• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte hep mi böyle oluyor (evlenme korkusu)

kataraktpenguen17

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2025
109
66
13
27
Selam hanımlar;
Bir süredir buranın sıkı takipçilerinden biriyim, daha önce de paylaşım yaptığım yorum yaptığım oldu
Genel olarak bir derdim var başlığı altında takıldığım için mi bilmiyorum ama evliliklerinden eşlerinden muzdarip aşırı çok insan var (korkunç derecede) Okuduklarımın beni korkutmaya başladığını fark ettim, herkese mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatı diliyorum hatta sorulmuş birşey olunca da cevaplamaya- fikrimi söylemeye çalışıyorum ama bilmiyorum kendim için dahi acaba süreci biraz ileriye atsam mı gibi düşünmeye başladım...
Kısmen -genç- :rapci: bir arkadaşınız olarak yazıyorum, mutlu evlilikleri olan gıptayla bakabileceğimiz güzel hikayeleri olanlar var mı, bunu sürdürmek için ne yapıyorsunuz-neler yapmak gerekir?

Bir derdim vara gelip mutlu evlilik hikayelerimizi yazmıyoruz doğal olarak. Anlamsız olur. Buradaki konulardan yola çıkarak da çoğu evlilik kötü sonucuna varamazsınız, varmamalısınız.

Gerçek hayatta, çevrenizde de mi evlilikler kötü? Benim çevremde genelde mutlu evlilikler var mesela. O yüzden mutsuz ve sorunlu evliliklerin oransal olarak az olduğunu düşünüyorum.

Bu insanın kendini kandırıp kandırmadığıyla alakalı bir durum. Emin olun burada korkunç şeyler anlatan insanlar o korkunç şeyleri nişanlılık sevgililik döneminde görmesine rağmen evlenememe korkusuyla devam eden kişiler. Öncelikle şu fikri kabul etmek gerek. Herkes evlenmek zorunda değil. Hayatımı bu insan şuan olduğumdan daha huzurlu hale getirecekse evlenmeliyim denmeli. Sürekli kavga ettiğin ayrılıp barıştığın daha da fenası küfür hakaret işittiğin bir insanla şuan olduğundan daha huzurlu olman mümkün değil. Bunun dışında iyi insan olması da yeterli değil. Aynı dili konuşmadığın normalde iyi ama kavgada bambaşka bir insana dönüşen biriyle de evlilik cehenneme döner. İşte esas önemli nokta bunlara gözünü kapatmamak. Dikkat ederseniz o korkunç evliliklerin anlatıldığı konularda konu sahipleri hep şöyle başlar cümleye "eşim normalde çok iyi bir insandır..." Yorumlarda da insanlar eşin iyi değil önce buna uyan diye dil dökerler ama linçliyorsunuz damgası yerler. Kendi hayatına kör olmak kadar kötü birşey yoktur. Zararın da neresinden dönülse kardır. Bunun dışında gerçekten sevdiğin değer verdiğin kişiden aynı derecede değer görmek sevilmek gerek. Beni seviyor diye kendini kandırmanın da sonuçları kötü olabiliyor. Yani esas tema "gözünü açmak" bu hallolursa gayet sağlıklı bir evliliğiniz olabilir.

Selam hanımlar;
Bir süredir buranın sıkı takipçilerinden biriyim, daha önce de paylaşım yaptığım yorum yaptığım oldu
Genel olarak bir derdim var başlığı altında takıldığım için mi bilmiyorum ama evliliklerinden eşlerinden muzdarip aşırı çok insan var (korkunç derecede) Okuduklarımın beni korkutmaya başladığını fark ettim, herkese mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatı diliyorum hatta sorulmuş birşey olunca da cevaplamaya- fikrimi söylemeye çalışıyorum ama bilmiyorum kendim için dahi acaba süreci biraz ileriye atsam mı gibi düşünmeye başladım...
Kısmen -genç- :rapci: bir arkadaşınız olarak yazıyorum, mutlu evlilikleri olan gıptayla bakabileceğimiz güzel hikayeleri olanlar var mı, bunu sürdürmek için ne yapıyorsunuz-neler yapmak gerekir?
Bu dediğiniz hastaneye gidip dünyada hiç sağlıklı insan yok mu demek gibi.

