evlilikte ilk aylar...

İlk zamanlar birbirinizi yeni tanıyorsunuz biraz zaman verin normal tartışmalar. Büyütmemek lazım. Kavgaları çok hararetlendirmeyin

Evliliğimn ilk aylari kadar berbat geçen hayatmda hic br dönem olmadi.
Cok severim esimi ama o zamanlar resmen dusmandik birbirimize hamile de oldum hemen cok zorlandik. Hem anne olmaya hem yeni eve hem eş olmaya alismaya calisiyordum. Ustelik benm annemin evi cok kalabalikdi.annem babam ogretmendi kardesm de vardi herkes oglen evde olurdu evlenince braz uzaga gelin geldim ve esim sabah gider aksam eve gelirdi bende calismiyordm cok da yanlizlik cekmistim cok cok cok zordu.
Ne kdar cok desem o kadar az kalir.
Gececek ama en az zararla atlatmanizi dilerim gececegni bilin

merhabalar hanimlar...20 gunluk evliyim. esimle 6 yillik flort sonucu evlendik. esim merhametlidir duygusaldir ve sevgisine guvenirim. lakin evlendk evleneli bi anlasmazlik pesimizi birakmiyor. yeni bir sehirde yeni hayata basladk ailelersen uzaktayz. buda psikolojimizi etkiledi tabi. konuya gelelim. bu sabah guzel kahvalti hazirliyodm sabah uyandk problem yoktu. evin ocagini yakmaya calisirken bilirsiniz dugmeye basili tutunca cit cit eder ve bu habire sonme yapiyo bende ust uste yaptm esim icerden noluyo bozuk mu ne diye ust uste yapiyon diye bagirdi hafiften. en sinir olsgm huyu bu. mali kiymetli bende onu uyarmiatm.benzer konudan. bende dedmki olabilir yanmadi ben napim dedm senin malin mi evin ortak esyasi sonradan eve dahil olmusum gibi davranma bana diye bagirdim bende. sonra bu bisiler soylendi sustu. bende.sofra hazirladm biraZ tabagi masaya sert koyunca bi bagirdi napiyon sen npiuon bilmem ne..seninle kahvalti edenin bilmem ne diye ilk kez.kufur etti. ustunu giydi gitti disarda yicem dedi bende keyfn bilir dedm. gitti hemen geldi geri ekmek vs almis. ben tabi yuzune.bakmadm ayri odalrda kahvalti ettik. sanahtan beri konusmuyoruz. iyice pisman olmaktan korkuyorum. kapilari carpiyo kendi kendine triplerde. ne yapiyim akil verin o hakaretnden sonra adim ben atmam da
Beklentiler yeni hayat aileden uzak düğün stresi yorgunluk bu tarz seyler normal. Bizde böyleydik. En sonunda aldim eşimi karsima noliyo ya bize dedim. Oturduk konuştuk o bana bunlardan rahatsiz oluyorum dedi ben ona. Dikkat edip uyguladik. Şimdi düzen oturdu. Konusmadan geçmiyor.

merhabalar hanimlar...20 gunluk evliyim. esimle 6 yillik flort sonucu evlendik. esim merhametlidir duygusaldir ve sevgisine guvenirim. lakin evlendk evleneli bi anlasmazlik pesimizi birakmiyor. yeni bir sehirde yeni hayata basladk ailelersen uzaktayz. buda psikolojimizi etkiledi tabi. konuya gelelim. bu sabah guzel kahvalti hazirliyodm sabah uyandk problem yoktu. evin ocagini yakmaya calisirken bilirsiniz dugmeye basili tutunca cit cit eder ve bu habire sonme yapiyo bende ust uste yaptm esim icerden noluyo bozuk mu ne diye ust uste yapiyon diye bagirdi hafiften. en sinir olsgm huyu bu. mali kiymetli bende onu uyarmiatm.benzer konudan. bende dedmki olabilir yanmadi ben napim dedm senin malin mi evin ortak esyasi sonradan eve dahil olmusum gibi davranma bana diye bagirdim bende. sonra bu bisiler soylendi sustu. bende.sofra hazirladm biraZ tabagi masaya sert koyunca bi bagirdi napiyon sen npiuon bilmem ne..seninle kahvalti edenin bilmem ne diye ilk kez.kufur etti. ustunu giydi gitti disarda yicem dedi bende keyfn bilir dedm. gitti hemen geldi geri ekmek vs almis. ben tabi yuzune.bakmadm ayri odalrda kahvalti ettik. sanahtan beri konusmuyoruz. iyice pisman olmaktan korkuyorum. kapilari carpiyo kendi kendine triplerde. ne yapiyim akil verin o hakaretnden sonra adim ben atmam da
İlk sorduğunda çalıştıramadım canım bakabilir misin diyip üstüne yıksaydın keşke. Sonra masaya tabak koyar mısın, çatal çıkarır mısın diye bir iki yardım üç kikirdeşme eşliğinde yavaş yavaş sofraya yardım etmeye alıştır. Nasıl alışırsa öyle gider.
bunun dışında birbirinize terslenmeyin teiplenmeyin konuşun. Çat pat kapı çarpmakla sorunları çözemezsiniz. eğer öfkeliyseniz muhattap olmayın sinirliyim biraz geçsin öyle konuşalım şimdi birbirimizi kırabiliriz diyip sonra iletişim kurun. Zamanl oturur. Ama küfür hiç olmamış bir gerek var kime sövüyor sanki düşman mısınız? Gerim gerim gerilmeden çözüme ermek gibisi yok.

