evlilikte kadın kocasının döküklerini toplamak zorundamıdır

keşke bende okadar rahat olabilsem ozaman hiç sorun olmayacak :) ben bir dökük gördüğüm zaman çıldırıyorum
mutlaka ev her daim temiz ve düzenli olacak

ben evim pis ve düzensiz demedimki eşim evin ağasıdır ben sultanı geçinip gidiyoruz..sende kendini bu kadar kasma bence ömründen yiyorsun..

Tabiki yapmak zorunda değilsin ama hem çalışıp hem eşinin dağınırklığını toplayan kadınlar ne yapsın. Hem iş, hem ev, hem çocuk.Eşinin huyunu değiştiremezsin bu saatten sonra. Bence senden kötülerini düşünüp haline şükret.

Bu erkeklerin bazıları neden böyle bende anlamıyorum. Ev işi konusu çalışmaktan çok farklı bir şey. Ben de 3 yıl çalışmış ve şu an çocuğumdan dolayı ara vermiş biri olarak biliyorum bunu. İşte çalışmanın yeri belli saati belli. Ama ev işi sürekli bir şey hiç bitmez.
Benim eşimde evde her işi benden bekler, kendisi her tarafı dağıtır hiç bir şeyi toplamaz. Hiç bir işe elini sürmez. Ben galiba bundan dolayı (ikide küçük çocuğum var) artık evlilikten iyice bıktım. Kendimi hizmetçi gibi hissediyorum artık. Hele bırde şu an memleketten geldik. Bir haftada canım cıktı. Eşimin ailesinin yanında kaldık. İki hafta boyunca 6 kişiye yemek, bulaşık, çay, temizlik,çamaşır her şey bana kaldı. Ne eşim ne diğerleri hiç bir iş yapmadılar. Ne bu kadınların çektikleri anlamıyorum bu toplumda bütün ev işllerini biz mi yapmak zorundayız?

ben evim pis ve düzensiz demedimki eşim evin ağasıdır ben sultanı geçinip gidiyoruz..sende kendini bu kadar kasma bence ömründen yiyorsun..

canım ben zaten pis ve düzensizdin demek istemedim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ben sadece eşim bir yerde dökük bıraktığında onu mutlaka o an kaldırmam lazım yani bekliyeyim canım istediğinde kaldırayım olayı yok bende her an herşey yerli yerinde olmalı
birde küçük oğlum var onun için çok yoruluyorum onu anlatmak istedim elimde deil işte

Bütün eşler aynı galiba. Evlendiğimizde ben çalışmıyordum. ev hergün derli toplu düzenli oluyordu. çalısmaya başlayınca evin düzeni değişmeye başladı tabi herşeye yetemez oldum. bu seferde bu ev niye dağınık diye söylenmeye başladı. aynı sizin eşiniz gibi yediği içtiğ i olduğu yerde kalır. banyodan çıkınca banyo darmadağın.bir öğretemedim peşini düzgün bırakmasını ama annelerinden kaynaklanııyor. kayınvalideme de bu oğluna hiç iş öğretmemmişsin hiç bir şeye yardım etmiyor diyorum valla. en azından temizlikte çekip itme işlerine. desem gelip bir saat sonra yapar oda benim işime yaramaz..çünkü çok yardımcı olan insanları tanıyorum. hemde çok çalısıp eve çok geç geldikleri ve eşleri çalısmaıdğı halde. şimdi oğlum var çalışmıyorum. sizinle aynı durumdayız yani. hep aynı hep aynı(

canım ya bende evi dağıtıp sonrada niye buralar dağınık dediği zaman sinir oluyorum ya
hem kendi dağıtır hemde neden bunları yerine koymuyorsun diye bana söylenir
ki zaten istisnai durumlar haricinde evim dağınık değildir bazen oğlum çok huysuz olur ozaman toplayamam

ben umudumu kesdim zaten artık bunlar değişmez

ne kötü bir durum ya
kendimizi hizmetçi gibi hissettiriyorlar
oysa biz eş olmak istiyoruz hayatı paylaşmak istiyoruz
ama anladım ben onlar kendilerine hizmetçi arıyorlar
eş olmak istemiyorlar kendileri üstün olsun rahat olsun istiyorlar
ama yapmamak lazım gerçekten
ben eskiden eşim yardım edeyim sana derken ben yapma ben yaparım
aman sen otur yorulma diye diye böyle oldu
sonrada aman sus huzurumuz bozulmasın sus tartışma çıkmasın
ama artık öyle yapmıyorum söylüyorum sürekli eşime dır dır yapmadan
iylikle bıkmadan usanmadan söylüyorum
bakıyorum arada artık yardım ediyor
dışarı çıkacaksak ben hazırlanıyorsam o oğlumun üstünü giydiriyor
kahvaltı sofrası varsa toplamama yardım ediyor
zaten herzaman yapsında istemiyorum ki
zorda kaldığımdada yapmalı diyorum oda yavaş yavaş yapıyor artık sağolsun

