Evlilikte eş uyumu hakkında

Ben de bi saglik calisani olarak sizi anliyorum. Kadinin ki meslek kompleksi degilki. Bi doktoru gece yarisi 50 kere hastaneden arayabilirler yada hasta icin kocanin koynundan cikip gelmek zorundasin. Bu durumlara asina olmayan bi meslek grubuyla elbetteki sorun yasayacak bunlari dusunmek zor degil. Yada ilerde maas kompleksine girecek adam. Bende hep doktorlarin doktorlarla evlenmesi gerektigini dusundum yada benzeri gruplarla. Ancak dini boyutunu kisiyi tanimadan bilemeyiz ne yazikki

En yakın arkadaşım sırf dindar olsun birbirimizi tamamlayalım ,birlikte ibadet edelim hayata aynı yerden bakarız diye bir sürü iyi kısmeti tepip din kültürü öğretmeni ile evlendi
Kendisi bunun için sigarayı bırakmıştı başını örttü öncesinde .
Ancak o kadar mutsuz ki ,adaml beklediği gibi olmadı eşi sigara içtiği için tekrar başladı ve çok mutsuz
O yüzden birebir doktor olmasa bile nispeten statü olarak yakın olabilecek
Dindar olmasa bile senin inançlarına saygı duyacak birini seçmen DH yerinde olur
Tha suresi okumayı bende zayıf noktadan seni vurmak için kullandıkları düşünüyorum

Sakın asistan doktor falan bulma sakınnnnn
Görüşme bile o kim kii
Profesör olsun şöyle genç olanından olacak amaa
Özel kalem adı üstünde ağzı iyi laf yapar kalem neticede ama bi doktor değil nihayetinde
Bu iş yaş görüşme o kalemle

Çalışan kadına bakışı nasıl, evlilik ev işleri ne konusunda ne düşünüyor, anneci mi, şiddete meyli var mı, küfürbaz mı vs her şeyi öğrendiniz de mesleği mi sorun oldu?

Kalemci diye hor görecekseniz evlenmeyin.
Doktor olsun çamurdan olsun sizin için.

Önce ökm ile ilgili kısa bir özet geçeyim; yoğun olarak siyasetin içinde oluyorlar evde oldukları zamanlar epey kısıtlı ve çok iyi para kazanıyorlar
Dini hassasiyetlerini anlıyorum ancak bunlar eş seçimi için yeterli değil. Karşındaki adamın vicdanı, merhameti, gerçekten Allah korkusu var mı buna bakacaksın kiiii ben siyasetin içinde olanlarda bu vasıfların zayıf olduğunu düşünüyorum, çünkü siyaset ciddi anlamda kul hakkı içeriyor Allahtan korkan adam bir şekilde bu hakka girerim diye korkar yapamaz
Bir diğer konu da adamın sizi hiç tanımadan dualara sarılması, hayırlıyı hayırsızı düşünmeden , huyunu suyunu bilmediği insanı istemek için duaları alet etmek bana pek mantıklı insan işi gibi gelmedi

stajer doktorsaniz okulunuzu bitirmenize en az 2 veya 3 sene var. intörn doktorsaniz 1 seneniz var. stajer dr olup nasıl bitirmenize az kalmış anlamadım:)) Neyse.. evleneceginiz kişinin dr olup olmaması önemli değil, karakter sahibi olması önemli o kısma odaklanin bence

Yazdiklariniz bana komik geldi acikcasi. İnanc elbette onemlidir ama etrafta agzindan dua elinden tesbih dusmeyen insanlar ve bunlari da milletin gozune sokan insanlar cok itici degil mi? İbadetin gizlisi cok daha makbul. Sonucta allahla kul arasinda,baskalarina reklam yapan tipleri saglikli bulmuyorum. Hele ki siz doktorsunuz,pozitif bilimle ugrasan bilim insani bir kadinsiniz,es kriterleriniz bu olmamaliydi.

Bir doktoru bir doktor anlar. Nobetiymis hastasiymis telefona bakamazdiginizda trip atmamasi lazim

"Taha suresi okumaktan perişan olmuş" bunu size bu şekilde mi söylediler?
Benim bildiğim kimse dua etmekten sure okumaktan perişan olmaz tam tersi bunlar insanlara perisanlik degil huzur ve mutluluk verir
Konunuza gelecek olursak gonlunuzun ve mantiginizin ne dediğini dinleyin onlar size karar vermenizde yardımcı olacaktır
Allah hakkınızda hayirlisinı nasip eylesin

Oncelikle fake değilsindir umarim..
Meslegine denk birini istemen cok normal, gerekli bir kriter fakat yeterli midir dersen; elbette hayir.. Dikkat etmen gereken o kadar cok sey var ki, meslek cok sonra gelir o maddeler icinde.. Bu konuda bu kadar takıntılı isen, acele etmemeni oneririm; bi doktor bulana veya bakış açını değiştirene kadar..

Not: Arkadaşlar, elbette insanlik cok daha onemli ama bazi gercekler de gunumuzde hâlen cok cok gecerli.. Oyle "ne işi mesleği, adam olsun, işini duzgun yapsin yeter" demekle bitmiyor.. Tabii ki adam olsun, işini gayret ve durustlukle yapsin da mesele para pul statu mevzusu degil yalnizca; arada ucurum oldugunda isin icine cok farkli seyler girebiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…