanbul
Merhabalar,
2 yıldır sürekli olarak peşimde koşan biri vardı aynı zamanda kardeşimin eşiyle kuzen olduğu için sık karşılaşıyorduk. Uzun zamandır mesaj atsa da görüşmeye çalışsa da istemiyorum deyip engelliyordum ama sonradan etkilenmeye başladığımı farkettim. Bir şans verdim tanımak için ama anneme ve cevreme diyemiyorum cünkü liseyi dışardan bitiriyor. Otomotiv firmasında calısıyor. Maddı olarak durumu ıyı evı ve arabası var maası da 2 cıvarı . Yine de ailemin yakıştırmayacagını dusunuyorum kendım öğretmenım. Ailemın beklentılerı unı mezunu kariyer sahıbı bırı. İlerde bu farklılık sorun olur mu pişman olur muyum dıye tedırgınım. Huy olarak anlaşacağımızı düşünüyorum ama fikir olarak ta olur mu sizce? Farklılık olsa da mutlu evlilik kuranlar var mı ?Ayrıca kardeşimin eşinin ailesi ile kendi ailem arasında sorun çıkmıştı düğünde bundan dolayı da annem bu kişinin annesine karşı çok öfkeli bu yüzden de istemez diye düşünüyorum .Ne yapmayalım kafam karışık

Sizin üni mezunu olmanızı hırs yapacaksa, komplekse girecekse, huzursuzluk çıkaracaksa hiç olmasın daha iyi.

Yok, kendini geliştirmiş, vizyon sahibi, bu tür şeyleri aşmış oturaklı bir adamsa niye olmasın? Şimdi üniversite mezunu olmak matah bir şey değil ki. Üniversite mezunu cahillerle dolu ortalık.

Eğitim farkından ziyade aile arasındaki gerginlik sorun olur.
Hele kardeşiniz de aynı ailede gelin hepten Arap saçı..
Bunu bile bile siz de adım atmasaymışsınız keşke asık falan değilmişsiniz sonuçta.
Mantıgınızla karar verebilirdiniz.

Aileden ziyade bunu bir süre sonra problem eden eşler de çıkıyor.

Mesela aile dostumuz var. Adam ortaokul, kadın lise mezunu. Tartışma sırasında falan kadına hep ''tabii ya sen lise mezunusun'' gibi laflar ediyormuş.

Bir başka aile dostumuz da aynı şekilde kadının tahsili daha yüksek ama hiç bir zaman sorun olmamış. Sizin aranızda buna benzer durumlar yaşanabilir mi? Liseyi bitirip üniversitesi okumasına destek olabilirsiniz.

Ailenizi tanıyorsunuz, bu durumda vereceği tepkiler az çok belli. Arkadaşım da aynı durumdan muzdarip. Herşey belli olduktan sonra ailesine söylemek istiyor. Bense şimdiden söyleyip çocuğa bağlanmadan olacağı yoksa bitirmesini söylüyorum. Aileniz istemese bağlandığınız zaman ayrılık daha zor sanki.

Ben de bilemedim, işin gerçekten zor. Hakkında hayırlısı beybi.

Eğitim farkından dolayı sorun etmiyor zaten liseyi bitireceğim istersen açıktan da üni okurum diyor. Ailemin tepkisi ve onun da çok fazla umutlandigindan dolayı olumsuz bir şey olması korkutuyor. Iki tarafinda mutsuz etmiyim diye beklemedeyim

Bazen olur bazen olmaz
Benim esimle aramda egitim öğretim farki sorun olmuyor
Ama esimin ailesiyle aramda "egitim" farkina neden oldugu kesin

Sadece etkilemişsin. Madem her yönüyle elinde kalan bir konu, e niye başına yok yerden iş alıyorsun?

eğitim neden sorun olsun ki? adam cahil bırakmamışş kendini, çalışmış ve kendi parasını kazanabiliyo. üstelik eğitimine de devam edebiliyor. yani bence eğitimden çok validelerin arasını yapmaya çalış derim ben. sonuçta anneler önemlii

Kesinlikle sorun olur.

Olmaz bence ya okul zamanı eşinizin maaşından iki kat maaş alacaksınız empati yaptım ben istemezdim açıkçası

Adam sizi taciz etmiş, rahatsız etmiş, hatta engellemişsiniz. Sonra tacizine cevap verip etkilenmişsiniz. Bir de öğretmensiniz. Çocuk yetiştirmek görevindesiniz, eğitmensiniz ama eğitimin öneminden bile bir habersiniz, sorun olacağının farkında değilsiniz. Ben ne diyim. Nerden tutsan elinde kalıyor insanın.

bence sorun olur sadece eğitimden dolayıda değil ailende o aileyi sevmiyormuş bu yuzden önüne bak bence daha uygun biri illaki çıkacak ortada büyük bi aşkta yok o yuzden değmez bence hiç kaptırma kendini

Kişiye bağlı diyeceğim de siz de başka meseleler de var..
Koca okulda birini bulamadınız mı mesela elin lise mezunuyla bişeyler olsun diye bekliyorsunuz.

o kadar çalışan eden adam bir açıköğretime yazılmayı akıl edememiş mi yani?

Babannem ogretmendi, dedeme de okumayi o ogretmis :)
Neyse, bence egitim durumundan cok vizyonu ve dunya gorusu onemli, universite mezunu olup da haritada brezilyanin yerini bilmeyen, hayatinda iki roman okumadigi icin kendini ifade edemeyen, restoranda siparis vermeyi bile beceremeyen yiginla insan var. o yuzden her sey bir yana siz onu iyice tanimaya, aranizda kulturel bir fark var mi cozmeye calisin.
ayrica bu zamanda universite okumak da cok kolay, kayit yaptirsin acikogretime, en azindan lisans öğrencisiyim desin.

erkek herzaman kadından önde olmak ister.zamanla bunu gururuna yedimeewyip sizi ezmeyw calısacaktır . bunu isteyerek yapmasa bile öyle olacaktır maasınız yksek olacak egitims eviyeniz yüksek. bence hiç baslamayın

Bence kesinlikle sorun olur. Olmaz diyen de ya hayal dünyasında yaşıyordur ya da yalan söylüyordur. Ben hatta bir tık ilerisi her üniversite mezununun Bile birbirini anlayacağını düşünmüyorum. Boğaziçi mezunu biriyle Bozok üniversitesi mezununun evliliğinin bile cok da sağlıklı olmayacağını düşünüyorum.

Siz öğretmensiniz çalışma arkadaşlarınızın eşinizin işini, eğitimini sorduğunda utanmayacagınızı düşünüyorsanız, ileride yine bir öğretmen arkadaşımızın kendine denk eşinden bahsederken iç çekmeyeceğinizi düşünüyorsanız siz bilirsiniz.

Son düzenleme:
Sorun olur. Bir ogretmen bence liseyi disardan bitiren biriyle evlenmemeli. Evlilik sadece beraber oturmak icin yapilmaz,esler birbirini gelistiremedikten sonra neye yarar? Siz birakin yerinizde saymayi geriye gidersiniz bu adamla. Herkes dengiyle evlensin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…