Evlilikte ilk yıl?

İlk 1 yılımı hatırlamak bile istemiyorum.. sürekli kavga kavga kavga..şimdi çok güzel şükür

Uyumlu bir eşiniz varsa zorlanmazsiniz. Ya da siz uyumlu iseniz yine zorlanmazsiniz. Binaenaleyh, biriniz uyumlu ise zorlanmazsiniz.:KK76:
Onun haricinde insan başlarda karşı cinsten biriyle yaşarken zorlanıyor elbette. İlk etapta tartışmalarda seviyeyi asla ama asla dusurmeyin. Yoksa öyle gider, yüz göz olursunuz, saygı falan kalmaz.
Tüm hayatiniz eşiniz olmasin. Yoksa insan fena sariyor karşısındakine:KK53:
Bizimki bir iki ay sürdü. Sonra alistim gitti.:KK55:
Maşallah size

• Beğen
Reactions: Kuf
Kendinizi sartlandirmayin derim. Bende mayista 2. Yila giricem. Ilk yılda 2. Yılda cok sukur bi kavgamiz olmadi. Ufak kizmalarimiz oldu tabiki ama uzatmamak gerek ufak seyler. Insallahda boyle gider. Biri kizdiginda digeri alttan aldiginda ortada bi sorun olusmaz bence. Sadece ilk 1 yil tanima süreci. Ne kadar gezersen gez bazi huylarini evlendikten sonra kesfediyo insan. Ben hep sunu soylerim. Bi iliskide saygı hic bi zaman kaybedilmemeli. Saygi biterse sevgide bitmistir cunku. Bunu korumaya ozen gosterin

Evlilikte ilk 1 yil alisma sureci bence.2 farkli insan farkli huylar..
Ne kadar taniyorum desende ayni evin icine girmeden taniyamiyosun maalesef..
Eşine ailesine evine evdeki islere calisiyosan evle beraber yürütmeye alismak demek.gozunu korkutma ama..:)

Yeni bir ev, yeni bir hayat.. Yastığın yorganın bile farklı.. Ve evlilik..
Uyum süreci..
Nişanlının hiç tahmin etmeyeceğin, hiç olmadık huy ve alışkanlıklarını görebilirsin. Cinsel sorunlar yaşayabilirsiniz. Ev işleri, maddiyat, vakit geçirme gibi konulArda bocalamalarınız olabilir. Beklediğin ve hayal ettiğin gibi gitmeyebilir. O yüzden beklentilerini düşük tut ki daha çok mutlu ve sabırlı olabilesin. Bocalama evresi bu şekilde geçer.
Kavgalar, tartışmalar, senin ailen benim ailem, düğünden kalan sorunlar vs olabilir. Değiştiremeyeceğiniz ya da gelmiş geçmiş şeylerin kavgasını etmeyin. Önemli olan kavga tartışma gibi durumlarda; ses yükseltilmemeli, hakaret argo gibi seviyesiz konuşmalardan kaçınmalı ve sakin kalınmalı. BirbiriniZi kısıtlamayın; her dk mıçmıç olmayı bekleme. İkinizin de ayrı özel ilgi alanlarınız olsun ve müdahale etmeyin. Aradaki saygıyı koruyun. Bu şekilde devam edilirse; çok da güzel devam eder.. :)

