Evlilikte ev halleri ...

ben 39 yaşındayım anneyim çalışıyorum ama illaki kendime özen gösteririm.manikürümü saç boyamı epilasyonumu kendim yaparım her gün 7de kalkar duşumu alırım işe gitmeyeceksem bile geceliğimi çıkarırım.kendime yakışan rahat yazlık ev elbiselerimden giyerim.evde yalnız olsam bile gözkalemimi çekerim.asla eski lekeli sökük paspal eşofmanlarla gezmem.evdeysem önce evimi yatağımı toplarım.
erkekler nekadar önem vermiyorum dese de kesinlikle önem verirler.makyajı sevmeyen o beyler süslü püslü havalı bir bayan geçerken neden gözlerini alamıyorlar acaba?
dışarıda çalışma hayatınız yoksa biraz tembellik basıyor insanı.evlenince beğendirme duygusu da azalıyor.ama bunu kendimiz için yapmalıyız kızlar.kendimize saygımız için yapmalıyız.sabah kalkınca hemen duşunuzu alın üstünüzü değiştirin hafif bir makyaj yapın.saçınızı şekillendirin.günlük ev işleri haricinde mutlaka bir hobi edinin.bir konuda kendinizi geliştirin.spor yapın yürüyüşe çıkın.başlarda zor gelir ama kendinizi zorlayıp alışkanlık haline getirin.
çalışmadığım bir dönem ben de sizin gibi bir kısır döngüye girmiştim evden dışarı çıkasım bile gelmiyordu.yukarıda anlattığım gibi kendimi zorlayarak aştım.
eşiniz için giyinip süslenip gezin evde arasıra nasıl ilgisi değişiyor görün.öpüyorum.

Yorumunuz çok hoşuma gitti maşallah diyorum size :16: Bu yorumları okuyunca kendime geliyorum güzel oluyor :)

Bana göre insan bekarken nasılsa oyle gıder ben evde de pasaklıyım babamın tshirtlerini giyerim eskı bol ne varsa onu giyerim. Evlenınce oyle olmak istemem ama göreceğiz. mesela teyzem bekarkende cok bakımlıydı evde gıydıklerıne dıkkat eder makyaj yapardı sımdı evlı çat kapı gitsemde hafif makyajlı kıyafetleri düzgun gayet :) Yani insan nasıl başlarsa öyle gider galiba:3:

Walla ben bekar günlerimde şıkır şıkırdım evlendim paçoz oldum :26:

canımcım bence sen çık bi güzel alışveriş yap bikaç gün onun gazıyla gidersin sonra rayına oturur zaten:51:

Sorma canım onu da yaptım sağolsun eşim bir sürü şey aldı birini giydin mi diye sor dolapta bekliyor hepsi diğerlerinin yanında ... zaten yarın ilk işim dolapta ne kadar rahat kıyafet varsa kaldırcam ... Elbiselerimi eteklerimi cici cici kıyafetlerimi giymek zorunda kalıcam diğerleri elenince :27: nasıl fikir bulmuşum :51:

6 yillik evliyim ve 4 yasinda bir cocuga sahibim, evlendigimizden bu yana kendine olan bakisim ve verdigim degerli resmen artti. Daha oncesinde de kisisel bakimima cok dikkat ederdim, fonsuz ve ojesiz gezdigim zamani bilmem mesela, simdi de oyle ama zaman gectikce daha bir dikkat eder oldum kendime. Calisan bir bayanim, ertesi gun giyeceklerimi geceden hazirlarim, utuler, kiyafetlerime uygun taki,ayakkabi vs ne varsa onceden karar veririm ki sabah bunlari dusunmekle vakit harcamayim. Sabah makyajimi yapar saclarimi yapar oyle cikarim evden. Zaman icerisinde fark ettigim birsey var o da insan kendine ne kadar ozen gosterirse cevresindekilerde o degeri gosteriyor ve inanin insan moral olarakta kendini cok iyi hissediyor.

Her kelimede haklısınız okullar açılsın da kendime geleyim diye sabırsızlanıyorum artık

ben 8 senelik evliyim 8 yaşında bi oğlum 3 yaşında bi kızım var.tesettürlü bi bayanım..ama evimde saçlarım açıktır hep genelde toplarım çünkü eşim orda burda kıl görse huylanır.her zaman süslü püslü değilimdir ama kıyafetlerim uyumludur hep. eşofmanım şortum badilerimle penye elbiselerim tuniklerim vs uyumludur iş yaptığım kıyafetler ayrıdır ev kıyafetlerim ayrı dıaşarı kıyafetlerim ayrıdır. dışarıda hep iyi görünmeye (sınırlrım çerçevesinde) dikkat ederim. makyaj olayını eşim sevmiyo nedense sevse ben yapmayı çok severim tabii evde... en büyük makyajım kalem rimel binde bir fondöten ve ruj işte böyle...

Yorumları okudum da kadın olmak çok zormuş
Evdeyken saç-makyaj yapanları okuyunca zaten şok gecırdım zira benim dışarı cıkarken ki makyaj anlayısım bile bir rimel bir kalemden oteye geçmez. Evli de değilim , vucut hijyeni benim için bakım demektir,
Evde neyle rahat edıyorsam pijama,şort,t-shirt vs.. onunla duruyorum saçlarımı da öylesine toplarım hatta bazen toplamam sıkıntı basar..

Evlenince de heralde aynı olurum sırf kocamın gönlü olsun diye podyuma cıkar gb makyajlı suslu olamam,adamda beni boşar
Tembelim ben galiba.

Onu bir kez yaşadım ... Uzun bir süre o testi almak istemiyorum ( Allah'ın gücüne gitmesin ) ... Talihsiz ve sancılıydı .... Ve bu ruh hali o testle birlikte başladı devam etti sürdü bugüne geldi ... off....

