keşke bende okadar rahat olabilsem ozaman hiç sorun olmayacak :) ben bir dökük gördüğüm zaman çıldırıyorum
mutlaka ev her daim temiz ve düzenli olacak
ben evim pis ve düzensiz demedimkieşim evin ağasıdır ben sultanı geçinip gidiyoruz..sende kendini bu kadar kasma bence ömründen yiyorsun..
Bütün eşler aynı galiba. Evlendiğimizde ben çalışmıyordum. ev hergün derli toplu düzenli oluyordu. çalısmaya başlayınca evin düzeni değişmeye başladı tabi herşeye yetemez oldum. bu seferde bu ev niye dağınık diye söylenmeye başladı. aynı sizin eşiniz gibi yediği içtiğ i olduğu yerde kalır. banyodan çıkınca banyo darmadağın.bir öğretemedim peşini düzgün bırakmasını ama annelerinden kaynaklanııyor. kayınvalideme de bu oğluna hiç iş öğretmemmişsin hiç bir şeye yardım etmiyor diyorum valla. en azından temizlikte çekip itme işlerine. desem gelip bir saat sonra yapar oda benim işime yaramaz..çünkü çok yardımcı olan insanları tanıyorum. hemde çok çalısıp eve çok geç geldikleri ve eşleri çalısmaıdğı halde. şimdi oğlum var çalışmıyorum. sizinle aynı durumdayız yani. hep aynı hep aynı(
Bu erkeklerin bazıları neden böyle bende anlamıyorum.
Ev işi konusu çalışmaktan çok farklı bir şey.
Ben de 3 yıl çalışmış ve şu an çocuğumdan dolayı ara vermiş
biri olarak biliyorum bunu. İşte çalışmanın yeri belli saati belli.
Ama ev işi sürekli bir şey hiç bitmez.
Benim eşimde evde her işi benden bekler, kendisi her tarafı dağıtır hiç bir şeyi toplamaz.
Hiç bir işe elini sürmez. Ben galiba bundan dolayı (ikide küçük çocuğum var)
artık evlilikten iyice bıktım. Kendimi hizmetçi gibi hissediyorum artık. Hele bırde şu an memleketten geldik.
Bir haftada canım cıktı. Eşimin ailesinin yanında kaldık.
İki hafta boyunca 6 kişiye yemek, bulaşık, çay, temizlik,çamaşır her şey bana kaldı.
Ne eşim ne diğerleri hiç bir iş yapmadılar.
Ne bu kadınların çektikleri anlamıyorum bu toplumda bütün ev işllerini biz mi yapmak zorundayız?
Hayat müşterektir her şey paylaşılınca güzel baylar dışarda çalışabilir bayanlarda evde çalışıyor hem evde hemde dışarda çalışan bayanlarda aynı sorunları yaşayabiliyor fakat ev kadınlığı aslında hepsinden zor evde kalınca ister istemez ev işi yapmak zorunda kalıyor bayan eşlerin onlara destek olması için hiç değilse kendi sorumluluğunu bilmesi gerekir,örneğin cips yedi beyefendi boş paketi çöpe atması zor bir şeymi ortada bırakıp gitmek saygısızlık bence yada çoraplarını kirli sepetine atmak çokmu zor böyle küçük şeyler hanımların hem gönlünü okşar, hemde işini kolaylaştırır sevgilerrrrr
Allah aşkına kusura bakmayın biraz sert bir mesaj olabilir
Dert mi bu yani şimdi! şikayet edilecek konu bu?
Ne olmuş dağınıksa zaten sizde ev hanımınız ve evet sizin göreviniz bu
Konu sahibine hak veren hanımlara sesleniyorum;
Biraz ilgili biraz şefkatli olun kocalarınıza..
Bırakın dört dörtlük olmasınlar, eksiklikleri olsun herşeye dır dır etmeyin
Eşlerinizi evde rahat ettirmeye bakın sonra diyorsunuz ki eşim eve gelmiyor, arkadaşlarıyla çıkıyor, bana ilgisi azaldı vs..
Çalışıyor olsanız neyse ama zaten ev hanımısınız
Ben eşinizin yerinde olsam ve böyle bir durum olsa yeri gelip bağırıp kızıyomuşsunuz ya sizden önce ben efelenirim noluyo hayırdır
derim çok mu zor geldi derim
derim yani..
Artık kadınlarımıza bi hal olduğunu düşünüyorum, iyice çıt kırıldım oldular her şey zor gelmeye başlıyor..
annesi herşeyini toplayan bir adamsa hayır bu saygısızlık değil
evlenene kadar suyu bile anneciği tarafından ayağına getirildiyse yatağı toplandıysa bu onun için normal
çünkü onun lügatında böyle işleri erkek yapmaz anne yapar anneden sonra eş yapar
ama söyle olsaydı, annesi bu adamı tam teşekküllü çölde kutupta tek başına her işini halledecek bir birey olarak yetiştirseydi bu adam yemekte temizlikte her işin yarısını yapsaydı çocuğu sen emzirseydin o altını değiştirseydi, ve birden bire çoraplarını ortalığa atan bir adam haline dönüşseydi evet bu saygısızlıktı senı umursamamaktı.
bu zamana kadar böyle yetiştiğini bildiğin gördüğün bir adamdan neden birden bire prens olmasını bekliyorsun ki?
Bu ilgi, bu sefkati neden kocalarimizdan bekleme hakkimiz yok? Ne zamandan beri evi hanimi = hizmetçi oldu? Ben eger esimi düsünüyorsam ve aksam yemegi hazirlayip, yorgunluk çayi yapiyorsam, esim niye beni düsünmesin?
Niye diyemiyor "Ya bu kadin bütün gün evimizi temizledi, çoçugumuzla ograsti, en azindan ben çoraplari çamasir sepetini koyim yada buzdolaptan aldigim seyi geri yerine koyim" demiyor? Calisan kadinlarda var ve onlar eve gelip bide çoçuk ile ilgelenip yemek yapiyorlar o yorgun halleriyle. Erkeklere bir çorap çamasir sepetine koymakmi agirina gidiyor?
Sonuçta ikimizinde evi. Cocuk degilki arkasini toplayim. Koskoca adam, sorumlu davranmayi ögrenmesi gerekiyor. Ayrica burda " suç hep annelerde, onlar ogullarini öyle yetistirdi" katilmiyorum. Bende baba evinde çok nazli büyüdüm, annem bana hiç ev isleri yaptirmiyordu. Simdi evliyim o zaman bende ev isi yapmayim, nede olsa annem bana ögretmedi
Yani hem erkek, hem kadin bekar hayatindaki rahatligi istiyorlar is yaniliyorlar. Artik evlisin, beraber bir hayat sürdürüyorsün ve birbirini mutlu etmek zorundasin.
evle ilgileniyorum derken temizlik çamaşır bulaşık ve 2 yaşındaki oğlumun dökükleri zaten bütün günümü alıyor
eşimin döküklerini toplamak 10 dakika almaz belki ama bu yaptığı saygızılık değilmi
mesela cips falan çıkarıyorum akşam yiyor boş paketini orda bırakıyor kalkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?