tutumlu halinin farkindaydim ama bu denli titiz oldgnu bende yeni ogreniyorum. dusunsene evde biseye dokunsam.onu bozcakmisim gibi bi hava var.sanki ve zoruma gidiyor kimin gitmezki..o zaman al evini esyani basina cal demezmi insan
Dememeli. Dugmeyi anlatmissiniz da kapatirsiniz kapattim dersiniz olur biter. Cok alingansiniz bence. Esiniz bence mali kiymetli oldugu icin degil huyu oyledir ev esya onunda sizin de eviniz eşyanız. Ayrica tabagi sert koymaktan bende nefret ederim. Al esyani basina çal sözünü on yil dolacak hic kullanmadim. O da kullanmaz. Esimin de karistigi seyler olur arada bende gecistiririm ama bu sekilde degil. Mesela esim esnaf bende onun is yerine giderim yardimci olurum temizligine bende hmkarisirim bu niye burda onu niye oraya koydun. Bunlara alinacak gücenecek degiliz ki. Evlilik sizinm ama rica ederim birbirinize olan sayginizi sevginizi koruyun. Ipleri elime alayim şimdiden gözünü korkutayim diye düsünmeyin rekabete girmeye calismayin. Herseyi konusarak halledin. Birbirinizi sevin deger verin önemseyin gerisi kolay

Bence siz hatalısınız. Öyle ufacık birşeyde senin malın ortsk mal konusuuna girmeniz çok yanlış. Bunu dile getirmeye ne gerek ki zaten o evdeki herşey ikinizin değil mi?

Bence çok telaş yapmayın. Evlilik 5 senede ancak oturuyor bana göre. 3 senelik evliyim ben. Tam herşey oturdu derken çocuk oldu. Şimdi cocukla beraber yeniden alışmaya çalışıyorum duzenimize. Yaşadıklarıniz normal yani.
Normal derken, yani anlasamamaniz normal başlarda. Şiddet olmadıkça, aşağılama olmadıkça, yani kabaca basit düzeyde bu ve benzeri tartışmalar çok normal. Önemli olan sizin de eşinizin de dersinizi cikarip beraber yaşama kararınızı hatırlamanız ve devam etmek istemeniz.

Ya ewlenınce ,onceden umursanmayam neyse ya denilen bazı huylar goze batar.normal sureklı yanyanasınız.burada olay karsılıklı tahammul.bırlıkte yasamak bambaska bır sey.fılmlerde ızledıgınız hayatları bırakın yank onlar ısın şov kısmı. Karaışıklı ozverı ve sabır.. herkes farklı bır kulturde farklı bır aile yapısında yetişiyor ve sonra aile kıruyor.garip huylar,anlamsı takıntılıar,davranıslar olması cok normal.