Eşim isyan etmek üzere zaten bu konuda ... Yani başlarda ( özellikle bebeği ilk kaybettiğimiz günlerde ) çok anlayışlıydı sen her halinle güzelsin vs derdi ... ( Tabi ben o günler banyo bile yapmıyordum o çok daha farklı bir ruh haliydi ) Sonra o abartılı boşvermişliğim geçti de ... Off bilmiyorum zaten kanamam bile daha yeni geçti 3 gün oluyor ... 1,5 ay aralıksız kanama gördüm .....

canım üzüntünü hatırlatmak istemem ama sanırım asıl neden şimdi belli oluyor.. çünkü aynı şeyi geçtiğimiz aralık ayında bende yaşadım ilk bebeğimi kaybettim,,yaşadığın şeylere benzer şeyler yaşadım......... sen şimdi sadece gönlünü ve kafanı dinlendir... ondan sonra fiziki olarak da ruhen de kendine geleceğine eminim........... Rabbim en kısa zamanda sana da hayırlı,sağlıklı bi gebelik nasip etsin inşallah........ :16::16::16:

Onu bir kez yaşadım ... Uzun bir süre o testi almak istemiyorum ( Allah'ın gücüne gitmesin ) ... Talihsiz ve sancılıydı .... Ve bu ruh hali o testle birlikte başladı devam etti sürdü bugüne geldi ... off....

Eşim isyan etmek üzere zaten bu konuda ... Yani başlarda ( özellikle bebeği ilk kaybettiğimiz günlerde ) çok anlayışlıydı sen her halinle güzelsin vs derdi ... ( Tabi ben o günler banyo bile yapmıyordum o çok daha farklı bir ruh haliydi ) Sonra o abartılı boşvermişliğim geçti de ... Off bilmiyorum zaten kanamam bile daha yeni geçti 3 gün oluyor ... 1,5 ay aralıksız kanama gördüm .....

ah canım benim
çokkk çokk geçmiş olsun allah hayırlı evlatlar nasip etsin istediğin zaman
o zaman bu halinin sebebi çok basit içinde bulunduğun durum
bende 6 ay önce 20 haftalıkken kaybetmiştim bebeğimi ilk başlarda sersem gibiydim ama sonrasında bende bir saldım kendimi ki günde iki kere ev süpüren temizlikte obsesif kıvamında biriydim.yemek yapmakmış ev işiymiş kocaymış onlarda neymiş

ama bir yerden başlamam gerekiyor dedim (dolapta adamın birtane bile ütülü kıyafeti kalmadığında anladım bunu baktım ütü yapıyor garibim)ve başladım geriside geldi.

bir nevi huzursuzluk işte atlatıcaksın iyi düşün iyi ol...
başarılar....
sevgilerimle...

canım üzüntünü hatırlatmak istemem ama sanırım asıl neden şimdi belli oluyor.. çünkü aynı şeyi geçtiğimiz aralık ayında bende yaşadım ilk bebeğimi kaybettim,,yaşadığın şeylere benzer şeyler yaşadım......... sen şimdi sadece gönlünü ve kafanı dinlendir... ondan sonra fiziki olarak da ruhen de kendine geleceğine eminim........... Rabbim en kısa zamanda sana da hayırlı,sağlıklı bi gebelik nasip etsin inşallah........ :16::16::16:

ah canım benim
çokkk çokk geçmiş olsun allah hayırlı evlatlar nasip etsin istediğin zaman
o zaman bu halinin sebebi çok basit içinde bulunduğun durum
bende 6 ay önce 20 haftalıkken kaybetmiştim bebeğimi ilk başlarda sersem gibiydim ama sonrasında bende bir saldım kendimi ki günde iki kere ev süpüren temizlikte obsesif kıvamında biriydim.yemek yapmakmış ev işiymiş kocaymış onlarda neymiş

ama bir yerden başlamam gerekiyor dedim (dolapta adamın birtane bile ütülü kıyafeti kalmadığında anladım bunu baktım ütü yapıyor garibim)ve başladım geriside geldi.

bir nevi huzursuzluk işte atlatıcaksın iyi düşün iyi ol...
başarılar....
sevgilerimle...

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar :16: Bugün güne güzel başlamaya karar verdim :52:

ben evli değilim ama sanmıyorumki aşırı süslü bir bayanın ev halininde sürekli öyle olduğunu..Yani gece yatarkende takısı falan olacak değil ya vücudunda yada makyajı :)) bence dengede tutmak en iyisi mesela sevgililik döneminde her zaman süslü çıkmamak karşısına..sonuçta adam alışır o bakımlı hallere ve gün gelir evlendiğinde karşısına hortlak gibi çıkarsın şok oluverir :D benim erkek arkadasım acayip dikkat eder saçımda yada vücudumda en minik değişimi farkeder.Böyle bir erkekle ömür nasıl geçer düşünün...Bazen yanına bakımsız giderim alışsın diye.Her zaman süslü cıkamıcam cünkü kendimde biliyorum

ve evli bayanlar size özellikle soruyorum Ayda kac defa ağda yapıyorsunuz bazılarımız bunye olarak cok cabuk tuylenebiliyoruz.Evlilikte bu zor olmazmı bacaklara kolaltına ağda yapmak en minik çıkıntısı bile rahatsız edici olabiliyor bazen...

Ağda ve evlilikle ilgili vakt-i zamanında açtığım bir konu vardı. Faydalanabilirsiniz. :)

http://www.kadinlarkulubu.com/istenmeyen-tuyler/501561-evlilikte-agda.html

Back
X