evlilikte iletişimsizlik

Haklısın..

evlilik şeklini sormamın amacı bazı erkekler evden geldiklerinde sıcak yemek, temiz ve ütülü çamaşır düzenli ve güvenli seks hayatı için evleniyorlar ya acaba dedim eşiniz de o niyette miydi? fakat söylediğiniz kadarıyla sevgi bağıyla temellenen bir evlilik var. acaba kayınvalideye ilişkin kavgalar sonrasında annesi tarafından dolduruşa gelmiş olabilir mi?
neden evdeki düzeni bu kadar önemsiyor? çok mu titiz?
bilemedim... yine de değişebilir bence bu durum. ancak istikrarlı bir biçimde mücadele etmek zorundasınız. hem evdeki yaşam alanı ile ilgili, hem eşinizin size tavrı ile ilgili hem de kişisel gelişiminizle ilgili. sonuncusu en önemlisi çok erken evlenmişsiniz. mutlaka ama mutlaka tahsilinize devam edin ve bir meslek edinin. bu devirde mesleksiz olmak erkek için zor ama kadın için çok daha zor bence.
Allah yardımcınız olsun.

evlilik kadının bir adım geride durduğu erkeğin emrine amade olduğu, istenilen zamanda azarlanan horlanan istenilen zamanda sevişilen bir kurum değildir

tek tarafın değil tarafların görevleri vardır ve bu iki kişi zor hayat şartlarına karşı birlikte omuz omuza yol alırlar, herşeyden önce arkadaş olup muhabbet edebilmelidir çiftler, ben evlilikten bunu anlıyorum

ben mesela annesinin dedikodusunu bile eşimle yaparım, keza o da bana her haltı anlatır, burda konular okuyorum bazen, paragraf paragraf yazılar atıyorum 2.çocuk istiyorum sizce ne yapmalıyım vs, kocasının haberi yok kadının düşüncesinden hatun burda binlerce kadından yorum istiyo, tanımadığı kadınların düşünceleri kocasının düşüncelerinden daha önemli

bir evlilikte iletişim yoksa var olduğu sanılan diğer herşey sabun köpüğüdür bir üflemeye bakar söner gider

Annesi ve babası eşim küçükken boşanmışlar bunlar babada kalıp sersefil olmuşlar dağınık bi aile paramparça aile ilişkiler yani sıcak bi yuvadan çıkmadı ona sıcak yuvayı benim ailem verdi oda aile toplantılarımızda filan hep en iyi şekilde ağırlandı sora oda ailesini toplamaya çalıştı en büyüğü eşim erkeklerde

Anlaşılan bu gidişle "konuşarak" kendinizi, hislerinizi, istediklerinizi ifade edemeyeceksiniz. Bu, bir aralar benim de önemli bir sorunumdu. Size tavsiyem başkasının yazdığı bir kitabı okumanızdan önce bir not veya bir telefon mesajıyla eşinizle iletişim kurmayı denemeniz. Ben hala kullanırım bu yöntemi çünkü eşim sinirliyken çok kırıcı olabiliyor. Işin güzel tarafı bu yöntem ona da bulaştı. Kim önce yumuşarsa yada haksızsa konuyu o açar ve diyemediklerimizi yazarız. Ağzımızdan çıkan lafı geri getirmek imkansız ama yazarken tekrar okuyup düzeltmek mümkün. Bol şans

Bak canım anlıyorum anlatmak istediklerini bende bu düşüncede idim nişanlı iken mesela eşim savunmasaydı annesi işe olan kavgada annemi sen yanlış anlamışsın o düşünememiştir o dememiştir sen ole anlamışsın ilk kavgadada kv ile eşime gidip anlatmadı surat astı eşim anladı sordu anlattı oda sora aldıngeldi kv yanıma ne derdiniz var konuşun anlaşın tabi kv sakinleştirici içip geldi sakince konuştu haklı oymuş gibi ben çıldırdım haksızlığa gelemem çünkü ee tabi eşimde lumia haksız ki anneme sert konuşuyo annem halsız olsa sakin kalmaz dı filan die duşundu sonra bende aileme tel laf ettirmedim en küçük yeğenime dahi ettirmedim oda bi gun laf arası ben. Senin ailendeki en ufak çocuğa dahi laf edemiyorum dedi bende edemezsin dedim yani bu çekişmeyi eşim başlattı tek bi laf istedim haklısın ama oda annem oda böyle deseydi bana destek olsaydı herşey çok farklı olurdu hala içimde kv yaptıkları eşimin bu duruma sessiz kalması

