evlilikte ilk aylar...

tutumlu halinin farkindaydim ama bu denli titiz oldgnu bende yeni ogreniyorum. dusunsene evde biseye dokunsam.onu bozcakmisim gibi bi hava var.sanki ve zoruma gidiyor kimin gitmezki..o zaman al evini esyani basina cal demezmi insan
Benım esımde hassas oldugu seylerde oyle yapar mesela bilgisayarını alıp koyarken bana dıkkat et der sureklı. Basta ben de kızardım ama o varken ozellıkle hassas davranırım komık gelebilir ama ben de tabakları o rafa koyarken dıkkat etsene ya diye uyarırırm onu aynı şey bence 😂 normal karşılayın bence alısma donemı her sey goze batar o varken dıkkatlı davranırsınız o da farkedip tamm kotu davranmıyor der geçer belki. Bunlara takılınca kısır donguye giriliyor cunku takmamak lazım

Abartmayın diyen arkadaşlara söylemek istiyorum bir kere başladı mı cevap verilmediği sürece devam ediyor emin olun bana eşiö sakarsın mı demedi cenabet misin mi demedi bu kelimeleri hak etmediğim halde sakin kalmaya çalışıyorsun ama olmuyor işte
🙄 Dozunda bırakmak lazım tabi ya

ya ilk degil boyle esyasina cok hassas evde her kadin isine karismasi bana batiyor. mesela yemek yapmaya dalmisim bulask makinesi bitmis kirmizi isik dugmesi acik kalmis bu neden acik diye vb
yani bu konu icin onu uyardim iki kez. ucuncude bende.patladim ve regl donemimdeyim tam. evde kendimi.skmaktan deli oldum

Önce mutfak isleri "kadin isleri" olarak görmemeye baslasan iyi olur. Mesela esin o lambayi gördügünde "aa bak makine bitmis demek o, sen bosaltirmisin" diyebilirsin. Sormasi lazim, ki bilsin. Oda o makineyi kullanmali zaten.

Sanirim ev yükünü simdiden almissin ve adam pek birsey yapmiyor. Asil seni sikanda budur. Esin ile bu konuyu konusmalisin sakin bir sekilde, ve bir is bölümü yapmalisiniz. Nasil alistirsan, öyle gider.

Küfür etmesi çok çirkin olmuş cidden. Sizde ortak eşya falan filan demeseydiniz iyiydi ama takıldıgım nedensiz kahvaltı hazırlarken o içerideydi. Birlikte hazırlarsanız daha rahat olur gibi.
Bence oturun konuşun. Hayatınızın en güzel anları ziyan etmeyin. Dışarıdan ekmek alıp gelmesini takdir ettim. Hiç sevmem öyle triple giden insani

Evdeki eşyalara bu kadar kıymet mi veriyor eşiniz? Yeni evliyken tavada sogan kiyma kavuruyorum tava kaydı ocaktan hepsi birden halinin üstüne döküldü.
Yine çaydanlıktaki çayı halıya dokmuslugum vs var. Her evde olabilir böyle şeyler. Bu durumda nasil tepki verir bilmem eşiniz. Biraz daha toleranslı olmak gerekiyir..
Eşinizin küfür etmesi çok ama çok yanlis. O konuda ayrıca konuşun.

İki taraf da hatalı ama bence adam başlatmış. Sorabilir yanmıyor mu ne oldu diye, ama bunu “hayatım ne oldu, yanmıyor mu?” şeklinde sormak varken sesini yükseltmiş 🙄 Başlatan siz değilsiniz, eşiniz. Bana da böyle ufak bir şey için ses yükseltilse benzer şekilde karşılık veririm.

bende 3aylık evliyim. Bizim kendi aramızda böyle tartışmalar olmaz genelde millet yüzünden olur o daha oturmadı sanırım ondan herkes öyle söylüyor zamanla oluşur her şey.. ama bazen bizimde ocak çakmaz çat çat ses gelir o da söyler salondan hayatım bi öğrenemedn diye ama yada o bir şey yapamadığın da söylerim bence uslub önemli tahammül yok gibi sanki aranızda.. Sakin olmayı deneyin . Böyle şeyler için tartışmak gereksiz

