evlilikte kadın kocasının döküklerini toplamak zorundamıdır

Canim bende dayatmada bulunmuyorum oğlum olmadan önce hicde dokuklerini toplasin gibi bir derdim yoktu ama gurbete gelince birde bebek olunca herseye yetememeye başladım ve eşimin benim halimden anlamasi benim için çok basit olan bir corabini bile kirli sepetine atmamasi beni çok üzdü oysa ben onun için neler yapmamki

tamamen aynı durumdayım.eşim sağolsun annesi kötü alıştırmış hiçbir şeyini toplamaz. ama bana sen ne iş yapıyorsun toplada demez. keserim ben dırdır yaptım vırvır yaptım hiçbirini yapmadım vsvs.olmadı çare.ama şunu farkettim soylersem yapıyor e hep ben mi söyleyeceğim arkadaş diyorum ama ben erkeğim onu oradan kaldırmam gerektiği aklıma gelmez ki diyor. hım öyle mi bende çok bunaltmadan arada şunu götür şununu kaldır vs gibi telkinlere başladım. birde bir kuruyemiş yemesi vardır cok meşhur.halı koltuklar üst baş her yer batar.kırıntılarla 1 kuş sürüsü doyar. zamanla uyara uyara ama tatlı dille tabi. ama arada yorgunluktan gözüm dönmüşse ufak çemkirmelerde olabilir :) birşekilde daha bir düzene girdi sanki. bazen şaşırtıcı toparlamalar yapıyor. ama genel manada mutfakta bir çikolata açmışsa çöpe atmazda çöpün önüne tezgaha koyar o derece

Hepimizin ortak derdi bu sanirim.
Aileden böyle yetismis demesin kimse, benim kaynanam manyak, masada cep telefonunu birakip gidip yatsak oda kapisinin önüne birakiyor o derece. Ama benim esim annesinden kacmis gitmis duzensizligini rahat yasasin diye.
Evlendigim dönem hafta bi evine gelen kadin vardi o topluyordu totosunu. Yillar sonra ayni kadini temizlige cagirdim ise baslayinca, dedi ki esini düzeltmissin ev hic eskisi gibi degil, ben de dedim ki yooo ayni ben topluyorum arkasini..
Bir de ben hem cocuk hem tam zamanli calisiyorum suan .
Ama ben herseyi denedim olmuyor arkadas, benimki de ayni seninki gibi, iyi bi baba iyi bi es. Bahce isi yapar tursu kurar.. ama o kirli boxer hala yatak odasinda yerde :) coraplar da yaninda:)
sallamiyorum artik, artilarini dusunuyorum napiyim.

Bir çorabı toplamak zor olmasa gerek adam ne için evlenmiş kendi çorabını kendi toplayacak olsa üstelik evdesin kocan çalışıyor mu adam yorgundur bende evde çalışıyorum deme sen istediğin zaman dinleyebiliyorsun kocan işten belki tuvalete gitmeye zaman bulamıyor senin başında patron yok o yüzden onun yorgunluğu ile kendi yorgunluğunu kıyaslama attığı bir çorap olsun hiçkimse çök tertipli düzenli değil olamasa temizlik hastası diyorlar

Yanlış düşünmüyorsunuz onun kendisi yapmalı. Ama siz toplamazsanız, toplamayacak ve o dağınıklık sizi rahatsız edecek. Sonuç olarak siz kendi huzurunuz için toplayacaksınız, o da dağıtmaya devam edecek. Erkek çocuğunuz varsa siz onu böyle yetiştirmeyin.