Yeni evli kavgasına inanmıyorum ben illa ki oluyor diye anlatmıştı çevremdekiler de yıllarca evlilik fobisi geliştirmişim. Ailelere alışma dönemi oluyor sadece .Onun dışında sevgili iken nasılsak şimdi de öyle. Benim eşimin de her konuda fikri vardır.Yemek,ocak,fırın,sac kurutma makinesi ,priz aklınıza ne gelirse .Mesela saç kurutma makinesinin kablosunu düzgün sarmak gerekiyormus yoksa bozulurmuş.Prizden kablo çıkarırken desteklemezsek bizi carparbilirmis gbi şeyler. Birbirinizden çok şey öğrenebilirsiniz bu anlamda .
Ne yapayım demissiniz küfürlü ve kaba konuşmasına asla izin vermeyin tabi sizde ona daha positif yaklaşın bu olayı çözdükten sonra .

Asla yüz verme narsistlege kadar yolu var eminmisin merhametli olduğuna .. merhametli insan kahvaltı hazırlayan eşine böyle kaba ve itici davranır mi? Ayrıca masaya sert koymak hakkın hem kahvaltıya yardım etmiyor hem noldu karicim diye gelip sormuyor yattığı yerden hoyyy hoyyy diyor ancak Allah sabır versin ...kocama nazar değmesin maşallah sübhanallah cok nazik kibar kocam var..ama tabi kaç yıl boyunca en en en ayişını çektikten sonra nasip oldu bana...ya nasip olmasaydı erkeklerin hepsini ayı olarak bilecektim ama sanırım yüzde 99 u ayı gerçekten

iyikide buraya yazmisim kizlar...öz elestiride yaptim tabi ve sadece bekledim. özrünü diledi ve hatasini anladgini soyledi kabul etti kotu soz kullanmamam gerekirdi senden kiymetli degil hicbir sey sadece o an o sese aayar oldum dedi. neyse iste oyle hallettik hanimlar. iyi kotu yorum yapan hepinize tesekkur ederim. bu platform cidden farkliymis. ailemden evn kucugu modundayken simdi otobusle 24 saat suren bir uzakliktayim haliyle issizlik ve evde yalniz kalinca bende de birikimler olmus megersem😐 insallah alisirim sehre evime evlilige...bazen en yakinina anlatamadigin seyleri burda anlatmak cidden rahatlaticiymis...tesekkurler tekrardan♥

Merhabalar. Asagıda yazılanları da biraz okudum da sıze kızanlar olmus abartmıssın vs dıye. Her ıkı tarafta da hatalar var once onu belirteyim. Burdan cok elestıren olur cok dikkate almayın bence. Ama sunu soyleyeyım evlılıgın ılk basları sanılanın aksine bence cok stresli bı dönem. Ben de yeni evlı sayılırım ılk Ay gecmeyecek sandım gercekten. 1 ay boyunca eşimin eve alısamamasona şok olmakla gectı. Alısması Icın ugrastım. 3.4. ayda bosanacak mıyız acaba bız noluyo ya dedım Suan 7.aydayız şimdi tamam olduk diyebiliyorum yenı yeni. Benım Eşim de duygusal bırı cok yogun yasadı ailesinden ayrılma surecini (ailesi karsı caddede bu arada) sonra bu durum beni de etkiledi ve Tartısmalar arttı gece gunduz huzurum kalmamıstı.( Benım vajınusmus problemim de var bunun etkısı buyuk bizde) Ama gercekten hepsı gecıyor sabredin. Alısma donemınden dolayi boyle deyin kendınıze 1 ay sonra daha da alısmıs olacak. Bıde tabı kendimiz de abartmamamız lazım kızan taraf o ise alttan alan sen ol, sen kızarsan o alttan alsın bunu bırbırnızle konusun anlasın 6 yıldır tanımıssınızdır bırbırnızı bilirsiniz az cok neye nasıl tepki vereceğini . O yuzden ılk baslar sanılanın aksine bence cok zor zamanlar. Ben cok zorlandım kımse de bana demedı zor gecebılır vs dıye. deneyimleyerek anladım ben.

Herkesin bir defosu var,
esiniz biraz takintili olabilir, siz biraz fevri olabilirsiniz,
normal yani, kim dort dortluk,

ama isin icine kufurler, bagirismalar, kusmeler falan girdiginde karsilikli saygi biter, evde huzur kalmaz.

Dikkatli olmak lazim,
bir omur boyu evet dediniz, bu gidisle ya bir omur boyu surmez, ya da o omurden hic keyif alamazsiniz.

Bir de bir tavsiye : Regl zamani gomun cikolatayi. Ben de cok asabilesen bir insan olarak onlemlerimi aliyorum :olamaz:

Back
X