Ben de mesajda daha rahat oluyorum eşimle yüzyüze konuşamadıklarımı yazabiliyorum

kendi ailevi sorunlarının acısını çıkarmaya çalışıyor sanki, annesiyle önceki iletişim eksikliğini telafi mi etmeye çalışıyor acaba?
tek çözümünüz yılmadan konuşmak. yazılı, sözlü, davranışla artık ne şekilde siz belirleyin problemlerinizi eşinize iletmeden evliliğiniz düzelmez. üstü örtülen her konu birikim yapar ve patlak verir. konuşurken sakin ve kararlı olmanız gerekiyor. sizin durumunuzda öfke ve duygu patlamaları, göz yaşları süreci yıpratır evliliğin kredisinden yer. herşeyi akılcı ve gerçekçi bir biçimde masaya yatırmalısınız.
susmayı lugatınızdan çıkarın.

Yani anlattım ya canım barıştıktan sora bile konuyu konuşmaya aciz kapat dedim filan diyip susturuyo şimdi o gulup film izliyo ben koskos oturuyorum yatak odamda

Bu benim suçum değil herkesin aile problemi var bende kotu donemler geçirdim evet o babasız ama bunun arkasına sığınmasın benim babam ona baba zaten ama o kabul etmiyor çok değişti ya evlendikten aileye iyice girdikten sonra

Bende aynı dertten muzdariptim ama seneler sonra öğrendim ki " onun anlayıp anlamamasindan çok, benim ona olan o konuda ki düşüncemi ve ofkemi söyleyip rahatlamak". Gerisini kendi düşünsün. Bazen mesajla da taciz ediyorum onu. Yoksa kendimi yiyordum. Bak.mesala az önce onu aradım. Telefonu meşgule attı. Oldu yarım saat dönmedi. Şimdi sinilenip öfke mi buyutmeyecegim iyi bir mesaj atacağım ona

Benimki çok akıllı haksız da olsam konuyu neye kzıdığımı anlamasa bile haklısın eşeklik etmişim diyo tartışmaya girse dırdırdan kafası şişer çünkü Eşin baskın olduğu için başta beni anlamaya çalış ben de güzelce ifade etmeye çalışıcam sabır anlayış göster diye rica et

Mesela ben kadınlık gorevlerimi bilmiyormuşum eşim öyle soyluyor Allah aşkına hanımlar şu kadınlık görevlerini bana açarmısınız
neden böyle şeyler söylüyor ki kendinde eksiklikler var bence kusura bakmayın ama öyle olmuş olsanız bile öyle denmez ki tahminimce hiç de öyle değilsiniz böyle çabaladıüınıza göre

Kaç kere dedim bilemezsin ilk başta tamam sora gene aynı adam yani amacını anlamadım dilimzi çozemedik birbirimizin hala

Canım herkesin bi kusuru vardır ama ben bu kadınlık görevini anlayamıyorum yani

Kaç kere dedim bilemezsin ilk başta tamam sora gene aynı adam yani amacını anlamadım dilimzi çozemedik birbirimizin hala
baya anlayışsız belli ki çok bencilce yaptığı sen de kırınca susup sinme özür dileyene kadar da konuşma soğuk davran

Bende bi ara öyle yaptım susmadım ağzıma geleni saydım ve iş çok çirkin bi boyut aldı o bana ben ona derken buyudu ama ben rahattım ağlamadım içime atmadım

baya anlayışsız belli ki çok bencilce yaptığı sen de kırınca susup sinme özür dileyene kadar da konuşma soğuk davran
Heralde şey diye duşunuyo bi özür dilerde alttan alırsam daha başa çıkamam aklıma bundan başka bişi gelmiyor ben nasıl tanıyıpda dilini çozucem eşimin

Heralde şey diye duşunuyo bi özür dilerde alttan alırsam daha başa çıkamam aklıma bundan başka bişi gelmiyor ben nasıl tanıyıpda dilini çozucem eşimin
benim babamda böyle malesef annem yarım asırdır çözemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…