nasıl sevilmek istiyorsanız öğretin demissiniz ya bunu birsz daha açabilir misiniz?
Erkeklerin sevme algısı bizim gibi değil ben kendi hayatım üzerinden orneklendireyim ben de her kadın gibi eşim tarafından bevenilmek isterim iltifat duymak isterim cinsi münasebet olmadan da benimle yakın olsun isterim ama böyle olmuyor erkeklere seni seviyorum dersin o sana ben de seni der ben nasıl sevilmek istiyorsan onu öyle seviyorum iltifat ediyorum espiri yapıyorum bunun üzerine şimdi gözüne bakisimdan bile ne zaman iltifat zamanı anliyo;)))))))) biz daha çok komik bi ciftiz eşim ciddi ben komik öyle romantik Amerikan flimleri bekleme evlilikten seninle ilgilebmiyosa sen ilgilen bu konu üzerinde konuşmaktan çekinmeyin yani o düşünsün diye çok şey beklemeyin . Yemek yaparım mesela gözünün içine bakarım bişey söylemez fark etmezse çok beğendim dünyanın en lezzetli yemeği olduğunu düşünüyorsun ama bunu nasıl ifade edeceğini bilmiyosun dimi derim birlikte Güleriz ama bir sonraki yemekte ellerine sağlık çok güzel olmuş der :))) yani sevgiyle öğretme :))) bi de tensel temas önemli cinsi munasebet olmadan yani koltukta otururken birbirinize biseyler anlatırken hatta o sizin hiç anlamadığınız bi konu üzerinde çalışırken bile tensel teması koparmayin yanına gidip bi sarılın falan çay ya da kuruyemiş götürme bahanesiyle .biz hiç tartışmıyorum ama zaman zaman kirildigim oluyo o zaman tensel temas kesiliyor hemen fark esiyo .benim temel sorum bu adam neden benim hayatımda olmaya devam etsin bunu kendime sorarken esiminde aynı soruyu sorduğunu düşünürüm onun hayatının her aşamasında her anında bi izim olmalı ben yanında olmayınca şimdi burda olsa böyle söylerdi yapardı diyebilmeli .

Kızlar sorum tecrübeli arkadaşlara.Evlilikte ilk yıl neden tehlikeli?Bu yılı hafif hasarla atlatabilmek için nasıl davranılmali?Yapı olarak duygusal ve alıngan bir insanım.3 ay sonra düğünüm var.Ve herkes gibi mutlu bir evliliğim olsun istiyorum.
Sabırlı ol eşin ve sen birbirinize zaman tanıyın evliliğe insan hemen alışamıyor

İlk 2 yıl sonunda boşanmaya kalktık.
Sürekli bir evin reisi benim durumu vardı.
Boşanma olayından sonra 1hafta ayrı kaldık.
Aklımız başımıza geldiğinde , sivri taraflarımızı törplemek bizim olayı çözdü

Kızlar sorum tecrübeli arkadaşlara.Evlilikte ilk yıl neden tehlikeli?Bu yılı hafif hasarla atlatabilmek için nasıl davranılmali?Yapı olarak duygusal ve alıngan bir insanım.3 ay sonra düğünüm var.Ve herkes gibi mutlu bir evliliğim olsun istiyorum.

İlk yıl tehlikeli filan değil ha şuan biçok hareketi içine sinmeyen ama aynı eve geçince düzeleceğini düşündüğün bi adamla berabersen emin ol hiçbir şey değişmeyecek.

1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle birbirimizin gözünün içine bakarız.

Bence panik olmayın.

Seviyorsanız ve sevildiğinizden eminseniz birçok sorunu kolay atlatırsınız.

Anlayış ve hoşgörülu iki insanın evliliği neden zor olsun ki

Evlenecegin insan anlayisliysa korkma

İlk yılın içerisindeyiz biz ama kavgamız olmadı denecek kadar azdır, en önemli şey saygı, bunu asla yitirmeyin, asla kötü söz kullanmayın, saygı varsa sevgi ömür boyu sürer:KK200:

İki tane ayrı ailelerde yetişen, ayrı ayrı huyları tüyleri olan üstelik de karşı cins olan insanı aynı evin içine hadi bundan sonra birlikte kalacaksınız deyip tıkıyorlar. Arada sevişiyoeaun arada dövüşüyorsun. Yatıyorsun kalkıyorsun yanında. Hayret edilesi bi durum :D İlk zamanlar kafaya taktığın bi huyunu sonra bi bakmışsın görmezden geliyorsun. Ya da senin hoşlanmadığını düşündüğü bi huyunu zamanla düzeltiyor mesela. Zaman içinde böyle böyle uyum sağlıyorsunuz. Bir yıl mı olur br ay mı olur bilmem ama evet biraz zaman gerekiyor. Yıllardır tanıdığın insan bile aynı evin içinde hiç tanımamışsın gibi hayretlere gark edebiliyor insanı.

Back
X