Vallahi tebrik ederim bu kafaya nasil ulaştın azıcık anlat 8 senelik evliyim bir kere eşimin çorabını donunu yerden kaldirmadim ha atmadi mi yebi evliyken atti ama aninda soyledim evet evlendik hayat müşterek ama bu senin donunu çorabını toplayacagim anlamina gelmez ki o da benimkini toplamadigina göre ortak alana saygili olmak zorunda.
Ama siz köle ruhlu olduğunuz için bunu anlamak imkansiz nerseyse adam corabini atmicaksa neden evlendi degil mi bizim işimiz ne toplariz akşama kadar te Allahim ya

Bacım konu 6 yıllık :)

esim de döker ben toplarim asla sorun etmem
o da baya cayimi getirir, suyunu getirir sofrayi kurar, cocugun altini alir, yikar giydirir
yani hersey ortaklasa oldugu kadar onun ve cocuklarin döküntüsünü ayirmam ev isine bütüncül bakarim
hasta olsam ayagima sicak suyumu yapar, ben de onun esyalarini yikiyorum saol askim der, eline saglik der. yani corap mevzusuna ben de cemkirmedim degil haklisin askim derdi ama uzunca bir süre o huydan vazgecemedi
ne mi yaptik banyoda cikarip kirli sepetine atiyor artik, kendiliginden oldu

ev hanımısın diye topla ne olucak diyebiliyor ... çalışan bir hanım olsan bu kadar rahat olamaz .erkekler işte ... haksız değilsin biraz dikkatli olsa iyi olur tabi ...
Bunun çalışmakla alakası yok. Kayınvalidem yıllarca çalışmış ama kayınpederim kadınsın yapacaksın diyormuş. Bunun bence insanlıkla alakası var.

Evin alışverişini kim yapıyor, faturaları kim ödüyor, sonra evde tamirat gibi şeyleri hallediyor herhangi yaptığınız bir gezi tatil gibi organizasyonları kim yapıyor kim Kişilerle muhatap oluyor.

Evin alışverişini kim yapıyor, faturaları kim ödüyor, sonra evde tamirat gibi şeyleri hallediyor herhangi yaptığınız bir gezi tatil gibi organizasyonları kim yapıyor kim Kişilerle muhatap oluyor.
ne ilgisi var? Erkek bunları yapıyo diye kadın kocasının pis donlarını çoraplarını toplamak zorunda mı?

Kadın da bu söylediklerinizi yapıyor, yapmasa da çocuklara bakıyor, bütün gün ev topla temizle, çamaşır bulaşık ütü, yemek hepsi kadının üstünde. Ee erkekler bizim donumuzu çorabımızı topluyor mı sapdan soldan? Ayrıca eşi çalışsa da bu muameleyi yapan erkekler var. Yani mevzu insanlık, vicdan, merhamet mevzusu. Yanş mevzu erkeklerin erkektir, ağadır diye değil, insan evladı gibi yetiştirilmeleri mevzusu...

Kimse döküntü toplamak zorunda değil
Ama biri dağınık olunca öbürü de toplamayınca öyle kalıyor
Ayrıca eşinizin evdesin topla işte demesi çok korkunç

Sene 2013 konu sahibinin mesajı ve benim cevabım
Tabi ben o zaman evli değilim ve 25 yaşındayım
Şu an gördüm ki o işler öyle olmuyormuş
O çoraplar sepete gidecek efendim!

Konu sahibi çok haklısın

Allahım aklımı kaybedip yeniden bulmuşum
Konu hortlamasa görmeyecektim

Ben bunları yapmak zorunda diye demiyorum, bende çalışan bir bayanım üstelik bebeğim var ona bakıyorum, eşim de çok medeni bir insan hiç donunu çorabını toplamadım evliliğim boyunca donu çorabı nerdedir nerden alır giyer onu bile bilmem o derece.. bazı kadınların ruh halini anlamıyorum sadece çevremde de var bu tarz kadınlar yani işine gelmeyince herkes eşit herkes kendi işini kendi yapsın der yeri gelince sen erkeksin evin reisi sensin evin direği sensin diyerek gazlar istediğini yaptırır, bunu anlamaya çalışıyorum. Üstelik kocam etrafa eşyasını da bıraksa gocunmam toplarım yani niyeti kötü değilse niyeti bana işkence yapmak değilse ne olacak iki farklı karakteriz sonuçta..böyle saçma mevzulardan evimin eşimin kendimin huzurunu kaçırmam valla hayatta daha büyük sıkıntılar var keşke her şey bu kadar basit olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…