Selam hanımlar;
Valla evli olan da pişman evli olmayanda pişman çocuğu olanda pişman olmayanda pişman sonuç olarak herkes herşeyden pişman

Elbette var. Karşılıklı aşk , sevgi , saygı , anlayış ve en önemlisi iletişim sürdürüldüğü sürece ne heyecan bitiyor ne tutku ne de huzur. Her şeyi açık açık konuşmak o kadar kurtarıcı bir şeyki. Ne kavgaya fırsat kalıyor ne tartışmaya. Böyle olunca kimse içinde bir şeyi kurmamış ve büyütmemiş oluyor buda araya girecek olan soğukluğa engel oluyor bence. Burada yazılanlar artık derdi içinde taşanlar oluyor. Sevgiliyken nişanlıyken kimse evlenince o kişi olacak eşiniz. Mutsuz evliliklerin bence temeli bu gerçeği gözden kaçırarak yapılan evlilikler. Özünde iyi biri ben onu değiştiririm evlenince düzelir çocuk olunca düzelir diyenlerin sonu hep aynı. Bu adamla ömür geçer diyorsanız hiç tedirgin olmayın bu adamla ömür geçer ama diyorsanız o amadan tedirgin olun.

Bir derdim vara gelip mutlu evlilik hikayelerimizi yazmıyoruz doğal olarak. Anlamsız olur. Buradaki konulardan yola çıkarak da çoğu evlilik kötü sonucuna varamazsınız, varmamalısınız.

Gerçek hayatta, çevrenizde de mi evlilikler kötü? Benim çevremde genelde mutlu evlilikler var mesela. O yüzden mutsuz ve sorunlu evliliklerin oransal olarak az olduğunu düşünüyorum.
yok genel anlamda açılan konu başlıklarının altında yorumlarda da insanlar başından geçenleri söylüyor ama herkes olumsuz bir güzel şey görmüyorum veya bana denk gelmedi o yüzden o şekilde söyledim yoksa bu konu başlığının altına saçma olur tabiki biliyorum

Bu insanın kendini kandırıp kandırmadığıyla alakalı bir durum. Emin olun burada korkunç şeyler anlatan insanlar o korkunç şeyleri nişanlılık sevgililik döneminde görmesine rağmen evlenememe korkusuyla devam eden kişiler. Öncelikle şu fikri kabul etmek gerek. Herkes evlenmek zorunda değil. Hayatımı bu insan şuan olduğumdan daha huzurlu hale getirecekse evlenmeliyim denmeli. Sürekli kavga ettiğin ayrılıp barıştığın daha da fenası küfür hakaret işittiğin bir insanla şuan olduğundan daha huzurlu olman mümkün değil. Bunun dışında iyi insan olması da yeterli değil. Aynı dili konuşmadığın normalde iyi ama kavgada bambaşka bir insana dönüşen biriyle de evlilik cehenneme döner. İşte esas önemli nokta bunlara gözünü kapatmamak. Dikkat ederseniz o korkunç evliliklerin anlatıldığı konularda konu sahipleri hep şöyle başlar cümleye "eşim normalde çok iyi bir insandır..." Yorumlarda da insanlar eşin iyi değil önce buna uyan diye dil dökerler ama linçliyorsunuz damgası yerler. Kendi hayatına kör olmak kadar kötü birşey yoktur. Zararın da neresinden dönülse kardır. Bunun dışında gerçekten sevdiğin değer verdiğin kişiden aynı derecede değer görmek sevilmek gerek. Beni seviyor diye kendini kandırmanın da sonuçları kötü olabiliyor. Yani esas tema "gözünü açmak" bu hallolursa gayet sağlıklı bir evliliğiniz olabilir.
anlıyorum demek istediğinizi, benim genel yaptığım çıkarım da bu şekilde

Ben kocama hala çok aşığım.. 9 yıllık evliyim, 5 yılda sevgiliydik.
illaki anlaşamadığımız, fikir ayrılılıklarımız oluyor ikimizde farklı karakterlerde ikin insanız ama günün sonunda aynı noktada orta bir yolda buluşabiliyoruz.. çünkü konuşabiliyor ve saygı duyabiliyoruz.

Ay 3 gündür şehir dışındaydı dün akşam geldi.. onu görünce cennet müjdelendi sanki 🫠
3 gün boyunca Allah'ım onu benim yanımdan eksik etme diye dua ettim.. o kadar elim kolum her şeyim olmuşki o olmayınca bocaladım hele ki iki çocukla 🙃

Ben şunu hep derim geçinmeye gönlü olan her şekilde geçinir yoksa en ufak şeyden sorun çıkarır.

Başkasının sorun haline getirdiği şeyler belki bizim evliliğimizde de vardır fakat biz onu sorun olarak görmüyoruzdur.