İyi de böyle küserek konuşmayarak birbirinizi yıpratırsınız arayı soğuk tutmayın. Tartışın ama iki saat sonra yemek hazırladım gel, şunu yıkıyım mı diye laf atın rahatsız olduğunuz davranışlarda tabi kızın tepki koyun çekinsin ama küsmeyin, hemen küsmeyin ki daha sonrasında küseceğiniz vadeli günlere küsme kotası kalsın :)

Merhabalar. Asagıda yazılanları da biraz okudum da sıze kızanlar olmus abartmıssın vs dıye. Her ıkı tarafta da hatalar var once onu belirteyim. Burdan cok elestıren olur cok dikkate almayın bence. Ama sunu soyleyeyım evlılıgın ılk basları sanılanın aksine bence cok stresli bı dönem. Ben de yeni evlı sayılırım ılk Ay gecmeyecek sandım gercekten. 1 ay boyunca eşimin eve alısamamasona şok olmakla gectı. Alısması Icın ugrastım. 3.4. ayda bosanacak mıyız acaba bız noluyo ya dedım Suan 7.aydayız şimdi tamam olduk diyebiliyorum yenı yeni. Benım Eşim de duygusal bırı cok yogun yasadı ailesinden ayrılma surecini (ailesi karsı caddede bu arada) sonra bu durum beni de etkiledi ve Tartısmalar arttı gece gunduz huzurum kalmamıstı.( Benım vajınusmus problemim de var bunun etkısı buyuk bizde) Ama gercekten hepsı gecıyor sabredin. Alısma donemınden dolayi boyle deyin kendınıze 1 ay sonra daha da alısmıs olacak. Bıde tabı kendimiz de abartmamamız lazım kızan taraf o ise alttan alan sen ol, sen kızarsan o alttan alsın bunu bırbırnızle konusun anlasın 6 yıldır tanımıssınızdır bırbırnızı bilirsiniz az cok neye nasıl tepki vereceğini . O yuzden ılk baslar sanılanın aksine bence cok zor zamanlar. Ben cok zorlandım kımse de bana demedı zor gecebılır vs dıye. deneyimleyerek anladım ben.
Hislerime tercüman olmussunuz...Bu arada bizde de cinsel anlamda sikinti var daha dogrusu bende....ama cok sukur aştım ilk 10 gun hic bir sekilde olmamisti ve acayip stresleniyodum olmuyor diye...simdi hala korkarak oluyor ne zaman alisiliyor bu olaya bilmiyorum😐

Ayy benim tüpümde öyle hatta ben sinirlenirim hatta bu durumda eşim gelir tüpü yakar çakmakla.. Yardım eder.. sizin eş baya kaprisli 🙄

merhabalar hanimlar...20 gunluk evliyim. esimle 6 yillik flort sonucu evlendik. esim merhametlidir duygusaldir ve sevgisine guvenirim. lakin evlendk evleneli bi anlasmazlik pesimizi birakmiyor. yeni bir sehirde yeni hayata basladk ailelersen uzaktayz. buda psikolojimizi etkiledi tabi. konuya gelelim. bu sabah guzel kahvalti hazirliyodm sabah uyandk problem yoktu. evin ocagini yakmaya calisirken bilirsiniz dugmeye basili tutunca cit cit eder ve bu habire sonme yapiyo bende ust uste yaptm esim icerden noluyo bozuk mu ne diye ust uste yapiyon diye bagirdi hafiften. en sinir olsgm huyu bu. mali kiymetli bende onu uyarmiatm.benzer konudan. bende dedmki olabilir yanmadi ben napim dedm senin malin mi evin ortak esyasi sonradan eve dahil olmusum gibi davranma bana diye bagirdim bende. sonra bu bisiler soylendi sustu. bende.sofra hazirladm biraZ tabagi masaya sert koyunca bi bagirdi napiyon sen npiuon bilmem ne..seninle kahvalti edenin bilmem ne diye ilk kez.kufur etti. ustunu giydi gitti disarda yicem dedi bende keyfn bilir dedm. gitti hemen geldi geri ekmek vs almis. ben tabi yuzune.bakmadm ayri odalrda kahvalti ettik. sanahtan beri konusmuyoruz. iyice pisman olmaktan korkuyorum. kapilari carpiyo kendi kendine triplerde. ne yapiyim akil verin o hakaretnden sonra adim ben atmam da
Bu evde benim sözüm dinlenecek başlıklı iktidar mucadelesi veriyorsunuz.
Bizde 7 yıl birliktelikten sonra evlendik. Ilk 9 ay birbirimizi yedik. Sonuç son 3 aydir ikimizde geri adım attık 🤣 yani boru etmeden de devam edebilirsiniz. Siz sakin olun oda sakin olur. 100 yilda sevgili olsan evlilik ve ayni evde yasamak baska seyler.
Kendine küfretmiş resmen 🤣 disarda yerim deyip gidip ekmek mi alıp geldi 🤣🤣🤣
Çokta şey yapma. Evliliğin ilk günleri aranızdaki sevgi bir kaybolursa sonra geri zor geliyor
Çit çit yaptın diye kızıyorsa gel sen bir citta yakamazsan yarın kahvaltıyı sen hazırlarsın de dalgaya al geç. Vallahi sonu yok. Yaşadım biliyorum

