Evlilikte Kadının görevleri ve erkegin görevleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış bir evlilik yapmışsın hemen de çocuk yapmışsın

Buradan dönüş olur mu bilmiyorum

İşe geri dönecek misin? Hani en azından yardımcı kadın tutarsın hizmetçilikten kurtulursun belki. Bu sefer de çocuğa kim bakacak? Bakıcıya kreşe para verecek ışık göremedim senle kocanda.

Bizim iş yerinde de doğum izninden dönenlerden bazıları galiba roll-on deodorant kullanmıyorlar

Yanlarına yaklaşılmıyor açıkçası :(

Ben işyerinde katlanamıyorum evde kocası ne yapsın

Tabi bu soyledigim senin alkolik hanzo için geçerli değil

Bebekle en sağlam evlılıkler bile çok çatırdıyor maalesef ki şu durumda boşanmayı önermem çünkü belki eşiniz en başından boyleydi siz idare edıyordunuz ama şimdi lohusalık pskljisi insanı yapabıleceklerini bile yapamayacak gibi hissettirebiliyor çok ağır geliyor .. Bende 14 aylık bir bebek annesiyim herşeyi saldım üsten üsten yapıyorum ama kendimi asla bırakmıyorum banada aaa bebek seni hiç yormuyor herhalde çok iyi görünüyorsun sözleri geliyor tamameeen kuyruğu dik tutmaya çalışmamdan kaynaklı yoksa ben 14 aydır uykusuzluktan ölümsüzlüğe doğru gidiyorum🙈 Sizede tavsiyem o kendinizi hiç bırakmayın🌸

Olay bebek değil ki, adam bekar gibi takılıp tüm işleri konu sahibine yıkıp bir de sosyal medyada koca memeli kadınlara bakıyormuş, anası da yaveri, senin yüzünden böyle elde tutamıyorsun, senin ailende ev işleri yapan erkek var mı diyormuş.

Yoksa bebek yorar elbet.

Al kocanı karşına senin çanağına s.çrm efend gibi eve gir kır bacağını evin içine yardım et elin ayağın mı tutmuyor tek başıma mı yaptım çocuğu iki dakka insan ol diye şarlaman lazım. Bekar gibi takılmayı bıraksın.
Erkekliğine tükürttürmesin. Erkek adam evine çocuğuna sahip çıkar, karısını prenses gibi kollar gözetir.

Boşanmak değil bunun çözümü. Sakin bir vakitte bebek uyurken ne kadar zorlandığını anlaması lazım. Yardımcı tutsun içip parayı hiç edeceğine. Sen hasta olssn bebeğe kim bakacak anası mı? Adamın değil sanki bebek, kaynananla mı yaptınız?

Alkolik bir adamdan boşanmayı düşünüyorsunuz di mi?

Uzun lafın kısası bu mu?

Büyük haksızlığa uğruyorsunuz. Bütün bunlarla baş edemediğinizi düşünmenizin sebebi eşinizin sorumluluğunu yerine getirmemesi. Üzerinize titremesi gereken dönemde içkisi, sanal aldatması, cinsellik ve ev işi beklentisiyle boğuşuyorsunuz. Siz nasıl anne olduysanız eşiniz de baba oldu ama durumun farkında bile değil. Evde hayata tutunmak için sürekli ilgi bekleyen minicik bir yenidoğan varken konu sizin vücut kıllarınıza nasıl geliyor? Ev işi dediğiniz yapılır bir şekilde, beyefendi o kadar rahatsızsa sosyalleşmesinden kısıp bir yardımcı tutsun. Kayınvalide de size akıl vereceğine çocuğu ve eşiyle ilgilenmek yerine boş zamanlarını kadın memesi izleyerek değerlendiren oğluna sahip çıksın.