Bahsedilenler insanin kendi sorumluluğudur .kimse kimsenin arkasını toplamak zorunda değil
Suç adamlarda degilki , annelerinde

Hayat müşterektir her şey paylaşılınca güzel baylar dışarda çalışabilir bayanlarda evde çalışıyor hem evde hemde dışarda çalışan bayanlarda aynı sorunları yaşayabiliyor fakat ev kadınlığı aslında hepsinden zor evde kalınca ister istemez ev işi yapmak zorunda kalıyor bayan eşlerin onlara destek olması için hiç değilse kendi sorumluluğunu bilmesi gerekir,örneğin cips yedi beyefendi boş paketi çöpe atması zor bir şeymi ortada bırakıp gitmek saygısızlık bence yada çoraplarını kirli sepetine atmak çokmu zor böyle küçük şeyler hanımların hem gönlünü okşar, hemde işini kolaylaştırır sevgilerrrrr

Ne güzel yazmışsın.
Bunlar 5k da hallolacak fazla mesai istemeyen şeyler
Ama kirli sepeti ve çöp Kutusu diye bi icat var
Sagda solda duracagina cok zor değil bunların içine atmak.

Ben ev hanımı olsaydım zevkle eşimin döküklerini toplardım ...

Eşinizin niyeti, sizin ne kadar yorulduğunuzda önemli tabii. İnsanda met meder kalmamışken eşi sağı solu dağıtırsa hoş olmaz .

Ben çalışan bir bayanım eşimi mutlu etmek için elimden geleni yaparım, kendimi iyi hissettiğim sürecede sorun olmaz benim için. Yalnız hakkını yemeyim eşimde iyidir gerçekten. Başıma olmadık yere iş çıkartmaz mesela ama bende hayat müşterek sende yapacaksın dayatmasına girmem.

Biz evliyiz sonuçta elime mi yapışacak ki? Ama gerçekten yorgun olsam eşimde ihtiyacım olduğu halde bana yardımcı olmasa üzülürüm çok ...

Son düzenleme:

Bu ilgi, bu sefkati neden kocalarimizdan bekleme hakkimiz yok? Ne zamandan beri evi hanimi = hizmetçi oldu? Ben eger esimi düsünüyorsam ve aksam yemegi hazirlayip, yorgunluk çayi yapiyorsam, esim niye beni düsünmesin?

Niye diyemiyor "Ya bu kadin bütün gün evimizi temizledi, çoçugumuzla ograsti, en azindan ben çoraplari çamasir sepetini koyim yada buzdolaptan aldigim seyi geri yerine koyim" demiyor? Calisan kadinlarda var ve onlar eve gelip bide çoçuk ile ilgelenip yemek yapiyorlar o yorgun halleriyle. Erkeklere bir çorap çamasir sepetine koymakmi agirina gidiyor?

Sonuçta ikimizinde evi. Cocuk degilki arkasini toplayim. Koskoca adam, sorumlu davranmayi ögrenmesi gerekiyor. Ayrica burda " suç hep annelerde, onlar ogullarini öyle yetistirdi" katilmiyorum. Bende baba evinde çok nazli büyüdüm, annem bana hiç ev isleri yaptirmiyordu. Simdi evliyim o zaman bende ev isi yapmayim, nede olsa annem bana ögretmedi

Yani hem erkek, hem kadin bekar hayatindaki rahatligi istiyorlar is yaniliyorlar. Artik evlisin, beraber bir hayat sürdürüyorsün ve birbirini mutlu etmek zorundasin.

Biraz acımasız olmamış mısın be canım.. Tamam kocası böyle büyütüldü diye bu kadın haksız mı. Belki adam kendini farklı tanıttı, farkı gösterdi. Kaldı k bir kişiyi aynı evde yaşamadan tanıyamıyorsun ki...Kütükler bence yontulabilir, burada bu dağınık adamı azcık eğitmek için fikirler vermek yerine sen kendin etmişin sus otur demek pek hoş değil. Ynalış anlama dobralığınla sevdiğim bir üyesin ama bu sefer sana katılamıyorum :)

Mükemmel bir cevap. Başka bir konuda da dediğim gibi biz evlenirken hayat arkadaşı seçiyoruz, evlatlık almıyoruz. Ona eş olalım, yoldaş olalım istiyoruz annesinin rolünü evde devam ettirelim diye evlenmiyoruz. İçtiği sodanın şişesini çömpe atmak, çoraplarını kirli sepetine atmak bireysel yapılabilecek şeylerdir. Yeri geldi mi eve kadın çağırdığımızda temizlik için önden evi topluyoruz kadına ayıp olmasın diye. Soda şişelerini falan ortada bırakmıyoruz. Bu kadın bu kadar saygıyı hakediyor. Eşler haketmiyor mu?

