- 8 Ekim 2018
- 310
- 104
- 103
- 28
- Konu Sahibi mellykelly
-
Biz nişanlıyken bu konuları netleştirdik. Benim istemediğim bir şeyi ancak çok mantıklı ve geçerli bir sebebi varsa yaparım dedim. Bir de eşler birbirine bir şey dayatamaz, dayatiyorsa memur amir ilişkisine dönüyor iş.. herkes sadece kendini bağlayan konularda kendi karar verirken aileyi ilgilendiren konularda birlikte karar verir.. tabi biraz esnek olmak gerekiyor iki taraf için de. Zıtlaşarak kavga ederek ne bir sonuç alınır ne de o kavgadan sonra normal bir ilişki sürdürülür..Evlilikte karar alıp verme konusunda kadın erkek dengesi nasıl olmalı? Erkek bir adım önde mi olmalı? Misal bir konu var eşiniz bi karar almış ona uyar mısınız yoksa zıt mı gidersiniz?
Eşinizin kati bir şekilde yapma etme dediği şeylere siz yapmayı istediğiniz halde tamam der misiniz yoksa yapmakta diretir misiniz?
Bu kadın erkek karar verme dengesini bir türlü oturtamiyorum. Bana göre istemedigim bir şeyi yapmamam gerekir. Fakat evlilikte erkekler daha mı farklı bir moda bürünüyor sözlerini dinletmek mi istiyor?
Bence kadın bir adım önde olup sanki kocası öndeymiş gibi davranmalı..Evlilikte karar alıp verme konusunda kadın erkek dengesi nasıl olmalı? Erkek bir adım önde mi olmalı? Misal bir konu var eşiniz bi karar almış ona uyar mısınız yoksa zıt mı gidersiniz?
Eşinizin kati bir şekilde yapma etme dediği şeylere siz yapmayı istediğiniz halde tamam der misiniz yoksa yapmakta diretir misiniz?
Bu kadın erkek karar verme dengesini bir türlü oturtamiyorum. Bana göre istemedigim bir şeyi yapmamam gerekir. Fakat evlilikte erkekler daha mı farklı bir moda bürünüyor sözlerini dinletmek mi istiyor?
Eşinizin manipülasyonlarına daha ne kadar geleceksiniz? Adam sizi korkunç bir şekilde manipüle ediyor, şiddet uyguluyor.Evlilikte karar alıp verme konusunda kadın erkek dengesi nasıl olmalı? Erkek bir adım önde mi olmalı? Misal bir konu var eşiniz bi karar almış ona uyar mısınız yoksa zıt mı gidersiniz?
Mesela örnek verir misiniz? Nasıl yapıyorsunuz o dediğiniz seyiBence kadın bir adım önde olup sanki kocası öndeymiş gibi davranmalı..
Kadınların daha olgun ve mantıklı düşündüğünü düşünüyorum, eşimi dinlerim doğru ve yerinde söylüyorsa ona uyarım, olmayacak bi düşüncesi varsa kendi düşüncemi sanki aslında onun düşüncesiymiş gibi anlatmaya başlar kabul ettiririm.. Şimdiye kadar bi sorun yaşamadık :)
Bu çok yorucu değil mi? Evlilik ömür boyu sürecek bir şey diye düşünürsek ömür boyu kocanızı bir şeylere ikna etmek için taktik mi yapacaksınız?Bence kadın bir adım önde olup sanki kocası öndeymiş gibi davranmalı..
Kadınların daha olgun ve mantıklı düşündüğünü düşünüyorum, eşimi dinlerim doğru ve yerinde söylüyorsa ona uyarım, olmayacak bi düşüncesi varsa kendi düşüncemi sanki aslında onun düşüncesiymiş gibi anlatmaya başlar kabul ettiririm.. Şimdiye kadar bi sorun yaşamadık :)
Bunun kadını erkeği yok ki, tamamen iki insan arasındaki eşitlik ve anlasabilme, orta yolu bulabilme uyumlariyla ilgili.Evlilikte karar alıp verme konusunda kadın erkek dengesi nasıl olmalı? Erkek bir adım önde mi olmalı? Misal bir konu var eşiniz bi karar almış ona uyar mısınız yoksa zıt mı gidersiniz?
Bunu bi taktik olsun diye yapmıyorum aslında, eşimle zıtlaşmak yerine onun içinde olumlu açıdan açıklıyorum, sonrasında kabul ediyor, yani normalde kabul edeceği bir şeyi o an kabul etmiyorsa farklı açıdan bakmasını sağlıyorum sadece.. Kesin olarak kabul etmeyeceği şeyleri zaten yapmaya yeltenmem.. Tabiki her konuda dediğim dedik, sadece benim dediğim olsun diyen bir insanda değilim, eşimin düşünceleride benim için çok kıymetli ve dikkat ederim :)Bu çok yorucu değil mi? Evlilik ömür boyu sürecek bir şey diye düşünürsek ömür boyu kocanızı bir şeylere ikna etmek için taktik mi yapacaksınız?
Eşimi dinlerim, eğer söylediği mantığıma uyarsa hiç zıtlaşmam hemen tamam derim. Bana asla şunu yapamazsın bunu edemezsin gibi bir şey söylemez. Kati suretle ben de ona söylemem. Ama bir fikir hoşuma gitmediyse bence bunun üstüne biraz düşünelim biraz mantıklı gelmedi diye fikrini değiştirmeye çalışırım. Biraz mütalaa etmekte hiçbir zarar görmüyorum. Evlilik ben sen demektense bir olmaktan biz olmaktan geçer.Evlilikte karar alıp verme konusunda kadın erkek dengesi nasıl olmalı? Erkek bir adım önde mi olmalı? Misal bir konu var eşiniz bi karar almış ona uyar mısınız yoksa zıt mı gidersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?