Son düzenleme:
Malesef ki haklısın ama bizi bu hale getiren bu lohusalik durumları oldu öncesinde bu halde değildi bu yüzden birseyler düzelirmi ümidim var boşanmak için evlenmedim ki sonuçta
Hayır öyle olmadı. kendini bile kandırmaya çalışıyorsun.merhamet sonradan yok olabilecek bir özellik değil.yanıbaşındaki kadın fiziki, manevi perişan hâldeyken umrunda olmayan biri var.eskiden de iyi değilmiş şimdi de iyi değil ilişkiniz.ilişkiyi övmeye çalışırken bile ne kadar didişsek de zıtlaşsak da cart curt yazmişsin.sen bu adamı seviyorsun belli ki ama ilişkiniz hiçbir zaman iyi değildi kabul etmek lâzim.sen tölere etmişsin.ayakları yere basmayan tuhaf bir hâiniz var.nasıl desen sanki fazla yüzeyselsiniz.

Öncelikle bebeğinize cok titremenizin sebebi sanırım kardeşinizden kalan tramva ha bir anne olarak titremenizi de normal buluyorum eşinizin bunu anlamaması da çok kaba bir davranış ne yani sizin doğumdan sonra biraz salmanız eşinizin gözünün dışarı kaymasına mı sebebiyet veriyormus yada evine bağlı olmamasına geçsinler bikere bu ayakları o imzayı atarken beyefendi hastalıkta sağlıkta iyi günde götü günde diye kabul edip evet demedimi onun düşünceli olup size ev işlerinde yardımcı olması gerekiyor kadın olmak demek her yükü sırtlanmak demek değildir hem çocuğa bak hem eve bak hem kocanın gönlünü yap her yük kadına yüklenmemeli onun bunu görüp size destek olması lazım destekte olmuyorsa köstek hiç olmaması lazım
Öncelikle degerli yorumun icin cok teşekkür ederim o kadar güzel yazmissin ki anlaşılmak en ihtiyacim olan şey bu ara evet maalesef öyleymiş doğumdan sonra kendini salarsan ev işi yemek ütü cocuk hepsine aynı anda yetişemezsen erkeğin gözü dışarıda kayıyor evdende kaçıyormuş ama kadın kaçacak yer bulamiyormuş çünkü herkes kusuru kadında arıyormuş bende bu işlerin böyle olduğunu bilmiyordum yeni yeni öğreniyorum herkes çok kusursuz ben artık ben mi beceriksizim ben mi bitek yapamıyorum diye düşünmeye basladım

Olay bebek değil ki, adam bekar gibi takılıp tüm işleri konu sahibine yıkıp bir de sosyal medyada koca memeli kadınlara bakıyormuş, anası da yaveri, senin yüzünden böyle elde tutamıyorsun, senin ailende ev işleri yapan erkek var mı diyormuş.

Yoksa bebek yorar elbet.
Benim demek istediğim belkide bu adam bebekten öncede boyleydi çünkü bebekten sonra böyle olamaz aniden kadın şimdi extra yalnız ve çaresiz kaldı artık hiç idare edemiyor..

Tamam ben de onu söylüyorum bebekten önce yardım ediyo muydu bu adam size dip köşe temizlik mi yapıyordu napıyodu
Evet ben çalışıyordum yapardı şimdi herseyde sen evdesin sen çalışmıyorsun diyor ama ben çalışmıyor değilim dogum iznindeyim

Bizim iş yerinde de doğum izninden dönenlerden bazıları galiba roll-on deodorant kullanmıyorlar
Bunu doktor mu yapıyor? Otobüsteki dayılardan yazın artık bir şey beklemememiz lazım demek ki :D

Rahmetli dedem doktora gideceği gün donuna kadar ütülü giyerdi hani doktor görürse bir yerini soyunur ederse ayıp olmasın diye.

Öncelikle degerli yorumun icin cok teşekkür ederim o kadar güzel yazmissin ki anlaşılmak en ihtiyacim olan şey bu ara evet maalesef öyleymiş doğumdan sonra kendini salarsan ev işi yemek ütü cocuk hepsine aynı anda yetişemezsen erkeğin gözü dışarıda kayıyor evdende kaçıyormuş ama kadın kaçacak yer bulamiyormuş çünkü herkes kusuru kadında arıyormuş bende bu işlerin böyle olduğunu bilmiyordum yeni yeni öğreniyorum herkes çok kusursuz ben artık ben mi beceriksizim ben mi bitek yapamıyorum diye düşünmeye basladım
Kesinlikle böyle düşünmeyin bu sizinle ilgili bir problem değil bana göre o çocuk sadece sizin çocuğunuz değil eşiniz olacak adamında çocuğu onun çocuğu için bazı şeyleri salmış durumdasınız aynı zamanda bunu anlayışla karşılamayıp gözünü dışarı dikecekse diksin zaten hayır gelmez bu adamdan