Saygı ve saygınlık benim için çok önemli sınırları bilmek ve o sınırlar içerisinde hareket etmek gerekir

ben 34 yasindayim inanilmaz kalabalik bir arkadas cevrem vardir ve asla yargilamayacagim icin ve hossohbet oldugum icin herkes bana iliski sorunlarini kolaylikla anlatir + 14 yillik kk uyesiyim
yani gozlem yapmak icin cok zamanim oldu.
bence kadinlar sirf laf olsun diye, sirf yasim gecti diye, sirf kirklarinda annelik hayaline nokta koyacak oldugunu bildiğinden , sirf cevresindeki herkesin evlen baskisiyla ya da sirf buldugu ilgiyi kaybetmemek için evlenmesi.
malesef kadinlara bu cok yapiliyor. yakin bir arkadasim var, 27 yasinda. kendi burosunu acmis, altina arabasini cekmis bir avukat. ona bile evde kaldi baskisi yapıyorlar, gec kaldin diyorlar, kiz biriyle gorusse hemen " e ne zaman yuzuk" falan diyorlar.
haliyle kizlarda da bir baski oluyor. adamin kötü taraflarini gorseler bile devam ediyorlar.
hele isin icine aileler ve akrabalar girdiyse sorun ayan beyan acik da olsa gormezden gelip devam ediyorlar
sonrasi?? mutsuz evlilik.
sevgiliyken/ nisanliyken goze batan seyler evlenince o gözü kör ediyor.
o yuzden algilarini açar "ama seviyorum, kac yildir beraberiz" tuzagina düşmezsen hataya zor düşersin.
bir de yoldaki isaretleri iyi oku. sana iyi mesela ama baskalarina cok mu sinirli agresif? "ortamda kurt bana kuzu erkek candir💕💕" storyleri ceken kizlar gibi salak olma. "bugun ona yapan yarın bana yapar" de.
daha yeni kkda 7 yillik sevgilisi olan adamdan dugunden bir hafta once siddet gorup ayrilan kadin konusu vardi. inatla ve israrla "hersey harikaydi bir anda boyle oldu" diyordu konunun sonlarinda "ofke problemi hep vardi, eşyalara zarar verirdi ama bana yapacagini dusunmedim" dedi.
yani basit, eşyalara zarar veriyorsa tabii ki yarin sana da zarar verir. demek ki ofke problemi var.
ya da anne kuzusuysa, herseyini anasina danisirsa tabii ki devam eder. ya da nisanliyken olan sorunlarda orta yolu bulamayip kendi aielsiyle seni dusman ettiyse demek ki orta yolu bulmaktan aciz bir oglan cocugudur. ondan bir b.k olmaz.
gibi gibi gibi.
herkes kendisini gayet guzel belli ediyor. gormek istemeyenler gozlerini kapatiyor.
ben de yeni evliyim. esime bayiliyorum, manifestlesem onu manifestlerdim. ama sevgiliyken de nisanliyken de bir tarafina gicik oluyordum. yine de bile bile evlendim. evliligimin ilk büyük kavgasini o konu yüzünden yapacagimi düşünüyorum:) sadece su an hazir degilim, biraz daha dolmayi bekliyorum 😅
yani sevgiliyken nisanliyken olan seyler evlenince de olacak ama seni daha da gicik edecek oyle dusun.
yine bugun bjr konu acilmis kkda, kadinin eski konusuna baktim kocasi oyun bagimlisi. bilgisayardan ayrilamiyor. sormuslar sevgiliyken nasıldi diye "sevgiliyken de cok oynardi ama ben olunca oynamaz diye düşündüm" demis.
e neden oynamasin?
ya da bir arkadasim var uzak mesafe. adam yilda 3 kere 3 günlüğüne geliyor. Ama deccal gibi bir adam. hakaretler edip engelliyor vs. arkadasim hala diyor ki "tum sorunlarimiz uzakliktan. beraberken harikayiz. evlensek sorun yaşamayiz"
oysa beraberken sadece tatilde adam. ve hasret kaldigi - kendisine bayılan bir kadinla geçirdiği uc gunun keyfini cikartiyor. evlensen tabii ki kalan zamanlardaki gibi olacak. bunu goremiyor, evlenmek istiyor mesela. eger evlenirse bdv mudavimi olacak, haberi yok

yok genel anlamda açılan konu başlıklarının altında yorumlarda da insanlar başından geçenleri söylüyor ama herkes olumsuz bir güzel şey görmüyorum veya bana denk gelmedi o yüzden o şekilde söyledim yoksa bu konu başlığının altına saçma olur tabiki biliyorum
Derdini anlatan birine mutlu hayatımızı anlatan bir cevap yazmak saçma ve kırıcı olmaz mı sizce de?