Kusura bakmayın ama siz terslemişsiniz. Üslubunuz çok yanlış. Benim eşimde diyor bir sorun mu oldu diye ne var ki bunda? Eşinizin küfür etmesi de çok ayıp ve garip ama başlatan siz olmuşsunuz.
Bence bu olayın öncesi de var yoksa bu kadar alınmazdı konu sahibi, muhtemelen eşinin ilk icraatı değil malı kıymetli diyor. Çok fazla sessiz kalırsa adam evi sahiplenir bu sefer de kadın evde yatılı hizmetci gibi olur

Benım esımde hassas oldugu seylerde oyle yapar mesela bilgisayarını alıp koyarken bana dıkkat et der sureklı. Basta ben de kızardım ama o varken ozellıkle hassas davranırım komık gelebilir ama ben de tabakları o rafa koyarken dıkkat etsene ya diye uyarırırm onu aynı şey bence 😂 normal karşılayın bence alısma donemı her sey goze batar o varken dıkkatlı davranırsınız o da farkedip tamm kotu davranmıyor der geçer belki. Bunlara takılınca kısır donguye giriliyor cunku takmamak lazım
Laptop kişisel esya, ocağı kadın kullanıyo ve evin eşyası. Örnek aynı değil

Bende yeni eşimle kavga ettim benzer sebeple. Evde çöp poşeti vardı 10 pakete yakın kokulu yoktu ondan aldım söyleniyor niye aldın evde var son kullanma tarihi geçermiş poşetin veya mutfak balkonunı hergün yıkıyorum ben oraya da paspas koydum geçerken ayağımızı sileriz, daha yeni yıkanmış balkondan salona geçiyorum ayağını paspasa silmedin diyo sanki kendi temizliyor sanane. Bıktım valla konu sahibi sende sakın çocuk yapma tek tavsiyem bu

Laptop kişisel esya, ocağı kadın kullanıyo ve evin eşyası. Örnek aynı değil
Ahshshd neden kısısel olsun kocamın bilgisayarını kullanmak normal bence. Kullandığı da ocak degıl rafa tabak koymasından bahsediyorum. Ornekler esya kullanımı ile alakalıydı kısısel esya alan vs degıldı.

Hislerime tercüman olmussunuz...Bu arada bizde de cinsel anlamda sikinti var daha dogrusu bende....ama cok sukur aştım ilk 10 gun hic bir sekilde olmamisti ve acayip stresleniyodum olmuyor diye...simdi hala korkarak oluyor ne zaman alisiliyor bu olaya bilmiyorum😐
Cinsellik bolumunden ogrenebılırsınız bunu ama bıldıgım bı sure oyle olması normalmiş zamanla alısılıyormus sorunu astıysanız gerısı gelır ınsallah ☺️

Ahshshd neden kısısel olsun kocamın bilgisayarını kullanmak normal bence. Kullandığı da ocak degıl rafa tabak koymasından bahsediyorum. Ornekler esya kullanımı ile alakalıydı kısısel esya alan vs degıldı.
Eşiniz size dese tabakları düzgün koy masayı çizersin, aman tabak kırılmasın o tuşa dikkatli bas. Cidden alınmaz mısınız

Back
X