Hayır normal evlilikte insanlar her şeye yetişmeye çalışmıyor. Erkekler de çocuktan önce olduğu gibi çocuktan sonra da destek oluyor. Kadının erkeğin görevleri olmuyor evin ve çocuğun ihtiyaçları oluyor, o ihtiyaçları da karı koca beraber gideriyor. Yetişemediğinde de erkeğin gözü dışarı kaymıyor. Kayan olursa da gözünü oymak suretiyle anasının evine gönderiyor

Evet ben çalışıyordum yapardı şimdi herseyde sen evdesin sen çalışmıyorsun diyor ama ben çalışmıyor değilim dogum iznindeyim
O zaman sağlam bi cinnet gerekiyor ya para versin yardımcı tutsun beyfendi ya da çenesini kapatıp evinin işini yapsın çocuğuna baksın

Ohoho hiç böyle düşünmemiştim vurun kahpeye yapmışsınız yetişemiyorum😂

Yanlarına yaklaşılmıyor açıkçası :(

Ben işyerinde katlanamıyorum evde kocası ne yapsın

Tabi bu soyledigim senin alkolik hanzo için geçerli değil
Roll on kullaniyoruz ama bitkisel alkol paraben vs içermeyen birsey ama hiç bir işe yaramıyor dirseklerimden ter damlıyor o derece yoğun bir terleme yani

Eşin çocuk sorumluluğunu anlayamamış. Senin neler yaşadığının farkında değil.
Kayınvaliden de onun eksiğini kapatmak için sana yükleniyor.
2 çocuğum var. Doğum iznindeyim. Evde yardımcımız var asla yetişemem.
Yardımcı olmasaydı da olurdu. Ama hiçbir şey tam olmazdı. Ütü yapamam. Muhtemelen eşimin gömleklerini ütüye gönderirdim.
Ya da kendi ütüleyecek. Her hafta sonu oturup 5 gömlek 5 pantolon ütülerse sorun kalmaz. Geri kalan kıyafetleri ütülemeye gerek yok.
Yemek konusunu benim eşim planlar hafta sonu pazar kasap alışverişini yapar hafta içi neyemek istediğini yazar buzdolabı erzak vs stoklarına göre ben yaparım. Çalışırken o da yapardı.
Akşam yemekten sonra mutfağı eşim toplar.
Hafta sonları büyük oğlumu çıkarır gezdirir. Bazen ufaklığı tutar ben büyükle çıkar gezerim. İkisine de baktığı oldu benim çok bunaldığım zamanlarda ben yürüyüşe çıktım tek başıma. Genelde ikisini emanet etmem zorlanıyor
İlk 3 ay iki çocuğumda da yerimden kalkmadım desem yeridir sadece oturup emzirdim.

Yanlış bir evlilik yapmışsın hemen de çocuk yapmışsın

Buradan dönüş olur mu bilmiyorum

İşe geri dönecek misin? Hani en azından yardımcı kadın tutarsın hizmetçilikten kurtulursun belki. Bu sefer de çocuğa kim bakacak? Bakıcıya kreşe para verecek ışık göremedim senle kocanda.
Ayşenaz umarım hayatın boyunca hiç sorun yaşamaz güzel bir evlilik yapasın evlenmesen bile güzel insanlarla karşılaşırsın umarım başkada yorum yapmak istemiyorum ama çocuğuma iyi bakarım merak etme🖐🏻

Malesef ki haklısın ama bizi bu hale getiren bu lohusalik durumları oldu öncesinde bu halde değildi bu yüzden birseyler düzelirmi ümidim var boşanmak için evlenmedim ki sonuçta
Benimki düzeldi canım , ama ne uğraşlar verdik. Çocuk üç yaşında şimdi ilk yılı berbat gecti. Sonra biraz o bana, biraz ben ona uydum orta yolu bulduk . Ama seninkinden farklı olarak alkol ,eve gec gelme , ve kadına kıza bakma işleri yoktu. Umarım her şey gönlüne göre olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X