evlilikte kadın kocasının döküklerini toplamak zorundamıdır

Neredeyse on senelik evliyim ama kocama bu tarz şeyleri öğretemedim. Hala çoraplarını sağa sola atar, koltukların üzerini gardrop gibi kullanır, tıraş olduğu zaman lavaboyu düzgün yıkamadığı için her yere sakal kıllarını bulaştırır... bu liste böyle devam eder gider. Artık saldım ben de, arkasını topluyorum mecbur. Neyse ki ev işlerine yardım etme konusunda mızmızlanmaz hiç. Evi süpürüp vileda atar yani. Ben bütün gün çalışıyorum, sen neden yapmıyorsun demez.
 
böyle yazınca anladım ben sizi. Haklısınız ne diyim. Bende böyle düşünüyorum çünkü.
 
Konu 2013tenmiş ya atladım bende sazan gibi,kimin işi gücü yok da hortlatıyor bu konuları yaaa
 
Ben bunun kesinlikle anneyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Eğer anne çocuğum peşini sürekli toplar, çocuğun istekleri için pervane olur, çocuğa hiç sorumluluk vermezse işte böyle erkekler yetişiyor. Bu saatten sonra değişeceğini düşünmüyorum ne yazık ki
 

Kesinlikle eşim anne ve teyzeleri tarafından paşalar gibi büyütülmüş, yediği öndeyemediği arkasında. Gece 12de canı kızartma istemiş yapılmış akşam bişey istemiş evdemi yok annesi bi koşu habersizce evde yok dememişte eşim salonda otururlen markete inmiş almış, borç almış ama oğluna elimizdenyok dememiş. Şimdi eşim herseyi annesi gibi yapmamı bekliyor. 2 gün önce 57 yaşındaki kadın koltukta telefonu ile oynayan eşime gittik çekmeceden çorap getirdi ayağına giydirdi böyle analar oldukça adamlar neden arkalarını toplasınki ağzının içine bakan anneler var. Tüm sorumluluğu annesi üstlendiği için azıcık zora gelsin sinirleniyor neden çünkü anne ona fırsat vermemiş. Eşim 38 yaşında annesi hala bir topluluktayken ona selam verdin mi bununla konuştunmu diyor.
 
Çok kötü gerçekten. Sizin de işiniz zor, Allah kolaylık versin
 
Benim eşim normalde düzenli bir insandir ama bu konu bizde de böyleydi. Ben de bi daha atmazsa bulduğum çorabı çöpe atacağımı söyledim. Öyle de yaptım. Artık atmıyor sağa sola.
 
"Ben bu evi toplamakla ve çocuğumuza bakmakla yükümlüyum. Senin bu tarafının hizmetçisi değilim" deyin ve bidaha coraplarini dışarda gorursem çöpe aticam deyin. Ben öyle yapıyorum birkaç kere yaygara koparinca zor da olsa öğreniyorlar sert yapın biraz
 
eşini seven insan, böyle düşünmemeli bence...
 


Bir kaç saat evvel benzer bir konuya bu cevabı vermiştim, tekrar yazmamak için alıntıladım.
Evet eşinizin yaptığı saygısızlık, aynı durumu bende yaşadım yeni evlendiğim zamanlarda. İnatla kaldırmayın, dayanabildiğiniz kadar attığı yerde bırakın eşyalarını. “Ben senin annen, bakıcın değil eşinim, aynı şeyi benim sana yaptığımı düşün, empati kur” diye inatla sokun kafasına. Ben bazen attıklarını toplar önüne koyardım, tartışmadan sakin bir dille “bunları ortaya atmakla, kir sepetine atmak aynı performansı gerektiriyor canım” der bırakırdım kucağına. Yatak odasına ayaklı askı aldım, kir sepetine atılmayacakları oraya asar akşam yine giyer.
 
" Zorunda mıyım?" Konusuna girerseniz çıkamazsınız işin içinden. Yapmak zorunda olduğumuz için veya bu bizim görevimiz diye yapılmaz evlilikte bu işler. Istediğimiz, kocamızı, çocuğumuzu, evimizi,evliliğimizi sevdiğimiz için yapıyoruz bunu. Niye böyle oldu bizim kadinlarimiz? Her konu "mecbur degilim"e, " zorunda degilim"e bağlanıyor. Bakım iyi bir es iyi bir baba diyorsunuz. Ilişkilerde herkes bir diğerinin birseylerine katlanır, görmezden gelir falan filan. Bu sizin onun kölesi olduğunuz, eşiniz tarafından ezildiginiz, umursanmadiginiz anlamına gelmez. Size garezine yapmıyorsa çok büyük dert değil. Çok içten bir şekilde nasıl hissettiğiniz, ne yapmasını istediğinizi dile getirin ve sevdiğiniz adamın birkaç parca döküntüsunu toplamaya devam edin. Çok inanıyorum birgün mutlaka bu özveriyi görüp size yardımcı olacaktır.
 


Durumdan duruma değişir bence şöyle ki;
Erkek çalışıyor kadın çalışmıyorsa henüz çocuk yoksa evdeki her işi yapmalı (tabii bu çorabını istedigi yerde çıkarabileceği anlamina gelmez)
Erkek çalışıyor kadin çalışmıyor çocuk varsa kadın evdeki temel görevleri yapmalı yine çorap çok saçma
Ikisi de calisiyosa evde her şey eşit olmalı
Kadın çalışmıyor ama o gün çok yorucu bir günse veya hastaysa erkek cook cook yardımcı olmalı vs. Ama çorap her türlü çok saçma elin mi kırık ayağın mi kirik diye sorarlar adama
 
ben toplamiyorum genelde asla elimi bile surmem sonra kendisi mecbur topluyor
 
Evin alışverişini kim yapıyor, faturaları kim ödüyor, sonra evde tamirat gibi şeyleri hallediyor herhangi yaptığınız bir gezi tatil gibi organizasyonları kim yapıyor kim Kişilerle muhatap oluyor.
Kadin da evde cocugu buyutuyor, temizlikti, bulaşikti, çamaşirdi ilgileniyor. Niye ben evi işi yapiyorum demiyor. İstediği bir az anlayiş, saygı.
 
Coluklu çocuklu koca adamlara bu terbiyeyi bizim değil annelerinin vermei gerekirdi yani coookk geç kalındı kısaca arkasını toplayıp suyuna kadar önüne getiren annelere selam ederim.
 
Ben su yontemle cozdum. Ben dedim kirli sepetine atilmayan hicbirseyi yikamiyorum. Yarin camasirin kalmayinca ay niye pis deme dedim. Yikamadimda. Basta yapamadi. Bende yere attigini alip yataginin onun tarafinda yere koydum. Sonra bakti olmayacak. Atti. Bazen iyi niyettrn sorarim camasir oncesi varmi diye. Sakli gizliler ortaya cikar.
 
Bunun adi idare etmek evliligi cok baska anlamis bazilari. Adamin corabinida toplamiycaksa kadin adam neden evlenmismis bi kadin bunlari soyluyorsa oturup bi dusunsun bakalim. Kadin kendine acimiyorki kocasi merhamet etsin kadina. Ailelerimiz bizi okutsun is sahibi etsin sonra bu elin adamlarinin pis corabini donunu toplayalim. Birde onca laf isitelimkadini kolesi gibi kullanmaya calisan erkeklerin gozunun yasina bakmayacaksin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…