ben 34 yasindayim inanilmaz kalabalik bir arkadas cevrem vardir ve asla yargilamayacagim icin ve hossohbet oldugum icin herkes bana iliski sorunlarini kolaylikla anlatir + 14 yillik kk uyesiyim
yani gozlem yapmak icin cok zamanim oldu.
bence kadinlar sirf laf olsun diye, sirf yasim gecti diye, sirf kirklarinda annelik hayaline nokta koyacak oldugunu bildiğinden , sirf cevresindeki herkesin evlen baskisiyla ya da sirf buldugu ilgiyi kaybetmemek için evlenmesi.
malesef kadinlara bu cok yapiliyor. yakin bir arkadasim var, 27 yasinda. kendi burosunu acmis, altina arabasini cekmis bir avukat. ona bile evde kaldi baskisi yapıyorlar, gec kaldin diyorlar, kiz biriyle gorusse hemen " e ne zaman yuzuk" falan diyorlar.
haliyle kizlarda da bir baski oluyor. adamin kötü taraflarini gorseler bile devam ediyorlar.
hele isin icine aileler ve akrabalar girdiyse sorun ayan beyan acik da olsa gormezden gelip devam ediyorlar
sonrasi?? mutsuz evlilik.
sevgiliyken/ nisanliyken goze batan seyler evlenince o gözü kör ediyor.
o yuzden algilarini açar "ama seviyorum, kac yildir beraberiz" tuzagina düşmezsen hataya zor düşersin.
bir de yoldaki isaretleri iyi oku. sana iyi mesela ama baskalarina cok mu sinirli agresif? "ortamda kurt bana kuzu erkek candir

" storyleri ceken kizlar gibi salak olma. "bugun ona yapan yarın bana yapar" de.
daha yeni kkda 7 yillik sevgilisi olan adamdan dugunden bir hafta once siddet gorup ayrilan kadin konusu vardi. inatla ve israrla "hersey harikaydi bir anda boyle oldu" diyordu konunun sonlarinda "ofke problemi hep vardi, eşyalara zarar verirdi ama bana yapacagini dusunmedim" dedi.
yani basit, eşyalara zarar veriyorsa tabii ki yarin sana da zarar verir. demek ki ofke problemi var.
ya da anne kuzusuysa, herseyini anasina danisirsa tabii ki devam eder. ya da nisanliyken olan sorunlarda orta yolu bulamayip kendi aielsiyle seni dusman ettiyse demek ki orta yolu bulmaktan aciz bir oglan cocugudur. ondan bir b.k olmaz.
gibi gibi gibi.
herkes kendisini gayet guzel belli ediyor. gormek istemeyenler gozlerini kapatiyor.
ben de yeni evliyim. esime bayiliyorum, manifestlesem onu manifestlerdim. ama sevgiliyken de nisanliyken de bir tarafina gicik oluyordum. yine de bile bile evlendim. evliligimin ilk büyük kavgasini o konu yüzünden yapacagimi düşünüyorum:) sadece su an hazir degilim, biraz daha dolmayi bekliyorum

yani sevgiliyken nisanliyken olan seyler evlenince de olacak ama seni daha da gicik edecek oyle dusun.
yine bugun bjr konu acilmis kkda, kadinin eski konusuna baktim kocasi oyun bagimlisi. bilgisayardan ayrilamiyor. sormuslar sevgiliyken nasıldi diye "sevgiliyken de cok oynardi ama ben olunca oynamaz diye düşündüm" demis.
e neden oynamasin?
ya da bir arkadasim var uzak mesafe. adam yilda 3 kere 3 günlüğüne geliyor. Ama deccal gibi bir adam. hakaretler edip engelliyor vs. arkadasim hala diyor ki "tum sorunlarimiz uzakliktan. beraberken harikayiz. evlensek sorun yaşamayiz"
oysa beraberken sadece tatilde adam. ve hasret kaldigi - kendisine bayılan bir kadinla geçirdiği uc gunun keyfini cikartiyor. evlensen tabii ki kalan zamanlardaki gibi olacak. bunu goremiyor, evlenmek istiyor mesela. eger evlenirse bdv mudavimi olacak, haberi yok