Evlilikte eşler arası farklılıklar..

ayseayse00233

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
107
132
18
Merhabalar kızlar :KK200: Merak ettiğim bir konu vardır evlilikte ilişki de vs eğitim düzeyi ve iş olarak kadının daha iyi koşullarda olması problem midir? Herkes kendine göre biri olmalı diye konuşuyor eğitimden işten tutunda boyuna kadar uygun arıyor bu doğrumu eş seçerken bizim için neler önemli olmalı fikirlerinizi bekliyorum :KK49::KK49:

Çevremde aksini her iki şekilde de ispatlayan çok insan var.
Hanımı doktor, avukat gibi saygın mesleklerden olup kendisi lise mezunu olan ve hanımına muhteşem değer verip, kendini de bir o kadar geliştiren ya da birbirine denk olup
sürekli kadını aşağılayan, hor gören çiftler.
Denklik değil mesele; adamlık, kadınlık ve insanı olarak vicdan ve merhamette.

Hanımı doktor, avukat gibi saygın mesleklerden olup kendisi lise mezunu olan ve hanımına muhteşem değer verip, kendini de bir o kadar geliştiren ya da birbirine denk olup
Bende siz gibi düşünüyorum çok haklısınız

Önceden olsa Aaa olur mu tabi ki aşk önemli derdim... Lakin evlendikten sonra bu kriterler aşırı dert oluyor çünkü yaşam standartlarını etkiliyor.
Aynen senin gibi dusunuyorum. Denklik cok onemli her anlamda. Basta problem olarak gormuyorum dedigin seyler evlendktn snra sorun olark karsina cikiyo . ozaman tepki gosterinncede degistin boyle degildin oluyo.

Sosyoekonomik ve eğitim açısından denklik bence de önemlidir ama bu durum biraz da eşinize bağlı. Benim maaşım eşimin maaşının nerdeyse iki katı ki bu konudan çekindiğim için evlenmeden önce eşimle konuşmuştum bu mevzuyu. O da sen gözüme sokmadıkça dert etmem demeye getirdi nazikçe. Şuan aldığım maaşı kuruşuna kadar bilir ama kesinlikle ne eller ne de karışır. Zaten bir şey alınacaksa ya da ödenecekse seni beni yoktur, evliyiz sonuçta, ömrümü paylaşmışım maaşın lafı mı olur.

kesinlikle katılıyorum adamlik önemli. ben üniversite mezunuyum. esimde öyle. boyu boyuna derler ya herkes diyor çok yakısiyorsunuz boyunuz yasinız kilonuz cok yakışmışsiniz. evlenmeden önce huy olarakta uygunduk.
ama 5 ayda bosanma aşaması sonuç.
adamlıkla erkeklik farklı şeyler. herkes erkek olur ama adam gibi adam olmazsa ister hersey uyumlu olsun bisey ifade etmez

Kötü karakterli adam çok para kazansa nolur ? İyi bir insan olsun ,lisansı benim için önemli değil ,ne kazanırsa kazansın .zaten evlendiğimizde eşim öğrenciydi. Yıllar sonra da ben başladım. .bambaşka mesleklerimiz var .mezun olursam benim maaşım net ve bir hayli fazla olacak .eşimin ne kazandığı belli değil .bazen benim alacağımın 5 katı bazen aynısı ..az kazansaydı da benim için sorun olmaz .sağlık olsun :)

Merhabalar kızlar :KK200: Merak ettiğim bir konu vardır evlilikte ilişki de vs eğitim düzeyi ve iş olarak kadının daha iyi koşullarda olması problem midir? Herkes kendine göre biri olmalı diye konuşuyor eğitimden işten tutunda boyuna kadar uygun arıyor bu doğrumu eş seçerken bizim için neler önemli olmalı fikirlerinizi bekliyorum :KK49::KK49:
bu konu 3453453 kere açıldı, herkesin ilişkisi farklı
bizim evliliğimiz böyle
ama bizim için neredeyse 7 senedir sorun olmuyor.

önemli gözüne batar uzaklaşırsın ya da istediğin hale getırmeye çalışırsın.

şahsen en önemli konu maddiyat denkliği. mesela ben devlettte kadrolu çalışan bayan olayım şuan sevdiğim adamda hiç devlete atanamasın asla evlenmezdim. hiçbir kuvvet beni onla evlendiremezdi. ayrılmazdım sonsuza kdr ama sonsuza kdr da resmi evlenmezdim. maddiyatçı değilim ama evlenmem asla.

Back
X