böyle yazınca anladım ben sizi. Haklısınız ne diyim. Bende böyle düşünüyorum çünkü.Ben bunları yapmak zorunda diye demiyorum, bende çalışan bir bayanım üstelik bebeğim var ona bakıyorum, eşim de çok medeni bir insan hiç donunu çorabını toplamadım evliliğim boyunca donu çorabı nerdedir nerden alır giyer onu bile bilmem o derece.. bazı kadınların ruh halini anlamıyorum sadece çevremde de var bu tarz kadınlar yani işine gelmeyince herkes eşit herkes kendi işini kendi yapsın der yeri gelince sen erkeksin evin reisi sensin evin direği sensin diyerek gazlar istediğini yaptırır, bunu anlamaya çalışıyorum. Üstelik kocam etrafa eşyasını da bıraksa gocunmam toplarım yani niyeti kötü değilse niyeti bana işkence yapmak değilse ne olacak iki farklı karakteriz sonuçta..böyle saçma mevzulardan evimin eşimin kendimin huzurunu kaçırmam valla hayatta daha büyük sıkıntılar var keşke her şey bu kadar basit olsa.
Ben bunun kesinlikle anneyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Eğer anne çocuğum peşini sürekli toplar, çocuğun istekleri için pervane olur, çocuğa hiç sorumluluk vermezse işte böyle erkekler yetişiyor. Bu saatten sonra değişeceğini düşünmüyorum ne yazık ki
Çok kötü gerçekten. Sizin de işiniz zor, Allah kolaylık versinKesinlikle eşim anne ve teyzeleri tarafından paşalar gibi büyütülmüş, yediği öndeyemediği arkasında. Gece 12de canı kızartma istemiş yapılmış akşam bişey istemiş evdemi yok annesi bi koşu habersizce evde yok dememişte eşim salonda otururlen markete inmiş almış, borç almış ama oğluna elimizdenyok dememiş. Şimdi eşim herseyi annesi gibi yapmamı bekliyor. 2 gün önce 57 yaşındaki kadın koltukta telefonu ile oynayan eşime gittik çekmeceden çorap getirdi ayağına giydirdi böyle analar oldukça adamlar neden arkalarını toplasınki ağzının içine bakan anneler var. Tüm sorumluluğu annesi üstlendiği için azıcık zora gelsin sinirleniyor neden çünkü anne ona fırsat vermemiş. Eşim 38 yaşında annesi hala bir topluluktayken ona selam verdin mi bununla konuştunmu diyor.
eşini seven insan, böyle düşünmemeli bence...merhaba kızlar çok dert değil ama bazen beni çıldırtan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum
belki bir çare bulabiliriz
benim eşim normal standartlarda iyi bir eş ve iyi bir babadır
ama çok tembel çoraplarını çıkarır kanepelerin altın atar
pijamasının altını bi yerde üstünü biyerde bırakır
aldığı bir şeyi asla yerine bırakmaz söylesemde fayda etmez
çok sıkışınca sen evdesin yap işde topla döküklerimi ne olacak diyor
ama ben zaten tüm gün evle ve çocuğumla ilgilendiğim için yeterince yoruluyorum
yorulmasam bile onun döküklerini toplamak neden benim görevim olsunki
acaba ben mi yanlış düşünüyorum
Bende çalıştığım için arada mutfağa girer, kolay sayılacak yemeklerden yapar. Balık pişecekse mesela ben elimi sürmem, et yemeklerinin bir çoğunu yapar. Pazar kahvaltıları onundur, misafir gelecekse yada planımız varsa ortalığı şöyle üstten süpürür. Hastaysam ortalık çok batmayacak kadar tertip düzen sağlar. Beyaz eşyalar bozulmadığı sürece evimize tamirci, usta girmez. Gerekirse internetten araştırır ufak tefek tamir/tadilat işlerini yapar.
Tabi o bu işleri yaparken ben prensesler gibi oturmuyorum, mesela pazar kahvaltısı hazırlıyorsa yatakları kapatıp, etrafı toparlıyorum. Akşam yemeği hazırlıyorsa, çamaşıra, ütüye bakıyorum gibi.
Ha önceden böylemiydi tabiki hayır, örneklerdeki gibi iç çamaşırlarının yerini bile bana sorardı. Ben evde deli dana gibi dolaşırken paşam keyif yapardı, birde gel oturalım, benimle ilgilenmiyorsun vs. söylenirdi. O zaman tut ucundan işim hafiflesin, bende yanında keyif yapayım derdim. Düşündüm, ben bunun annesi değil eşiyim, iş, ev ve anne olarak sorumluluklarım zaten hali hazırda var. Gerek söylendim, gerek karşıma alıp güzellikle konuştum en azından bu hale getirdim.
Yani diyeceğim şu ki, şimdi size sevimli gelip makarasını yaptığınız bu tarz, zamanla sizi yoracak, söylenmenize ve tartışmalara sebep olacak, gözünüze daha çok batacak. O yüzden şimdiden önleminizi alın. En azından bu konuda ağzınızın tadı kaçmasın. Beceremiyorlar demeyin, işlerine gelince her haltı yiyen insanoğluna bu işler çıtır çerez emin olun. Biz anamızın karnında öğrenmedik.
merhaba kızlar çok dert değil ama bazen beni çıldırtan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum
Kadin da evde cocugu buyutuyor, temizlikti, bulaşikti, çamaşirdi ilgileniyor. Niye ben evi işi yapiyorum demiyor. İstediği bir az anlayiş, saygı.Evin alışverişini kim yapıyor, faturaları kim ödüyor, sonra evde tamirat gibi şeyleri hallediyor herhangi yaptığınız bir gezi tatil gibi organizasyonları kim yapıyor kim Kişilerle muhatap oluyor.
Coluklu çocuklu koca adamlara bu terbiyeyi bizim değil annelerinin vermei gerekirdi yani coookk geç kalındı kısaca arkasını toplayıp suyuna kadar önüne getiren annelere selam ederim.merhaba kızlar çok dert değil ama bazen beni çıldırtan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum
Siz evliliği çok yanlış anlamışsınız. Bu dediğini yapmamak için evlenmesine gerek yoktu, bir temizlik şirketiyle anlaşabilirdi.adam ne için evlenmiş kendi çorabını kendi toplayacak olsa
Ben su yontemle cozdum. Ben dedim kirli sepetine atilmayan hicbirseyi yikamiyorum. Yarin camasirin kalmayinca ay niye pis deme dedim. Yikamadimda. Basta yapamadi. Bende yere attigini alip yataginin onun tarafinda yere koydum. Sonra bakti olmayacak. Atti. Bazen iyi niyettrn sorarim camasir oncesi varmi diye. Sakli gizliler ortaya cikar.Size yardımcı olamayacağım malesef, bende aynı durumdayım.. Sadece konunuzu görünce yazmak istedim,sizi çok iyi anlıyorum... Bende hep düşünüyorum, ben arkasını toplamak zorundamıyım eşimin.. Üstelik ben çalışıyorum ve 9 aylık bebeğim var.. Artık yoruldum,bunaldım. Güzel güzel konuşuyorum yok,küsüyorum yok,tartışıyorum yok.. Değişen hiçbir şey yok.
Ne yapabiliriz benimde fikirlere ihtiyacım var....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?