Selam hanımlar;
Ne kadar mutsuz evlilik varsa bi kadar da mutlu evlilik var tabi ki. Sadece doğru insan olduğundan emin olmak gerek, aşık oldum diye körü körüne evliliğe yürürsen eğer, o evlilik içinde sürprizlerle karşılaşır mutsuz olursun tabi. Bence arkadaşlık sevgililik ve nişanlılık süresini uzun tutmak da fayda var. Bu süreçde müstakbel eşin ve ailesiyle aşağı yukarı hangi konularda sorun yaşayacağını anlıyorsun. Ben eşimle lise arkadaşıyım 2015 den beri hayatımda, o zaman neyse hala o.

sevginin bir ilişkiyi sürdürmeye yetmeyeceğini anlamak çok önemli bence. Çok sevebilirsin, çok aşık olabilirsin belki tipine hayransın belki ufak tefek karakter özelliklerine ama hayata aynı açıdan bakıp aynı dili konuşmuyorsanız ilişki sürdürmek çok zor. En önemli şey iki kişininde eşit duygusal zekaya sahip olması. Eğer karşındaki kişi empati yoksunuysa, duygularını regüle edemiyorsa bir noktada tıkanırsın çünkü senin duygu ve düşüncelerin o kişiye geçmez sen derinken o kişi sığ ise bir yerde aşkta kalmaz solar gider evlilik sevgiliyken dışarıda iki kahve içip evde film izleyip sevişerek geçirilen zaman gibi tatlı olmayacak. Bunu zaten ilişkinin 6. Ayında anlarsınız eğer gözlerinizi kör etmemişseniz önemli olan anlık hevesler ve heyecanlarla yanlış kişiyle yola devam etmemek

Selam hanımlar;
Bence doğru insana denk gelmek le alakalı ve bu platform insanlar bi sıkıntısı varsa anlatır o yüzden bu kadar olumsuz evliliklere denk geldin ona göre yargılama eşimle severek evlendik bi kızımız oldu şimdi Allaha şükür hersey çok güzel ilerliyor sevgin saygın sadakatin olmali karşılıklı anlayış olmalı ben eşimin yanında sanki küçük bi kız çocuğu gibi hissediyorum kendimi Allah herkese mutlu evlilik nasip etsin inşallah çevremde de mutlu evlilikleri olan çok insan var

Selam hanımlar;
Evet var tabi ki
Güzel seçim yapmak gerekiyor

Benim kırmızı çizgilerim vardı, red flag görünce hızla kaçardım, o nedenle dünyanın en mükemmel eşine sahibim şükürler olsun 🙏🏻

Sadece bdv’de okuduğum değil benim etrafımda da mutlu evlilik oranı %20-30 civarı. Hepsinin eşleri de sevgiliyken neyse o oldular. Kimse değişmedi, düzelmedi. Kadınlar kabullendi. Normali bu sandılar. Babalarından da huzur görmemiş kadınlardı geneli. Bunu hak ettiklerine inandılar ve evliliklerine devam ediyorlar.

boşanmış bir kadın olarak bir kaç mutlu hikaye dinlemek isteriz :)

boşanmış bir kadın olarak bir kaç mutlu hikaye dinlemek isteriz :)
Uzun uzun anlatmaya gerek yok aslında, her alanda ama her alanda adaleti elden bırakmayan çiftler mutlu oluyor. Ki mutlak mutluluk da yoktur çünkü kusursuz insan yok. Biraz ondan biraz benden derken minimum sorunla evliliği yürütünce halloluyor bir şekilde.

Ben mutluyum evli olmayı evliliği seviyorum kocamı seviyorum 29 yaşıma girdim neredeyse 8 senelik evliyim 11 senedir de aynı evde yaşıyoruz bu yaşımda da karşıma çıksa kocam olarak onu seçerdim tabii ki asla problem yok diyemem mükemmel bi çift değiliz bi ara boşanma kararı da almıştım. Ama onu kaybetmekten korkuyorum beni sevdiğini bana değer verdiğini biliyorum gösteriyor 3 aylık bebeğimiz var bebek doğduktan sonra daha da aşık oldum ona. Zıt yönlerimiz var tamamen farklıyız hatta karakter vs olarak ama ortayı buluyoruz. İkimiz de durduğumuz yerde değiliz büyüyoruz gelişiyoruz böyle olunca monotonluk yok evliliğimizde hala fingirdeğiz asla susmayız beraberken. Ama bizim ilişkide kocam benden daha çok seviyor önemsiyor ben huysuzum zor biriyim duygusal anlamda çoook uçlardayım o daha dengeli toparlayıcı sakin ama muhteşem bi egosu vardır ben de egosunu rahatsız etmemeye çalışıyorum. Aramızdaki sevgi saygı biterse de boşanırız boşanmaktan korkmuyorum saygılı yüzyüze bakacak halde bitirelim isterim. Ki biz çok büyük sorunlar yaşadık zorluklar atlattık

Back
X