evlilikte ilk aylar...

Bende yeni evli sayilirim 1 yil olmadi daha benm esimde herseye karisir mesela bir seyi islatmaya koysam bakarim esim oturmus kendi yikiyo dil saya saya sesim cikmaz bisede demem icimden ellerine saglik iyki yapdin diyorum icerde oturur gulerim bende bizim ikinci evliligimiz ve ilk evine geldigimde kendinin bekarlik esyalari vardi yerlerini deyistim veya attim cope mutfaga girdi elini attigi yerde kendi esyasi yok baska bise var bi sozlendi ayni anda napcaksin artik sen tek deilsin ben bu mutfakda yemek yapcam dedigim anda dahada karismadi ve alisdida tabi bazen firinda bisebyapdikdan sonra firini acik koymayi unutuyorum sogumasi icin onada sozlenir ama inanin hic tinlamam tam tersi alttan alttan gulerim

Bence hiç de büyütmemişsiniz. Çıt çıt ses çıkıyor diye bağırmak ne? Ekmek alıp gelmesi değil, samimi bir özür dilemesi gerekiyor. O küfür için geçerli bir bahane olması gerekiyor. Maalesef insanların ev hali dışarıdaki hali gibi olmayabilir. Ülkenin yapısı buna çok müsait değil ama mümkünse evlenmeden önce bir süre birlikte yaşanmalı, iki taraf da bir birinin ev halini, huyunu bilmeli. Sonra böyle hiç görülmemiş şeylerle karşılaşıp huzursuz olunuyor, bayır aşağı gidiliyor. Bir de göze çarpan, kırmızı bayrak çıkartan hareketleri de gözardı etmemek lazım. Bu hareketler ama 6 aya ama 6 yıla sizi de etkilemeye başlar. Öfke de sizi bulur, kıskançlık da... Ayaklarınızın üstünde durun, eşitlikçi bir insan olun, ne onun hakkını yiyin ne kendi hakkınızı yedirtin. Hiçbir şey olmamış gibi davranmayın ama geçerli bir özrü varsa fazla süründürme inadına da girmeyin.

Benim eşimde aynı kıymet verdiğinden değil ama takıntı.Bizim ocağında en küçük gözü ynmıyordu taktı ona dedim birşey olmaz takılma kendi kendine düzeldi
Yanmadiginda ocağın küçük deligi var iğne ile orayı karıştırın içini temizler gibi ,sorun biter o zaman
Naçizane tavsiyem

Bu benimki.
Çöpe yumurta kartonu koyma, çamaşırı öyle asma, bulaşıkları makineye böyle yerleştirme, prizden tutarak fişi çek, ıslak elle prize dokunma, saç kurutma makinesini kapatmadna önce soğukta çalıştır önce soğusun, kablosunu sarma kırılıyor, yerleri deterjansız sil parkeler yıpranıyor...
Sadece şu an aklıma gelenlerin bir kaçı

Allah yardımcınız olsun sanki bir ev Bark sahibi olmuşlar bizi beğenmiyorlar tahammül etmek zor sabırda bir yere kadar

Ya bi de yeni olduğu için yapıyolar benim eşim de böyleydi. Hani yeni alındı ya kıymetli, o kadar para verdi (!) her şeye sonuçta. Konu sahibi biraz alttan almalı o da çok ters cevap vermiş ilk başta. Böyle olmamalı.

Valla ne kadar dikkat etseniz de acemilikle bişeylerin canına okuyacaksınız bacım tecrübeniz yok çünkü gayet normal. Biz buzluktan çıkmış eti açmaya çalışırken mutfak tezgahını kırmıştık düşün salaklık derecesini djsjjs Olacak bunlar eşin istediği kadar titizlensin.

Evliligin ilk aylari cok zordur. Anlattiginiza cok benzerdik bizde. Benim esimde flort doneminden bambaska bir adama dönüştü evlendikten sonra. Nerdeyse 1 bucuk yil oyle devam etti ve ben de hep sorguladim.. acaba yanlis kisiyle mi beraberdim diye.. ama zamanla stresi azaldi, birbirimizle ayni evde yasamaya alistik. Huyumuzu suyumuzu anladik.. simdi cok sukur hersey yolunda. Tabiki arada anlasmazliklar oluyor. Ama bu o kadar normal ki. Sabredin bu donemde. Birbirinize asla unutamayacaginiz hakaretlerde ve hareketlerde bulunmayin. Esinle akli basinda bir sekilde konus. Iliskimizi yipratmayalim.. sonra bu soyledigin sozler yara olarak kalir kalbimde de.. ve gercekten de oyle oluyor. Sarilin birbirinize.. gececek bunlar

Evliliğin ilk zamanlarında böyle şeyler normal. Ne kadar flört dönemi uzun olsada aynı evde yaşamak farklı bişey. Ben ilk zamanlar niye o koltuğa oturdun diye kavga ediyordum adaptasyon süreci, zamanla birbirinize benziceksiniz. Ama her şeye küsüp gurur yaparsanız yıpranırsınız. Bunlar kolay çözülebilecek basit şeyler

Bende bi senelik evliyim
Eşimlede söz nişan vs dahil toplam iki senelik bi ilişkimiz vardı
Bahsettiğiniz gibi seylerden değil ama bizde evlendiğimiz ilk bi kaç ay nişan söz zamanlarında bile etmediğimiz kadar kavga ettik ve tartıştık
Hiç beklemediğim bi durumdu benimde
Ama ilk aydan sonra çok şükür bu zamana kadar problem yasamadık
Sanırım yeni ev, ne kadar tanısanda yeni biriyle ortak bi yerde yasamaya alışma, huyunu suyunu öğrenme vs öyle bi süreç o
Düzelir sizinde insallahh, üzülmeyin

İşte ben hep diyorum aynı eve girmeden anlaşılmıyor

Ocağı yakarken çıkan Çıt çıt sesi bunlara yol açıyorsa
Üzülüyorum aslında 6 yıl az değil sonuçta, şimdi güzel güzel geçinmek varken yanyana zorla getirilmiş gibi davranmak niye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…