canım aslında onun 10 dk.sını alırsa, seninde 10 dk. nı alır, mantıken bakarsan. Ama senin asıl kırıldığın nokta saygısızlık olması değil mi. Yoksa o kadar işi yapıyorsun o da çok zor değil.
Benim eşimde bazen sağda solda bırakır, hatta annesi derdi çok dağınık sıkıntı yaşıcaksın evlenince diye. bende bana yapmaz derdim. Gerçekten de öyle. Arada dağınıklığı olur ama mesela geçen annemler geldi babam ayran döktü, halıya parkeye geldi. Eşim otur canım sen ben silerim dedi.
Böyle yardımları olunca bende çok takmıyorum ufak tefek dağınıklığını. Bugün o dağıtır ben toplarım, yarın ben dağıtırım o toplar. Ama mesele evdesin işte yap durumuna getirmesi. Bence bunu anlat eşine, yapması zor değil yaparım ama senin özensizliğin beni düşünmemen yoruyor de..

Benim eşimde öyle dağınık. Benimde en çok şikayetçi olduğum konu çoraplarıydı. Atıyor sağa sola özellikle yatak odasında yerlerde çifter çifter çorap ya diyorumki temizse çekmecene kaldır kirliyse kirli sepeti var banyoda tuvalete falan giderken al eline atıver çok mu zor. Bir söyledim olmadı iki söyledim olmadı. En sonunda aldım çoraplarını kedimin kumunun içine attım. Bir daha atarsan yine aynı şeyi yaparım dedim. Şimdilik kirliye atıyor. Yerlerde koltukların üzerinde bıraktığı çöpleride kıyafet dolabına koyuyorum.

Kizlar benim.esimde biraz daginikcadir
Ama hic beni.rahatsiz etmedi
Inanin cocuklarin oyuncaklari defalarca.topliyirum.oglum cok.ufak bayiliyor sepeti ters cevirmeye
Esimin coraplarini kirliye atmam yada savurdigi pijamalari askiya asmam on ar saniyemi.aliyor
Bizim.bir dedigmizi iki.etmezken gece yarilarina kadar calisip bizi en iyinsartlarda yasatirken dagittigini al kendin topla demek ona.haksizlik olur diye dusunuyorum

anneannem olsa işinin adı ne yapacaksın derdi kesin,ama ben öyle düşünmüyorum hayat müşterekse tutacak bir işin ucundan ve dagılmayacak öyle sağa sola :)

Başlıkta hata var, kadın kocasının döküklerini toplamak zorunda mıdır, daha önce de kahvaltı hazırlamak zorunda mıdır gibi bir soru da vardı.. Birincisi evliliğin kurallarını çizen bir merci yoktur bu merci toplumun ta kendisidir ve kendi kafasındaki dayatmaları karşısındakine empoze etmek için uğraşır, durur.

Erkekler üçe ayrılır; aileden eğitilmişler, eğitilebilirler ve eğitimi asla kabul etmeyenler. Ailesi usul adap öretmemişse, anası evde sürekli peşinden gezip her dağınığını toplamış, üzerine yetmemiş bir de ağzına beslemişse bu adamlar ikinci ya da üçüncü sınıfa girerler. Birde öyle anneler vardır ki erkek oğlumdur paşadır demez, gerekli hayatını idame ettirecek işleri çocuğuna öğretirler. bunlar zaten aileden eğitimli geldikleri için evde de eşlerine yardım etmekten çekinmezler.

Üçüncü kısım erkeklerle uğraşmak zor ya kabul edeceksin ya da hayatına devam edeceksin. Ama eğitilebilirler de iyidir ki bu modele benim eşimde girer. Bunlar evde bir şey görmemiş ama içerisinde aile özlemi olan insanlardır. Bir işin ucundan tutmaya meraklıdırlar ama nasıl yapacaklarını bilmezler, siz onları bu oyuna dahil edeceksiniz ve zamanla kendisi yapar hale gelecek. Bir erkek çoraplarını kanepenin altına atıyorsa o çoraplar kafasına giydirilmeye de müsaittir yani :) Mutfakta siz yemek yaparken, çağırıp canım ya şu tabakları masaya taşırmısın dediğinde taşıyorsa ve buna tepki vermiyorsa bilinki eğitilebilirdir, üzerinde çalışın derim..

Görevlere gelince tekrar belirtmek istiyorum iki kişilik yaşamda herkesin görev dağılımı vardır ve uygun olmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…